مثلا تصورکنید کودک مادر رو میزنه و این مادر در چنین موقعیتی یکبار کودک رو کتک میزنه،یکبار بغلش میکنه،یکبار هیچی نمیگه،یکبار تهدیدش میکنه،یکبار بلند میشه میره،یکبار میخنده و...
یعنی اصلا پاسخش متناسب با احوالات کودک نیست،متناسب با احوالات خودشه و تو دل همه این موقعیت ها با خودش درگیره وگفت و گوی درونیش اینه:
💭-تقصیر منه این بچه اینجوره
🗯️_چون باباش اون روز اینجور با من رفتار کرده یادگرفته
💬_ای خداااا از این بخت سیاه
🗨️-یعنی الان واکنش درست چیه؟
💭-بچه از دست رفته و خدا بخیر کنه نوجوونیشو.

💥در کل نمیتونن به تصمیم و تشخیص شون اعتماد کنند.

در حالی که غریزه حب ذات وقتی مورد پرخاش قرار میگیریم از ما میخواد که مدافع خودمون باشیم و از طرفی غریزه مادری هم به ما میگه به کسی که دوستش داریم آسیب نزنیم
اما این مادران انگار که در ناهشیار از طرفی خودشون رو مستحق این کتک میدونند چون باورشون اینه: مامان بدی ام.
و از طرفی هم میدونند کتک خوردن خوب نیست و این تعارض منجر به سردرگمی میشه
اما
#ادامه_داره

۳ پاسخ

ادامه ش رو بذاره ،براتون میذارم😁

منتظریم 🌚

..........

سوال های مرتبط

مامان امیرعلی مامان امیرعلی ۲ سالگی
قسمت ۲
در مورد خشونت فیزیکی یک نکته مهم این است که آثار آن بعضا تا سال‌ها در روان فرد باقی می‌ماند و عبور از احساساتِ منفی برایش سخت می‌شود.

محیط خانه از این جهت باید تا حد ممکن امن باشد. یک روش ساده برای آزمودن اینکه محیط خانه امن است، این می‌تواند باشد که برخی اوقات فرزندمان را به یکباره صدا کنیم، اگر با ترس و لرز به سمت ما آمد یا صدایش دچار تغییر شد یا گارد گرفت! یعنی محیط امن نیست، اما اگر با اشتیاق به سمت ما آمد یعنی فضای خانه برایش امن است.

یک نکته هم گفتیم که وقتی خشونت می‌کنیم و می‌زنیم، جلوی بچه خودمان را نشکنیم. اگر بخواهیم با احساس گناه خشونت‌مان را جبران کنیم، کودک را از نظر عاطفی ناامن می‌کنیم و این بار آسیب عاطفی بیشتری به او وارد می‌کنیم.

این حرف معنی‌اش این نیست که اگر خطایی کردیم عذرخواهی نکنیم، معنی‌اش این است که به سن فرزندمان توجه کنیم. برای کودک عذرخواهی مادر در چنین شرایطی، خیلی مفهوم ندارد و از قضا او را ناامن‌تر می‌کند اما برای فرزند نوجوان‌مان، اگر خطایی کردیم حتما نیاز به عذرخواهی و بازگشت دارد.

در مورد #خشونت_فیزیکی مفصل صحبت کردیم و بعد از این می‌رویم سراغ #خشونت_کلامی.

در خشونت‌های فیزیکی، آقایون سرآمد هستن و در خشونت‌های کلامی خانم‌ها. زبان نیش‌دار، توهین، تحقیر، نفرین، مقایسه و ... همه جزو خشونت‌های کلامی به حساب میان.
 #مدرسه_والدین
https://eitaa.com/tarbiapp
مامان محمدامین مامان محمدامین ۲ سالگی
مامان محمدامین مامان محمدامین ۲ سالگی
در ادامه ی تاپیک های قبلی در مورد چگونگی مواجهه
با هیجان خرید خوراکی و اسباب بازی در بچه ها...

