۱۵ پاسخ

نشاسته از جمله مواد غذایی است که همه مادران نگرانند که آیا مصرف زیاد آن ضرری برای کودک دارد یا خیر؟ در ادامه ما به خواص نشاسته برای کودکان پرداخته ایم.خواص خوردن نشاسته برای کودکان
پزشکان معتقدند نشاسته اگر همراه با مواد غذایی دیگری مصرف شود، مثل شیر و سایر مواد های غذایی دیگر موردی ندارد. اما بهتر است بدانید که نشاسته جز مواد قندی است و مصرف بیش از حد آن می تواند در آینده برای کودکان مشکل ساز شود.مهم ترین نکته این است که از همان کودکی برنامه غذایی کودکان را باید به درستی تنظیم کرد و آن ها را با الگوی غذایی درست آشنا کردنشاسته از گیاهان مانند سیب‌زمینی، گندم یا ذرت تغذیه تولید می شود، نشاسته‌ای که در این گیاهان وجود دارد در بدن شما به قند تبدیل می‌شود و به این ترتیب شما می‌توانید از انرژی آن استفاده کنید. درست از همان لحظه‌ای که شما یک ماده

ببخشید گلم نشاسته ازهمینایی که ازسوپر مارکت میگیریم میشه داد ؟من ازاونادارم باید تو آب حل بشه ؟؟

از چند ماهگی مجازه؟؟؟؟

بزرگتر شدن کودک، لوزالمعده آنها قادر به تولید آمیلاز بیشتری برای تجزیه نشاسته موجود در روده ی کوچک است. به این دلیل است که تا حدود شش ماهگی، مصرف غذاهای جامد برای کودکان توصیه نمی شود. اگر خیلی زود مصرف نشاسته را برای فرزندتان شروع کنید یا در آن زیاده روی کنید، ممکن است تعادل روده آنها بهم بخورد و به اسهال تبدیل شود.

علم ثابت کرده که بدن نوزادان تقریباً تا ۶ ماهگی آمیلاز لوزالمعده بسیار کمی دارد و تا این زمان هیچ پتیالینی در بدن آنها ساخته نشده است.

بدون وجود این آنزیمهای هضم کننده، پس از تغذیه کودک با نشاسته، ۳ واکنش در بدن آنها ایجاد می شود:

نشاسته غیر قابل هضم در دستگاه روده و گوارش، باعث ناراحتی در دستگاه گوارش و احتمالاً اختلالات گوارشی می شود.
ضخیم شدن مخاط نوزاد، که به طور بالقوه باعث مشکلات گوش، بینی یا گلو می شود.
قند خون کودک افزایش می یابد.
شاید این یکی از علل بالا رفتن میزان دردهای مداوم، آبریزش بینی، عفونتهای مکرر گوش، لوزه ها، برونشیت، آسم و حتی دیابت و چاقی باشد که اکنون در کشورهای توسعه یافته شاهد آن هستیم.

اما وقتی نوزادان برای اولین بار با غذاهای نشاسته ای آشنا می شوند (غالباً به صورت غلات و فرنی) در واقع ماده ی مغذی جدیدی به دستگاه گوارش آنها وارد می شود. آنها باید نشاسته را به گلوکز تبدیل کنند، اما آیا بدن آنها واقعا مجهز به این کار هستآمیلاز یک آنزیم شکننده نشاسته است. بدن ما برای هضم نشاسته به آمیلاز نیاز دارد. آمیلاز ساختاری پروتئینی دارند و در بزاق، روده ی باریک و آنزیم های لوزالمعده یافت می شود.

چند واقعیت در مورد میزان و زمان تولید آمیلاز در بدن کودک:

در ۱ ماهگی، لوزالمعده کودک از قبل شروع به ساخت آمیلاز کرده و سطح این آنزیم در ۶ تا ۱۲ ماهگی، به سطح آن در بدن بزرگسالان می رسد
در ۳ ماهگی، آمیلاز بزاق نوزاد، تقریباً به اندازه آمیلاز بزاق شما خواهد بود
شیر مادر حاوی آمیلاز است، که به داخل روده کوچک وارد می شود
مضرات نشاسته برای کودکان چیست؟
هنگامی که یک نوزاد به دنیا می آید، سیستم گوارش او هنوز در حال توسعه است. نوزادان نباید حداقل تا یک سالگی، مصرف شیر گاو را شروع کنند زیرا هضم آن بسیار دشوار است. هضم شیر مادر و شیرخشک برای کودکان آسانتر است. دستگاه گوارش ظریف کودک قادر به هضم غذاهای نشاسته ای مانند غلات، حبوبات، میوه و سبزیجات نیست.

