شیرخوار ممکن است بین ۴ تا ۱۰ بار در روز ادرار کند. اگر کودک بیمار یا تب دار یا هوا بیش از حد گرم باشد، دفع ادرار ممکن است به نصف میزان طبیعی برسد. این کار نباید دردناک باشد…
اگر هر علامتی نشان دهنده ناراحتی کودک هنگام ادرار مشاهده کردید به متخصص کودکان مراجعه کنید چون ممکن است نشانه عفونت یا سایر مشکلات دستگاه ادراری باشد.
در شیرخوار سالم، ادرار به رنگ زرد کمرنگ تا پررنگ است. هر چه ادرار تیره تر باشد، غلظت آن بیشتر است و این حالت وقتی کودک مایعات کمتری خورده باشد، دیده می شود. گاهی پوشک رنگ صورتی به خود می گیرد که ممکن است با خون اشتباه شود در حالی که به دلیل غلظت بیش از حد ادرار است. تا زمانی که نوزاد حداقل ۴ بار در روز ادرار می کند، جای نگرانی نیست ولی اگر صورتی بودن رنگ ادرار ادامه پیدا کرد، با متخصص اطفال مشورت کنید.
راه های پيشگيری از عفونت های ادراری و ادرار نکردن نوزاد چیست؟
در نوزادان و شیرخواران که کنترل ادراری ندارند، رعایت بهداشت مهم است. هروقت نوزاد دفع ادرار و مدفوع دارد، پوشک تعویض شده و کودک شسته و خشک شود. به استفاده مایعات کافی توجه شود. کم ادرار کردن، ادرار غلیظ و رسوب ادرار بر اثر خوب استفاده نکردن مایعات به وجود می آید.
نشانه عفونت ادراری در نوزادی چیست؟
در سن نوزادی علامت عفونت ادراری، خوب شیرنخوردن است. بیحالی و بعد در صورت ادامه عفونت، زردی با علت نامشخص ممکن است از نشانه های عفونت ادراری باشد. اگر بیماری پیشرفت کند، استفراغ مکرر و افزایش بیحالی اتفاق می افتد. علائم در نوزادی خیلی اختصاصی نیست. در نوزادان، عفونت ادراری باعث تب نمی شود.
سن که بالاتر می رود، علائم اختصاصی تر می شود. شیرخوار مبتلا به عفونت ادراری خوب وزن نمی گیرد. اگر علتی برای خوب وزن نگرفتن نداریم به عفونت ادراری مشکوک می شویم. بد بو شدن ادرار کودک شیرخوار می تواند ازعفونت ادراری باشد.
❤❤❤❤❤❤❤
چه هنگامی برای ادرار نکردن نوزاد به پزشک مراجعه کنیم ؟
در صورتی که کودک شما تب دارد یا در خواب خود اختلالی دارد و همچنین اسهال است باید به پزشک مراجعه کنید .
اگر کودک در هنگام گریه کردن چشم هایش خشک است دلیلی است که کودک شما کم آب است .
اگر کودک کم اشتها است یا دفعات زیادی پوشک او خشک است باید به پزشک مراجعه کنید .
نقایص مادرزادی قلب
این نقایص ممکن است سیگنال های عصبی بین مثانه، نخاع و مغز را که برای ادرار کردن لازم هستند، قطع کند و منجر به حبس شدن ادرار و عدم توانایی در تخلیه کامل مثانه در نوزادان شود.
ادرار که در مثانه مانده است می تواند به مجاری ادرار و کلیه رفلکس شود و باعث تورم شود. در نتیجه از خروج ادرار جلوگیری کرده و می تواند با خطراتی هم همراه باشد.
علت ادرار نکردن نوزاد
اگر میزان ادرار نوزاد در چند روز و یا چند هفته خیلی کم بود حتما به پزشک مراجعه کنید. در ادامه چند علت کم شدن ادرار نوزاد را بیان کرده ایم.
عواملی که سبب ادرار نکردن نوزاد می شود عبارتند از:
علت ادرار زیاد نوزاد
اگر دفعات ادرار زیاد از حد باشد، علت های متفاوتی دارد. ما به 2 نمونه ی شایع آن اشاره کرده ایم.
عفونت ادراری
عفونت ادراری سبب کم شدن و یا بیشتر شدن دفعات ادرار می شود. به این معنی که از حد معمول کمتر و یا بیشتر می شود.
دیابت
دیابت در کودکان علاوه بر تکرر ادرار سبب بروز علائمی مانند کم آبی، رشد ضعیف، تحریک پذیری، تغذیه کم، و تب بالا می شود. علائم، کاملا مشابه سایر شرایط پزشکی هستند پزشک ممکن است آزمایش ادرار، و آزمایش خون را پیشنهاد کند
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.