حالا من می خوام بچه خودم رو به روش تدریجی از پوشک بگیرم چه کارهایی باید بکنم؟
اولین کاری که باید انجام بدیم همون صبوریه و دور کردن باورهای غلط از ذهنمون است و اینکه بچه من باید آزمون و خطا انجام بده و این یک مرحله طبیعی از رشد بچه منه. پوشاک گرفتن هم یک رشد جسمی هم یک رشد روانی است. بعد جسمی موقعی است که داره کنترل ادرار رو به دست میاره بعد روانی قسمتی است که اعتماد به نفس و من میتوانم بچه من داره رشد پیدا میکنه و شکل میگیرد. دقیقاً قسمتی از شخصیتشه.
پس این مرحله را بسیار مهم بدونیم و با یک بار دوبار سه بار، ده بار بیست بار خطا کردن بچه ام، من اجازه ندارم که بهم بریزم و براش خشونت به خرج بدم خدایی نکرده و تنبیه کنم و قهر کنم باهاش و محلش نذارم و خدای نکرده تنبیه بدنی کنم، چون این مستقیم با اعتماد به نفس بچه من در ارتباطه. پس من مامان باید حواسم باشه. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت12}
❤️ @maadar_khoob
نکته بعدی صبوریه. یعنی مادر وقتی میخواد فرزندش رو از پوشک بگیره باید مادر صبوری باشه. نباید به هم بریزه با یک بار ادرار کردن روی فرش، با ۵ بار خیس کردن شلوار. من به هم نمیریزم من کودکم را قضاوت نمیکنم مقایسه نمیکنم.
تمام این باورها باورهای غلطه. بچه شما هیچ کدام از این ها رو نمیخواد انجام بده. چون اصلاً سنش به این مسائل نمیخوره. بچه شما داره یه راهی رو میره، راه طبیعی رشدش رو طی میکنه و تو این راه اشتباه میکنه خطا می کنه. عه. این دفعه شلوارم خیس کردم حالا مثل کسی میمونه که داره یه آزمایش انجام میده. مگه همون اولین بار و روزهای اول تو آزمایش به نتیجه میرسیم. نه . چندین بار آزمایش میکنیم تا اینکه به نتیجه برسیم پس این رو باید به عنوان یک قانون بپذیریم. بچه من قرار نیست تو یک هفته کنترل ادرارشو بدست بیاره این یه پروسه است برای بچه ای یک ماه و نیم برای بچه ای دیگه دو ماه و نیم برای بچه ای سه ماه و نیم باید صبور باشیم.
باید همانطور که مادرها و مادر بزرگ های ما صبوری کردن، چقدر خوب میشد تجربیاتشون به ما میگفتن. میگفتن که چندین بار آزمون و خطا کردیم به این مرحله رسیدیم. ما ها هم تو همون یک هفته اول به کنترل ادرار نرسیدیم. خیلی خوبه این رو بدونیم. این مثل راه رفتنه. مگه روز اول که بچه تون بلند شد، همون موقع راه افتاد؟ اومد پا به پای شما تو خیابان قدم زد. نه.
از پوشک گرفتن هم همینطوره. یه موقعی داره یه زمانی داره و باید صبوری کنیم و این مدت رو طی کنیم
روش پوشک گرفتن مثل از شیر گرفتن یک روش تدریجی است. چقدر طول بکشد تا به مرحله موفقیتآمیز برسه مشخص نمیکند. بستگی به خود بچه و توانمندی جسمی اش و به اضافه برخورد مادر دارد. و برخورد مادر وذهنیت مادر هفتاد، هشتاد درصد قضیه است. شاید توانمندی جسمی همان ۲۰ درصد باشد. مادر نقش بسیار مهمی داره تو این مرحله.
