۷ پاسخ

من هم هدیه دادن کتاب به بچه ها رو خیلی دوس دارم حتی اگه یه کتاب ارزون کوچیک باشه و انجامش هم میدم،اتفاقا دخترم هم از چند ماهگی از افراد مختلف کتاب هدیه گرفته ولی مشکل اینه میبینی مامان اون بچه اصلا اهل کتاب نیست یا فکر میکنه بچه از کتاب مگه چی میدونه🫠

تو عالی هستی عزیزم کارت درسته مامان اگاه💚💐

آره لطفا چند کتاب خوب معرفی کنید

وااقعا دعای من یه نفر پشت سر شما هست،
کتابی که معرفی کردی،کلی کمکم کرد

بله کاملا درسته پسر منم به کتاب علاقه داره اخرین کتابش فکر کنم می می نی گل میکشه یا نی نی برای اینکه رو دیوار خط نکشه براش گرفتم میشه شما هم چنتا کتاب معرفی کنید

واقعا فکر خوبیه

دقیقا همینطوره

سوال های مرتبط

مامان آواز مامان آواز ۲ سالگی
سلام مهربونا
تاپیک قبل درباره کتاب برای بچه‌ها بود، یه چند نفری گفتن کتاب معرفی کن. اینجا یه پست کوچولو میذارم، شاید به درد بقیه هم بخوره.

کتاب خوب رو میتونید با توجه به چالشی که در حال حاضر با دلبندتون دارید انتخاب کنید. مثلا مجموعه تعاملی خرگوشی از انتشارات پرتقال برای خواب مستقل، حمام رفتن و ساکت شدن بچه بعد زمین خوردن عالیه.

انتشارات پارک هم یه مجموعه داره به نام "بچه‌ باهوش". هر کتاب به یک موضوع میپردازه: دستشویی رفتن، غذا خوردن، جمع و جور کردن وسایل، به اشتراک گذاشتن اسباب‌بازی‌ها و...

دختر من کتاب‌های مجموعه دالی‌بازی از انتشارات نردبان رو خیلی دوست داره. یک سری کتاب با تصاویر زیبا و شعرهای کوتاه که خود بچه‌ها هم وقت خوندن کتاب مشارکت دارن. شناخت اعضای بدن و احساسات، آشنایی با فصل‌ها، منع زدن و گاز گرفتن اینا چند نمونه از موضوعات هستند.

نشریه نی‌نی نبات یه ماهنامه برای بچه‌های زیر 3 سال هست. از اون مدل مجلاتی که به راحتی پاره نمیشه و حتی میتونید تو حمام هم ببرید. آموزش رنگ داره، شعر و داستان آموزشی، برچسب و خلاصه آواز که عاشقشونه.

