نشانه دیابت بارداری

 

در طی عمل هضم غذاها در دستگاه گوارش، کربوهیدرات ها به گلوکز تبدیل می شوند. گلوکز وارد جریان خون می شود و توسط هورمونی به نام انسولین که از لوزالمعده ترشح می شود، به داخل سلول های بدن منتقل می شود تا بسوزد و انرژی تولید کند.

 در بیماران مبتلا به دیابت، انسولین به مقدار کافی تولید نمی شود و یا این که سلول ها نمی توانند از انسولین استفاده کنند و گلوکز وارد سلول ها نمی شود، در نتیجه میزان گلوکز (قند) خون بالا می رود.

 دیابت بارداری یک نوع از بیماری دیابت است که در طی دوران بارداری در زنان بروز می کند و معمولا بعد از تولد نوزاد برطرف می شود.

 دیابت بارداری در 3 تا 6 درصد زنان باردار دیده می شود و معمولا در سه ماهه دوم بارداری شروع می شود.

 علائم شایع دیابت بارداری شبیه سایر نشانه های مرتبط با بارداری است. لذا تشخیص آن سخت است.

 اگر هر یک از علائم زیر را در خودتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش سنجش قند خون را برای شما بنویسد.

۱ پاسخ

👏👏👏دقیقا

سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
برای اكثر خانمهای حامله بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم یك بار تست غربالگری گلوكز (GCT) انجام می شود. این آزمایش مشخص می كند كه آیا دچار دیابت دوران حاملگی شده اید یا خیر. در دیابت بارداری میزان قند خون در دوران حاملگی افزایش می یابد. در صورتی كه این عارضه درمان نشود احتمال سخت شدن زایمان طبیعی یا لزوم سزارین برای شما افزایش می یابد زیرا در این حالت كودك شما چاق می شود و این چاقی در اندامهای فوقانی بدن او نمایانتر خواهد بود. همچنین احتمال ابتلای كودك شما به مشكلاتی همچون سطح پایین قند خون در هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی كه نتیجه آزمایش قند خون شما مثبت باشد بدان معنی نیست كه شما به دیابت دوران حاملگی دچار شده اید، بلكه بایستی تست تحمل گلوكز (GTT) بدهید تا معلوم شود كه آیا مشكلی دارید یا خیر.

همچنین آگاهی از نشانه های زایمان زودرس می تواند برای شما مفید باشد. در صورت مشاهده افزایش ترشحات واژن كه آبكی، لزج، صورتی یا خونی باشند به سرعت با ماما یا پزشك خود تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهده خونریزی از واژن یا لكه بینی، درد شكم یا گرفتگی و انقباضات عضلانی مشابه با دوران قاعدگی كه بیشتر از 4 بار انقباض عضلانی در ساعت باشد، افزایش فشار در ناحیه لگن یا كمردردی كه قبلا نداشته اید، بلافاصله با پزشك یا مامای خود تماس بگیرید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
چگونه باید از تستهای حاملگی خانگی استفاده کرد؟

تستهای حاملگی خانگی، وجود یکی از هورمونهای نشانگر حاملگی به نام “گونادوتروپین جفتی انسان” یا hCG را در ادرار نشان می دهد. این هورمون که توسط سلولهای جفت تولید می شود، ابتدا هنگامی که تخمکِ بارور شده، در رحم جای می گیرد (تقریبا شش روز پس از حامله شدن)، در جریان خون شما وارد می شود. سپس میزان هورمون hCG در طی هفته های بعدی حاملگی در بدن به سرعت افزایش پیدا کرده و مقدار آن هر دو روز دو برابر می شود.


۱۴ روز پس از حاملگی (یعنی تقریبا همان زمانی که شما انتظار دارید پریود بعدی شروع شود)، برخی از تستهای حاملگی ممکن است بتوانند این هورمون را در ادرار شما تشخیص داده و نتیجه مثبت برای حاملگی را اعلام کنند. اما بر خلاف ادعاهای تهیه کنندگان آنها، این تستها غالبا آنقدر دقیق نیستند که بتوانند حاملگی را در این مرحله تشخیص دهند.در واقع، اگر یک هفته دیگر هم (پس از زمانی که انتظار داشته اید پریود بعدی آغاز شود) صبر کنید، می توانید امید داشته باشید که نتیجه دقیق تری از این تستها در مورد حامله شدن به دست آورید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
اكنون شما مستعد ابتلا به واریس هستید؛ خصوصا اگر مادر شما هم به این عارضه مبتلا باشد. این عارضه به این علت ایجاد می شود كه حاملگی فشار بیشتری بر سیاهرگهای پاهای شما وارد می كند؛ حجم خون در بدن شما افزایش یافته و رحم شما فشار بیشتری بر سیاهرگ بزرگ تحتانی (كه خون را از اندامهای پائینی بدن شما به قلب باز می گرداند) وارد می كند. از سوی دیگر افزایش هورمون پروژسترون موجب می شود كه دیواره سیاهرگهای شما شل شوند؛ لذا با رشد جنین و رحم، سیاهرگها بزرگ و بزرگتر می شوند. مشكل سیاهرگهای واریسی در هر حاملگی شدیدتر می شود و هرچند احتمال ایجاد این عارضه در سیاهرگهای پا بسیار بیشتر است اما ممكن است در قسمتهای دیگر مانند فرج نیز ظاهر شوند. در صورتی كه پاهای شما درد می كنند هر روز صبح جورابهای مخصوص حاملگی را بپوشید. یك پیاده روی سریع در طول روز نیز می تواند با افزایش سرعت گردش خون به شما كمك كند. همچنین می توانید به پهلوی چپ دراز بكشید و یك بالش زیر پاهای خود قرار دهید تا پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرند.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
راه های کاهش درد زایمان

