کودک نوپای خود را فعال نگه دارید: ممکن است متوجه شوید وقتی کودک نوپایتان فرصتی برای تخلیهٔ انرژی فراوانش پیدا نمیکند، شرور میشود. اگر فرزندتان پرشور و حرارت است، زمان آزاد زیادی و ترجیحاً در خارج از خانه برای تخلیه کردن انرژیاش به او بدهید.
اگر نیاز دارید کمک بگیرید: گاهی اوقات پرخاشگری کودک بیش از حدی است که یک والد بتواند آن را مدیریت کند. در صورت تمایل و مشاهدهٔ موارد زیر بهتر است با پزشک کودک خود صحبت کنید:
مراقب زمان تماشای تلویزیون و استفاده از نمایشگرها باشید: کارتونها، بازیهای دیجیتال و دیگر رسانههای طراحیشده برای بچههای کوچک میتواند با داد و فریاد، تهدید و حتی هل دادن و زدن همراه باشد. پژوهشهای متعدد نشان میدهد گذراندن زمان طولانی در پای این نمایشگرها میتواند به بروز مشکلات رفتاری در کودکان کمک کند. برخی از کارشناسان نگران هستند که استفاده از رسانههای شامل نمایشگر در رشد اجتماعی و احساسی کودکان نیز تداخل ایجاد میکند. یک آکادمی طب اطفال معتبر در دنیا، مخالف تماشای تلویزیون و استفاده از دیگر نمایشگرها از جمله تلفنها، رایانهها و تبلتها تا حداقل ۱۸ ماهگی کودک، به غیر از یک تماس ویدیویی کوتاه با بزرگسالان است.
عواقب منطقی ایجاد کنید: اگر فرزندتان در شهربازی وارد استخر توپ میشود و شروع به پرتاب توپ به سمت بچههای دیگر میکند، بلافاصله او را بیرون بیاورید. او را کنار خود بنشانید و بچههای دیگر را تماشا کنید و در همان حال توضیح دهید که وقتی آماده بود که به بازی بپیوندند بدون اینکه به بچههای دیگر آسیب برساند، میتواند به استخر توپ برگردد.
از سخنرانی و دلیل آوردن برای کودک خود خودداری کنید: چون به احتمال زیاد او هنوز قادر نیست خودش را جای کودک دیگری بگذارد یا بر اساس استدلال کلامی رفتار خود را تغییر دهد. اما توانایی درک عواقب را دارد
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.