سوال های مرتبط

مامان آنیسا خانوم🍩👶 مامان آنیسا خانوم🍩👶 ۱۵ ماهگی
تو مکالمه‌های روزمره خیلی اوقات پیش میاد آدما بی‌مهابا در حضور خواهرا و برادرا به مادر میگن: «وای فلانی دختر کوچیکت، چقدر شبیه خودت شده و خوشگل‌تره ... » «رنگ چشمای پسرت خیلی قشنگه، با مال خواهرش چقدر فرق داره...» یا به خود بچه میگن «تو چقدر سیاهی، سیاه زغالی» .

زیبایی همیشه چشم نوازه و توجه آدما رو به خودش جلب میکنه. اما زیبایی جنبه‌های مختلف داره و فقط تو برو رو و رنگ چشم و ابرو خلاصه نمیشه. زیبایی در نحوه رفتار آدم هم تعریف میشه.

خواهر برادرها به خودی خود در موقعیت مقایسه هستن و بنا به شرایط باید قبول کنن که خیلی چیزهاشون رو باید با هم شریک باشن، من جمله توجه والدین. حالا اگر محیط پر از مقایسه شدنهای ناعادلانه هم باشه، بچه‌ای که مورد بی‌توجهی قرار گرفته حرصش درمیاد، کلی غصه می‌خوره، حس بدی نسبت به بودنش پیدا می‌کنه و اعتماد به نفسش پایین میاد.

ضمنا رابطه‌اش با خواهر یا برادرش تحت‌الشعاع قرار می‌گیره و ممکنه خیلی ازش بدش بیاد یا حتی برعکس ممکنه فکر کنه چون اون از من بهتره پس مستحق چیزای بهتریه. ممکنه خجالتی، ناسازگار، غرغرو و یا پر تحرک و بیقرار بشه و دلش بخواد مثل بچه کوچیک‌تر رفتار کنه ..


✅ادامه در کامنت
مامان ☁️نخودفرنگی☁️ مامان ☁️نخودفرنگی☁️ ۱۷ ماهگی
به مناسبت روز مادر می‌خوام با یک اضطراب مادرانه آشناتون کنم. بهش میگن فوموی مادرانه (Maternal FOMO). این احساس که مادران ممکنه از تجربیات و لحظات مهم فرزندانشون جا بمونند، چالش‌های زیادی رو برای اونها به وجود میاره! فومو مادرانه به معنای ترس از دست دادن لحظات خاص درزندگی فرزندان اونهاست. این احساس بیشتر از مقایسه در شبکه‌های اجتماعی ایجاد میشه. مثلا عکس‌هایی از جشن تولدهای بزرگ و مراسم‌های خاص بقیه خانواده‌ها رو می‌بینند و احساس ‌می‌کنند که اگر چنین مراسمی برای فرزندانشون برگزار نکنن، از بقیه عقب‌ترن و چیز بزرگی از دست دادن یا مثلابچه‌ها رو در چند کلاس فوق برنامه ثبت نام می‌کنن از موسیقی گرفته تا ورزش و هنر و... در همه کلاسها هم حضور دارند و خب وقتی برای خودشون باقی نمی‌مونه! همه‌ی این‌ها می‌تونند منجر به اضطراب و استرس بشن. فومو مادرانه می‌تونه باعث احساس گناه هم بشه! چون مادرها حس میکنن از اونجایی که نمی‌تونن همه کاری برای بچه‌ها بکنن، دارن به فرزندانشون آسیب می‌زنن. این احساس گناه می‌تونه تأثیر منفی و جدی بر سلامت مادرها داشته باشه. خلاصه اینکه مادرها در این حالت از «روزمره‌ی خودشون» لذت نمیبرن. راه حل چیه؟راه کلی اینه که اول خودشون قبول کنن که قرار نیست کامل کامل باشن‌‌ و فرزندشون هم قرار نیست همه چیزی رو بلد باشه یا داشته باشه. بعد هم اینکه شبکه اجتماعی رو مبنای زندگی قرار ندن و سعی کنن از فضایی که دارن در لحظه لذت ببرند. اگر هم نیاز بود به تراپیست مراجعه کنند.
مامان دخترک خوش‌قدم💫 مامان دخترک خوش‌قدم💫 ۱۵ ماهگی
برای یبوست بچه‌ها، چند راهکار ساده و مؤثر:

1. افزایش مصرف مایعات و مصرف آلو، گلابی یا آلوچه (برای بچه‌های بالای 6 ماه)

2. فیبر بیشتر در رژیم غذایی: برای کودکان بزرگ‌تر، مصرف میوه‌هایی مثل آلو، گلابی، سیب (با پوست)، و سبزیجاتی مثل کلم بروکلی، هویج پخته، یا نخود فرنگی، نان سبوس‌دار، غلات کامل و حبوبات

3. تحرک بدنی: بازی و فعالیت بدنی باعث بهبود حرکات روده میشه. حتی نوزادها رو میشه با حرکت دادن پاها به صورت "دوچرخه" تحریک کرد

4. ایجاد عادت منظم برای دستشویی رفتن: بچه‌ها رو تشویق کنین که هر روز در زمان خاصی (مثلاً بعد از غذا) به دستشویی برن، حتی اگر حس دفع ندارن

5. از تنش و استرس دور نگه داشتن بچه: بعضی بچه‌ها به خاطر ترس یا اضطراب ممکنه مدفوع رو نگه دارن که باعث یبوست میشه

6. مشورت با پزشک: اگر یبوست طولانی شد، یا همراه با درد شدید شکم، نفخ یا خون در مدفوع بود، حتماً باید با پزشک مشورت بشه. شاید نیاز به شربت ملین ملایم باشه.

از کانال تلگرام والد توانا