علت رشد کم دور سر نوزاد

اندازه گیری رشد دور سر نوزاد تا سن زیر دو سالگی انجام میشود و پس از آن دیگر رشد قابل توجهی صورت نمیگیرد. به همین دلیل است که والدین باید زیر هجده ماهگی تمامی اندازه گیری های لازم را برای کودک خود انجام دهند و اگر دور سر نورادشان از حالت نرمال آن کوچک تر است علت رشد کم دور سر نوزاد را پیدا کرده و اقدام به بهبود آن کنند. علل مختلفی موجو کوچک و یا بزرگ شدن اندازه دور سر نوزاد میشود. علت هایی که موجب کوچکی دور سر نوزاد میشود عبارت است از : مصرف دارو هایی که مادر در دروان بارداری مصرف کرده است، بیماری های ژنیتیکی که بر اثر عامل وراثت به کودک میرسد، برخورد جنین با اشعه ایکس، آسیب های وارد شده به نوزاد در هنگام زایمان و … است . علت هایی که موجب بزرگی سر نوزاد میشود عبارت است از : جمع شدن مایع داخل مغزی ، بیماری های وراثتی ، کمبود ویتامین های نظیر ویتامین D ، توده های درون مغز و … است.

۱ پاسخ

برای مامانی که درمورد رشد دور سر پرسیده بود امیدوارم مفید باشد برنامه سوالت را دیگه باز نکرد که مستقیم جواب بدم

سوال های مرتبط

مامان جانا(نفسی) مامان جانا(نفسی) ۱۳ ماهگی
سلام خانوما خیلی ها در مورد انگشت خوردن نوزاد و دلبنداتون نگرانید
انگشت خوردن نوزاد چهار ماهه معمولا ناشی از نیاز طبیعی نوزاد به آرامش است. در این سن، نوزادان هنوز در حال کشف و بررسی دستان و اندام‌هایشان هستند و انگشت خوردن یک عادت طبیعی است که به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود. علاوه بر این، علل دیگری نیز می‌توانند علت انگشت خوردن نوزاد چهار ماهه باشند. از جمله:

نیاز به آرامش: نوزادان ممکن است در مواقع عصبانیت، خستگی یا ناراحتی انگشت خود را بخورند تا آرام شوند.

کشف بدن خود: نوزادان در این سن در حال کشف دستان و اندام‌هایشان هستند و کشف بدن و دست‌ها نیز می‌تواند علت دست خوردن نوزاد باشد.

مراحل رشد دندان: در چهار ماهگی، علایم اولیه رشد دندان‌ها ظاهر می‌شوند و تسکین خارش لثه‌ها می‌تواند دلیل مشت خوردن نوزاد باشد.

به طور کلی، انگشت خوردن در نوزادان در این سن معمولا طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست. با این حال، اگر این رفتار به طور مداوم و برای مدت طولانی ادامه داشته و شما به دنبال علت دست خوردن نوزاد خود هستید، می‌توانید با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید تا بهترین راه جلوگیری از خوردن دست نوزاد را پیدا کنید.
مامان مامان یه فندق مامان مامان یه فندق ۸ ماهگی
مامان فرشاد مامان فرشاد ۶ ماهگی
کودکان از چه زمانی باید سرلاک مصرف کنند؟
معمولاً کودکان تا 6 ماهگی از شیر مادر تغذیه می‌کنند و نیاز کمتری به غذاهای کمکی دارند. ولی بعد از این مدت می توانید برای تأمین نیازهای کودکتان از سرلاک کمک بگیرید. به گفته پزشکان می توان این مدت را کوتاه تر و به 4 ماهگی نیز رساند. ولی به هیچ عنوان قبل از 4 ماهگی نباید از سرلاک استفاده کنید. دلیل این موضوع به موارد زیر برمی گردد:

