علائم سرخجه در کودکان شبیه به علائم بزرگسالان است، اما در کودکان با شدت بیشتری بروز پیدا میکنند. یعنی تب بالا، علائم تنفسی، سرفه و التهاب و قرمزی چشمها، لکههای سرخ روی پوست، صورت، گردن و کل بدن، سردرد شدید و درد عمومی همگی در کودکان با شدت بیشتری نسبت به بزرگسالان دیده میشوند.
سرخک هنوز درمان مشخصی ندارد چون علائمش حتما برای رفع شدن، باید دوره کامل خود را طی کنند (دو تا سه هفته). علاوه بر این، بهترین درمان برای سرخک جلوگیری است. پس حتما واکسن سرخک نوزادتان را بزنید و محیطهای شلوغی که به آن جا رفت و آمد بهتر است تا پایان بیماریش فرزندتان را در خانه نگه دارید. همچنین کودکانی که کمبود ویتامین آ دارند، علائم سرخک را شدیدتر و دردناکتر تجربه میکنند. هویج، لبنیات و زرده تخممرغ را در برنامه غذایی خانوادهتان بگنجانید.
سرخک یک مرحله نهفته دارد و بعد از آن علائمش را به شدت نشان میدهد. علائم اولیه بیماری، حدود ده روز تا دو هفته بعد از ورود ویروس به بدن شروع میشوند. این علائم معمولا تب، آبریزش بینی، قرمزی چشمها و وجود لکههای ریز سفید در داخل دهان هستند. چند روز بعد از اینها، روی پوست آرام آرام از لکههای قرمز پر میشود. این لکهها ابتدا روی صورت و گردن کودک به وجود میآید و کم کم کل بدن را میپوشانند. مرحله دوم تب و گلودرد و علائم خفیف شبیه به سرماخوردگی است و مرحله سوم برونریزی شدید پوستی، در مرحله چهارم یعنی انتقال، کودک دیگر نشانه بالینی ندارد اما هنوز میتواند بیماری را منتقل کند.
وقتی کودکی که مبتلا به سرخک است در فضایی سرفه یا عطسه کند (یا حتی حرف بزند) ویروس این بیماری به هوا منتقل میشود. ویروس سرخک حتی میتواند روی میز، صندلی یا پتو بنشیند و با لمس به بدن بقیه افراد منتقل شود و نوزادان، کودکان و حتی بزرگسالان را درگیر کند.
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.