مامانا شما هم بیاید کتاب‌هایی که کوچولوتون دوست داره و راضی بودید معرفی کنید، بقیه هم آشنا بشن.
مامان پسرم💙 مامان پسرم💙 ۲ سالگی
#آموزش-گفتار
مهارتهای پیش زبانی==»اشاره کردن
اشاره کردن خیلی مهمه چون کودکی که کلام نداره حداقل به جای گریه کردن میتونه از اشاره کردن برای درخواست خواستش استفاده کنه.
استفاده از حرکات دست بسیار به حرکات دهان ربط داره و باعث تقویت گفتار میشه
اگر نهایتا تا 18 ماه کودک اشاره نکرد حتما توسط پزشک متخصص ارزیابی بشه
ابتدا کودک برای اشاره از تمام دستش استفاده میکنه وقتی به پختگی رسید یاد میگیره با انگشت اشاره کنه
*برای اینکه اشاره کنه باید خودمون الگو باشیم و زیاد اشاره کنیم
برای شروع به آیتم های نزدیک اشاره کنید و حتما آیتم هایی باشه که کودک بهشون علاقه داره مثل تصویر کتاب ،عکس پازل،اسباب بازی یا خوراکی که نزدیکمونه
انگشتمون رو میزاریم روی اون آیتم و اسمشو میگیم(اگر کودک هیچ کلمه ای نمیگه حتما تک کلمه بگید)
اگر انجام نمیده بهش آموزش میدیم دستِ کودک رو میگیریم میزاریم روی آیتم مورد نظر و اسمشو میگیم ( هرروز خیلی تکرار کنید ممکنه دوهفته طول بکشه تا یاد بگیره تا جایی تکرار کنید که مستقل بشه ،وقتی مثلا میگید توپ کو بدو بدو بره و نشون بده و اشاره کنه)
پست بعدی درباره تقویت اشاره کردن
مامان آواز مامان آواز ۲ سالگی
تاپیک دوم: صحبت‌های روانشناس
روانشناس گفت: از دو سالگی به بعد بحث فرزندپروری خیلی جدی‌تر میشه. اینکه من مدام در حال بازی با آواز باشم، اصلا درست نیست؛ چون دارم اونو یه بچه وابسته بار میارم. بچه‌ای که بدون حضور مادر حتی نمی‌تونه بازی کنه، در حالی که یک کودک دو ساله "باید" بازی کردن به تنهایی رو بلد باشه. بهم گفت اگر از الان این وابستگی رو کنترل نکنم، آواز همینجور عادت میکنه و روز به روز وابسته‌تر میشه. که خب این مساله در دوران تحصیل واقعا دردسرساز میشه و اصلا به نفع بچه نیست.
در کنار موضوع وابستگی و عدم استقلال بچه، که خب مسائل بسیار مهمی هستند، این نکته هم هست که تا کی میخوام فقط یک مادر باشم و مدام در حال رفع نیازهای بچه؟ من به عنوان یک انسان حق زندگی دارم، و باید یه تایمی رو برای خودم داشته باشم.
حرف‌های روانشناس برای من یک تلنگر بود. چون هیچوقت فکر نمی‌کردم وقت‌گذرونی و بازی بیش از حد با آواز، ایرادی داشته باشه. به نظر من ایرادش فقط این بود که وقتی برای خودم نداشتم و خب قبول کرده بودم که باید با این مساله کنار بیام. ولی هیچوقت فکر نمی‌کردم این کار به ضرر بچه‌ام باشه. تازه کلی به خودم افتخار می‌کردم که مادر خوبی هستم و همه وقتم رو دارم میذارم برای بازی با بچه‌ام !!!

خب حالا چکار کنیم؟ تاپیک بعد میگم.
مامان باران مامان باران ۲ سالگی
من این نکته رو راجب تربیت جنسی خوندم ب نظرم خیلی مهمه واسه شمام میزارم تو دو قسمت

💠اکثر کارهای کودک زیر 5 سال غریزی است. بازی بچه ها هم غریزی است. کودک طبق غریزه بازی می کند و بهم می ریزد، ولی چهار عامل به خصوص نظم و نظافت در ذهن ما شروع به تحریک می کنند و حالمان بد می شود و باز درک من بدم تو خوبی به کودک القاء می شود.

✅ برای کودک زیر 5سال هر مانعی که جلوی بازی او می گذاریم و هر تشر و نکن نکنی که به او می گوییم، احساس گناه را در او موجب می شویم.

⬅️ احساس گناه در مقابل لذت غریزه، باعث شرطی شدن کودک می شود.یعنی این در ذهن کودک ضبط می شود که من هر وقت لذت بردم، مامان بدش آمد به دنبال آن احساس گناه پیدا می کند و حالش بد می شود. 

🔷وقتی این حالت ادامه پیدا کند در بزرگسالی هم به همین منوال خواهد بود؛ هر وقت لذت ببرد، حالش بد می شود چون با هر لذت، احساس گناه و درک من بدم پیدا می کند و در کل دیگر از لذت خوشش نمی آید . این کودک می رسد به دوران بلوغ و بیداری غریزه ی جنسی که بالاترین و قویترین غریزه است و به طبع لذت بخش ترین غریزه است. چون لذتش بالاست، احساس گناهش هم بالا است چون شرطی شده و هر میزان که لذت بیشتر باشد به همان میزان احساس گناه هم خواهد آمد و بد آمدن از آن لذت. 
مامان پسرم💙 مامان پسرم💙 ۲ سالگی
#آموزش-گفتار
چندتا مثال از ژستچر که کودک باید بلد باشه
چرخاندن سر یا تکان دادن انگشت به نشانه نه/دراز کردن دست و باز و بسته کردن انگشتها به نشانه بده یا بیا/بالا بردن دست به نشانه بغل/تکون دادن دست به نشانه بای بای/بوس فرستادن/دست زدن/کف دست رو به نشانه ایست نشون دادن/انگشت روی دهان به نشانه هیس/دستهارو باز کردن به نشانه کو؟؟؟یا نیست!!!

