✅وضعیت ورتکس:
در انتهای سه ماهه سوم دوران بارداری، سر جنین به طرف پایین و داخل لگن مادر قرار می گیرد. که باعث خروج راحت جنین از کانال زایمان شده و اجازه خروج راحت تر قسمت های دیگر بدن جنین را فراهم می کند. این حالت، بهترین وضعیت جنین برای زایمان است و جنین سفالیک نام دارد. در اولین زایمان این اتفاق در هفته ٣٨-٣٦ بارداری رخ می دهد و در زایمان های بعدی ممکن است درست در زمان زایمان پیش بیاید.
✅وضعیت بریچ :
حدود 3 الی 4 درصد نوزادان به وضعیت بریچ در رحم قرار دارند که به جای سر، باسن جنین در لگن شما قرار می گیرد. این حالت، بیشتر در نوزادان نارس و چند قلویی دیده می شود. اگر جنین بزرگ باشد وضعیت قرارگیری جنین به صورت بریچ می تواند مشکلاتی را در زایمان ایجاد نماید. اگر سر جنین بزرگ باشد، ممکن است استخوان ها روی هم قرار نگرفته و سر حالت دهانه رحم را نگیرد. در نتیجه از لگن عبور نکند و موجب اختلال در رسیدن اکسیژن به نوزاد در هنگام زایمان گردد. در چنین شرایطی پزشک عمل سزارین را توصیه می کند.
وضعیت جنین بریچ سه نوع دارد:
* بریچ فرانک: در این وضعیت پای جنین در جلوی بدن یعنی در نزدیکی صورت او قرار می گیرد.
* بریچ کامل: جنین به صورت چهارزانو در رحم قرار گرفته و پاهای او نزدیک مقعد است.
* بریچ ناقص: پای کودک در زیر بدن او آویزان است و یکی از پاها یا هردو ابتدا از کانال زایمان بیرون می آید.

تصویر
۶ پاسخ

✅وضعیت صورت :
در این وضعیت سر جنین به کمرش چسبیده و در زایمان ابتدا چانه جنین خارج می شود. این وضعیت به دلایل مختلفی به وجود می آید: لگن کوچک مادر، بزرگ بودن جنین، گره خوردن بند ناف، مشکلات مغزی جنین.
در این حالت پزشک نباید با کمک دست برای تغییر وضعیت جنین اقدام کند. نوزدانی که با این وضعیت و زایمان طبیعی متولد می شوند ممکن است دچار تورم در ناحیه سر شوند.
✅وضعیت عرضی :
وضعیت عرضی وضعیتی است که جنین به صورت افقی در رحم قرار می گیرد. در این حالت اگر جنین در زمان زایمان وضعیتش تغییر نکند باید سزارین انجام شود. زیرا زایمان طبیعی در این وضعیت باعث ایجاد پرولاپس بند ناف (فروافتادگی بند ناف) و درنهایت دیسترس جنینی می شود. گاهی ممکن است دست جنین از کانال زایمان زودتر از شانه خارج شود و شانه او در رحم  گیر کند که خود خطرات زیادی بدنبال دارد. بنابراین زایمان طبیعی در این حالت توصیه نمی شود

خلفی میشه کدوم عکس؟؟

وقتی صحبت از وضعیت قرار گیری جنین در حفره رحم می شود غالباً منظور 8 هفته آخر حاملگی است.

پس از هفته 32 بارداری معمولاً وضعیت جنین تغییر نکرده و با همان وضعیت زایمان شروع خواهد شد.

من بریچم

واسه منم ازاول تا الان بریچ یعنی خطرناک

از کجا بفهمم حالت چطوره کسی بلده راهنمایی کنه ممنون

سوال های مرتبط

مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۴ ماهگی
پارت ۲ خواص ملون
فواید سلامتی فراوانی درباره مصرف ملون در دوران بارداری وجود دارد.

1. از نقص های لوله عصبی جلوگیری می کند :
لوله عصبی نوزاد که به مغز و نخاع می رود، در طول سه‌ماهه اول شکل می گیرد. به صورت روزانه، مصرف اسید فولیک و ملون ویتامین B9 را تقویت می کند و به جلوگیری از وقوع هرگونه نقص لوله عصبی در نوزادان کمک می کند.

این یکی از مهم ترین فواید ملون در دوران بارداری است.

2. جلوگیری از لخته شدن خون :
یکی از پیچیدگی هایی که می تواند در دوران بارداری به‌وجود آید، لخته شدن خون است. اگرچه بسیار نادر است، اما مصرف ملون به رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته های خونی کمک می کند.

3. بهبود سیستم ایمنی :
ملون کاروتنوئید دارد که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. این کار به شدت به تشکیل سلول های جدید و همچنین بهبود سیستم ایمنی مادر و نوزاد کمک می کند.

4. سوزش سردل :
سوزش سردل یک مشکل رایج و آزاردهنده در رابطه با بارداری مادران در سه‌ماهه دوم و سوم است. یکی از سوپر خوراکی هایی که سیستم گوارشی شما را آرام می کند، ملون است. ویتامین C موجود در ملون، نه تنها به هضم غذا و جذب کمک می کند، بلکه اسیدیته و سوزش سردل را نیز کاهش می دهد.

5. کم خونی :
کم خونی در دوران بارداری می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد. مصرف ملون می تواند باعث کنترل کم خونی شود، چون حاوی مقدار زیادی آهن و ویتامین C است. ویتامین C به جذب آهن به سیستم گوارشی کمک می کند و آن را برای استفاده از بدن در دسترس قرار می دهد.
مامان عسلچه مامان عسلچه هفته سی‌ویکم بارداری
علت درد لیگامان گرد در بارداری چیست و چگونه درمان می شود؟

درد لیگامان گرد در بارداری (درد رباط گرد در بارداری) یک درد شدید شبیه به سیخ زدن است که اغلب در ناحیه پائین شکم یا کشاله ران در یک یا هر دو طرف احساس می شود. این درد یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری و امری طبیعی است که اغلب در سه ماهه دوم بارداری پدید می آید.
علت درد لیگامان گرد در بارداری
چند لیگامان یا رباط ضخیم اطراف رحم قرار گرفته اند و در دوران بارداری از آن محافظت می کنند. یکی از این لیگامان ها، لیگامان گرد نام دارد که بخش بالایی - طرفی رحم را به کشاله ران که محل اتصال پاها به لگن است، متصل می کند. این لیگامان در شرایط عادی سفت است و به آرامی شل می شود. با بزرگ شدن رحم و جنین، لیگامان گرد نیز کشیده شده و تحت فشار قرار می گیرد. حرکت ناگهانی مانند کشیدن یک باند لاستیکی موجب سفت شدن لیگامان خواهد شد. به این ترتیب احساس درد ناگهانی و سریع شبیه به فرو رفتن یک شی تیز ایجاد می شود.

در برخی موارد نرمش و حرکات سریع مانند عطسه، سرفه، خنده، غلتیدن در بستر، ایستادن خیلی سریع و ... موجب بروز درد لیگامان خواهد شد.مدت زمان درد کوتاه بوده و ظرف چند دقیقه برطرف می شود. این درد معمولا در هفته 14 بارداری پدید می آید اما به طور کلی در هر مقطعی از سه ماهه دوم می تواند رخ دهد.