وسایل بهداشتی نوزاد | لیست لوازم بهداشتی ضروری کودک

انتشار: تیر ۱۳۹۹ | بروزرسانی: اسفند ۱۴۰۳
وسایل بهداشتی نوزاد

وسایل بهداشتی نوزاد دسته مهمی از وسایل سیسمونی را شامل می‌شوند که می‌تواند شامل موارد متفاوتی باشد اما معمولاً شامل وسایل شستشو، وسایل حمام، حوله، ناخن‌گیر، فین‌گیر، روغن و وسایلی از این دست می‌باشد. در این مقاله قصد داریم یک لیست کامل از وسایل بهداشتی نوزاد ارائه دهیم.

با نصب اپلیکیشن گهواره، در جریان تغییرات هفته به هفته بارداری خود قرار می‌گیرید. این برنامه، اطلاعات تخصصی درباره رشد جنین، سلامت مادر و تغذیه ارائه می‌دهد و تمامی آزمایشات و معاینات بارداری را یادآوری می‌کند و هر روز یک پیام مشاوره‌ای متناسب با سن بارداری خود دریافت خواهید کرد.

وسایل بهداشتی ضروری نوزاد

وسایل بهداشتی نوزاد علاوه بر لیست لباس نوزاد تا دوازده ماهگی، جزء ضروری‌ترین وسایل سیسمونی کودک هستند که لازم است والدین قبل از به دنیا آمدن فرزندشان، آن‌ها را تهیه کنند. در ادامه لیست لوازم بهداشتی مورد نیاز نوزاد مطرح شده است.

  • پنبه‌های گلوله‌ای: برای چند هفته اول، برای تمیز کردن فرزندتان، تنها به پنبه گلوله‌ای که در آب فرو رفته و خیس شده باشد نیاز دارید. همچنین این پنبه‌ها برای پاک کردن چشم‌های نوزاد، مورد نیاز هستند. برای گوش‌ها نیز از گوش پاک کن مخصوص نوزاد استفاده کنید.

* مقاله نحوه خشک کردن گوش نوزاد را مطالعه کنید.

  • روغن بچه: پزشک، ممکن است برای رفع مشکل کلاهک گهواره‌ای در نوزاد (پوسته داشتن سر نوزاد) استفاده از روغن بچه را برای فرزندتان پیشنهاد کند. همچنین از این روغن، می‌توانید برای پاک کردن مدفوع از پوست نوزاد استفاده کنید اما نیازی به استفاده روزمره از آن وجود ندارد.
  • دستمال مرطوب نوزاد: بعد از چند هفته استفاده از پنبه و آب برای تمیز کردن نوزاد، دستمال مرطوب نوزاد کاربردی می‌شود که لازم است در انتخاب این دستمال‌ها توجه کنید ضد آلرژی بوده و فاقد الکل و عطر باشد. همچنین، از دستمال مرطوب می‌توانید برای پاک کردن دست نوزاد خود در حالی که در حرکت هستید و برای تمیز کردن لکه‌های نشتی از پوشک استفاده کنید.
  • مایع حمام کودک یا صابون: در وسایل سیسمونی نوزاد، وقتی صحبت از صابون بچه‌ها می‌شود، لیست مواد تشکیل‌دهنده آن کوتاه‌تر بوده و بهتر است به دنبال محصول‌هایی باشید که فاقد مواد افزودنی یا عطر باشند.
  • شامپوی بچه: شامپوی بچه بدون اشک بهترین گزینه است زیرا وقتی نوزادان را حمام می‌کنید، همیشه چشمان خود را محکم بسته نگه نمی‌دارند و بنابراین لازم است مراقب چشمان آن‌ها باشید.

* مقاله رفتن شامپو در چشم نوزاد را مطالعه کنید.

  • کرم‌های مراقبت از پوست: بهتر است در مورد بهترین مارک کرم و محصولات مراقبت از پوست نوزاد، حداقل برای شروع از پزشک اطفال سؤال بپرسید و سپس کم‌کم می‌توانید آزمایش کنید تا بهترین نوع کرم را برای فرزندتان پیدا کنید.
  • وازلین: در ارتباط با وسایل بهداشتی نوزاد، از وازلین می‌توانید برای پیشگیری از جوش‌های ناشی از پوشک استفاده کنید اگرچه درمانی برای این مسئله نیست.
  • ناخن‌گیر نوزاد: استفاده از ناخن‌گیرهای بزرگسالان برای دستان کوچک نوزاد به اندازه کافی هولناک است به همین دلیل لازم است والدین برای ناخن‌های نوزاد خود، از ناخن‌گیر مخصوص آن‌ها که کوچک‌تر است استفاده کنند.
  • یک شانه و یک برس کوچک: اگر فرزند شما در اوایل تولد مو نداشته باشد ممکن است این وسایل تا مدتی در کشوی کمدتان باقی بمانند اما اگر کمی مو داشته باشد می‌توانید از شانه برای جدا کردن موهای مرطوب فرزندتان استفاده کنید.
  • وان نوزاد: نوزادان هنگامی که خیس می‌شوند به شدت لغزنده می‌شوند که این مسئله باعث می‌شود والدین بترسند فرزندشان از دست آن‌ها بیفتد. برای این که این اتفاق نیفتد توصیه می‌شود که برای حمام کردن نوزاد، از وان مخصوص به او استفاده کنید تا ایمنی فرزندتان حفظ شود.