مرحله ی پوشک گرفتن حتی از شیر گرفتن هم مهمتر است چون در شیر گرفتن تمام تمرکز مادر روی اینه که اقتدار لازم همراه با لطافت داشته باشه که به بچه بگه نه من شیر نمیدم یعنی دیگه می خوام این پروسه از شیر گرفتن رو تمام کنم .این بستگی به شما دارد تقریباً شما فاعل این مسئله هستید. این رو بگم که در پوشک گرفتن فاعل بچه ی شما است. این بچه باید کنترل ادرارش رو به دست بیاره و مستقیماً با اعتماد به نفس بچه تون در ارتباطه.
در این مرحله برخورد شما می تواند بچه شما را از نظر روانی انقدر تضعیف کنه و ضعیف کنه که بچه شما تا سن چهار ،پنج سالگی یه پوشک گرفتن موفقیت آمیز نداشته باشه یه کنترل ادرار موفقیت آمیز نداشته باشد. نقش شما مادران در پوشک گرفتن بسیار مهمه. فاعل کودک شماست، اون باید که کنترل ادرار به دست بیاره اما شمایید که باید بهش اعتماد به نفس بدید از همین جا اعتماد به نفس شکل میگیره ."من می توانم" "من نمیتوانم" بچه شما از شما داره شکل می گیرد چقدر باورش داریم چقدر سرزنش نمی کنید چقدر اشتباهاتش رو میپذیرید .چقدر آزمون خطا هاش رو می پذیرید چقدر قضاوتش نمیکنید همه اینها مهم است به خاطر اینکه بچه شما بتونه کنترل ادرار شو بدست بیاره نکته مهم در روش تدریجی باور مادر برای کودک کودکشه. "کودک من می تواند." (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت10}
❤️ @maadar_khoob
ما باید گام به گام به کودک تجربه کردن را بیاموزیم. تجربه اینکه تو میخوایی بدون پوشک ادرار کنی یک دفعه ای نیست و این روش روش درستی نیست. چون اولاً بچه تجربه نداره آزمون و خطایی انجام نداده که کنترل ادرار رو به دست بیاره چون کنترل ادرار با آزمون و خطا بدست میاد و به هیچ وجه بچه ما برای این قضیه آمادگی ندارد.
ممکنه این بچه من یک بار دوبار ناکام بشه در طول روز، یعنی نتونه ادرار خودش رو نگه داره و قبل از رفتن به دستشویی شلوارشو خیس کنه فرش رو خیس کنه. بیست و چهار ساعت انتظار داریم که این بچه بتونه خودشو نگه داره در صورتی که یک کودک دو سال و نیم خیلی بخواهد کنترل ادرار به دست بیاره ۵ ساعت ،۶ ساعت اصلا این یه مساله علمی است بیشتر از این نمیتونه. بعد شما میخواهید یک دفعه ای و ۲۴ ساعت خودشو نگه داره! پس این براش سخت خواهد بود و ما در پوشک گرفتن از روش یکدفعه استفاده نمی کنیم.
#پوشک_گرفتن {قسمت9}
برای پوشک گرفتن از دو روش استفاده می کنیم. (مثل از شیر گرفتن) یک روش یک دفعه ای است. یعنی مثلاً بچه ما دوسالش شده، البته ما تو سن دوسال وسه ماه ۲ سال و چهار ماه تو این روش ما شروع میکنیم برای از پوشک گرفتن. به هیچ وجه از دو سالگی یا ۱۸ ماهگی، ۱۹ ماهگی شروع نمی کنیم برای پوشک گرفتن. حالا کسی میاد تو این روش میگه بچه من دو سالشه یا دوسال و یک ماهشه می خوام به صورت یک دفعه ای بچه رو از پوشک بگیرم پوشاکش رو یک دفعه در میارم میگم مامان جان هر وقت جیش داری یا به من بگو یا برو روی لگن بشین این بچه رو دیگه پوشک نمی کنم. این روش یکدفعه ای است که خب خیلی از مادرها هم استفاده میکنن و لازم به ذکر است که این روش روش درست و مناسبی برای بچه ها نیست.