۴-پدر و‌مادر پیش بینی پذیر باشید.یعنی چی؟ یعنی برای هرچیزی یه چارچوب مشخص داشته باشید و از اون چارجوب گذر نکنید.اینکه یه روز حالتون خوبه، به لحاظ مالی شرایطتون خوبه و به همه ی خواسته های بچه تون تن میدید و یه روز روبراه نیستید و به همون خواسته ها نه میگید فرزندتون رو گیج و عصبی میکنه.اون تفکیکی بین شرایط قائل نیست. یه رویه ی ثابت برای کودکتون در نظر بگیرید و طبق همون پیش برید. مثلا بگید قانون ما اینه که ماهی دوتا اسباب بازی میتونیم بخریم.اگر اسباب بازی جذابی کودکتون دید و خیلی اصرار به خریدش داشت بهش بگید ازش عکس میندازیم و دفعه ی بعد که قرار بود خرید کنیم میخریمش.لطفا روی قولتون هم بمونید چون درغیراینصورت دیگه این روش براتون کار نمیکنه

۵-زیادی توضیح ندید.بچه های این سن اصلا تحلیل ندارن که ما هی براشون دلایل مختلف بیاریم.جملات کوتاه متناسب با سنشون بگید و بیش از قانع کردنشون تلاش کنید با پیشنهادهای جذاب و وسوسه کننده
ذهنش رو‌منحرف کنید
مامان محمدامین مامان محمدامین ۲ سالگی
پیرو پست قبلی در مورد کنترل هیجان بچه ها برای خرید خوراکی و‌اسباب بازی چند تا نکته به ذهنم میرسه میگم لطفا شما هم تکمله ای داشتید حتما بنویسید در کنار هم یادبگیریم...
۱-حتی المقدور در طول روز به بچه ها نه نگید...یعنی قبل از نه فکر نید این کار یا خواسته آسیبی برای خودش و‌بقیه داره یا مغایر ارزش هاتون هست یا نه!اگر جوابتون منفی بود کوپن نه رو نسوزونید. خیلی از چالش های ما حاصل زیادی نه گفتن های بی مورده و جایی که لازمه دیگه حرفمون برش نداره چون ظرفیت نه شنیدن فرزندمون تکمیل شده.
۲-اگر به نتیجه رسیدید که نه بگید دیگه روی حرفتون بمونید‌و‌ توی بازی گریه و جیغ و‌قشرق فرزندتون نیفتید چون در غیراینصورت این پیغام رو بهش میدید که نظر مامان یا بابا با جیغ و گریه تغییر میکنه و من به هدفم میرسم و این میشه یه رویه. از اینکه وسط پاساژ،فروشگاه یا هرجای دیگه قشقرق راه بندازه نترسید.بچه ها خیلی از باج ها رو توی همین موقعیت ها از ما میگیرن و یهو به خودمون میایم می‌بینیم داریم پیوسته باج میدیم...
اینجا خیلی مرحله ی سختیه ولی به شرطی به نتیجه میرسه که عصبانی نشید. بچه ها با گرفتن واکنش به هرچیزی عادت میکنن حالا که واکنش مثبت چه منفی!
۳-وقتی قراره به خرید بریم از قبل روی چیزی که قراره خریداری بشه و تعدادش توافق کنید.مثلا داریم میریم فروشگاه و شما میتونی دوتا خوراکی انتخاب کنی. موقع خرید هم مرتب این توافق رو یادآوری کنید...کوچولوتون کم کم یاد میگیره روی توافقتون بمونه😉

....ادامه داره...
.
مامان امیرعلی مامان امیرعلی ۲ سالگی
اگر فرزندتون رو زدید، چه کار باید بکنید؟

باید تلاشتون رو بکنید بچه‌هارو نزنید ولی اگه زدید، اولین کاری که باید بکنید اینه که وقتی فرزندتون رو زدین، لطفاً احساس گناه نکنید. این احساس گناه رو خوب بررسی کنید. اگه بعد از زدن بخواهید سریعاً جبران کنید، کار رو بدتر می‌کنید و این بار از لحاظ عاطفی آسیب بیشتری می‌زنید.