تا 4 ماهگی رشد کودک به صورت طبیعی ادامه دارد و بهتر است از دادن غذاهای جامد و سفت به نوزاد خودداری شود. شیر مادر بهترین و مقوی ترین غذایی است که نیازهای بدن کودک را تأمین می کند.
ممکن است نوزاد نتواند مواد جامد را بلعیده و سیستم گوارشی نیز نتواند آن را هضم و جذب نماید.
این ماده کمکی دارای طعم خوبی است و در نتیجه ممکن است باعث شود تا دیگر نوزاد از شیر مادر تغذیه نکند.
احتمال بروز مشکلات گوارشی مانند عدم تحمل لاکتوز و یا مسائلی مانند حساسیت غذایی و یا عفونت در این سن وجود دارد؛ زیرا بدن کودک به تکامل لازم نرسیده و احتمال بروز واکنش های این‌چنینی وجود دارد.
ولی بعد از 6 ماهگی می توان با خیال راحت تر از سرلاک به عنوان غذای کمکی استفاده کرد. این‌که سرلاک به عنوان غذای کودک تکامل نوزاد کمک می کند، به دلیل ترکیبات آن است که کمبودهای شیر مادر را جبران می کند. با این‌که شیر مادر غذای کاملی است، ولی ممکن است برای برخی نوزادان کافی نبوده و نیاز به استفاده از این ماده غذایی باشد. دارا بودن انواع مواد مغذی برای رشد کودک در این غذای کمکی باعث شده تا مادران بیشتر تمایل به مصرف آن پیدا نمایند. همچنین طعم‌های مختلف آن نیز دلیل دیگر توجه به سرلاک شده است.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
فواید دادن جو دوسر به نوزادان
جو دوسر سرشار از مواد مغذی و فواید سلامتی مخصوصا برای نوزادان است. در زیر به برخی از این فواید اشاره می‌کنیم:

1. رشد استخوانی و عملکرد عصبی

جو دوسر سرشار از موادمعدنی مانند کلسیم، آهن، روی، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم است، که برای رشد نوزاد ضروری است. در زیر به خلاصه‌ای از نقش هر کدام از این مواد معدنی در رشد نوزاد اشاره کرده‌ایم.

• کلسیم و پتاسیم باعث استحکام استخوان‌ها می‌شوند. بنابرای نوزاد استخوان‌های قوی خواهد داشت.

• آهن، سطح هموگلوبین خون را ثابت نگه می‌دارد و از کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

• پتاسیم و سدیم در عملکرد سیستم عصبی انسان نقش دارد.

• منیزیم به تولید انرژی و سلامت دندان‌ها و استخوان‌‌های نوزاد کمک می‌کند.

2. ایجاد رشد سالم می‌کند

وجود ویتامین‌هایی مانند فولات (اسیدفولیک)، ویتامین B6، K، E، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین در جو دوسر، این ماده غذایی را به یکی از مکمل‌های ضروری رشد و نمو نوزاد تبدیل کرده است.

3. خطر حمله رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد

جو دوسر سرشار از آنتی‌اکسیدان است که خطر حمله رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش می‌دهد. بنابراین بخش مهمی از رژیم غذایی نوزاد به شمار می‌رود.

4. انرژی تولید می‌کند

هر ۱۰۰ گرم جو دوسر، حدود ۴۰۰ کیلوکالری برای نوزاد انرژی تولید می‌کند. این انرژی برای مرحله رشد و نمو نوزاد ضروری است، زیرا باعث جهش رشد آنها می‌شود.

5. هضم غذا را آسان می‌کند

جو دوسر سرشار از فیبر غذایی است که نقش مهمی در عملکرد روده‌‌ها دارد. به دلیل اینکه سیستم گوارشی نوزاد در حال کامل شدن است، جو دوسر بدون اینکه فشاری بر سیستم گوارشی نوزاد آورد، به عمل هضم کمک می‌کند.
مامان فرشاد مامان فرشاد ۶ ماهگی
واکسینابدو تولد
اولین واکسنی که باید به نوزاد تزریق شود در زمان تولد و بعد از معاینه‌ی اولیه می‌باشد. در این هنگام حدود نیم میلی لیتر واکسن ب.ث.ژ به صورت زیر جلدی به نوزاد تزریق می‌شود. این واکسن برای ایمنی فرزند شما در برابر بیماری‌های سل و هپاتیت ب می‌باشد. واکسن دیگری که در بدو تولد به صورت خوراکی به کودک خورانده می‌شود، واکسن فلج اطفال است. سیون
دو ماهگی
در این سن بار دیگر بدن کودک باید در برابر بیماری‌ هپاتیت ب و بیماری سل مقاوم شود. همچنین یک واکسن مهم دیگر به نام واکسن پنج گانه در سن دو ماهگی به نوزاد تزریق می‌شود. واکسن پنج گانه بدن کودک را در برابر بیماری‌های کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب، دیفتری و هموفیلوس آنفلوانزا تیپ ب ایمن می‌کند.

چهار ماهگی
در سن چهار ماهگی باید دز جدیدی از واکسن‌های پنج گانه، فلج اطفال که شامل بیماری‌هایی مانند بیماری سیستیک فیبروزیس است، به بدن کودک تزریق شود.

شش ماهگی
در این سن باید یک دز دیگر از واکسن پنج گانه و فلج اطفال به بدن کودک تزریق شود. همچنین یک دز از واکسن هپاتیت ب در این سن به کودک تزریق می‌شود.