علت رشد کم دور سر نوزاد

اندازه گیری رشد دور سر نوزاد تا سن زیر دو سالگی انجام میشود و پس از آن دیگر رشد قابل توجهی صورت نمیگیرد. به همین دلیل است که والدین باید زیر هجده ماهگی تمامی اندازه گیری های لازم را برای کودک خود انجام دهند و اگر دور سر نورادشان از حالت نرمال آن کوچک تر است علت رشد کم دور سر نوزاد را پیدا کرده و اقدام به بهبود آن کنند. علل مختلفی موجو کوچک و یا بزرگ شدن اندازه دور سر نوزاد میشود. علت هایی که موجب کوچکی دور سر نوزاد میشود عبارت است از : مصرف دارو هایی که مادر در دروان بارداری مصرف کرده است، بیماری های ژنیتیکی که بر اثر عامل وراثت به کودک میرسد، برخورد جنین با اشعه ایکس، آسیب های وارد شده به نوزاد در هنگام زایمان و … است . علت هایی که موجب بزرگی سر نوزاد میشود عبارت است از : جمع شدن مایع داخل مغزی ، بیماری های وراثتی ، کمبود ویتامین های نظیر ویتامین D ، توده های درون مغز و … است.

۱ پاسخ

برای مامانی که درمورد رشد دور سر پرسیده بود امیدوارم مفید باشد برنامه سوالت را دیگه باز نکرد که مستقیم جواب بدم

سوال های مرتبط

مامان سهیل مامان سهیل ۵ ماهگی
انواع پوره سبزی برای رشد و سلامت نوزاد توصیه می‌شود. شما می‌توانید ابتدا یک نوع پوره سبزی برای نوزاد خود تهیه کنید و کم‌کم انواع پوره سبزی را به نوزاد خود بدهید. دقت داشته باشید که دمای پوره برای کودک شش ماهه باید شبیه گرمی شیرمادر باشد. 
بهترین زمان برای شروع مصرف سبزیجات قبل از یک سالگی است. پوره سبزیجات بهتر است وعده عصرگاهی نوزاد باشد. این پوره شامل پوره کدوحلوایی، زردک، کدو، مسما و نخود سبزمی‌شود. از سن هشت ماهگی به بعد از کلم بروکلی و گل کلم هم می‌توانید در برنامه غذایی نوزادان استفاده کنید. نوزاد نباید به طور منظم سبزیجات و مواد غذایی که دارای مقادیر زیادی نیترات هستند، مصرف کند. همچنین قبل از 12 ماهگی نباید اسفناج، چغندر و سایر سبزیجات حاوی نیترات مصرف کند. مصرف این سبزیجات می‌تواند بر میزان اکسیژن خون کودک تأثیر منفی بگذارد.
برای تهیه پوره سبزیجات ابتدا باید آن‌ها را تمیز بشویید سپس با پوست بپزید. بعد از پخته شدن، آن‌ها را له کنید. مقداری شیر به آن اضافه کنید و در انتها به آرامی به خورد کودک خود بدهید
پوره سیب زمینی یکی از خوشمزه‌ترین و بهترین انواع پوره برای کودک 6 ماهه است. این پوره ممکن است مانند خیلی از پوره‌ها برای کودک حساسیت زا باشد. به همین دلیل بهتر است تا سه روز به اندازه یک قاشق چای خوری از این پوره را به کودک بدهید. در طی این سه روز، علائم حساسیت پوستی، یا استفراغ و اسهال نباید در نوزاد مشاهده گردد.
موارد زیر از جمله خواص پوره سیب‌زمینی برای کودک محسوب می‌شود:

بهبود دستگاه گوارش

 حفاظت از کبد

خواص ضد ویروسی

حفاظت از پوست 

ایجاد انرژی لازم برای فعالیت کودک
مامان آیهان جون مامان آیهان جون ۸ ماهگی
✅افزایش شیرمادر تغذیه نوزاد از سینه مادر
تولید و ترشح شیر بر اساس قاعده «عرضه و تقاضا» عمل می‌نماید. به این معنی که، هرچه نوزاد بهتر سینه مادر را بمکد، ترشح شیر نیز بیشتر می‌شود تا بتواند تعادلی بین عرضه و تقاضا به‌وجود آورد. باید به حکمت پروردگار آفرین گفت زیرا بصورت طبیعی نوزاد برای برنامه تغذیه خود، زمان‌سنج یا تایمر مخصوصی را تنظیم می‌کند. سینه مادر و غده هیپوفیز او نیز هماهنگ با تقاضای نوزاد، ساعتی را تنظیم می‌کند که با زمان‌سنج و ساعت نوزاد میزان است و به‌طور خودکار به آن جواب می‌دهد. مثلاً وقتی صدای گریه نوزاد بلند می‌شود و به اصطلاح زنگ ساعت تغذیه نوزاد به صدا در می‌آید؛ ساعت تخلیه شیر نیز به کار می‌افتد و مادر رفلکس تخلیه شیر خود را احساس می‌کند، هر چند از نوزاد خود کیلومترها دور باشد. به بیان ساده‌تر زنگ ساعت تخلیه شیر مادر، هم‌زمان با زنگ ساعت تغذیه نوزاد به صدا در می‌آید. مشکل شیر دادن به نوزاد غالباً وقتی پیش می‌آید که این دو ساعت میزان و هماهنگی خود را از دست بدهند و یا در رابطه عرضه و تقاضا اختلال به وجود آید
⚠️مواردی که موجب اختلال در روند شیردهی میشود
🔻دادن شیرخشک به نوزاد
🔻دادن مداوم شیر دوشیده شده به نوزاد
🔻بیماری نوزاد
🔻استرس و افسردگی مادر
🔻مادر استراحت کافی نداشته باشد
🔻کم آبی بدن مادر
🔻مادر تغذیه ی خوبی نداشته باشد
بابای محمد حسین بابای محمد حسین ۷ ماهگی
مامان طاها مامان طاها ۵ ماهگی
مامان سهیل مامان سهیل ۵ ماهگی
پوره ها باید همیشه با میوه های رسیده درست شوند، زیرا طعم شیرین تر و راحت تر ترکیب می شوند.

    هر میوه ارزش غذایی خاص خود را دارد. باید سعی کنید از میوه های مختلفی استفاده کنید که می توانید با آنها پوره درست کنید تا کودک تغذیه متعادلی داشته باشد.

    ابتدا یک پوره میوه را امتحان کنید و سپس به آرامی به سراغ پوره های میوه بعدی بروید.

    از پرتقال، آناناس و میوه های شور تا 12 ماهگی کودک خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد حساسیت در نوزادان کوچکتر شوند.

    میوه ها را نجوشانید زیرا ممکن است برخی از مواد مغذی آن را از بین ببرد. می توانید آنها را بخارپز کنید تا حداکثر تغذیه را حفظ کنید.
سیب یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید برای غذا دادن به کودکتان از آن استفاده کنید. این میوه حساسیت ایجاد نمی‌کند و بسیار مقوی است. برای تهیه پوره سیب، میوه را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با شعله ملایم حدود 10 دقیقه بپزید تا جایی که مواد مغذی آن از بین نرود و فقط نرم شود. سپس با میکسر به‌صورت پوره دربیاورید. می‌توانید مقداری شیر مادر برای رقیق کردن پوره به آن اضافه کنید. به‌جای سیب می‌توانید از گلابی استفاده کنید.