ژستچرهایی که کودک خودش انجام میده رو با کلمه همراه میکنیم مثلا وقتی دستشو دراز میکنه بیاد بغلمون سریع میشینیم روبروش میگیم بغل؟؟بغلت کنم؟
ژستچری که بلد نیست رو ما آموزش میدیم مثلا وقتی میگیم بیا دستمونو باز میکنیم با حرکت انگشت همزمان میگیم بیاا یا بده
مثلا ژستچر دست زدن وقتی کودک هیجانی و خوشحاله دست بزنید بگید هورااا دست بزن
تو هر موردی میتونید از ژستچر استفاده کنید مثلا میخاید بالا رو یاد بدید دستاتونو میبرید بالا میگید دست بالاااا
ژستچر تعجب یا وااای/دستاتو میزارید روی صورتتون میگید وااای
یجاتون زخم میشه دستتون رو میکشید رو جای زخم میمالید میگید اوف/اوخ شده درد میکنه
مغز کودک بین کلمات و حرکات ارتباط برقرار میکنه و سریع تر یاد میگیره
مامان آواز مامان آواز ۲ سالگی
تاپیک سوم: راه‌حل
کودک در 2 سالگی از لحاظ روحی نیاز داره روزی نیم ساعت با مادر بازی کنه، ولی نیم ساعت باکیفیت. یعنی تمام مدت فقط با کودک بازی کنی و حتی یه لباس تا نکنی (چون لباس تا کردن جزء کارهای خودت محسوب میشه نه بازی با کودک!). میتونی به شیوه میررینگ بازی کنی. یعنی از جملاتی که بچه میگه، یک جمله رو انتخاب و اونو تکرار کنی. مثلا بچه میگه: بیا با لگو قرمز خونه بسازیم. شما بگی: آخجون! میخوایم با لگو قرمز خونه بسازیم. اینجوری بچه میفهمه که همه حواس شما پیش اونه.
در رابطه با من، چون طلاق گرفتم و آواز نمیتونه هر روز پدرش رو ببینه، روانشناس گفت روزی یک ساعت بازی باکیفیت براش کافیه. حالا من چکار کردم؟
به ازای هر 1.5 یا 2 ساعتی که با آواز بازی میکردم، یه ربع میرفتم سراغ یه کار دیگه. مثلا از 5 بازی شروع میشد، من از ساعت 6:15 بهش میگفتم که دو تا دیگه بازی کنیم، بعد من میخوام ظرفها رو بشورم. این جمله رو چند بار تکرار میکردم، و ساعت 6:30 میرفتم سراغ ظرفها. بعد شستن ظرفها، دوباره برمیگشتم سراغ بازی با آواز.
آواز چکار می‌کرد ؟ جیغ میزد و گریه می‌کرد که بیا بازی کنیم. دفعه اول حدود 20 دقیقه گریه کرد.
حدود یک هفته ده روزی اوضاع همین بود. به مرور میزان کارها روبیشتر کردم. یعنی اگر روز اول یه ربع پیشش نبودم، به مرور این زمان شد نیم ساعت و به یک ساعت رسید.
اون یک هفته اول دهنم سرویس شد! به معنای واقعی کلمه نسبت به صدای آواز حساس شده بودم. انقدر گریه شنیده بودم که دوست داشتم سکته کنم، چند روز برم بیمارستان فقط برای اینکه دیگه صدای گریه نشنوم!!!