درمورد نشاسته و مضرات آن برای کودکان آورده شده است.

نشاسته چیست؟
نشاسته نوعی کربوهیدرات پیچیده است. این کربوهیدرات از بسیاری از مولکول های گلوکز در هم پیچیده در زنجیره های طولانی و شاخه های به هم پیوسته ساخته شده است.

بعبارت دیگر مولکول‌های نشاسته از تعداد زیادی اتم‌های کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده‌اند. اغلب گیاهان، ازجمله برنج، سیب ‌زمینی و گندم انرژی ذخیره ی خود را از نشاسته به دست می‌ آورند.

ما می توانیم نشاسته را در غلات، سبزیجات ریشه ای، کدو، لوبیا و بعضی از میوه ها مانند موز بیابیم. نشاسته یک انبار مهم برای گیاه است و همچنین باعث می شود جرء غذاهای اصلی و خوشمزه در اکثر فرهنگ های سراسر جهان باشد.

هضم نشاسته در نوزادان
نوزادان قبل از تولد، رشد و نمو خود را تقریباً به طور کامل توسط گلوکز مادر بدست می آورند، که از طریق جفت جذب می شود. پس از تولد، غذای آنها ناگهان به یک رژیم غذایی منحصر به فرد، یعنی شیر مادر که پر از چربی و لاکتوز است، تغییر میابد.

اما این هم هنوز یک قند نسبتاً ساده است. با شروع غذاهای جامد، نوزادان مجبورند با رژیم بسیار پیچیده تر و متنوع تری سازگار شوند. در سراسر جهان، نشاسته منبع اصلی انرژی در رژیم های غذایی کودکان و بزرگسالان است.

نکات مهم در این سن
اکنون توصیه می شود بین ۴ تا ۶ ماهگی، در کنار شیرمادر مصرف غذاهای جامد و نیمه جامد را شروع کنید. با این حال، مراقب غذاهای نشاسته ای کودکان که در قفسه ی فروشگاه ها یافت می شود باشید.

در حقیقت، برخی معتقدند غذاهای نشاسته ای صرفاً بدترین وعده های غذایی برای تغذیه نوزادان هستند! نشاسته جز مواد قندی است و مصرف بیش از اندازه ی آن می تواند در آینده برای کودکان مشکل ساز شود.

منابع نشاسته مقاوم به هضم

نشاسته مقاوم به هضم تاثیرات مثبت گوناگونی بر روده بزرگ دارد و خطر سرطان کولون را کاهش می‌دهد. این نوع نشاسته موجب افزایش حساسیت انسولینی، کاهش میزان قند خون و تقویت سلامت متابولیسم می‌شود. اصلی‌ترین منابع این نشاسته شامل موارد زیر می‌شود:

نشاسته موجود در غلات و دانه‌ها با دیواره‌ی فیبردار سلول ترکیب می‌شود و در برابر گوارش مقاوم است.
نشاسته موجود در سیب زمینی و موز سبز و نارس
نشاسته‌ی موجود در سیب زمینی و برنج پخته بعد از سرد شدن به نشاسته مقاوم به هضم تبدیل می‌شود. فرآیند سرد شدن برخی از نشاسته‌های قابل هضم را به نشاسته مقاوم به هضم تبدیل می‌کند.
نشاسته‌هایی که در طی فرآیند شیمیایی تولید می‌شو

درمان سرفه و گرفتگی صدا

یکی دیگر از خواص نشاسته تسکین درد سینه و رفع گرفتگی صدا است. ۲ تا ۳ قاشق نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل کرده و مایع را داخل شیر ریخته و روی شعله ملایم حرارت داده تا غلیظ و شفاف شود. مصرف چند بار در روز این جوشانده به خصوص قبل از خواب در درمان خانگی سرفه، گلودرد و گرفتگی صدا موثر است.

افزایش باکتری‌های مضر روده باعث اسهال عفونی می‌شود. نشاسته با کاهش این باکتری‌ها دردرمان اسهال موثر است. برای رفع اسهال پودر نشاسته را با یک قاشق روغن بادام و نبات جوشانده و مصرف کنید.

