سوال های مرتبط

مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
جراحی برای درمان بارداری خارج رحم

درصورتی‌که لوله فالوپ پاره شود یا در خطر پارگی باشد، درمان فوری یعنی جراحی برای درمان باردرای خارج رحم انجام خواهد شد. درمان حاملگی خارج رحم با روش جراحی یک روش اورژانسی و نجات‌بخش است. جراحی معمولاً به روش لاپاراسکوپی از طریق ایجاد چند برش کوچک در شکم انجام می‌شود. این جراحی با روش بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد. جراح ممکن است کل لوله فالوپ را با تخمک داخل آن و یا تنها تخمک را از لوله خارج کند.

آیا می‌توان پس از باردرای خارج رحم دوباره باردار شد؟

بیشتر افرادی که در گذشته بارداری خارج از رحم داشته‌اند، قادرند در آینده بارداری موفقی را تجربه کنند. البته سابقه حاملگی خارج رحم ممکن است خطر برخی عوارض بارداری را افزایش دهد بنابراین قبل از باردارشدن در مورد علت زمینه‌ای حاملگی خارج رحم خود و عوامل خطر آن که ممکن است در آینده بارداری شما را تحت تأثیر قرار دهد، با پزشک صحبت کنید.

اگر لوله فالوپ برداشته شود آیا می‌توان باز هم باردار شد؟

در بیشتر موارد، اگر یکی از لوله‌های فالوپ برداشته شود همچنان امکان فرزندآوری وجود دارد زیرا یک لوله باقی مانده امکان حرکت تخمک به سمت رحم را فراهم می‌کند. علاوه بر این، روش‌های کمک باروری جدید مانند IVF مستقل از لوله‌های فالوپ عمل می‌کنند.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
علائم حاملگی خارج رحم چیست؟

علائم اولیه بارداری خارج رحم بسیار شبیه به علائم بارداری معمولی است. بااین‌حال، ممکن است علائم متفاوتی نیز در طول حاملگی خارج رحم بروز کند، علائم بارداری خارج رحم به شرح زیر است.

خونریزی واژن

خونریزی واژینال ناشی از بارداری خارج از رحم و پریود متفاوت است. این خونریزی اغلب به صورت گسسته است و ممکن است آبکی و گاهی متمایل به قهوه‌ای تیره باشد. برخی زنان این خونریزی را با پریود اشتباه می‌گیرند و متوجه بارداری خود نمی‌شوند. البته خونریزی واژینال در دوره بارداری نسبتاً شایع است و لزوماً نشانه یک مشکل جدی نیست، اما در صورت بروز آن باید به پزشک مراجعه کنید تا از سلامتی شما اطمینان حاصل شود.

درد زیر شکم و لگن

به دردهای شکم به‌خصوص در نواحی زیر شکم توجه کنید. این درد ممکن است به طور ناگهانی یا تدریجی شروع شود و مداوم و یا حالت ناپیوسته داشته باشد. دردهای شکم معمولاً به دلایل مختلفی ازجمله مشکلات معده، نفخ و زخم‌های گوارشی رخ می‌دهند، بنابراین لزوماً به این معنی نیست که شما دچار حاملگی خارج رحم شده‌اید؛ اما اگر فکر می‌کنید که این دردها با بارداری شما همزمان شده‌اند، موضوع را به پزشک اطلاع دهید.

بقیه اطلاعات داخل کامنت
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
تشخیص بارداری خارج از رحم

اکثر زنانی که دچار حاملگی خارج رحم می‌شوند تا زمان ویزیت‌های بارداری نمی‌دانند که حاملگی آنان از نوع خارج رحمی است. پزشک در معاینات بالینی می‌تواند به وجود این عارضه پی ببرد. حاملگی خارج رحم معمولاً در اوایل بارداری یعنی در سه ماهه اول (تا هفته ۱۲ بارداری) تشخیص داده می‌شود. برای تشخیص دقیق‌تر و تائید حاملگی خارج رحم، پزشک چندین آزمایش را تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است:

آزمایش ادرار: این آزمایش ممکن است در آزمایشگاه با دریافت یک نمونه ادرار و یا در مطب پزشک با استفاده از یک نوار تست انجام شود. 


