۱ پاسخ

مرسی ازاطلاعات مفیدی که میدی🙏🥰

سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
پارگی رحم

خونریزی ممکن است به دلیل پاره شدن جای بخیه در سزارین بارداری قبلی اتفاق بیافتد که بسیار خطرناک است و نیاز به عمل سزارین فوری دارد. از دیگر علائم، احساس درد و فشار در ناحیه زیر شکم می باشد.

خونریزی در اواخر دوران بارداری شاید دلیل این باشد که جنین شما آماده به دنیا آمدن است

4- رگ های سر راهی

در مواقع بسیار نادر، افزایش رگ های خونی در بند ناف و جفت در مسیر کانال زایمان، این مسیر را مسدود می کند که برای جنین خطرناک است، زیرا در اثر خونریزی زیاد از جفت و بند ناف ممکن است جنین دچار کمبود اکسیژن شده و خفه شود.

از دیگر علائم،ضربان غیر طبیعی قلب جنین و خونریزی شدید است.

 5- زایمان زودرس

خونریزی در اواخر دوران بارداری شاید دلیل این باشد که جنین شما آماده به دنیا آمدن است.

چند روز یا چند هفته قبل از زایمان، توده مخاطی که همراه با لکه می باشد از رحم خارج می شود.

اگر این علائم قبل از هفته 37 بارداری اتفاق بیافتد، فورا به پزشک مراجعه کنید، زیرا در حال زایمان زودرس هستید.

از دیگر علائم می توان به تغییرات مجاری تناسلی، فشارهای زیر شکمی و درد در ناحیه زیر کمر اشاره کرد.

 6- آسیب ناحیه گردنی رحم و مجرای تناسلی

7- پولیپ خونی

8- سرطان
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
اشتباه زنان در بارداری دوم

 

 

خانم هایی که برای نخستین بار باردار می شوند، چون هیچ پیش زمینه و تجربه ای ندارند، معمولا خیلی مراقب خود و جنین شان هستند و با بروز هر گونه اتفاقی به پزشک متخصص مراجعه می کنند و چکاپ های دوره ای را به موقع انجام می دهند، اما بارداری دوم کمی متفاوت است؛ مخصوصا اگر نزدیک به بارداری اول باشد. در این شرایط، مادران گاهی با فرض اینکه از همه چیز آگاهند، مرتکب اشتباهاتی می شوند که می تواند جان خود و جنین شان را به خطر بیندازد.

 

اشتباه اول: همه چیز مثل همان بارداری قبلی پیش می رود
هیچ بارداری و زایمانی مثل هم نیست. بارداری و زایمان دوم شما می تواند کاملا متفاوت با اولی باشد. ممکن است در زندگی شما اتفاق هایی افتاده باشد که روی روان شما تاثیر مثبت یا منفی گذاشته باشد و بر بارداری دوم شما هم اثر بگذارد.

لذا در بارداری دوم نیز لازم است مثل بارداری اول، مرتبا تحت نظر پزشک متخصص باشید و آزمایش ها و چکاپ های دوره ای تان را انجام دهید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟
اگر در سه ماهه اول دچار سردرد می شدید این سردردها احتمالا كمتر شده اند. در واقع برخی از خانمها در اوایل دوران حاملگی دچار سردرد می شوند كه علت آن می تواند تغییر میزان هورمونها در بدن، تغییرات سیستم گردش خون و یا گرفتگی سینوسها باشد.

شما ممكن است در دوران حاملگی ورمهای كوچكی را خصوصا در قسمت قوزك پا و پاها مشاهده كنید. این تورم به علت تغییر در تركیب شیمیایی خون (كه موجب ورود خون به بافتها می شود) و همچنین بزرگ شدن رحم (كه به سیاهرگهایی كه خون را از اندامهای تحتانی شما به سمت قلب می برند فشار وارد می كند و در نتیجه سرعت جریان خون در پاهای شما كاهش می یابد) رخ می دهد. این ورمها در پایان روز و همچنین در فصل تابستان شدیدتر هستند. بدن شما پس از زایمان میزان مایع اضافی را دفع می كند و به همین دلیل در چند روز اول پس از زایمان ممكن است دفعات بیشتری به توالت نیاز داشته باشید یا بیشتر عرق كنید. در همین حال هرگاه می توانید دراز بكشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید، هنگام نشستن پاهای خود را به حالت كشیده قرار دهید، از نشستن بدون حركت به مدت طولانی خودداری كنید، یك تمرین ورزشی منظم داشته باشید تا سرعت جریان خون را در بدن خود افزایش دهید و جورابهای مخصوص حاملگی بپوشید. ممكن است وسوسه شوید كه مایعات كافی مصرف نكنید! اما شما باید مقادیر زیادی آب بنوشید و شاید جالب باشد اگر بدانید این كار به جلوگیری از تورم اعضای بدن شما كمك می كند. دقت كنید كه در صورت مشاهده ورمهای حاد یا ناگهانی در دستها یا صورت فورا با پزشك یا مامای خود تماس بگیرید زیرا این حالتها ممكن است نشانه یك وضعیت حاد و وخیم دوران بارداری به نام پره‌اكلامپسی یا مسمومیت حاملگی باشند.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
چند تذکر

1- مادران باردار به محض مشاهده علائم زایمان که در قسمت بالا گفته شد، باید فورا خود را به بیمارستان برسانند.