۶. خواص نشاسته برای پوست

ماسک نشاسته به دلیل خاصیت چسبندگی باعث تمیزی پوست و لایه برداری سطحی آن می‌شود. نشاسته چربی پوست را از بین می‌برد و به درمان آکنه و جوش کمک می‌کند. این ماده به دلیل خاصیت تسکین دهندگی و ترمیمی برای درد آبله مرغان و سوختگی استفاده می‌شود.

سلامت دستگاه گوارش

باکتری‌های بد روده سلول‌های روده بزرگ را از بین می‌برند. یکی از خواص نشاسته کاهش این باکتری‌ها است. همچنین با افزایش باکتری‌های خوب در روده بزرگ، افزایش اسیدیته روده، بهبود عملکرد سیستم ایمنی به سلامت روده و دستگاه گوارش کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

۵. درمان اسهال

نشاسته کلسترول بد LDL را کاهش و کلسترول خوب HDL را افزایش می‌دهد. با کاهش کلسترول خطر ابتلا به ناراحتی های قلبی و دیابت کاهش می‌یابد.

۳. کنترل وزن

استفاده از مواد غذایی فیبر دار در رژیم غذایی با ایجاد احساس سیری و کاهش اشتها منجر به کاهش وزن می‌شود. نشاسته مقاوم در مقایسه با فیبر سیری بیشتری ایجاد می‌کند و باعث کاهش مصرف مواد غذایی و در نتیجه کاهش وزن می‌شود.

۴. سلامت دستگاه گوارش

مواد غذایی که حاوی آهن هستند باید در برنامه غذایی اش لحاظ شود. از جمله گوشت قرمز، پروتئین ها و ... همچنین مصرف قطره فروکیدز باید بگوییم که اگر در هفته 3 روز مصرف شود مشکلی ندارد. اما باید به برنامه غذایی به کودکان توجه بیشتری داشته باشیم.کنترل قند خون

مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون می‌تواند منجر به سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲ شود. نشاسته مقاوم (نشاسته‌ای که در مقابل هضم و جذب مقاوم است) با کاهش مقاومت به انسولین، کاهش هضم و جذب کربوهیدرات و فعال کردن ژن‌های سنتز گلوکوژن (این ژن‌ها باعث ذخیره بیشتر کربوهیدرات عضلات و کبد می‌شود) منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. یک مطالعه بر روی افراد دارای اضافه وزن نشان داد که مصرف ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته در روز در طی چهار هفته باعث بهبود مقاومت به انسولین شد.

۲. کاهش کلسترول

مالیدن آن با زعفران روی محل نیش حشرات سمی نافع است.
مواد مغذی آن کم بوده، خوردن آن شهوت را کم می‌کند و دیرهضم می‌باشد.

مصرف نشاسته برای کودکاننشاسته اگر به علاوه مواد غذایی دیگر از جمله هر کدام دارای ارزش های غذایی هستند که نباید نادیده گرفته شوند. برای همین توصیه می شود موادغذایی دیگر را به مرور زمان و به طریقی که کودکتان دوست دارد به او بدهید. به عنوان مثال امتحان کنید که تخم مرغ را چه طور دوست دارد، نیمرو، آب پز، املت و ... همچنین در مورد مواد غذایی دیگر هم سعی کنید این اصول را رعایت کنید.

و نشاسته اگر همراه با مواد غذایی دیگری مصرف شود، مثل شیر و سایر مواد های غذایی دیگر برای کودکان موردی ندارد. اما بهتر است بدانید که نشاسته جز مواد قندی است و مصرف بیش از حد آن می تواند در آینده برای کودکان مشکل ساز شود.

به قند تبدیل می‌شود و به این ترتیب شما می‌توانید از انرژی آن استفاده کنید. درست از همان لحظه‌ای که شما یک ماده غذایی سرشار از مواد نشاسته‌ای را داخل دهانتان قرار می‌دهیدبا ترشح بزاق فرآیند تبدیل ماده نشاسته‌ای به ماده قندی آغاز می‌شود و با تجزیه نشاسته و تبدیل آن به قند، بدن می‌تواند از انرژی آزاد شده در نتیجه این فرآیند، انرژی مورد نیازش را تأمین کند.فرآیند تبدیل ماده نشاسته‌ای به ماده قندی آغاز می‌شود و با تجزیه نشاسته و تبدیل آن به قند، بدن می‌تواند از انرژی آزاد شده در نتیجه این فرآیند، انرژی مورد نیازش را تأمین کند.

به همین سبب است که مواد گیاهی می‌تواند منبعی برای تأمین انرژی انسان‌ها و بسیاری از موجودات گیاه‌خوار باشد.

سوال های مرتبط