به مناسبت روز مادر می‌خوام با یک اضطراب مادرانه آشناتون کنم. بهش میگن فوموی مادرانه (Maternal FOMO). این احساس که مادران ممکنه از تجربیات و لحظات مهم فرزندانشون جا بمونند، چالش‌های زیادی رو برای اونها به وجود میاره! فومو مادرانه به معنای ترس از دست دادن لحظات خاص درزندگی فرزندان اونهاست. این احساس بیشتر از مقایسه در شبکه‌های اجتماعی ایجاد میشه. مثلا عکس‌هایی از جشن تولدهای بزرگ و مراسم‌های خاص بقیه خانواده‌ها رو می‌بینند و احساس ‌می‌کنند که اگر چنین مراسمی برای فرزندانشون برگزار نکنن، از بقیه عقب‌ترن و چیز بزرگی از دست دادن یا مثلابچه‌ها رو در چند کلاس فوق برنامه ثبت نام می‌کنن از موسیقی گرفته تا ورزش و هنر و... در همه کلاسها هم حضور دارند و خب وقتی برای خودشون باقی نمی‌مونه! همه‌ی این‌ها می‌تونند منجر به اضطراب و استرس بشن. فومو مادرانه می‌تونه باعث احساس گناه هم بشه! چون مادرها حس میکنن از اونجایی که نمی‌تونن همه کاری برای بچه‌ها بکنن، دارن به فرزندانشون آسیب می‌زنن. این احساس گناه می‌تونه تأثیر منفی و جدی بر سلامت مادرها داشته باشه. خلاصه اینکه مادرها در این حالت از «روزمره‌ی خودشون» لذت نمیبرن. راه حل چیه؟راه کلی اینه که اول خودشون قبول کنن که قرار نیست کامل کامل باشن‌‌ و فرزندشون هم قرار نیست همه چیزی رو بلد باشه یا داشته باشه. بعد هم اینکه شبکه اجتماعی رو مبنای زندگی قرار ندن و سعی کنن از فضایی که دارن در لحظه لذت ببرند. اگر هم نیاز بود به تراپیست مراجعه کنند.

۱۲ پاسخ

جالب بود!
دقیقا من علیرغم میل باطنیم
اصلااااا نشد و نتونستم عکس ماهگرد مرتب برای علی بگیرم متاسفانه... فقط 1 ماهگی و 8 ماهگی!!!
و همیشه حس میکنم خیلی حیف شد و چی رو از دست دادم... البته همسرم کاملا مخالف نظرمنه و میگه اینارو رسانه تو مغز آدما کرده و بیخیال و...

بعد میگن چرا مادرها زود شکسته میشن، چرا مادرها دچار مشکلات اعصاب میشن، چرا مادرها زود از کوره در میرن، خدااااایی سنگ هم زیر بار این همه فشار اعصاب و روان له میشه چه برسه روحیه لطیف مادرانه.

الحمدالله یه درد و مریضی هست که من ندارم، بغیر از این هرچیو بگی دارم🤣

اخ چ ب موقع بود واقعا... منم همین الان درگیرشم مثلا چون لباس قرمزداشت دیگ لباس جدید برایلداش نگرفتم و هی خودخوری ک یدونه بچه س چرا نخریدی چرا کم گذاشتی و...

مثلا من اون دفتر که نوشته هر کدوم از کاراش رو چه تاریخی انجام داده نرسیدم پر کنم و همه‌ش عذاب وجدان دارم

دقیقا.تاثیراتی که از سوشال مدیا میگیریم.لاکچری بازی .من یه مدت واسه اینکه کف اتاق بچم پارکت نیست و اکسسوری رنگ نود نتونستم تهیه کنم غصه میخوردم و حس گناه داشتم😑 الانم به نوعی سر چیزای بیخود دیگه این حسو دارم

اصن مادر نبود
چیزی ب اسم عذاب وجدان و خود خوری وجود نداشت
طفلی ما مامانا😬😬

خیلی به جا بود مرسی❤️

وای من چقد دچار این احساسم.همش میگم کم دارم میزارم براشون😔

یکی از عوامل پارگی من در اینروزها🫠🫠🫠

منم هم این حس دارم هم ندارم
برای هیچ کدوم از بچه هام ماهگرد نگرفتم توی پروفایل بقیه میبینم دلم میخواد و افسوس میخورم ولی بعدش از یادم میره میزنم به در بیخیالی😂👩‍🦽

