۴ پاسخ

پس چرا من چندتا بچه دیدم که به خاطر آب نخوردن زیر ۶ ماه مشکل کلیه پیدا کردن؟؟ و تا حالا از چندتا متخصص پرسیدم و تایید کردن که برای همه بچه ها نمیشه از یه دستور العمل استفاده کرد ، بستگی به این داره که بچه شیر مادر میخوره یا شیر خشک ، بستگی داره که جای گرمسیر زندگی میکنه یا سردسیر، و در نهایت بستگی به تفاوت های فردی شیرخواران داره ، همونطور که ما افراد بزرگسال هم همه به یک میزان تشنه نمیشیم و همه به یک میزان نیاز به اب نداریم.
و در نهایت نکته اینه که وابسته به شرایط میشه به بچه زیر ۶ ماه به میزان معین و مورد نیاز اون نوزاد اب داد و زیاده روی و کم روی در هر کاری میتونه خطرناک باشه

من از اولش اب میدادم والا شیرخشک هم با اب درست میشه دیگه، خاندان ما همه ب بچهاشون اب دادن، مامانای ماهم ب ماها دادن والا خداروشکر چیزی نشدن، دکتر دخترم خیلی با تجربست 45سال تجربه طبابت داره اتفاقا گفت اب خوبه چون نوزادا بیشترشون مشکل کلیه دادن البته اسم علمیشو گفت الان یادم نیست رگهای کلیه تقریبا بستست اب باعث میشه اون رگا باز بشن والبته مایعات، ورم کلیه یا سنگ نمیگیرن

من تاحالا آب ندادم

عزیزم خب الان ما بدیم یا ندیم چجوریه ؟
بعدشم با فرنی و آب میوه اینا مایعات میرسونه دیگه
الان من به بچم فرنی دادم همه گیر میدن میگن چرا میدی بچه من رفلاکس خیلی خفیف داره از نوع پنهان

سوال های مرتبط

مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 ۱۰ ماهگی
🔹 #شیر_پاستوریزه

🍶از چه سنی به کودک شیر پاستوریزه بدهم؟

از چه سنی می‌شود به جای #شیرخشک، #شیر_پاستوریزه به بچه داد. کدامشون بهتر است؟

🍶بهترین تغذیه برای شیرخوار، تغذیه با شیر مادر است و تا 2 سالگی باید توصیه ‌شود که شیرخواران حتما شیر مادر بخورند.
منتها از 6 ماهگی به بعد در کنار تغذیه با شیر مادر، باید تغذیه تکمیلی برای شیرخواران هم شروع شود.

از آنجا که گاهی اوقات مصرف #شیر_پاستوریزه در کودکان می‌تواند ایجاد حساسیت شود که با علائمی چون #دلدرد، #استفراغ یا #اسهال تظاهر پیدا می ‌کند، توصیه می ‌شود بعد از یک سالگی به تدریج به کودک شیر پاستوریزه بدهید.مادر و کودکی ها درصورتی که کودک دچار حساسیت و مشکل نشد، دادن #شیر_پاستوریزه را ادامه بدهید.
البته مقدار شیر به این بستگی دارد که کودک به چه میزان از شیر مادر و شیر خشک تغذیه می‌کند.


🔵 اگر کودکی با #شیر_خشک 🍼بزرگ شده باشد، توصیه مادر و کودک بر این است که تا #یکسالگی همان شیر خشک را بدهید و بعد از یک سالگی، به تدریج دادن شیر پاستوریزه را امتحان کنید.
اگر کودک شیر پاستوریزه را دوست داشت می ‌توانید به او طی روز نیمی شیر و نیمی شیر خشک بدهید و به تدریج بر میزان آن بیفزاید. البته از تغذیه کودک با غذا غافل نشوید و حتما به او انواع سوپ را بدهید.
در وعده صبحانه تخم ‌مرغ را در برنامه غذایی‌اش بگنجانید و آبمیوه‌های طبیعی به او بخورانید.


فوروارد کن برای مامانای که نینی دارن 😍👇

@manvakoodakamm
مامان محمد طاها مامان محمد طاها ۹ ماهگی
❇️تب در کودکان صفر تا ۱۲ماه