 

دارویی به نام پتیدین به مادر تزریق می شود که تا اندازه ای از درد زایمان کم می کند. این دارو عضلات اسکلتی فرد را شل می کند و سبب می شود تا مادر به خواب برود.

 

انتونوکس

مخلوطی از گاز و هوا می باشد که از طریق دهان و با ماسک برای کاهش شدت درد تجویز می شود. مادر این گازی را که استنشاق می کند، ترکیبی از اکسیژن و اکسیدنیتروژن است. اگرچه این ترکیب نمی تواند همه درد زایمان را از بین ببرد، اما تا حدی می تواند منجر به کاهش درد در حین انقباضات زایمان شود و آن را قابل تحمل کند.

 این گاز از طریق ماسک و طی عمل تنفس، وارد دهان فرد می شود و هنگامی که انقباضات رحمی شروع می شود، باید مصرف شود و حدود 15 تا 20 ثانیه پس از مصرف، تا حدی دردهای مادر را  کاهش می دهد. برای افزایش اثر این گاز بهتر است تعداد نفس کشیدن را کم کنید و در عوض عمیق و آهسته نفس بکشید .

 عوارض این گاز برای مادر و جنین گزارش نشده است. تنها ممکن است کمی موجب سردرد و خواب آلودگی مادر شود.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
تغییرات پوست و مو در دوران بارداری

تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر رنگ پوست و معمولا تیرگی آن در برخی قسمت های بدن می شود. در برخی از خانم ها خطوط تیره ای در نواحی شکم ایجاد می شود. این تغییرات بعد از تولد نوزاد و به مرور از بین می رود.

حساسیت پوست در این دوران به قدری بالاست که اگر شما در مواجهه با نور خورشید باشید و یا حمام آفتاب بگیرید به راحتی می سوزید. پس استفاده از کرم های ضد آفتاب در این دوران را هرگز فراموش نکنید.

 رشد موها در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. در بسیاری از موارد حتی خانم هایی که قبل از بارداری موهای کم پشتی داشته اند، در بارداری دارای موهای پرپشتی خواهند شد. این رشد موها کاملا به دلیل تغییرات هورمونی است و با پایان بارداری و تولد نوزاد پایان می پذیرد.

 با تولد نوزاد و برگشت هورمون ها به حالت قبلی، ریزش موها آغاز می شود و این چیزی است که مادر را شدیدا نگران می کند. اما جای نگرانی ندارد. ریزش مویی که هم اکنون دارید غیر طبیعی نیست. تنها شما را به وضعیت قبل از بارداری برمی گرداند.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مشکل شایع در دوران بارداری

 

1- یبوست دوران بارداری

یبوست یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. اما راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها می توان مشکل یبوست را کم کرد.

 برای مثال لازم است غذاهای پرفیبر را انتخاب کنید، پیاده روی کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و نکته مهم آنکه با توجه به اینکه پزشک در دوران بارداری مکمل آهن و مولتی ویتامین را تجویز می کند، از پزشک خود بخواهید قرص آهنی را به شما معرفی کند که کمتر شما را دچار مشکلات گوارشی و یبوست کند.

 

2- کرامپ های دوران بارداری

منظور از کرامپ همان گرفتگی ناگهانی عضلات است که بیشتر در شب اتفاق می افتد. دلیل واقعی این مشکل هنوز مشخص نیست، اما نظرهای متفاوتی برای گرفتگی و کرامپ دوران بارداری وجود دارد.

 برای کاهش گرفتگی عضلات در دوران بارداری لازم است روزانه 30 دقیقه نرمش ها و کشش های خانگی را انجام دهید، مخصوصا نرمش هایی که عضلات دست و پا را به کار بگیرند.

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد

3- تکرر ادرار در بارداری

تکرر ادرار مشکل دیگری است که معمولا در شروع بارداری ایجاد می شود. در برخی موارد این تکرر ادرار در تمام دوران بارداری با فرد باقی می ماند. البته ناگفته نماند که در ماه های آخر بارداری، این مشکل به دلیل بزرگ شدن جنین و فشار آوردن رحم روی مثانه ایجاد می شود.

 در صورتی که این تکرر ادرار در شما شدید و آزاردهنده شد، بد نیست مصرف مایعات در ساعات آخر شب کم کنید، مخصوصا نوشیدنی های کافئین دار.