۴ پاسخ

غذاهای آلرژی زا نوزاد
گاهی، بدن نوزاد شما نسبت به برخی مواد مانند محصولات لبنی یا غذاهای تند واکنش آلرژیک نشان میدهد. دریافت این ماده غذایی از شیر شما توسط نوزاد ممکن است باعث بروز آلرژی کودک شود که باید آن را شناسایی کنید. علائم آلرژی در نوزاد شما شامل:
  -  مدفوع سبز حاوی موکوس و خون
  -  اسهال و استفراغ
  -  راش،اگزما، کهیر و یا خشکی پوست
  -  گرگرفتگی
  -  خمیازه و یا سرفه
اگر نوزاد شما هر کدام از این علائم بلافاصله بعد از شیر خوردن و یا 4 تا 24 ساعت بعد از آن بروز کرد از مصرف آن ماده غذایی بپرهیزید.
ویتامین و املاح و مقوی شدن شیر مادر
برای مقوی شدن شیر باید مکمل مناسب نیز مصرف کنید. که پزشک برای شما اغلب مولتی ویتامین و تا پایان 3 ماهگی بعد از زایمان مصرف قرص آهن توصیه میشود.
در آخر بطور خلاصه لیست غذاهای مقوی کردن شیر را مادر باهم بررسی میکنیم:
  -  زرده تخم مرغ
  -  شیر و خامه و کره
  -  جو
  -  روغن جگر ماهی
  -  پرتغال
  -  اسفناج
  -  سالمون

میوه، سبزی و غلات و مقوی شدن شیر مادر
از این سه ماده غذایی بطور متعادل استفاده کنید. برنج قهوه ای و نان سبوس دار منابع خوب غلات هستند. قبل از مصرف میوه و سبزی را خیلی خوب بشورید تا آفت کش ها از بین رود.
اگر شما رژیم 2400 کالری دارید، 3 لیوان سبزیجات مانند اسفناج و کلم، سبزیجات نارنجی مانند هویج و فلفل و سبزیجات نشاسته ای مانند نخود فرنگی و سیب زمینی را باید مصرف کنید. همچنین 2تا 4 واحد میوه می توانید مصرف کنید.

غذاهای پر پروتئین و مقوی شدن شیر مادر
غذاهای غنی از پروتئین شامل گوشت لخم، تخم مرغ،لبنیات و حبوبات است. برای مقوی شدن شیر شما باید از این مواد در رژیم غذایی روزانه شما استفاده شود. پس مواد غذایی ذکر شده را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
اگر کالری روزانه شما متوسط 2400 کالری است، شما بهتر است 3 لیوان لبنیات مانند ماست،شیر و یا پنیر بخورید. لوبیا ها منبع غنی پروتئین هستند.ماهی و مغزیجات نیز سرشار از مواد مقوی هستند.
همواره از غذاهای دریایی کم جیوه مانند میگو،سالمون و پولاک استفاده کنید.

مادر شیرده باید در طول روز به اندازه کافی استراحت کند، حجم کارهای خود را کاهش دهد و از اطرافیان در کارهای خود کمک بگیرد. همچنین، حمایت همسر و افراد خانواده و اطمینان خاطر از تأمین اقتصادی و شغلی می‏تواند نقش مؤثری در تداوم شیردهی داشته باشد.
در مادرانی که سیگار می‏‌کشند و یا مقادیر زیادی چای پررنگ، قهوه و یا نوشابه‏‌های کافئین‌دار می‏نوشند، ورود این مواد در شیر می‏تواند موجب بی‏قراری، تحریک‌پذیری، بی‌اشتهایی و کم‌خوابی شیرخوار گردد. همچنین، از آشامیدن الکل نیز باید خودداری کرد

سوال های مرتبط

مامان فرشاد مامان فرشاد ۶ ماهگی
کودکان از چه زمانی باید سرلاک مصرف کنند؟
معمولاً کودکان تا 6 ماهگی از شیر مادر تغذیه می‌کنند و نیاز کمتری به غذاهای کمکی دارند. ولی بعد از این مدت می توانید برای تأمین نیازهای کودکتان از سرلاک کمک بگیرید. به گفته پزشکان می توان این مدت را کوتاه تر و به 4 ماهگی نیز رساند. ولی به هیچ عنوان قبل از 4 ماهگی نباید از سرلاک استفاده کنید. دلیل این موضوع به موارد زیر برمی گردد:

تا 4 ماهگی رشد کودک به صورت طبیعی ادامه دارد و بهتر است از دادن غذاهای جامد و سفت به نوزاد خودداری شود. شیر مادر بهترین و مقوی ترین غذایی است که نیازهای بدن کودک را تأمین می کند.
ممکن است نوزاد نتواند مواد جامد را بلعیده و سیستم گوارشی نیز نتواند آن را هضم و جذب نماید.
این ماده کمکی دارای طعم خوبی است و در نتیجه ممکن است باعث شود تا دیگر نوزاد از شیر مادر تغذیه نکند.
احتمال بروز مشکلات گوارشی مانند عدم تحمل لاکتوز و یا مسائلی مانند حساسیت غذایی و یا عفونت در این سن وجود دارد؛ زیرا بدن کودک به تکامل لازم نرسیده و احتمال بروز واکنش های این‌چنینی وجود دارد.
ولی بعد از 6 ماهگی می توان با خیال راحت تر از سرلاک به عنوان غذای کمکی استفاده کرد. این‌که سرلاک به عنوان غذای کودک تکامل نوزاد کمک می کند، به دلیل ترکیبات آن است که کمبودهای شیر مادر را جبران می کند. با این‌که شیر مادر غذای کاملی است، ولی ممکن است برای برخی نوزادان کافی نبوده و نیاز به استفاده از این ماده غذایی باشد. دارا بودن انواع مواد مغذی برای رشد کودک در این غذای کمکی باعث شده تا مادران بیشتر تمایل به مصرف آن پیدا نمایند. همچنین طعم‌های مختلف آن نیز دلیل دیگر توجه به سرلاک شده است.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
👼🏻تغذیه کودک👼🏻🇰🇼:
نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.☹️
درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد.👈 ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.
✔️در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.
✔️مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه، تخم مرغ و دخانیات خودداری نمایند.همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با تغییر شیر خشک ممکن است وضعیتشان بهبود یابد.
✔️اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد.
✔️در صورت اجازه متخصص کودکان، اضافه کردن مقدار کمی برنج به شیر خشک یا شیر مادری که کودک از آن تغذیه می‌کند ممکن است باعث کاهش جاری شدن آب از دهان و استفراغ شود.
✔️هر بار که به کودک شیر می‌دهید، حتما آروغ او را بگیرید. آروغ زدن کمک می‌کند علائم رفلاکس کاهش یابد. اگر کودک شیشه شیر استفاده می‌کند، پس از هر 30 تا 60 سی‌سی شیر، آروغ او را بگیرید. در مورد کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز پس از هر بار مکیدن سینه باید آروغشان گرفته شود.
✔️همیشه کودک خود را بر روی تشک سفت و به پشت بخوابانید. حتما توجه کنید اطراف کودک در گهواره یا رختخواب نباید بالش، پتوی کلفت، عروسکهای پشمالو و نرم وجود داشته باشند.
مامان فرشاد مامان فرشاد ۶ ماهگی
مامان داریوش مامان داریوش ۷ ماهگی
تاثیر عصبانیت بر شیر مادر چیست؟

خشم و استرس در دوره شیردهی، بر میزان شیر و ترکیبات آن، اثر می‌گذارد. هنگامی که دچار خشم و استرس می‌شوید، در بدن هورمون‌های کورتیزول، آدرنالین و نورفین‌فرین ترشح می‌شود. این هورمون‌ها توانایی شما در مواجه با استرس را افزایش می‌دهند، اما در بلند مدت، آثار منفی بر جسم و روان شما می‌گذارند.میزان شیر تولیدی بستگی به تعداد دفعات شیردهی دارد و استرس مستقیما روی میزان تولید شیر تاثیر نمی‌گذارد. در واقع نوزاد هرچه بیشتر شیر بنوشد، شیر بیشتری تولید می‌شود. عصبانیت و استرس باعث می‌شود، به میزان کافی غذا نخورید و آب ننوشید. هم چنین، هنگامی که در شرایط پر استرس هستید، فرصت کافی برای شیردهی منظم به نوازد را ندارید. در نتیجه میزان شیر تولیدی کاهش می‌یابد. بیماری مادر و مصرف دارو نیز در مادران ایجاد تنش و استرس کرده و از میزان شیر آن‌ها می‌کاهد. هورمون کورتیزول که در شرایط پر تنش در بدن آزاد می‌شود، قادر است بر روی ترکیبات شیر اثر گذاشته و آن را تغییر دهد.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
‍ ‍ ‍ 🥛🍒مواد غذایی که باعث ایجاد نفخ و دل درد در نوزادان میشه👇👇

#مواد_غذایی_نفاخ

🍌موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند .

🥒خیار نفاخ است ، چون سریعا در معده فاسد می شود .
🍈مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود .
🍉انار برای كسانیكه دچار نفخ معده هستند ، ضرر دارد
🍋زردآلو به طور كلی دیرهضم و نفاخ است و علاج نفخ آن ، خوردن هسته زرد آلوی شیرین می باشد .
🥜تمام حبوبات نفاخ هستند .
🥚تخم مرغ بدلیل گوگرد موجود ، ایجاد نفخ در شكم می كنند .
🔸پسته خصوصاً پسته خام ، نفاخ است .
🔺شاه توت نفاخ است .
🍒گیلاس طبیعتی سرد دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می شود .
🥑مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود .
🔺زرشك نفاخ است .
✔️عسل برای كسانی كه به نفخ شكم مبتلا هستند توصیه می شود .
🥛شیر نفاخ است .
🍇پوست انگور دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .
🌰زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شكم و اسهال میکند
🍷مصرف زیاد خاكشیر ، ممكن است سبب افزایش موقتی نفخ شكم شود .
🌰زیاده روی در خوردن فندق ، ایجاد نفخ و گاز شكم می كند