برای بچه های زیر ۳ سال یا زیر ۳ سال و نیم این روش روش مناسبی نیست بچه تازه داره یاد میگیره کم کم کنترل ادرارش رو به دست بیاره وقتی که من کودک را یکدفعهای می خوام عادتی رو ترک بدم این بچه هیچ برنامهای رو به روی خودش نداره روبروی خودش هیچ چشم اندازی رو نداره و هیچ تجربه ای کسب نکرده انگار که یه بچه که میخواد شنا یاد بگیره رو ببریم و تو عمق چهار متری ولش کنیم. اصلا یه همچین چیزی امکان نداره. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت8}
گذاشتن لگن و توالت فرنگی سیار گوشه اتاق خیلی کمک می کنه. لازمه که کودک این پدیده لگن و توالت فرنگی را قبلاً دیده باشه و ببینه که این چیه اصلاً.
پس یک ماه قبل از پوشک گرفتن، ما این لگن رو تهیه میکنیم و گوشه اتاق می گذاریم که هر از گاهی بلندش کنه بزار زمین اگر دری داره برداره اگر عروسکی داره مثلاً عروسک جیش داره میره روی لگن و اون دستشویی فرنگی میشینه بعد که تمام شد... همون بازی هایی که می کنیم بدون آموزش. قسمت از زندگی رو بازی میکنیم .
در قالب قصه این موارد رو میگنجونیم
مثلا تو قصه شب می خوابیم و خروس قوقولی قوقو میکنه و بیدار میشیم و میگیم صبح شده و حالا مادر میخواد این کار رو بکنه، اون کار رو بکنه. این لگن و دستشویی فرنگی هم باید توی قصه جا بگیره و بصورت طبیعی برای بچه دیده بشه و مادر و بچه بازی کنن. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت7}
❤️ @maadar_khoob
بازی های دیگری هم داریم برای اینکه بتونیم بچه مون رو آماده کنیم برای از پوشک گرفتن. مثلاً قصه گفتن های کوتاه و خوشایند. البته نه بصورت آموزش بلکه به صورت قصه روزمره. مثلا بگید یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچکس نبود یه خرگوش کوچولو بود که می خواست با مادرش بره پارک. مادر خرگوش کوچولو لباس هاشو به خرگوش کوچولو میده بعد میگه بریم بپوشیم. بعد میرن دستشویی دستاشونو میشورن باز میان بیرون دستاشونو میشورن لباسهاشون میپوشن، خوراکی هاشونو برمیدارن میرن پارک کیف کنن.
شما دارید یک کار ساده و روزمره خرگوش کوچولو رو می گید. اصلاً آموزش نمی دید که مثلا اول باید بریم دستشویی جیش کنیم وقتی میخوایم بریم پارک اصلاً همچین چیزی نیست. شما فقط یه قصه روایت می کنید. این قصه کمک میکنه ذهن کودک یه چیزی رو تو ذهنش ناخودآگاه پرورش بده که وقتی جیش داره میره تو دستشویی جیش میکنه یا وقتی میخواد بره بیرون اول میره دستشویی. یه الگو با قصه داریم به بچه می دیم.
آموزش موقعیه که شما بگید باید این کار رو بکنی باید این کار را نکنی اگر این کار را بکنی این اتفاق میافته خرگوش کوچولو باید این کار را بکند. آیا درسته این کار؟ آیا نا درسته یا نه؟ این میشه آموزش. پس شما همینطور که تو قصه دارید میگید که مادر خرگوش کوچولو یه هویج بهش میده بخوره چقدر خوشمزه است این هویج رو مادرش شسته بهش داده بخورن دوتایی. عین همین رو میشه برای دستشویی رفتن بگید. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت6}
❤️ @maadar_khoob
بازی های دیگه ای که قبل از پوشک گرفتن کودک انجام میدیم یکی بازی بشین پاشو است. برای اینکه بچه میشینه پا میشه عضلات لگن و پای بچه توانمندی پیدا میکنه و میتونه دو دقیقه روی پا و لگن بشینه یا توی دستشویی بشینه.