ادامه در کامنت
مامان پسرم💙 مامان پسرم💙 ۲ سالگی
#آموزش-گفتار
سبک ارتباطی والدین
گاهی اوقات کودک هیچ مشکلی نداره ولی رفتار اشتباه والدین باعث تاخیر گفتار کودک میشه یا بچه هایی که بلدن حرف بزنن ولی کم حرفن یا بچه هایی که خیلی لجبازن( توجه کنید)
والدین کارگردان:والدین برنامه ریزی میکنن کودک چی بخوره!چی بپوشه!کی بخوابه!چجوری کتاب بخونه
هدایت بیش از حد کودک مانع یادگیری زبان میشه
اجازه بدید کودک خودش تعاملات رو رهبری کنه .به علایقش توجه کنید.
مثلا دارید براش کتاب میخونید اصرار کودک داره بزنه صفحه بعد عکس حیوون مورد علاقشو ببینه.شما اصرار دارید صفحه به صفحه کتابو بخونید کودک کلافه میشه و توجه نمیکنه
کار درست اینه که اجازه بدید ورق بزنه به عکس مورد علاقش رسید به شما اشاره کرد با ذوق راجع به همون عکس باهاش حرف بزنید.براش جذاب میشه و زمان بیشتری به شما گوش میده
والدین آزمونگر :مدام از کودک سوال میپرسن مخصوصا والدینی که کودک با تاخیر گفتار دارن میخوان ببینن چیزی که به کودک آموزش دادن یادگرفته یا نه ...این باعث میشه کودک بهش فشار میاد و از شما فاصله میگیره و ارتباط بینتون شکل نمیگیره و باعث محدود تر شدن زبانش میشه
کودک وقتی داره بهش خوش میگذره بهتر یاد میگیره.
مثلا کودک داره ماشین بازی میکنه شما کنارش نشستی مدام میپرسید این چیه؟اسم ماشینت چیه؟ماشینت چندتا چرخ داره؟ماشینت چه رنگیه؟
تو هر تعامل بهتره نهایتا دوتا سوال بپرسید اونم سوالاتی که میدونید بچه جوابش رو میدونه.اگه جواب نداد خودتون جواب خودتون رو بدید
ما به عنوان پدرو مادر باید به کودک اطلاعات بدیم نه اینکه فقط سوال بپرسیم.مثلا به جاش بگید ماشین اومددد قان قااان وااای ماشین افتاد رنگ ماشینت قرمزه ماشینه من مثلا آبیه بیا ببینم ماشین کی تندتر میره ....
ادامه داره...
مامان تک دختر مامان تک دختر ۲ سالگی
انقدر بهش رو نده لوس میشه!

;به بچه رو بدی درسته قورتت میده; ;اگه به بچه آزادی بدی و محبت کنی لوس میشه; چند بار از این جملات عامیانه شنیده اید؟ بسیاری از والدین، کودکشان را مورد بی مهری و سختگیری قرار میدهند تا مبادا او را لوس کنند، اما اگر والدین بیشتر نگران کم توجهی به فرزندان خود، و کم تر نگران لوس شدن آنها بودند، دنیا جای بهتری میشد.; احترام گذاشتن به کودک، محبت کردن به کودک، و تایید احساسات کودک باعث لوس شدن کودک نمیشود. هر چه کودک به خودش و به شما احساس بهتری داشته باشد، رفتار بهتری خواهد داشت.
بچه لوس اغلب محصول محيط خویش است. تا قبل از ۱۲ ماهگی بچه ها مهارت تحمیل کردن خود وتحت تاثیر قرار دادن آگاهانه دیگران را ندارند ولی وقتی کودک به سن نوپایی می رسد، اوضاع قطعا مبهم تر می شود و کج خلقی بر سر هر چیزی به اتفاق هر روزه تبدیل می شود. اما این نشانه یک بچه نازپرورده یا لوس نیست بلکه بخش کاملا بهنجاری از رشد کودک است.
لارنس اشتاینبرگ روانشناس کودک در کتاب خود می نویسد: هرگز کودکی که به خاطر محبت بسیار زیاد والدينش لوس شده باشد را ندیده ام. امکان ندارد محبت بتواند به کودک آسیب بزند. من معتقدم لوس شدن کودک نتیجه ابراز محبت زیاد نیست، بلکه ناشی از ندادن محبت کافی به اوست و حاصل جایگزین کردن محبت با چیزهای دیگر است، چیزهایی مثل انتظارات کم و دادن چیزهای جورواجور. وقتی والدین خط قرمزی برای فرزندانشان قرار نمی دهند و یا وقتی اسباب بازی را جایگزین محبت یا توجه واقعی می کنند، آن زمان است که کودکان آسیب می بیند