ممنون از شما 💖

سوال های مرتبط

مامان آسمان مامان آسمان ۱۴ ماهگی
سلام دوستان طاعاتتون قبول🌙
میدونم که روزه گرفتن در ماه رمضان برای خیلی از مامان‌ها سنت و ارزشه، اما سلامتی مادر و کودک اولویته. شیر دادن به نوزاد نیاز به انرژی و مایعات زیادی داره. روزه‌داری در این دوران ممکنه باعث کم آبی بدن مادر، کاهش شیر، و در نهایت، ضعف و بی‌حالی نوزاد بشه.
خواهشا اگر قصد انجام اینکار رو دارید حتما با پزشکتون مشورت کنید.
چون سلامتی شما و کوچولو خیلییی مهمتر از روزه گرفتنه.
درمورد مادرایی که به تنهایی و بدون کمک دارن از کوچولوهاشون نگهداری میکنن هم باید بگم سلامتی خودت و بچه‌ت از همه چیز مهمتره. وقتی بچه کوچیک داری و تمام روز باید بهش برسی، انرژی زیادی ازت گرفته میشه. روزه گرفتن در این شرایط ممکنه باعث بشه بدنت و اعصابت ضعیف بشه و نتونی به خوبی از بچه‌ت مراقبت کنی.
وقتی مادر به خاطر خستگی و گرسنگی ناشی از روزه‌داری، عصبی و کلافه بشه، احتمال اینکه سر بچه کوچیک داد بزنه یا رفتارهای تندی از خودش نشون بده بیشتر میشه. این نه تنها برای بچه کوچیک که به شدت به آرامش و محبت مادر نیاز داره، خیلی بد و آسیب‌زاست، بلکه برای خود مادر هم حس گناه و پشیمونی به همراه داره.
مرسی از همراهیتون🌚
مامان آنیسا خانوم🍩👶 مامان آنیسا خانوم🍩👶 ۱۵ ماهگی
عذاب وجدان والدین در تربیت فرزندان

این موضوع برایتان آشناست؟ اینکه در مقام والد بعضی مواقع فکر کنید که کارتان را درست انجام نمی‌دهید؟ احساس گناه و عذاب وجدان داشته باشید که سرکار می‌روید و فرزندتان را تنها می‌گذارید؟ به والدین دیگر نگاه کنید و فکر کنید چقدر والدین بهتری‌اند و آرزو کنید مثل آن‌ها و جای آن‌ها بودید؟

👌خب بگذارید این‌طور بگویم، شما تنها نیستید
💢 عذاب وجدانی که برای پدر و مادر  به وجود میاد باعث میشه که حالشون گرفته بشه و ناامید بشه، میگن خراب کردیم دیگه نمیشه کاریش کرد؛🥺
این افسوس‌ها و اگر‌‌ها و ای‌کاش‌ها وقتی هی سراغ پدر و مادرها میاد باعث میشه اون حالشون، حال خوبی نباشه... و این باعث میشه که رو رفتارشون با بچه هم تاثیر بذاره!
ما میگیم که هرجایی که متوجه شدی مسیر، مسیر اشتباهی بوده❌  این نقطه شروعِ برای تغییره 🔄 و من مسئولیت این رو می‌پذیرم و میرم سراغ اینکه چیکار باید بکنم:

1️⃣ اتفاقاتی که افتاده رو جبران کنم.
2️⃣ اون اتفاقات و اشتباهات رو دیگه تکرار نکنم.
پس من اگر متوجه شدم که رفتارهای اشتباهی رو داشتم،
1️⃣ می‌پذیرم 
2️⃣ قبول میکنم که من کامل نیستم✅️
مامان دخترک خوش‌قدم💫 مامان دخترک خوش‌قدم💫 ۱۵ ماهگی
برای یبوست بچه‌ها، چند راهکار ساده و مؤثر:

1. افزایش مصرف مایعات و مصرف آلو، گلابی یا آلوچه (برای بچه‌های بالای 6 ماه)

2. فیبر بیشتر در رژیم غذایی: برای کودکان بزرگ‌تر، مصرف میوه‌هایی مثل آلو، گلابی، سیب (با پوست)، و سبزیجاتی مثل کلم بروکلی، هویج پخته، یا نخود فرنگی، نان سبوس‌دار، غلات کامل و حبوبات

3. تحرک بدنی: بازی و فعالیت بدنی باعث بهبود حرکات روده میشه. حتی نوزادها رو میشه با حرکت دادن پاها به صورت "دوچرخه" تحریک کرد

4. ایجاد عادت منظم برای دستشویی رفتن: بچه‌ها رو تشویق کنین که هر روز در زمان خاصی (مثلاً بعد از غذا) به دستشویی برن، حتی اگر حس دفع ندارن

5. از تنش و استرس دور نگه داشتن بچه: بعضی بچه‌ها به خاطر ترس یا اضطراب ممکنه مدفوع رو نگه دارن که باعث یبوست میشه

6. مشورت با پزشک: اگر یبوست طولانی شد، یا همراه با درد شدید شکم، نفخ یا خون در مدفوع بود، حتماً باید با پزشک مشورت بشه. شاید نیاز به شربت ملین ملایم باشه.

از کانال تلگرام والد توانا
مامان 🎀𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🎀𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۷ ماهگی
✅ صفر تا صد جدا کردن جای خواب کودک

🟥 آموزش خواب مستقل به کودک یکی از گام‌های مهم در رشد و تربیت اوست. این فرایند ممکنه چالش‌برانگیز باشه، ولی با صبر و رعایت نکات کلیدی، می‌تونی به کودکت کمک کنی تا با آرامش و امنیت در اتاق خودش بخوابه.