یکی دیگر از بازی ها بازی است که بهش میگیم به اصطلاح فرمان بازی. من یه پیامی را به عنوان فرمان میدم و بچه باید این را انجام بده مثلا توپ رو می اندازم میگم مامان جون توپ رو بیار، مامان جون این کیفم رو بیار، یه لیوان آب به من بده.
ببینید شما باید یه پیام ساده به بچه بدید و بچه در اثر این پیام بتونه کاری رو براتون انجام بده این یعنی شما دارید یه پیام به بچه می دید و بچه مفهوم این پیام و انتظار شما از پیام را متوجه میشه. این کجا به درد میخوره؟ زمانی که شما بهش میگین جای دستشویی و جای جیش کردن توی دستشویی است. شما دارین بهش پیام میدید و بچه این پیام رو میفهمه چون قبلا پیامها را بازی کردیم باهاش.
این چند تا بازی بازی های خوبیه هر کدام از این بازیها با قسمتی از مغز کودک ارتباط داره. مثلاً خیسی و خشکی به قسمت شناخت و بشین پاشو قسمت حرکتی مغز. پس این هم یه سری از بازی هاست که با بچه انجام میدیم برای اینکه بتونیم بچه رو برای از پوشک گرفتن آماده کنیم. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت5}
❤️ @maadar_khoob
مطلب بعد اینکه ما یک سری آمادگیها را در کودک باید قبل از پوشک گرفتن به وجود بیاریم. تقریباً در سن ۲۳ ماهگی ،۲۴ ماهگی ، یه سری آمادگیهای را برای از پوشک گرفتن و کنترل ادرار به صورت بازی در بچه ها توی خونه باید به وجود بیاریم.
حتما این را شنیدید که مثلاً کودکی که میخواد از پوشک گرفته بشه قبلش بازی هایی رو باهاش انجام بدید. این بازی ها نباید جنبه آموزشی داشته باشه. این بازی باید یه بازی کاملاً طبیعی و جزء زندگی کودک باشه. اصلا بازی همینه و باید به همین صورت باشه. مخصوصا این بازی .چرا انقدر تاکید می کن؟ به این دلیل که اگر خدایی نکرده مادری این مطلب رو گوش میده بگه خیلی خب و بچه من باید از پوشک گرفته بشه پس این بازی ها را من باید به صورت مشق و تکلیف روزانه باهاش باید انجام بدم.
نه اگر همچین چیزی باشه شما خیلی این پروسه رو دارید اشتباه میرید و خیلی دارید کار رو خراب میکنید. این یه بازی مثل توپ بازی مثلاً مثل قایم موشک و بازی های دیگه است. چطور در این بازی ها شما طبیعی بازی میکنید 6و هیچ هدفی جز بازی پشتش ندارید و فقط میخواید کیف کنید حالا این بازیها را هم به همون صورت انجام دهید.
پس یه مرحله بازی خیسی و خشکی است. این کجا به درد میخوره؟ موقعی که داریم بچه رو باز می ذاریم اگر بچه من ادرار کرد توی شلوارش میگیم ای وای شلوارت خیس کردی؟ اگه جیش داری باید بریم توی دستشویی جیش کنی. من باید بهش پیام بدم، پس باید معنی این پیام را بدونه .معنی خیسی را بدونه و تجربه کرده باشه.
وقتی بچه رو از پوشک میگیریم یعنی کنترل ادرارش رو کامل به دست میاره باید یک ماه و نیم دو ماه دیگه منتظر باشیم که این بچه کنترل مدفوع اش را هم به دست بیاره این دوتا همزمان نیست. یه تاخیری داره. اول کنترل ادرار به دست میاد بعد با یه فاصله یک ماه و نیم دو ماه بلکه برای بعضی بچه ها تا سه ماه کنترل مدفوع را به دست می آورند.
