۵ پاسخ

راه‌هایی برای کاهش ریفلاکس در کودکان

برای به حداقل رساندن علائم رفلاکس در کودکان علاوه بر درمان دارویی و جراحی یکسری اقدامات مراقبتی است که در رفع علائم کمک می‌کند. این تغییرات عبارتند از:

به کودک در وضعیت عمودی شیر بدهید. سپس او را به مدت 30 دقیقه پس از شیر خوردن در حالت نشسته نگه دارید. مراقب باشید که کودک را خیلی تکان ندهید.

کم کردن شیر مادر یا شیر خشک در هر وعدۀ تغذیه نیز ممکن است به تخفیف علائم رفلاکس در کودکان کمک کند. می‌توانید کم کردن مقدار شیر را با افزایش تعداد وعده‌های تغذیه جبران کنید و حتماً پس از هر وعده غذا آن‌قدر او را تحریک به آروغ زدن کنید تا آروغ کاملی از او بگیرید.

برای گرفتن آروغ کودک وقت بگذارید. آروغ گرفتن مکرر در حین شیر خوردن و و بعد از آن می‌تواند از تجمع هوا در معده کودک جلوگیری کند.

درست بعد از شیر خوردن، او را برای چرت زدن یا حتی تعویض پوشک نخوابانید یا را روی شکمش قرار ندهید.

اگرچه خوابیدن نوزاد روی شکم ممکن است به کاهش علائم ریفلاکس معده به مری کمک کند، اما کارشناسان این کار را توصیه نمی‌کنند، زیرا ریسک سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را افزایش می‌دهد. بنابراین کودک را به پشت بخوابانید.

دور نگه داشتن نوزاد از دود دخانیات نیز می‌تواند علائم ریفلاکس را کاهش دهد.

به خاطر داشته باشید که ریفلاکس در کودکان معمولاً جای نگرانی چندانی ندارد. 

درمان دارویی

معمولاً وقتی ریفلاکس در کودکان عارضه ثانویه‌ای ایجاد نکرده است از داروها برای کودکان استفاده نمی‌شود. اما پزشک کودک ممکن است یک داروی مسدودکننده اسید را برای چند هفته یا چند ماه توصیه کند. این داروها شامل سایمتیدین، فاموتیدین و امپرازول منیزیم  هستند. در صورت داشتن شرایط زیر پزشک ممکن است داروی مسدودکننده اسید را توصیه کند:

کودک وزن‌گیری ضعیفی دارد و تغییر در تغذیه موثر نبوده است.

کودک از غذا خوردن امتناع می‌کند

داشتن التهاب مری

داشتن آسم مزمن

درمان رفلاکس در کودکان

تا زمان برطرف شدن خود به خودی رفلاکس، می‌توان با ایجاد برخی تغییرات در تغذیه کودک رفلاکس در کودکان را کاهش داد. پزشک ممکن است توصیه کند که اگر کودک را با شیر مادر تغذیه می‌کنید، شیر گاو را از رژیم غذایی خود حذف کنید و اگر تغذیه با شیر خشک انجام می‌شود، از یک شیر خشک ضدحساسیت استفاده کنید، زیرا علائم ریفلاکس می‌تواند به علت ناتوانی معدۀ کودک در تحمل برخی پروتئین‌ها در شیر ایجاد شود. اگر این اقدامات مؤثر نباشد، پزشک می‌تواند دارو تجویز کند.

مرسی عزیزم❤️

کاش روزی یکی دوتا مطلب میزاشتید
که بشه خوند🥲

سوال های مرتبط

مامان محمد حامی مامان محمد حامی ۱۲ ماهگی
مامان ِهنیا💖 مامان ِهنیا💖 ۱۴ ماهگی
مامان محمد حامی مامان محمد حامی ۱۲ ماهگی