* مقاله نحوه حمام کردن نوزاد را مطالعه کنید.

وسایل بهداشتی ضروری نوزاد

وسایل پزشکی ضروری نوزاد

وسایل بهداشتی نوزاد، شامل وسایل پزشکی نیز می‌شوند که لازم است والدین آن‌ها را در لیست سیسمونی نوزاد در نظر بگیرند که در ادامه با جزئیات بیشتری به این موارد پرداخته شده است.

  • دماسنج دیجیتال: بیشتر دماسنج‌های دیجیتال، ارزان، سریع و دقیق هستند و بنابراین مهم نیست که چه مارکی را تهیه کنید.
  • آسپیراتور بینی: نوزاد شما هنوز نمی‌تواند در هنگام گرفتگی بینی، از دستمال استفاده کند بنابراین لازم است به این منظور از وسایل بهداشتی نوزاد استفاده کنید. برای استفاده از آسپیراتور بینی، اول حباب را فشار داده و سپس نوک آن را داخل سوراخ بینی فرزندتان قرار داده و آن را رها کنید تا مخاط جمع شود.
  • دستگاه بخور سرد: در ارتباط با لیست سیسمونی ضروری، اگر قصد خرید دستگاه بخور دارید، نوع سرد آن بهترین است اما به خاطر داشته باشید که این دستگاه باید طبق دستورالعمل سازنده، به طور مرتب تمیز شده تا از رشد باکتری‌ها و قارچ جلوگیری شود.
  • کیسه آب گرم: برای تسکین دل‌درد و دردهای دیگر نوزاد، می‌توانید از کیسه آب گرم استفاده کنید اما مراقبت باشید که این کیسه داغ نشود و همچنین همیشه آن را در یک پارچه بپیچانید.
  • استامینوفن مایع برای نوزادان: این استامینوفن بعد از 2 ماهگی نوزاد، قابل استفاده است و می‌توانید بعد از رسیدن کودک به 6 ماهگی، از ایبوپروفن مخصوص به کودکان استفاده کنید.
  • آب اکسیژنه: این مایع برای تمیز کردن بریدگی‌ها قابل استفاده بوده و باعث بی‌حسی و کاهش درد فرزندتان می‌شود.
  • دستمال الکلی: این دستمال برای ضدعفونی کردن دماسنج، مورد نیاز است.
  • کرم ضد آفتاب کودک: کلاه آفتابی تاثیر بسیار زیادی در محافظت کودک از اشعه‌های مضر خورشید دارد اما لازم است از کرم ضد آفتاب، برای قسمت‌هایی از پوست کودک استفاده کنید که کلاه آفتابی، آن‌ها را نمی‌پوشاند.
  • باند و گاز استریل: انواع شکل‌ها و اندازه‌های باند و گاز استریل را تهیه کنید تا برای هر چیزی آماده باشید.
  • موچین: برای بیرون کشیدن قطعه‌های کوچک شیشه، چوب یا هر چیز تیز دیگری، قابل استفاده است.

در نهایت به یاد داشته باشید که همه این وسایل بهداشتی نوزاد را روی یک قفسه یا کمد و در ارتفاعی بالا نگه دارید تا فرزندتان وسوسه نشود آن‌ها را بردارد و به دهان ببرد. نوزادتان، خیلی زودتر از آنچه فکر می‌کنید شروع به چهار دست و پا رفتن و گشت زدن خواهد کرد. همچنین، لازم است از راهنمای انتخاب بهترین پستانک برای نوزاد نیز آگاه باشید.

همچنین به یاد داشته باشید که لازم نیست بچه‌ها از محصولات گران‌قیمت استفاده کنند. تنها برآورده کردن نیازهای اولیه آن‌ها و فراهم کردن وسایل ضروری، بدون اینکه نیاز به خالی کردن حسابتان باشد، می‌تواند به شما کمک کند فرزندی سالم و خوشحال داشته باشید.