این فاصله زمانی فاصله زمانی طبیعی و برای رشده. چون از دو ناحیه بدن باید این کنترل به دست بیاد یکی مثانه و یکی همون قسمت رکتوم مقعد .این دو تا دو جایگاه متفاوت در بدن است و عملکردشان تقریباً جداگانه است و برای همین فاصله زمانی بین این دو برای بچه ها هست که اکثریت مثلاً کنترل ادرار رو زودتر بدست میارن و بعد کنترل مدفوع رو ،پس به بچه ها تو این پروسه از پوشک گرفتن که شروع می کنیم نباید فشار بیاریم و بگیم خب الان که ادرارش رو میگه پس تو این مرحله باید مدفوعشم بگه. نخیر چنین چیزی نیست و ما چنین انتظاری از کودک نداریم.
#پوشک_گرفتن {قسمت3}
❤️ @maadar_khoob
من باید به کودکم اجازه بدم که اشتباه کنه این مرحله از رشد اوست. همون جوری که شما بهش اجازه دادید برای راه رفتن اشتباه کنه و بیفته اونموقع هیچ وقت بهش نگفتید نباید بیفتی و وقتی که می ایستی باید قدم هاتو درست برداری. هیچ مامانی این رو به بچه اش میگه؟ هرگز نمی گه .چرا؟ برای اینکه به عنوان یک مرحله طبیعی از رشدش این رو جزء قانونش میدونه. پذیرفتیم بچه که راه میفته اینجوریه.
هیچ مادری به بچه اش نمیگه که هر وقت خواستی دندون دربیاری حتما اول ً دندونهای جلو تو در بیار این قانون رو پذیرفتیم پس در مورد ادرار کردن هم همینطوره. وقتی دو بار سه بار انجام داد و این دوبار سه بار هردو بار سه بارش خطا رفت و شلوارشو خیس کرد، فرش خیس کرد ما به هم نمی ریزیم و بهش نمیگیم حتما حتما باید این اتفاق بیفته ما روز اول اصلاً کاری بهش نداریم فقط بهش میگیم اگر جیش داری باید بیای بریم توی دستشویی جیش کنی و یا توی لگن. این پیام یکبار دوبار بهش میدیم، کافیه. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت16}
❤️ @maadar_khoob
وقتی می بینید فرزندتون دستشویی داره ولی این پا و اون پا میکنه بیقراری داره، باهاش بازی کنید. مثلا عروسک رو بیارید بگید این نازی، این خرگوش کوچولو می میخواد بره جیش کنه کی میاد اینو ببره دستشویی؟ بعد دوباره اون میگه من میبرمش میگید خیلی خب بیا بشونش رو لگن و تو هم میخوای بری بشینی روی لگن و جیش کنی خرگوش کوچولو ببینه آیا تو هم میری تو دستشویی بشینی جیش کنی عروسکت ازت یاد بگیره؟ خب پس به این صورت بچه رو تشویق میکنیم که اگر کاری داره انجام بده.
موقعی که هم جیش کرد خیلی خیلی از خودتون خوشحالی وحشتناک نشون ندید یه خوشحالی معمولی. عه جیش کردی، خرگوش کوچولو یاد گرفت. ادای خرگوش کوچولو رو دربیارید و بگید من یاد گرفتم برم دستشویی، آهان پس اینجوری برم جیش کنم. اینجوری و از این طریق براش جالب میشه این کار. کوتاه، مختصر و بعد شلوارشو بپوشید بیاد بیرون.
