مثلا تصورکنید کودک مادر رو میزنه و این مادر در چنین موقعیتی یکبار کودک رو کتک میزنه،یکبار بغلش میکنه،یکبار هیچی نمیگه،یکبار تهدیدش میکنه،یکبار بلند میشه میره،یکبار میخنده و...
یعنی اصلا پاسخش متناسب با احوالات کودک نیست،متناسب با احوالات خودشه و تو دل همه این موقعیت ها با خودش درگیره وگفت و گوی درونیش اینه:
💭-تقصیر منه این بچه اینجوره
🗯️_چون باباش اون روز اینجور با من رفتار کرده یادگرفته
💬_ای خداااا از این بخت سیاه
🗨️-یعنی الان واکنش درست چیه؟
💭-بچه از دست رفته و خدا بخیر کنه نوجوونیشو.

💥در کل نمیتونن به تصمیم و تشخیص شون اعتماد کنند.

در حالی که غریزه حب ذات وقتی مورد پرخاش قرار میگیریم از ما میخواد که مدافع خودمون باشیم و از طرفی غریزه مادری هم به ما میگه به کسی که دوستش داریم آسیب نزنیم
اما این مادران انگار که در ناهشیار از طرفی خودشون رو مستحق این کتک میدونند چون باورشون اینه: مامان بدی ام.
و از طرفی هم میدونند کتک خوردن خوب نیست و این تعارض منجر به سردرگمی میشه
اما
#ادامه_داره

۳ پاسخ

ادامه ش رو بذاره ،براتون میذارم😁

منتظریم 🌚

..........

سوال های مرتبط

مامان امیرعلی مامان امیرعلی ۲ سالگی
قسمت ۲
در مورد خشونت فیزیکی یک نکته مهم این است که آثار آن بعضا تا سال‌ها در روان فرد باقی می‌ماند و عبور از احساساتِ منفی برایش سخت می‌شود.

محیط خانه از این جهت باید تا حد ممکن امن باشد. یک روش ساده برای آزمودن اینکه محیط خانه امن است، این می‌تواند باشد که برخی اوقات فرزندمان را به یکباره صدا کنیم، اگر با ترس و لرز به سمت ما آمد یا صدایش دچار تغییر شد یا گارد گرفت! یعنی محیط امن نیست، اما اگر با اشتیاق به سمت ما آمد یعنی فضای خانه برایش امن است.

یک نکته هم گفتیم که وقتی خشونت می‌کنیم و می‌زنیم، جلوی بچه خودمان را نشکنیم. اگر بخواهیم با احساس گناه خشونت‌مان را جبران کنیم، کودک را از نظر عاطفی ناامن می‌کنیم و این بار آسیب عاطفی بیشتری به او وارد می‌کنیم.

این حرف معنی‌اش این نیست که اگر خطایی کردیم عذرخواهی نکنیم، معنی‌اش این است که به سن فرزندمان توجه کنیم. برای کودک عذرخواهی مادر در چنین شرایطی، خیلی مفهوم ندارد و از قضا او را ناامن‌تر می‌کند اما برای فرزند نوجوان‌مان، اگر خطایی کردیم حتما نیاز به عذرخواهی و بازگشت دارد.

در مورد #خشونت_فیزیکی مفصل صحبت کردیم و بعد از این می‌رویم سراغ #خشونت_کلامی.

در خشونت‌های فیزیکی، آقایون سرآمد هستن و در خشونت‌های کلامی خانم‌ها. زبان نیش‌دار، توهین، تحقیر، نفرین، مقایسه و ... همه جزو خشونت‌های کلامی به حساب میان.
 #مدرسه_والدین
https://eitaa.com/tarbiapp
مامان حلماجون👩‍🍼 مامان حلماجون👩‍🍼 ۳ سالگی
#مسائل_جنسی_کودکان..پسر بچه ای را می شناختم که در مهد راه می رفت و می زد زیر اندام تناسلی بچه های دیگه و اسم کوچکش را می گفت! یک روز با پدر این بچه صحبت کردم، بسیار پدر با شخصیت و محترم اما خیلی امروزی و باز فکر می کردند و گفتند که در خانواده ی ما اصلاً این مسائل مهم نیست، همه این کار را می کنند این بچه همین طور که راه میره عموش هم میزنه! پدربزرگش هم می زنه! من هم می زنم و همه ی ما راحتیم 😳😄 و اصلاً من با بچم صحبت کردم و اسم واقعی آن را بهش گفتم و براش توضیح دادم که این جا دوتا استفاده داره یکی برای جیش کردنه و دومی را هم خودت بعداً یاد می گیری!