⁉️چه زمانی باید شروع کنیم؟
بهترین زمان برای شروع آموزش خواب مستقل، معمولاً از ۱۲ ماهگی به بعده. البته، بعضی کارشناس‌ها هم می‌گن که می‌شه زودتر شروع کرد. یادت باشه که این فرایند رو در هر سنی می‌تونی با کمی تغییرات اجرا کنی و هر مادری بهتر می‌تونه زمان مناسب برای کودکش رو تعیین کنه.

1️⃣محیط اتاق خواب رو آماده کن
قبل از شروع آموزش، اتاق خواب کودک رو به شکلی آماده کن که براش آرامش‌بخش و جذاب باشه. مثلاً می‌تونی نکته‌های زیر رو رعایت کنی.

👍تخت‌خواب راحت و مناسب: مطمئن شو که تخت کودک اندازه‌اش مناسبه و امنیت کافی داره.
👍استفاده از نور ملایم: چراغ خواب ملایم در اتاق کودک از ترس‌های شبانه جلوگیری می‌کنه.
👍دکوراسیون دلپذیر: دکوراسیون اتاق رو به شکلی بچین که کودک احساس امنیت و آرامش کنه. می‌تونی از عروسک‌های محبوبش یا یه پتوی نرم استفاده کنی.

2️⃣روتین خواب ایجاد کن
روتین خواب ثابت به کودک کمک می‌کنه تا بدونه که وقت #خواب نزدیکه. این روتین می‌تونه شامل حمام کردن، مسواک زدن، خوندن داستان، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش یا لالایی باشه. در اپلیکیشن گهواره هم کلی لالایی جذاب می‌تونی پیدا کنی. ثابت بودن این روتین هر شب، به کودک احساس اطمینان و امنیت می‌ده. راستی، فعالیت‌های روزانه کودک باید انرژی او رو تخلیه کنه تا شب به‌راحتی به خواب بره.
مامان کایلین مامان کایلین ۱۶ ماهگی
سلام بچه‌ها یه روشی پیدا کردم برای غذا خوردن بچه‌ای که تو صندلی غذا نمیمونه سر سفره فقط میاد تو غذای شما و غذای خودشو نمیخوره و هرچی هم میخواین بهش غذا بدید دهنشو قفل میکنه
از این به بعد صداش میکنیم هدی دبلیو😅
به این شکل که یه بشقاب با قاشق چنگال خودتون( حتما بزرگ باشه که فکر نکنه اونا که شما دارید یه چیز دیگه‌س ) برمیدارید اندکی غذای خودتون رو توش میریزید میذارید جلوی بچه
سپس کاسه ای از غذا رو برداشته و همونطور که بچه در تلاشه تا بتونه با قاشق چنگال بزرگ‌ترا غذا بذاره تو دهنش شما تند و تند با دست غذا رو به دهان وی میگذارید بعضی وقتا هم اون وسط یه تیکه غذا به قاشق و چنگالش وصل کنید و در همه حال حواستون به چنگال باشه
هم مستقل غذا خوردن رو یاد میگیره هم غذا خورده فقط یه مقدار لباس و دور و بر رو به فنا میده که فدای سرش
اینا برای غذاهایی هست که نمیتونه تو دست بگیره و بخوره اگه تونست دست بگیره که چه بهتر نیاز به قسمت اول نیست
حالا نیاید بگید من از اول همینکارو میکردما امتیاز ابداعش برای منه و همینه که هست😂
مامان 🎀𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🎀𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۷ ماهگی
مامان دختر👼و پسرم👼 مامان دختر👼و پسرم👼 ۱۵ ماهگی
مامان شکر پنیر مامان شکر پنیر ۱۳ ماهگی
https://t.me/babyfood_momybahare


امشب تو استوری های الهه آقایی یه مطلبی رو دیدم که چون خودم تجربه داشتم گفتم براتون بگم …
در مورد حرف زدن بچه ها … اینکه داستانی رو بعد از ما تعریف کنند یا اکر جایی رفتیم حسشون رو بکند و از همه مهم تر اگر مورد آزار قرار گرفتند بیان و بگن …

دختر من یکساله است من از همون ماه اول چون تنها بودم تو بزرگ کردن دخترم براش حرف می‌زدم می‌بردمش جلو پنجره و هر چیزی که می‌دیدم رو تعریف می‌کردم داستان و کتاب زیاد براش می‌خوندم و هر چیزی رو با آهنگ براش تعریف می‌کردم و موقع حمام و تعویض پوشک هی می‌گفتم اعضای مختلف بدنش رو و وسایل آشپز خانه و خانه مثل ماشین ظرف شویی یا کابینت یا هود و … رو براش تعریف می‌کردم که چیه و چه کار بردی داره …

اگر کودک شما در بیان احساسات خودش در بیام آزاری که دیده یا در بیان چیزی که می‌بینه حس می‌کنید ضعیفه از همین فردا براش این شیوه رو پیاده کنید خیلی جواب می‌ده …

برای بچه های زیر ۲ سال سعی کنید خیلی چیز ها رو با آهنگ بگید تاثیر بیشتری داره

#تجربه