خیلی این قضیه رو بزرگ نکنید چون اون وقت از اون ور بوم می افتیم. وقتی خیلی هیجان نشون میدیم و خوشحالی زیاد از حد انجام میدیم بچه ما این توجه رو میبینه بعد روزهای دیگه که اون توجه نیست برای اینکه این توجه رو به دست بیاره و این چیز رو از ما ببینه شروع میکنه به بازی دراوردن. بازی درمیاره که جیش ندارم، جیش دارم. پس خوشحالی معمولی و کوتاه نشون بدید
پس نیم ساعت یک ساعتی که بچه مون رو باز گذاشتیم و این بچه یک بار دو بار دستشویی رفت و موفقیت آمیز بود که خیلی خوب اگر این دو بار رو توی شلوارش جیش کرد بازم چقدر خوب. چرا ؟ چون این قراره که یاد بگیره و یاد گرفتن همراه با آزمون و خطا هست. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت15}
❤️ @maadar_khoob
والدین دقت داشته باشین اگر بچه ای ۲۰۰ سی سی یا ۱۰۰سی سی ۱۵۰ سی سی مایعات خورده باشه، یعنی مثانه در کودکان به این صورته که نیم ساعت ۴۰ دقیقه حداقل یک بار تخلیه دارند. پس حتماً این رو بدونید که اگر این بچه قبلا
این مقدار مایعات خورده شما حدود نیم ساعت ۴۰ دقیقه بعد باید انتظار یک بار تخلیه مثانه رو داشته باشید. که اگر کودک دسشویی داشت و به شما گفت و شما بر دیدش دستشویی این خیلی خوبه و اگر هم این اتفاق نیفتاد و شما دیدید که ۲۵ دقیقه است این همین طوری خودشو نگه میداره و هیچ خبری نیست اینجا لازمه که یکبار دیگه صداش کنید که دخترم پسرم من جیش دارم می خوام برم دستشویی جیش کنم ایا توام میای؟ آیا تو هم جیش داری مثل مامان؟
نه که بگی تو جیش داری؟ الان جیش داری؟ الان میخوای توی شلوارت جیش کنی؟ نه. ببینید این کار شما رو خراب میکنه چون شما خودتون دارید بهش مقاومت رو یاد میدین. یعنی تو جیش داری به من نمیگی. یعنی تو جیش داری خودتو نگه میداری. نه اینطوری نه. مامان. دخترم پسرم من الان جیش دارم می خوام برم دستشویی کارم بکنم آیا تو هم جیش داری؟ میخوای با من بیای دستشویی؟ اگر در این موقع گفت بله. که با هم میرید. اگر گفت نه. بازم اصراری براش ندارید.
شما نقشتون فقط هدایت کننده و حمایت کننده است. کسی که میخواد هدایت و حمایت کنه خودش فاعل کار نیست حرص نمی خوره مضطرب نمیشه با آرامش اون شخص رو هدایت میکنه.
#پوشک_گرفتن {قسمت14}
❤️ @maadar_khoob
بعد از این ما میخواهیم به صورت عملی وارد از پوشک گرفتن بشیم. یعنی از صبح شروع میکنید و از بعد از ظهر و شب نه. صبح که از خواب بیدار شدید صبحانه را که خوردید بچتون بیدار شد و صبحانش خورد اون موقع میخواید پوشکش رو تعویض کنید یعنی همیشه این یه زمانیه که مامانها پوشک بچه شون رو عوض میکنن و پوشاک جدید پاش میکنن. این موقع شما دیگه پوشک جدید را پای بچه تون نکنید یا از این شورت های آموزشی پاش کنید اگر خیلی نگران هستید ویا از شورت معمولی استفاده کنید بدون پوشاک. چون قبلش هم بازیهایی را انجام داده
لگن رو دیده بهش بگین مامان جان شما دیگه پوشاک پات نیست اگر جیش داری یا به مامان بگو یا بیا روی لگن بشین این مدت باید چهل، چهلو پنج دقیقه نهایت یک ساعت باشه این بستگی به شما و کودک شما داره
و اگر خیلی مادر نگرانی هستی خیلی میخوای بچت چک کنی هی میگی جیش داری. همون نیم ساعت شروع کن. اگر مادری هستی که راحت تری خیلی درگیری ذهنی برای خودت ایجاد نمی کنی خیلی بچت چک نمی کنی که ای وای جیش کنه چیکار کنم ای وای الان جیش داره یا نه. بهتره همون ۴۵ دقیقه تا یک ساعت باشه و خوبه که اینجوری باشید و بچه تون رو تحت فشار نگذارید در غیر این صورت اگر از خودتون شناخت دارید که اینگونه نیستید همون نیم ساعت .تو اون نیم ساعت بهش همون اول قضیه میگید که پوشک نداری و اگر خواستی جیش کنی به مادر بگو که مادر تو رو ببره دستشویی یا اینکه خودت بیا روی این لگن و خودت بشین لگن رو هم میزاری گوشه توالت.