آزمایش خون: این آزمایش به منظور ارزیابی مقدار هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) انجام می‌شود. بدن فقط در دوره بارداری hCG تولید می‌کند. مقدار کم این هورمون در زمان بارداری ممکن است نشان‌دهنده حاملگی خارج رحم باشد زیرا سطح hCG زمانی که تخمک بارورشده در رحم لانه گزینی کند به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
درمان حاملگی خارج رحم

بارداری خارج رحمی می‌تواند غیرمنتظره و ترسناک باشد. احتمالاً احساسات زیادی ازجمله غم و اضطراب را احساس می‌کنید. اما خوشبختانه با کمک درمان‌های حال حاضر می‌توان به‌خوبی این اختلال را درمان کرد و برای بارداری‌های بعدی آماده شد. اگر پس از درمان حاملگی خارج رحم تصمیم به بارداری مجدد دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. روش‌های زیر رویکردهای درمانی متداول برای درمان حاملگی خارج رحم هستند.

متوترکسات برای درمان حاملگی خارج رحم

در برخی موارد، پزشک ممکن است استفاده از دارویی به نام متوترکسات برای جلوگیری از رشد تخمک بارورشده و پایان بارداری را مدنظر قرار دهد. اگر لوله فالوپ قبلاً دچار پارگی و آسیب شده است، نمی‌توان از این دارو استفاده کرد. متوترکسات به صورت آمپول تزریق می‌شود و نسبت به جراحی خاصیت تهاجمی کمتری دارد.

درمان کامل با متوترکسات مستلزم چندین ویزیت و انجام منظم آزمایشات خونی و ادراری به منظور ارزیابی سطوح hCG و عدم رشد مجدد تخمک بارورشده است. در مواردی که سطح hCG با یک دوز دارو به اندازه کافی کاهش نیابد، تزریق دوم متوترکسات ضروری است. در جلسات ویزیت، مزایا و معایب استفاده از متوترکسات نسبت به جراحی توسط پزشک معالج برای بیمار بیان خواهد شد.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
چگونه بفهمیم که در معرض بارداری خارج از رحم هستیم؟

وجود چندین عامل خطر در فرد، احتمال رخ دادن عارضه بارداری خارج رحم را افزایش می‌دهد:

سابقه قبلی حاملگی خارج رحمداشتن سابقه بیماری التهابی لگن (PID)؛ التهابی که می‌تواند باعث ایجاد بافت اسکار در لوله‌های فالوپ، رحم، تخمدان‌ها و دهانه رحم شودسابقه جراحی لوله‌های فالوپ یا سایر اندام‌های ناحیه لگنانجام درمان ناباروری با لقاح آزمایشگاهی (IVF)مبتلا بودن به اندومتریوزابتلا به عفونت‌های مقاربتی (STIs)وجود IUD در زمان لقاحمصرف دخانیات

اگر در زمان وجود IUD در رحم و یا پس از عمل بستن لوله‌های فالوپ باردار شده‌اید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید زیرا حاملگی خارج رحم در این مواقع شایع‌تر است. خطر رخ دادن بارداری خارج رحم با افزایش سن بیشتر می‌شود به‌طوری‌که زنان بالای ۳۵ سال بیشتر از زنان زیر ۳۵ سال در معرض خطر هستند. خاطر نشان می‌شود حدود ۵۰ درصد از افرادی که حاملگی خارج رحم را تجربه می‌کنند، هیچ یک از فاکتورهای خطر ذکرشده را ندارند.
ساجده جونی🤪 ساجده جونی🤪 قصد بارداری
مامان جوجه صورتی 🐣💖 مامان جوجه صورتی 🐣💖 هفته سی‌ام بارداری
مامان توت فرنگی مامان توت فرنگی هفته بیست‌وچهارم بارداری
مامان شاهان مامان شاهان هفته شانزدهم بارداری