عوارض بلندمدت
- خونریزی های دیررس: یعنی ممکن است بعد از زایمان مقداری از جفت درون بدن باقی مانده باشد و مادر بعد از چند روز دچار خونریزی شده و عفونت کند.

- افتادگی، شل شدگی و باز شدن واژن: خانم ها بیشترین شکایت را از این مورد دارند.

- عدم کنترل ادرار و مدفوع: عدم کنترل ادرار شایع تر است. عدم کنترل مدفوع در مادرانی دیده می شود که ماهیچه های اسفنکتر مقعدشان در موقع زایمان آسیب دیده باشد.

 عوارض برای نوزاد
- مرگ جنین در داخل رحم: اگر نوزاد به موقع متولد نشود، یا صدای قلب جنین افت کند و به کمتر از 120 ضربه در دقیقه برسد و پزشک معالج این احتمال را بدهد که بچه تا 10 الی 15 دقیقه آینده به دنیا نخواهد آمد، در این صورت جنین داخل رحم مادر جانش را از دست می دهد.

- خونریزی و شکستگی جمجمه نوزاد: وقتی خروج جنین با مشکل مواجه شود، پزشکان با استفاده از یک وسیله به نام فورسپس یا دستگاه مکش، نوزاد را از شکم خارج می کنند. افراد غیرمتخصص نباید از این وسیله استفاده کنند، چرا که گاهی باعث به وجود آمدن آسیب هایی به مغز و جمجمه بچه و همچنین پاره شدن مجرای تناسلی مادر می شو

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
زایمان طبیعی
عوارض کوتاه مدت
- انقباض های رحم در حین زایمان مادر

- نامرتب شدن ضربان قلب جنین

- تحت فشار قرار گرفتن بند ناف نوزاد در حین زایمان: در این حالت ممکن است مادر در حین زایمان دچار خونریزی شود.

- خونریزی: تا حد 500 سی سی طبیعی است. اگر میزان خونریزی زیاد باشد و مادر دیر به پزشک مراجعه کند، احتمال اینکه جانش را از دست بدهد وجود دارد.

- تغییر فرم دستگاه تناسلی: افتادگی مثانه یا پارگی قسمت انتهایی واژن، عمدتا در خانم هایی که زایمان های طبیعی متعدد داشته اند و یا جنین درشت دارند، دیده می شود.

- عفونت

- فشار خون بالا

مشکل بی اختیاری دفع ادرار در زنانی که زایمان طبیعی داشته اند، به دلیل افتادگی مثانه شایع تر است

- درد شدید: یکی از روش های کنترل درد، تزریق داروی مسکن داخل عضله است. روش دوم استفاده از گازهای تنفسی است و درد زایمان مادر با تنفس این گاز تا حدودی کاهش پیدا می کند. روش سوم، ایجاد بی حسی از طریق اپیدورال در ناحیه کمر است. داروی بی حسی با استفاده از سوزن باریکی از میان ستون فقرات مادر به داخل فضای اپیدورال تزریق شده و مادر دچار بیهوشی موضعی در ناحیه کمر می شود که این خود عوارضی را در پی دارد.

- تولد دیررس نوزاد در اثر تزریق داروی بی حسی: تزریق داروی بی حسی در فضای اپیدورال، زایمان را به تاخیر می اندازد، یعنی اگر قرار است نوزاد در طول شش ساعت به دنیا بیاید، این زمان به هشت ساعت تغییر پیدا می کند.

- ناتوانی مادر در زور زدن: تزریق داروی بی حسی باعث می شود تا مادر توان لازم برای زور زدن را نداشته باشد و پزشکان از فورسپس برای خارج کردن نوزاد استفاده کنند.

- استرس زیاد برای تولد به موقع نوزاد و جلوگیری از آسیب های بعدی به بچه و مادر
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
راه های کاهش درد زایمان

 

دارویی به نام پتیدین به مادر تزریق می شود که تا اندازه ای از درد زایمان کم می کند. این دارو عضلات اسکلتی فرد را شل می کند و سبب می شود تا مادر به خواب برود.