حالا مرحلهایه که بچه را از شب تا به صبح باز بزارم. یه زیرانداز ضدآب که همه مادرها دارن توی خونه زیر بچه میذاریم یه ملافه روش میندازیم بچه رومی خوابونیم. پوشکش در میاریم. سرشب که بچه داره می خوابه باید به دستشویی بره به عنوان مادر باید حواسمون باشه سرشب مایعات زیاد به بچه ندیم. بچه را باز بزارید حالا من یه چیزی را به عنوان تجربه به مامانها بگم بچه ها تقریبا از موقعی که می خوابن اگر دستشویی رفته باشن سر شب تا ۶ صبح یک بار این مثانه پر میشه و احتیاج به تخلیه داره این ساعت رو مادرها باید برای خودشان دربیارن. مهارت شما اینه که ببینید چه ساعتی مثانه بچه شما پر میشه و باید این متوجه بشید از وول خوردنهاش و مثلا یک بار که خودش را خیس کرد ببینید طرفهای چه ساعتیه، ساعت رو که در آوردید همین طور همون حدودهای اون ساعت.
لگن اینجا به شما کمک می کنه چون این مواقع بچه ها بداخلاق میشن و نمیاد دستشویی و میخواد بخوابه بهترین کار اینه که سرشب به بچتون بگید مامان جان تو پوشاک نداری من شما را بیدار می کنم میزارم توی لگن جیشت بکن مامان شلوار تو میپوشه.
.اون حول و حوش بیدار میشید لگن میبرید سمت و رختخوابش بچه را بیدار می کنید، مامان جون می خوام بذارمت روی لگن. می خوام بهتون بگم این شدنیه فقط لازم من به عنوان مامان اول این ساعت را در بیارم ببینم چه ساعتی مثانه بچه من پر میشه و باید تخلیه بشه و به دستشویی برسه و دوم اینکه خودم قشقرق به پا نکنم، وای پاشو الان جیش می کنی پاشو. نه.
خیلی راحت و آروم، بشونش و بعد دوباره بخوابونش .اونموقع نمیخواد بشوریش شلوار و شورت بپوشیم و بعد که بلند شد صبح بشوریدش. اذیتش نکنید اونموقع که بد خواب نشه.
حالا من شروع می کنم برای اینکه بچم برای بیرون آماده کنم
چه جوری
ینکه شناسایی کنید اونجا سرویس بهداشتی عمومی هست یا نه اگر بچه به شما گفت جیش دارم شما ببریدش دستشویی خیلی مواقع تو محلهها سرویس بهداشتی هست یا مثلاً نزدیک سوپری مسجد هست که میتونیم ببریم اونجا .اینارو شناسایی کنید که هول نشید بهش بگید خودتو نگهدار جیش نکنی الان میرسیم سریع ترین راه اینه همون اطراف یه دستشویی باشه ببریدش ،درمانگاهی مسجدی، توالت عمومی. از نیم ساعت شروع میکنیم اگر هم توی شلوارش جیش کرد عیبی نداره عوضش میکنیم میگید اشکالی نداره مامان جان میریم خونه میشورمت و بعد میاید خونه.