⁉️از كجا بفهمیم كودكمان تب دارد؟
🔻یك راه سریع این است كه پیشانی كودك را ببوسیم یا لمس كنیم. اگر احساس می كنید كه پیشانی كودك داغ است احتمالاً تب دارد.
🔻مطالعات نشان داده اند كه این روش ساده در خیلی از موارد دقیق است. استفاده از دماسنج (ترمومتر) می تواند شما را مطمئن كند.
🔻بیشتر متخصصین اطفال بر این باورند كه درجه حرارت طبیعی كودك سالم بین 36 تا 38 درجه سانتیگراد است.
🔻اگر درجه حرارت مقعدی كودك بالای 38 درجه سانتیگراد باشد تب دارد. در صورتیكه كودك زیر 3 ماه باشد باید بلافاصله به پزشك مراجعه كرد
⁉️راه های پایین آوردن تب
🔹اگر كودك بر اثر تب بی حال نشده است لزومی به استفاده از دارو نیست.
🔸برای #پایین_آوردن_تب می توانید مقدار زیادی شیر سینه یا شیر خشك به كودك بدهید تا هم درجه حرارتش پایین آید و هم از كم شدن آب بدن جلوگیری شود.
🔹همچنین زیاد به كودك لباس نپوشانید. بالا بودن درجه حرارت بدن كودك ممكن است ناشی از لباس بیش از حد، هوای گرم، و یا فعالیت زیاد باشد.
در این مواقع بهتر است لباس كودك را كم كرده و تشویقش كنید كه كمی استراحت كند و یا فعالیت كمتری در یك فضای خنك داشته باشد.
🔸اگر تب كودك را اذیت می كند می توانید با آب ولرم پاشویه كنید و یا در وان پر از آب ولرم قرار دهید.
🔹#پاشویه به شستن پاها و یا انداختن پارچه خیس روی پاها محدود نمی شود. برای پاشویه می توانید یك اسفنج را به آب ولرم آغشته كنید و از بالا روی بدن كودك بكشید.
🔸هرگز با استفاده از الكل نوزاد را پاشویه نكنید زیرا الكل از طریق پوست جذب شده
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
👼🏻تغذیه کودک👼🏻🇰🇼:
نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.☹️
درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد.👈 ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.
✔️در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.
✔️مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه، تخم مرغ و دخانیات خودداری نمایند.همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با تغییر شیر خشک ممکن است وضعیتشان بهبود یابد.
✔️اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد.
✔️در صورت اجازه متخصص کودکان، اضافه کردن مقدار کمی برنج به شیر خشک یا شیر مادری که کودک از آن تغذیه می‌کند ممکن است باعث کاهش جاری شدن آب از دهان و استفراغ شود.
✔️هر بار که به کودک شیر می‌دهید، حتما آروغ او را بگیرید. آروغ زدن کمک می‌کند علائم رفلاکس کاهش یابد. اگر کودک شیشه شیر استفاده می‌کند، پس از هر 30 تا 60 سی‌سی شیر، آروغ او را بگیرید. در مورد کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز پس از هر بار مکیدن سینه باید آروغشان گرفته شود.
✔️همیشه کودک خود را بر روی تشک سفت و به پشت بخوابانید. حتما توجه کنید اطراف کودک در گهواره یا رختخواب نباید بالش، پتوی کلفت، عروسکهای پشمالو و نرم وجود داشته باشند.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
حریره بادام برای نوزاد رفلاکسی
سعی کنید آرد برنجی را که برای تهیه فرنی نوزاد استفاده می‌کنید، خودتان تهیه کنید.

به این ترتیب احتمال بروز هر گونه واکنش آلرژیک را به حداقل و حتی صفر می‌رسانید.

تهیه یک آرد برنج خانگی کار سختی نیست؛

کمی برنج مرغوب را به مدت دو ساعت خیس کنید.

سپس آب آن را بگیرید و برنج خیس خورده را در پارچه ای کاملا پهن کنید

و در سایه بگذارید و اجازه دهید طی چند روز کاملا خشک شود.

سپس برنج خشک شده را با دستگاه کاملا آسیاب و پودر کنید.

از این آرد برای تهیه فرنی نوزاد خود استفاده کنید.

فرنی نوزاد را یا باید با آب جوشیده سرد شده و یا با شیر مادر تهیه کنید.

البته اگر این دو ماده در دسترس نبود، استفاده از شیر خشک نیز می‌تواند بلامانع باشد.

اما توجه کنید که از شیر گاو برای تهیه فرنی نوزاد استفاده نکنید.

ترکیبات فوق را مدتی روی حرارت بگذارید تا پخته و اندکی غلیظ شود.

فرنی نوزاد در روزهای اولیه باید بسیار رقیق باشد.

یعنی کمی غلیظ‌تر از شیر مادر باشد، اما غلظت آن به اندازه ماست نباشد.

به مرور زمان که معده نوزاد با این غذا آشنایی پیدا کرد

و کودک واکنش آلرژیک نشان نداد، حجم و غلظت فرنی بیشتر می‌شود.
مامان فاطمه جانم مامان فاطمه جانم ۱۰ ماهگی
سلام عزیزای دل. دیروز یه مامانی که بچش ۶ ماهش بود پرسید که شیر شبو چه طور قطع می کنید. حقیقتا من به خاطر آرامش بچم قصد نداشتم شیر شبو قطع کنم و می خواستم هروقت خودش نخواست قطع بشه. دلیلم همین بود و براش توضیح دادم. اما یه دفه یاد تاپیک زهرا جان مامان نیلاخانوم افتادم که دکترش گفته بود شب شیر خودتو بدی چون هورمون شیر شب ترشح میشه و اگه شب شیشه بدی شیر خودت کم و کم میشه. عکس تاپیکو زیر می ذارم. رفتم توی اینترنت تحقیق کردم و دیدم درسته. پس لطفا اگه دغدغه دارید تا ۲ سالگی بچه شیر خودتونو بخوره لطفا شیر شبو قطعا نکنید. برای سیاه شدن دندون و... میشه یه راه حلی پیدا کرد مثل قطره آهن جایگزین یا راه حلای دیگه. اما برای قطع شدن شیرتون دیگه نمیشه کاری کرد.
👇👇👇👇

تغذیه شبانه کودک می‌تواند باعث منظم شدن ذخیره شیر در بدن مادر شود. هنگامی که کودک در شب تغذیه می‌شود، پیامی در بدن مادر مبنی بر تولید شیر بیشتر، ارسال خواهد شد، اما اگر کودک با شیشه تغذیه شود، عدم ارسال این پیام در بدن مادر می‌تواند تاثیرات منفی بر میزان شیر او بگذارد.

سطح هورمون پرولاکتین در شب بالاتر است. این هورمون به تولید شیر در بدن مادر کمک می‌کند و در نتیجه تغذیه نوزاد در شب می‌تواند یک منبع تغذیه‌ای قوی در بدن مادر فراهم کند.

مصرف شیر شبانه نوزادان در طول شب، تنها ۲۰ درصد از شیری است که نوزاد در طول روز مصرف می‌کند. تغذیه این میزان شیر در طول شب، علاوه بر تنظیم میزان تولید شیر در مادر، به رشد مناسب کودک نیز کمک می‌کند.