 

انتونوکس

مخلوطی از گاز و هوا می باشد که از طریق دهان و با ماسک برای کاهش شدت درد تجویز می شود. مادر این گازی را که استنشاق می کند، ترکیبی از اکسیژن و اکسیدنیتروژن است. اگرچه این ترکیب نمی تواند همه درد زایمان را از بین ببرد، اما تا حدی می تواند منجر به کاهش درد در حین انقباضات زایمان شود و آن را قابل تحمل کند.

 این گاز از طریق ماسک و طی عمل تنفس، وارد دهان فرد می شود و هنگامی که انقباضات رحمی شروع می شود، باید مصرف شود و حدود 15 تا 20 ثانیه پس از مصرف، تا حدی دردهای مادر را  کاهش می دهد. برای افزایش اثر این گاز بهتر است تعداد نفس کشیدن را کم کنید و در عوض عمیق و آهسته نفس بکشید .

 عوارض این گاز برای مادر و جنین گزارش نشده است. تنها ممکن است کمی موجب سردرد و خواب آلودگی مادر شود.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
پارگی رحم

خونریزی ممکن است به دلیل پاره شدن جای بخیه در سزارین بارداری قبلی اتفاق بیافتد که بسیار خطرناک است و نیاز به عمل سزارین فوری دارد. از دیگر علائم، احساس درد و فشار در ناحیه زیر شکم می باشد.

خونریزی در اواخر دوران بارداری شاید دلیل این باشد که جنین شما آماده به دنیا آمدن است

4- رگ های سر راهی

در مواقع بسیار نادر، افزایش رگ های خونی در بند ناف و جفت در مسیر کانال زایمان، این مسیر را مسدود می کند که برای جنین خطرناک است، زیرا در اثر خونریزی زیاد از جفت و بند ناف ممکن است جنین دچار کمبود اکسیژن شده و خفه شود.

از دیگر علائم،ضربان غیر طبیعی قلب جنین و خونریزی شدید است.

 5- زایمان زودرس

خونریزی در اواخر دوران بارداری شاید دلیل این باشد که جنین شما آماده به دنیا آمدن است.

چند روز یا چند هفته قبل از زایمان، توده مخاطی که همراه با لکه می باشد از رحم خارج می شود.

اگر این علائم قبل از هفته 37 بارداری اتفاق بیافتد، فورا به پزشک مراجعه کنید، زیرا در حال زایمان زودرس هستید.

از دیگر علائم می توان به تغییرات مجاری تناسلی، فشارهای زیر شکمی و درد در ناحیه زیر کمر اشاره کرد.

 6- آسیب ناحیه گردنی رحم و مجرای تناسلی

7- پولیپ خونی

8- سرطان
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
نگران نباشیــد

 شاید در یکی از جلسات معاینه پزشکتان به شما بگوید که جنین شما در وضعیت بریج قرار دارد. بریج به این معناست که جنین کاملا صاف نشسته است و پاهایش را در قسمت تحتانی رحم جمع کرده است و در عوض سر به جای آنکه به طور طبیعی رو به پایین باشد، رو به بالاست. اجازه ندهید که این موضوع باعث ناراحتی شما شود. خیلی از جنین ها تا قبل از زمان زایمان و هفته سی و ششم در شکم می چرخند و رو به بالا پشتک و وارو می زنند. اگر در حال حاضر جنین در وضعیت بریج قرار دارد شما می توانید این وضعیت را در شکم خود احساس کنید، البته این وضعیت با سونوگرافی بهتر مشخص می شود.

