سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
جلوگیری از عفونت‌های ادراری در بارداری

📌 عفونت‌های ادراری در بارداری شایع هستن و می‌تونن به مشکلات جدی‌تر مثل زایمان زودرس یا آسیب به کلیه‌ها منجر بشن. پیشگیری خیلی مهمه

❓چرا در بارداری بیشتر در معرض عفونت ادراری هستم؟
✅ تغییرات هورمونی و فیزیکی مثل بزرگ شدن رحم و فشاری به مثانه باعث کاهش تخلیه کامل مثانه می‌شه و این شرایط به بروز عفونت کمک می‌کنه

❓چطور می‌تونم از عفونت پیشگیری کنم؟
✅ نوشیدن آب کافی مهمه. بعد از استفاده از توالت باید همیشه از جلو به عقب پاک‌سازی کنی، لباس زیر نخی و اجتناب از لباس‌های تنگ هم کمک‌کننده هست

❓مواد خاصی می‌تونن کمک کنن؟
✅ پروبیوتیک‌ها می‌تونن مفید باشن، همچنین از مصرف زیاد قندهای ساده خودداری کن

❓چه علائمی نشان می‌ده که دچار عفونت شدم؟
✅ درد یا سوزش هنگام ادرار، تکرر ادرار، بوی بد و خون در ادرار از علائم رایجن

❓آیا عفونت‌های ادراری در بارداری خطرناکن؟
✅ بله، می‌تونن به کلیه‌ها آسیب بزنن و خطر زایمان زودرس رو افزایش بدن
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
زایمان طبیعی
عوارض کوتاه مدت
- انقباض های رحم در حین زایمان مادر

- نامرتب شدن ضربان قلب جنین

- تحت فشار قرار گرفتن بند ناف نوزاد در حین زایمان: در این حالت ممکن است مادر در حین زایمان دچار خونریزی شود.

- خونریزی: تا حد 500 سی سی طبیعی است. اگر میزان خونریزی زیاد باشد و مادر دیر به پزشک مراجعه کند، احتمال اینکه جانش را از دست بدهد وجود دارد.

- تغییر فرم دستگاه تناسلی: افتادگی مثانه یا پارگی قسمت انتهایی واژن، عمدتا در خانم هایی که زایمان های طبیعی متعدد داشته اند و یا جنین درشت دارند، دیده می شود.

- عفونت

- فشار خون بالا

مشکل بی اختیاری دفع ادرار در زنانی که زایمان طبیعی داشته اند، به دلیل افتادگی مثانه شایع تر است

- درد شدید: یکی از روش های کنترل درد، تزریق داروی مسکن داخل عضله است. روش دوم استفاده از گازهای تنفسی است و درد زایمان مادر با تنفس این گاز تا حدودی کاهش پیدا می کند. روش سوم، ایجاد بی حسی از طریق اپیدورال در ناحیه کمر است. داروی بی حسی با استفاده از سوزن باریکی از میان ستون فقرات مادر به داخل فضای اپیدورال تزریق شده و مادر دچار بیهوشی موضعی در ناحیه کمر می شود که این خود عوارضی را در پی دارد.

- تولد دیررس نوزاد در اثر تزریق داروی بی حسی: تزریق داروی بی حسی در فضای اپیدورال، زایمان را به تاخیر می اندازد، یعنی اگر قرار است نوزاد در طول شش ساعت به دنیا بیاید، این زمان به هشت ساعت تغییر پیدا می کند.

- ناتوانی مادر در زور زدن: تزریق داروی بی حسی باعث می شود تا مادر توان لازم برای زور زدن را نداشته باشد و پزشکان از فورسپس برای خارج کردن نوزاد استفاده کنند.

- استرس زیاد برای تولد به موقع نوزاد و جلوگیری از آسیب های بعدی به بچه و مادر
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
عفونت؛ خطری جدی برای مادر و جنین

علت اصلی پارگی کیسه آب در بیشتر موارد نامشخص است، اما یکی از دلایل اصلی آن عفونت هاست، یعنی عفونت وارد خون می شود و افزایش درجه حرارت مادر ممکن است به پارگی کیسه آب منجر شود. عفونت های موضعی نیز می تواند سبب پارگی زودرس کیسه آب شود.

دکتر عشوری به عوامل موثر در پارگی کیسه آب اشاره می کند و می گوید:

از عوامل موثر در پارگی کیسه آب می توان به ضربه ناشی از حوادث، تصادفات و زمین خوردن شدید اشاره کرد. همچنین احتمال پارگی کیسه آب در حاملگی های دوقلویی یا چندقلویی زیاد است. بررسی ها نشان می دهد کمبودهای تغذیه ای نیز خطر پارگی کیسه آب را در پی دارد. همین طور کسانی که وزن خیلی پایینی دارند یا سیگار مصرف می کنند، در معرض این خطر هستند.

 این متخصص زنان به تکرار این اتفاق در بارداری های پشت سر هم اشاره می کند و می افزاید: اگر به هر دلیلی میزان مایع آمنیوتیک بیش از حد مورد انتظار باشد، احتمال پارگی وجود خواهد داشت، اما داشتن ارتباط زناشویی گرچه در ماه آخر بارداری توصیه نمی شود، اما به عنوان یک عامل خطر جدی در پارگی کیسه آب شناخته نشده است.

 

زایمان زودرس، با حفظ سلامت

از آنجا که پارگی کیسه آب معمولا در ماه آخر بارداری و پس از 34 هفتگی اتفاق می افتد، زایمان زودرس بدون مشکل صورت می گیرد؛ چراکه جنین تکامل یافته و با مشکلی از حیث سلامت روبه رو نمی شود، اما در مواردی که ریه جنین تکامل نیافته است، با تدابیر کنترلی چون استراحت کامل مادر، مصرف فراوان مایعات و کنترل دقیق فشار خون مادر در مراکز درمانی می توان مانع از به خشکی افتادن جنین و زایمان زودرس شد.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
عوارض بلندمدت
- خونریزی های دیررس: یعنی ممکن است بعد از زایمان مقداری از جفت درون بدن باقی مانده باشد و مادر بعد از چند روز دچار خونریزی شده و عفونت کند.

- افتادگی، شل شدگی و باز شدن واژن: خانم ها بیشترین شکایت را از این مورد دارند.

- عدم کنترل ادرار و مدفوع: عدم کنترل ادرار شایع تر است. عدم کنترل مدفوع در مادرانی دیده می شود که ماهیچه های اسفنکتر مقعدشان در موقع زایمان آسیب دیده باشد.

 عوارض برای نوزاد
- مرگ جنین در داخل رحم: اگر نوزاد به موقع متولد نشود، یا صدای قلب جنین افت کند و به کمتر از 120 ضربه در دقیقه برسد و پزشک معالج این احتمال را بدهد که بچه تا 10 الی 15 دقیقه آینده به دنیا نخواهد آمد، در این صورت جنین داخل رحم مادر جانش را از دست می دهد.

- خونریزی و شکستگی جمجمه نوزاد: وقتی خروج جنین با مشکل مواجه شود، پزشکان با استفاده از یک وسیله به نام فورسپس یا دستگاه مکش، نوزاد را از شکم خارج می کنند. افراد غیرمتخصص نباید از این وسیله استفاده کنند، چرا که گاهی باعث به وجود آمدن آسیب هایی به مغز و جمجمه بچه و همچنین پاره شدن مجرای تناسلی مادر می شو