اگر این نیم ساعت موفقیتآمیز بود نیم ساعت می کنید یک ساعت یک ساعت و نیم و به همین صورت دو دست لباس اضافه برمیدارید و بعد میرید به همین صورت که گفتم تایم بیرون رفتن را هی زیاد می کنید تا جایی که بچه شما در خارج از منزل بتونه سه تا چهار ساعت خشک بمونه خشک بمونه به این معنی نیست که ادرار نکنه به این معنی که ادرار بکنه ولی بتونه از موقعی که به شما اعلام میکنه و میگه جیش دارم تا موقعی که شما به دستشویی رسوندیدش هفت، هشت دقیقه ۱۰ دقیقه بوده این مثانه تونسته خودشو نگه داره اگه به این مرحله رسید، ما میتونیم شروع کنیم که بچه خودمون رو در طول روز باز بزاریم در طول روز که باز گذاشتیم باز فقط یک بار دوبار خطا کرد بقیه روز رو خودشو به دستشویی رسوند. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت19}
❤️ @maadar_khoob
روزی ۲ ساعت و تو این دو ساعت اگر بچه من ادرار کرد _که تقریباً در دو ساعت ۳ تا ۴ بار ممکنه این اتفاق بیفته یا نهایت اگر بچه خیلی مایعات بخوره ۵ بار_ حال اگر دوباره موفقیت آمیز بود یعنی رفت و تو لگن نشست و موفقیت آمیز بود و دوباره تو شلوارش جیش کرد ما نمیگیم این بچه یاد نمیگیره و موفقیت آمیز نیست. نه اتفاقاً خیلی خوبه چون دوبارش درست انجام داده سه بار خطا کرده.
متاسفانه چیزی که هست عجول بودن مادرهاست مادرها فکر می کنن که باید یعنی این یک قانونه که وقتی من بچه رو از پوشک میگیرم پس این باید بره دستشویی کارشو بکنه بهشم گفتم باید بره دست شویی. در صورتی که این یک اتفاقیه که در سیستم اعصاب و مغز این بچه داره می افتد این خیلی مهمه که من کمکش کنم که کنترل ادرارش رو به دست بیاره پس چه عجله ای دارم. حالا فرش من روش ادرار بریزه، میشورمش چیزی نمیشه اتفاقی نمی افته تمیزش میکنم. به خاطر اینکه اتفاقی که داره برای رشد بچه شما میفته خیلی مهمتره ،این فرش با آب پاک میشه اما بچه من اگر تو این پروسش بمونه حالا حالا ها درست نمیشه.
#پوشک_گرفتن {قسمت18}
❤️ @maadar_khoob
اگر یک کودک ساعت ۸:۳۰ صبح از خواب بلند شده تا اذان ظهر یعنی یه چیزی حول و حوش چهار ساعت ۵ ساعت این بچه بازه و تو این چهار، پنج ساعت اگر پنج بار جیش کرد شش بار جیش کرد. از این پنج، شش بار اگر دو، سه بار موفقیت آمیز بود ودو سه بارش خطا رفت یعنی پروسه موفقیت آمیزه نگران نباشید یک هفته تو این مرحله میمونید. بعد از یک هفته شروع میکنید بچتون رو تا ساعت چهار ،پنج باز می ذارید. یعنی از صبح تا ساعت چهار، پنج باز هم روش همینجوره. اگر هفت بار ادرار کرد ببیند هنوز به مدفوع کاری نداریم. بهتون گفتم مسئله ادراره.
یه نکته هم بگم گاهی بچه ای پی پی داره میگه من می خوام توی پوشکم پی پی کنم، من پوشک کن پی پی کنم. من اگر جای شما باشم بچه رو پوشک می کنم. میگم باشه پوشکت میکنم، در اوایل این کار رو بکنید بذارید امنیت رو از شما بگیره. بدونه شما نمیخواهید اذیتش کنید کارشو که کرد بشوریدش دوباره باز بذاریدش. چون هنوز مدفوع کنترلش با ادرار فرق میکنه ما فعلاً در قسمت مثانه و کنترل مثانه هستیم و اصلاً به کنترل مدفوع کاری نداریم بعد از این میگم که برای مدفوع چه کار کنیم.
حالا شما میتونید بهش محکمتر پیام بدید. دخترم پسرم وقتی جیش داری، ما برای جیش کردن میریم تو دستشویی. تو شلوار نه. جای جیش و خونه جیش توی دستشویی یا توی لگنه. اون اصلا دوست نداره که روی فرشها بیاد.
#پوشک_گرفتن {قسمت17❤️
.مممنون گلم.خودتون از پوسک گرفتید؟من میخوام اقدام کنم دو هفته دیگه
خیلیم عالی ممنون 👍👍👍👍👍
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.