 

توصیه های مذهبی

 از ماه هفتم به بعد پس از نماز صبح سوره "انعام" را بر بادام بخوانید و آن را بخورید، این کار را تا 40 روز ادامه دهید. خواندن اذان و اقامه و نماز شب را فراموش نکنید. ماه هفتم ماه اعصاب است زیرا در این ماه مراکز عصبی مختلفی رشد می کنند و اتصال های عصبی پیچیده تری به وجود می آیند. خوردن انار را فراموش نکنید چون میل کردن انار در روزهای جمعه و قبل از صبحانه بسیار توصیه شده است و نقل است که هر کس یک عدد انار بخورد دل او را نورانی کند و وسوسه های شیطان را تا 40 روز دور می کند.

 

بایــدهـــا نبایــدهـــا

 اگر جنین در وضعیت بریج قرار دارد، بهترین کار این است که منتظر باشید و ببینید که آیا جنین به موقع می چرخد یا نه. اگر جنین تا قبل از هفته سی و هفتم نچرخید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. شما به ورزش ها و ماساژهای خاصی احتیاج دارید تا جنین را جابه جا کند و چرخانده شود. زیرا در وضعیت بریج احتمال آسیب به جنین تان بیشتر است، خصوصا اگر زایمان زودرس داشته باشید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
جدا شدن زودرس جفت

جدا شدن زودرس جفت یکی از خطرناک ترین مشکلات بارداری است. در این شرایط جفت زودتر از موعد، از دیواره رحم جدا می شود و این به آن معناست که دیگر اکسیژن به جنین نمی رسد.

خونریزی واژینال، گرفتگی و درد شکم و انقباضات رحمی شایع ترین علامت های این مشکل هستند.

 اگر این جداشدن جزئی باشد، چند روز استراحت و عدم تحرک بدنی، وضعیت را بهبود می بخشد. اما در موارد شدید (مواردی که بیش از 50 درصد جفت جدا شده باشد)، بستری شدن در بیمارستان و به دنیاآوردن هرچه سریع تر نوزاد تنها راه حل خواهد بود.

 

9- فشار خون بالا در دوران بارداری

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد. در این شرایط پزشک، فشار خون مادر را به طور دقیق اندازه گیری می کند تا این فشار خون به وضعیت پره اکلامپسی منجر نشود.

 

10- پره اکلامپسی

پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری مشکلی است که معمولا بعد از هفته بیستم بارداری شروع می شود. این بیماری به افزایش فشار خون و مشکلاتی در کلیه ها و سایر اندام های بدن منجر خواهد شد.

 از جمله مهم ترین علامت های پره آکلامپسی می توان به افزایش فشار خون، ورم دست ها و صورت، دفع مقدار زیادی پروتئین از ادرار، درد معده، تاری دید، سرگیجه و سردرد اشاره کرد
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
کیسه آب جنین چیست؟

منظور از کیسه آب جنینی کیسه ای است که در اولین هفته ای که جنین داخل رحم تشکیل می شود، به دور او شکل می گیرد که محتوی این کیسه مایعی به نام آمنیوتیک است که برای ادامه حیات و بخصوص تکامل ریه جنین لازم و ضروری است.

علت اصلی پارگی کیسه آب در بیشتر موارد نامشخص است، اما یکی از دلایل اصلی آن عفونت هاست

دکتر عشوری ضمن اشاره به نقش های هورمونی و شیمیایی برای مایع آمنیوتیک و کیسه آب تاکید می کند: جنین تقریبا داخل این مایع شناور است و این مایع نقش مهمی در سلامت او دارد و در واقع تبادلاتی میان جنین و مادر از طریق مایع داخل این کیسه صورت می گیرد که در صورت تحت فشار قرار گرفتن جنین و کاهش میزان این مایع، ممکن است جنین دچار عارضه ها و اختلال های جدی شود و حتی گاهی اوقات، اگر پارگی قبل از 23 هفتگی اتفاق بیفتد، این مساله به از دست رفتن یک عضو یا مرگ جنین منجر می شود.

 نباید فراموش کرد که وجود مایع آمنیوتیک در کیسه آب جنینی و در اطراف جنین می تواند جلوی حوادث و آسیب ها را بگیرد و کاهش آن با خطرات زیادی برای جنین و مادر همراه است