وقتی خشونت می‌کنید و می‌زنید، جلوی بچه خودتون رو نشکنید. چون این کار باعث میشه که روحیه بچه شدیداً آسیب ببینه. بچه‌ها روح بزرگی دارند و خیلی بخشنده‌اند، اصلاً خطا در والدین رو نمی‌بینند و هیچ وقت شما رو محاکمه نمی‌کنند که چرا من رو زدی، بلکه همیشه خودشون رو سرزنش می‌کنن و فکر می‌کنن مشکل از خودشون بوده و ممکنه از خودشون بدشون بیاد.

اگر بخواهید با احساس گناه خشونت‌تون رو جبران کنید، بچه رو از نظر عاطفی ناامن می‌کنید و این بار آسیب عاطفی بیشتری بهش وارد می‌کنید. این مطالب برای تغییر باورهاست؛ باورهای خودتون رو بررسی کنید. خیلی از خشونت‌هایی که انجام می‌دیم، ریشه در خشونت‌هایی داره که در کودکی خودمون تجربه کردیم.
#مدرسه_والدین
https://eitaa.com/tarbiapp
مامان امیرعلی مامان امیرعلی ۲ سالگی
وقتی کودک مرتکب خطایی شد باید با لحنی قاطعانه با او صحبت کنید:

🔸داد و فریاد نکنید ولی در قبال رفتار بد با لحنی محکم صحبت کنید.
🔸 خم شوید به اندازه ای که هم قد او شده و بلندی قامت شما، بچه را نترساند و مستقیم به چشم هایش نگاه کنید ، چرا که اگر از بالا به او دستور بدهید، حرفتان را نادیده می گیرد.

🔸اگر کودک خواست رویش را برگرداند و برود، دست های او را بگیرید تا مستقیم به شما نگاه کند. به او بگویید" لطفا به من نگاه کن"

🔸نباید در لحن صدا و حرکات شما اثری از خشونت و تهدید باشد. با لحنی آرام ، قاطع و محکم صحبت کنید. بهتر است این لحن را با عصبانیت ، تهدید ومعامله اشتباه نگیرید. وقتی با این لحن با فرزندتان صحبت کنید.

🔸به آرامی، روشنی و با لحنی آمرانه به او بگویید چه کار خطایی انجام داده است: "ازت می خوام که دیگه این کار رو تکرار نکنی"

🔸مودب باشید. اگر بچه در پاسخ به شما بر سرتان فریاد کشید، شما با صدای بلند جواب ندهید، وگرنه در این مسابقه هر دوی شما بازنده می شوید.
مامان Ryan مامان Ryan ۲ سالگی
صبح زیباتون بخیر مامان خوشگلا🫂🩷🩵

امیدوارم که حال همگی خوب باشه و روز خوبی رو پیش رو داشته باشید☺️

دیروز با تمام خستگی وقتی در خونه رو باز کردم رایان پرید بغلم و ادای نی نی کوچولوها رو درمی آورد🥲چند روز میشه تا از بیمارستان برمیگردم این کار رو انجام میده .
میدونه هر روز صبح میرم بیمارستان کنار سه قلوها هستم
چندین بار اومده از نزدیک دیدتشون،لمسشون کرده اما کم کم داره رفتارش تغییر میکنه
دیروز بردمش پارک سه ساعت با هم وقت گذروندیم وقتی برگشتیم تا صبح ازم جدا نمی‌شد حتی من زودتر رفتم خوابیدم به بهانه های مختلف میومد رو تخت کنارم تا اینکه صبح دیدم تو بغلم خوابیده 🥹

به شدت حساس شده با وجودی که باباش خیلی این روزا واسش وقت میذاره،خودمم خونه که هستم کنارشم ،مامانمم همینطور

مهدکودک هم به سختی میره به تازگی

تجربه ای دارید گل مامانا از اومدن فرزند دوم و رفتار با فرزند اول

به هر روشی که دکتر رایان هم گفته بود پیش رفتم اما حساسیتش زیاد شده
اگر بیدار باشه و ببینه من دارم از خونه میرم بیرون از گریه غش میکنه در صورتی که اینجور نبود🥲🙇🏻‍♀️

عکس هم از دیروز میگفت مامای کیک تولدت🥲😍🩵
خودش با ماسه درست کرد بعد اسمارتیزهاش رو چید روی ماسه ها🥹😍