خلاصه این پدر کلی از خودش تعریف کرد و این که کلی به بچه اطلاعات داده بود؛ بعد از این که حرف هایشان تمام شد بهشون گفتم می دونی با پسرت چی کار کردی؟ پسر شما هیکل درشتی داره و سال دیگه هم میره مدرسه! تو مدرسه که میره از خودش بزرگتر هم هستند بعد میره به اون ها هم همین حرکات را می کنه و همین حرف ها را می زنه که می دونی این دوتا استفاده داره! استفاده ی دومش را می دونی؟ طبیعتاً هم کلاسی ها و هم سن های خودش نمی دونن اما میره سراغ چهارمی یا پنجمی که شما استفاده ی دوم این رو می دونین حالا یکی از این ها میگه آره می دونم بیا بریم تو دستشویی بهت نشون بدم ....

بعد شما می آیید ناراحت که پسرم مورد آزار جنسی قرار گرفته! و اون جا است که باید بدانی خودت بذرش را کاشتی، با اطلاعات بی موقعی که به پسرت دادی. اطلاعات بی موقع و توضیح های زیادی در ذهن بچه ها بذر می کارد مواظب باشید که بذر اشتباهی در ذهن بچه هایتان نکارید. (ادامه دارد...
مامان امیرعلی مامان امیرعلی ۲ سالگی
وقتی کودک مرتکب خطایی شد باید با لحنی قاطعانه با او صحبت کنید:

🔸داد و فریاد نکنید ولی در قبال رفتار بد با لحنی محکم صحبت کنید.
🔸 خم شوید به اندازه ای که هم قد او شده و بلندی قامت شما، بچه را نترساند و مستقیم به چشم هایش نگاه کنید ، چرا که اگر از بالا به او دستور بدهید، حرفتان را نادیده می گیرد.

🔸اگر کودک خواست رویش را برگرداند و برود، دست های او را بگیرید تا مستقیم به شما نگاه کند. به او بگویید" لطفا به من نگاه کن"

🔸نباید در لحن صدا و حرکات شما اثری از خشونت و تهدید باشد. با لحنی آرام ، قاطع و محکم صحبت کنید. بهتر است این لحن را با عصبانیت ، تهدید ومعامله اشتباه نگیرید. وقتی با این لحن با فرزندتان صحبت کنید.

🔸به آرامی، روشنی و با لحنی آمرانه به او بگویید چه کار خطایی انجام داده است: "ازت می خوام که دیگه این کار رو تکرار نکنی"

🔸مودب باشید. اگر بچه در پاسخ به شما بر سرتان فریاد کشید، شما با صدای بلند جواب ندهید، وگرنه در این مسابقه هر دوی شما بازنده می شوید.
مامان امیرعلی مامان امیرعلی ۲ سالگی
اگر فرزندتون رو زدید، چه کار باید بکنید؟

باید تلاشتون رو بکنید بچه‌هارو نزنید ولی اگه زدید، اولین کاری که باید بکنید اینه که وقتی فرزندتون رو زدین، لطفاً احساس گناه نکنید. این احساس گناه رو خوب بررسی کنید. اگه بعد از زدن بخواهید سریعاً جبران کنید، کار رو بدتر می‌کنید و این بار از لحاظ عاطفی آسیب بیشتری می‌زنید.

وقتی خشونت می‌کنید و می‌زنید، جلوی بچه خودتون رو نشکنید. چون این کار باعث میشه که روحیه بچه شدیداً آسیب ببینه. بچه‌ها روح بزرگی دارند و خیلی بخشنده‌اند، اصلاً خطا در والدین رو نمی‌بینند و هیچ وقت شما رو محاکمه نمی‌کنند که چرا من رو زدی، بلکه همیشه خودشون رو سرزنش می‌کنن و فکر می‌کنن مشکل از خودشون بوده و ممکنه از خودشون بدشون بیاد.

اگر بخواهید با احساس گناه خشونت‌تون رو جبران کنید، بچه رو از نظر عاطفی ناامن می‌کنید و این بار آسیب عاطفی بیشتری بهش وارد می‌کنید. این مطالب برای تغییر باورهاست؛ باورهای خودتون رو بررسی کنید. خیلی از خشونت‌هایی که انجام می‌دیم، ریشه در خشونت‌هایی داره که در کودکی خودمون تجربه کردیم.
#مدرسه_والدین
https://eitaa.com/tarbiapp