سوال های مرتبط

مامان فندقی🫂🍁✨️ مامان فندقی🫂🍁✨️ ۲ سالگی
✅بدزبانی كودک را ناديده بگيريد❌

اگر به طور اتفاقی،‌ كودكتان واژه ناشايستی را به كار برد، سعی كنيد به بدزبانی او، بی‌توجهی نشان دهيد. وانمود كنيد كه آن را هرگز نشنيده‌ايد، بنابراين هرگونه تاثیر آن را بر خودتان از بين برده و بازی او را به یک بازی یک نفره تبديل كنيد، چيزی كه اصلا برای كودكان جالب نيست.

خودتان هم بدزبانی نكنید
از آنجا كه می‌دانید بدزبانی شیوه‌ای است كه كودک برای اعمال كنترل بر شما به كار می‌گیرد، پس خودتان بدزبانی نكنید. او ممكن است به دنبال راه‌هایی باشد تا عمدا شما را عصبانی كند و با بدزبانی، توجه شما را به خود جلب كند. پس از شركت در این بازی خودداری كنید.

✅وقتی پدر و مادر بیش از حد برای فرزندانشان تلاش کنند، دیگر جایی نمی‌ماند که فرزندان برای خودشان تلاش کنند. اگر کودک می‌تواند خودش به تنهایی دکمه‌های پیرهنش یا بند کفشش را ببندد یا تکالیف مدرسه را انجام دهد اجازه دهید خودش این کار را خودش انجام دهد مگر اینکه خودش‌ کمک بخواهد.
مامان فندقی🫂🍁✨️ مامان فندقی🫂🍁✨️ ۲ سالگی
🔹بگذارید کودک قاشقش رو خودش برداره و غذا بخوره، لباسش رو خودش بپوشه، سرما و گرما رو متوجه بشه، گرسنگیش رو تشخیص بده و به زور بهش غذا ندین.

مانع مسیر کشف کردن و رشد کودکان نباشیم!
با ترسهای خود کودک را متوقف نکنیم!

یکی از عوامل اغلب اختلالات هیجانی و خلقی، نادیده گرفتن کشف و اظهارات کودک و تغییر نظر اوست: سردت نیست، نمی‌شه خرابش می‌کنی، الان باید غذا بخوری، بپوش سرما می‌خوری و…
وقتی کودک در حال کشف و یادگیری جهانه اما شما پاسخ دیگری رو بهش القا می‌کنید، او می‌آموزد که کشفیات خودش بی اعتباره چون والد در ذهن کودک همواره قدرت بالاتری داره و می‌تونه تفکر، استدلال، منطق و هیجان کودک رو تغییر بده.

کودکان توانایی کشف جهان رو دارند، به آنها اعتماد کنید. یک والد کافی، والدی نیست که مدام به کودک بچسبه و تا اون دهن باز کنه نیازش رو برطرف کنه.
قدرت کشف جهان رو با نزدیکی بیش از حد به کودک، برایش خراب نکنیم.

اگر کودکی در فاصله مشخص و امن از والد قرار بگیره، هرگاه که «نتوانست» خودش اطلاع می‌ده و می‌تونید بهش کمک کنید. اگر کودک شما زیادی بهتون می‌چسبه و کمک می‌خواد، شما باید روی ترسهای جدایی خودتون کار کنید.
مامان فندقی🫂🍁✨️ مامان فندقی🫂🍁✨️ ۲ سالگی
کنترل عصبانیت

🔸هنگامی که والدین به طور کار آمد هیجان های خود را مهار می کنند، فرزندان شان هم یاد می گیرند تا به همین شیوه عمل کنند. روشی که والدین برای مدیریت خود در شرایط انفجاری (عصبانیت بیش از حد) به کار می برند، الگویی برای فرزندشان می شود تا به هنگام خشم یا اندوه از آن الگو تبعیت کنند.

🔸بنابراین کنترل خشم و عصبانیت چیزی است که همه والدین به آن نیازمندند. خود مهار گری روشی برای کمک به والدین است تا از وارد کردن صدمه به فرزندشان اجتناب کنند. با کسب این مهارت، والدین خواهند توانست تا با فرزندشان به شیوه هایی موثر حتی در لحظات تنش زا، تعامل کنند.

🔸مثلا وقتی کودک ما شاهد است که به نظر خیلی عصبانی می آییم، خشم خود را فرو بخوریم و سکوت کنیم و چند دقیقه ای از او بخواهیم محیط را ترک کند تا کنترل خود را دوباره به دست آوریم، او نیز از این شیوه استفاده خواهد کرد. در واقع رفتارهای خشن فرزندانمان بازتابی از رفتار والدین است.

🔸خشم، هیجان پایه ای است که هر کسی آن را می فهمد. می توان به افراد آموزش داد که چگونه خشم خود را بدون آسیب زدن به خود یا دیگران مهار کنند. آنچه حائز اهمیت است قبول مسئولیت اعمال خود و پذیرش احساسات به عنوان بخشی از ماهیت بشری است.