به مادران باردار توصیه می شود در ماه آخر بارداری هیچ وقت در خانه تنها نباشند و حتما کسی پیش آنها باشد تا در صورت بروز درد زایمان و یا سایر علائم آن، بتوانند با کمک دیگران فورا خود را به پزشک و بیمارستان برسانند

2- شماره پزشک خود را از قبل آماده داشته باشید تا به محض مشاهده هر گونه علامت زایمان، به پزشک خود اطلاع دهید و از او راهنمایی بخواهید. برخی مواقع مادر باردار نباید تحرک بیش از حد داشته باشد و هر گونه فعالیت غیر عادی در این حالت برای جنین و مادر خطرناک خواهد بود. بنابراین راهنمایی پزشک می تواند از بروز خطر برای جنین و مادر جلوگیری کند .

 3- خیلی از مادران پاره شدن کیسه آب جنین را علامت زایمان می دانند. در صورتی که بسیاری از مادران با پاره شدن کیسه آب مواجه نمی شوند و علائم دیگر زایمان برایشان ایجاد می شود.

 4- به مادران باردار که در ماه اخر قرار دارند، توصیه می شود که هرگز بار سنگین بلند نکنند و از انجام کارهای سنگین و فعالیت های شدید پرهیز کنند
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟


تنها یك هفته دیگر به رسیدن به نیمه دوران حاملگی باقی مانده است. شما ممكن است در ناحیه پایین شكم خود احساس درد داشته باشید كه این درد ممكن است تا كشاله ران نیز امتداد یابد؛ یا ممكن است یك درد ناگهانی و شدید (مثل تیر كشیدن) خصوصا در پایان یك روز كاری یا هنگامی كه تغییر وضعیت می دهید، در یك یا دو طرف شكم احساس كنید. این درد به درد لیگامان گرد موسوم است و به خاطر كشیده شدن ماهیچه ها و رباطهایی كه از رحم در حال رشد شما حمایت می كنند، ایجاد می شود. این درد خطرناك نیست اما اگر در حالت استراحت هم ادامه پیدا كند یا شدید و پایدار شود، بهتر است با پزشك خود تماس بگیرید.

همچنین ممكن است اخیرا تغییراتی در پوست خود مشاهده كرده باشید. آیا كف دستهای شما قرمز شده اند؟ لازم نیست نگران چیزی باشید؛ این اتفاق در اثر افزایش میزان هورمون استروژن است. همچنین مشاهده لكه های تیره رنگ در بعضی قسمتهای پوست در دوران حاملگی معمول است. هنگامی كه این لكه ها بر روی لب بالایی، گونه ها و پیشانی ظاهر شوند به آن كلوآسما یا نقاب حاملگی می گویند. شما ممكن است این لكه ها را روی بازوها یا دیگر اندامهایی كه در معرض نور خورشید هستند نیز مشاهده كنید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟


در این زمان ممكن است فشار خون شما كه از هفته بیست و دوم تا بیست و چهارم افت كرده بود، در حال افزایش باشد تا به مقدار طبیعی خود نزدیك شود. از آنجا كه عارضه پره‌اكلامپسی اغلب در سه ماهه آخر دوران حاملگی رخ می دهد، بهتر است در مورد نشانه های این بیماری خطرناك اطلاعات بیشتری داشته باشید. بهتر است بدانید كه این بیماری در 3 تا 7 درصد خانمهای حامله بروز می كند. نشانه هایی كه ممكن است بیانگر این عارضه باشند عبارتند از: ورم ناگهانی دستها و صورت، افزایش وزن ناگهانی (به دلیل عدم دفع آب)، تاری دید، مشاهده لكه ها یا نقاط نورانی در مقابل چشم، سردردهای ناگهانی شدید یا مقاوم به درمان و احساس درد در ناحیه بالای شكم. البته پزشك یا مامای شما با كنترل فشار خون و آزمایش میزان پروتئین ادرار، در هر یك از ویزیت های مراقبتهای دوران بارداری كه لازم باشد شما را از نظر ابتلا به این عارضه مورد بررسی قرار می دهد؛ با این حال در صورت مشاهده هر یك از علائم فوق بلافاصله با وی تماس بگیرید. تشخیص سریع این بیماری برای حفظ سلامت شما و كودكتان ضروری است.

اگر از این به بعد دچار كمر درد مختصری شوید، ممكن است بواسطه هورمونهای دوران حاملگی باشد كه مفصلها و رباطهای شما را سست كرده اند؛ همچنین تغییر مركز ثقل بدن شما نیز در این عارضه موثر است. راه رفتن، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، و همچنین خم شدن یا چیزی را بلند كردن، فشار زیادی به كمر و پشت شما وارد می كند. یك دوش آب گرم یا كمپرس سرد می تواند درد را مرتفع كند. ممكن است بخواهید برای ماساژ پیش از زایمان به یك متخصص مراجعه كنید؛