بهتره بدونین که احساسات کودک دوساله روی خوابش تاثیر میذاره! دنیای واقعی کودک دو ساله بیشتر از این‌ که یک دنیای منطقی باشه یک دنیای هیجان‌انگیز است و همین باعث می‌شه نسبت به اطراف بی‌تفاوت نباشه و برای خوابیدن مقاومت کنه.

کودک دوساله دوست داره از موقعیت‌ها یا تغییرات زندگی شما سردر بیاره، از نظر اون در دنیا هر اتفاقی که بیوفته بخاطر اونه! مثلاً اگر مامان و بابا دعوا کنن فکر می‌کنه اون مقصره و همین فکر می‌تونه خوابش رو بهم بریزه. یا گم شدن عروسکش ممکنه اون رو نیمه‌های شب از خواب بیدار کنه.

کودک دوساله شما نمی‌تونه دنیا رو از دید شما ببینه. گاهی نصف شب شما رو صدا می‌کنه و انتظار داره شما پیشش برین، اون متوجه این نیست که ممکنه با این کارش شما رو از خواب بیدار ‌کنه. اون فقط می‌دونه که شما رو میخواد، همین!

کودک دو ساله مثل یک نوجوان از مرحله‌ی رشدی خاصی می‌گذره که در اون خواسته‌هاش برای خودش قابل کنترل نیست.

منبع: کتاب راه‌های درمان بی‌خوابی نوزادان و کودکان نوپا به زبان آدمیزاد.

۱ پاسخ

مرسی

سوال های مرتبط

مامان فندقی🫂🍁✨️ مامان فندقی🫂🍁✨️ ۱ سالگی
🔹بگذارید کودک قاشقش رو خودش برداره و غذا بخوره، لباسش رو خودش بپوشه، سرما و گرما رو متوجه بشه، گرسنگیش رو تشخیص بده و به زور بهش غذا ندین.

مانع مسیر کشف کردن و رشد کودکان نباشیم!
با ترسهای خود کودک را متوقف نکنیم!

یکی از عوامل اغلب اختلالات هیجانی و خلقی، نادیده گرفتن کشف و اظهارات کودک و تغییر نظر اوست: سردت نیست، نمی‌شه خرابش می‌کنی، الان باید غذا بخوری، بپوش سرما می‌خوری و…
وقتی کودک در حال کشف و یادگیری جهانه اما شما پاسخ دیگری رو بهش القا می‌کنید، او می‌آموزد که کشفیات خودش بی اعتباره چون والد در ذهن کودک همواره قدرت بالاتری داره و می‌تونه تفکر، استدلال، منطق و هیجان کودک رو تغییر بده.

کودکان توانایی کشف جهان رو دارند، به آنها اعتماد کنید. یک والد کافی، والدی نیست که مدام به کودک بچسبه و تا اون دهن باز کنه نیازش رو برطرف کنه.
قدرت کشف جهان رو با نزدیکی بیش از حد به کودک، برایش خراب نکنیم.

اگر کودکی در فاصله مشخص و امن از والد قرار بگیره، هرگاه که «نتوانست» خودش اطلاع می‌ده و می‌تونید بهش کمک کنید. اگر کودک شما زیادی بهتون می‌چسبه و کمک می‌خواد، شما باید روی ترسهای جدایی خودتون کار کنید.
مامان دخترم مامان دخترم ۱ سالگی
مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
نشانه‌های رویش دندان در نوزاد
در مرحله رویش دندان در نوزادان، برخی نشانه‌هایی ممکن است مشاهده شود که این مرحله از رشد فیزیولوژیکی نشان‌دهنده ورود نوزاد به یک فاز جدید است. نشانه‌های اصلی رویش دندان در نوزادان عبارتند از:

تغییرات در لثه‌ها: لثه‌های نوزاد ممکن است قرمز شده و یا تورم داشته باشند.

خارش دهانی: نوزاد ممکن است به دلیل رویش دندان‌ها در منطقه دهانش احساس خارش و ناراحتی کند.

بی‌قراری و تغییرات در خواب: رویش دندان‌ها ممکن است باعث بی‌قراری و تغییرات در الگوی خواب نوزاد شود.

بی‌اشتهایی و بلندی صدا: بعضی نوزادان در این دوره ممکن است کمتر غذا بخورند و یا بلندتر صدا بدهند، که ممکن است به دلیل ناراحتی ناشی از رویش دندان باشد.

بیشتر ملچ ملچ کردن: برخی نوزادان ممکن است از این روزها بیشتر به ملچ ملچ کردن علاقه نشان دهند، که می‌تواند نشانه‌ای از رویش دندان باشد.

بی‌قراری و تغییرات در خواب: رویش دندان‌ها می‌تواند باعث بی‌قراری در نوزاد شود و تغییرات در الگوی خواب او را تحت تأثیر قرار دهد. ممکن است نوزاد در طول شب بیشتر بیدار شود یا خواب ناقص‌تری داشته باشد
مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
✅ نشانه‌های آمادگی کودک برای از پوشک گرفتن

👈 زمان مناسب برای از پوشک گرفتن تقریباً بین ۱۸ماهگی تا ۳سالگیه. در این فاصله، هر زمانی که دیدی کودک چند تا از نشانه‌های آمادگی رو نشون می‌ده، می‌تونی برای شروع آموزش آماده بشی.

💚 خشک ماندن پوشک
اگه پوشکش برای مدت ۲ ساعت یا بیشتر در ساعت‌های بیداری خشک می‌مونه یا اینکه صبح‌ها با پوشک خشک از خواب بیدار می‌شه، ظرفیت مثانه‌اش به اندازهٔ کافی بزرگ شده و توانایی کنترلش بیشتره.

💚 متوجه شدن زمان دستشویی
اگه دیدی کوچولوت، ۱. برای دستشویی کردن حتی وقتی که پوشک داره به یه اتاق دیگر می‌ره؛ ۲. پشت بعضی وسایل یا پرده پنهان می‌شه؛ ۳. موقع دستشویی کردن در پوشک به پوشک خودش اشاره می‌کنه یعنی زمانش رو متوجه می‌شه.

💚 نشان دادن استقلال
وقتی که اعلام می‌کنه که می‌تونه بعضی کارها رو خودش تنهایی انجام بده.

💚 توانایی درآوردن لباس
وقتی خودش می‌تونه به‌تنهایی و راحتی شلوارش رو بپوشه و دربیاره.

💚 توانایی حفظ تعادل
برای شروع آموزش لازمه کودک بتونه روی دو پا بنشینه و برای مدتی تعادل خود رو حفظ کنه.

💠 @gahvare_family

💯 این پست رو بفرست برای والدینی که با چالش از پوشک گرفتن روبه‌رو هستن!