🐤شروع و معرفی غذاهای تکمیلی

- شير مادر بر حسب تقاضاي شيرخوار به او داده شود. بالفاصله بعد از تغذيه شيرخوار با شيرمادر، غذاي تكميلي به
او داده شود.
- از يك نوع ماده غذايي ساده شروع شود و كم كم به مخلوطي از چندين ماده غذايي افزايش يابد.
- بين اضافه كردن مواد غذايي جديد بين 5-3 روز فاصله گذاشته شود تا آلرژي شيرخوار به آن ماده غذايي يا
نداشتن تحمل به آن مشخص شود.
- در صورتي كه شيرخوار به خوردن غذايي بي ميلي نشان داد، مادر يا مراقب كودك پافشاري نكند . بلكه براي 2 تا
3 روز آن غذا را حذف و سپس دوباره شروع كند. مي توان تا 10 بار مجددا اين كار را تكرار كردتا شيرخوار آن را
بپذيرد )به دليل انتقال طعم هاي متنوع از طريق رژيم غذايي مادر به شير او ، پذيرش مواد غذايي در كودكاني كه
شير مادر مي خورند بيشتر است(.
- غلظت و قوام غذاي تكميلي بايد متناسب با سن شير خوار باشد. به طوري كه غلظت اولين غذاي تكميلي مانند
فرني شبيه ماست معمولي بوده اما به تدريج بر حسب سن شيرخوار غلظت غذا افزايش مي يابد . به طوري كه به
تدريج غذاي كودك از نيمه جامد به جامد تغيير مي يابد.
- در ابتدا مواد غذايي به شكل پوره يك جزئي ) يك ماده غذايي ( بايد به شيرخوارداده شود. پوره غذايي است كه
مادران به دليل داشتن تنوع زياد ، هزينه كم، تازه بودن و نداشتن افزودني مايل به تهيه آن هستند اما بايد به
ارزش غذايي آن توجه كنند تا پوره تهيه شده داراي انرژي و مواد مغذي مورد نياز شيرخوار باشد.
ادامه در کامنت......

۶ پاسخ

چه توضیحات خوبی بود جواب خیلی از سوالام رو گرفتم . ممنون عزیزم 🌹🌹🌹

ممنون

ممنون عزیزم

ممنون عزیزم

به به چ توضیحات کاملی، ممنون عزیزم

- در صورت نداشتن نشانه ها و علائم آلرژي به مواد غذايي ) مانند كهير يا ضايعات پوستي ، تورم صورت ، اسهال ،
استفراغ ، خس خس سينه ، تنفس مشكل، ضعف يا رنگ پريدگي پوست ( مي توان ماده غذايي جديدي را به
غذاي كودك اضافه نمود و غذاي كودك را با اجزايي بيشتر تهيه كرد.

سوال های مرتبط

مامان 🦁💛شیر پسر مامان 🦁💛شیر پسر ۶ ماهگی
👈آلرژی غذایی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به یک پروتئین بی‌ضرر در یک غذای خاص است. وقتی کودکی که آلرژی دارد یک غذای آلرژی‌زا را می‌خورد، بدن او آنتی‌بادی تولید می‌کند و مواد دیگری آزاد می‌کند که باعث واکنش نشان دادن سیستم ایمنی بدن می‌شود.
📍👈تشخیص حساسیت غذایی

برای تشخیص حساسیت غذایی ، حتما باید به پزشک متخصص آلرژی و ایمنی شناسی مراجعه کرد تا اقدامات لازم انجام گیرد. اگر هیچ یک از والدین دچار حساسیت غذایی نباشند، این احتمال در فرزند آنها 20% است. اما در صورتی که یکی از والدین مبتلا باشند، احتمال به 40% و اگر هر دوی آنها آلرژی داشته باشند، به 60% می رسد.

📍👈ضرورت تشخیص حساسیت

زمانی که کودک دچار خارش شدید، کهیر و تورم شود، باید به پزشک مراجعه شود تا حساسیت شناخته شود. هرگز نباید حساسیت کودکان را بی اهمیت تلقی کرد زیرا ممکن است علائمی مانند تورم در مخاط گلو اتفاق بیفتد که واقعا خطرناک خواهند بود. افرادی که قبلا مشکل آنها تشخیص داده شده است، در موارد خارش و تورم باید فورا از داروهای ضد حساسیت استفاده کنند.
مامان کمند👼 مامان کمند👼 ۶ ماهگی
برای نوزادانی که آلرژی دارند، انتخاب غذای کمکی بسیار مهم است تا از بروز واکنش‌های آلرژیک جلوگیری شود. در این زمینه، چند نکته و نوع غذای کمکی به شرح زیر است:

1. غذاهای کم آلرژی: برای نوزادان حساس، معمولاً از غذاهای کم آلرژی مانند برنج ساده، سیب‌زمینی، کدو حلوایی، هویج و سیب استفاده می‌شود. این مواد غذایی معمولاً به راحتی هضم می‌شوند و خطر آلرژی کمتری دارند.

2. غذاهای بدون گلوتن: بسیاری از نوزادان به گلوتن حساسیت دارند. برای این دسته از نوزادان، استفاده از غذاهایی مانند برنج و سبزیجات به جای غلات حاوی گلوتن مناسب است.

3. غذای کم‌چربی: برای نوزادانی که مشکل در هضم چربی‌ها دارند، می‌توان از منابع چربی سالم مانند آووکادو یا روغن زیتون استفاده کرد.

4. پوره‌های سبزیجات و میوه‌های تازه: می‌توانید پوره‌هایی از سبزیجات و میوه‌های تازه تهیه کنید که معمولاً برای نوزادان مناسب هستند و خطر آلرژی کمتری دارند.

5. بررسی دقیق برچسب‌ها: اگر می‌خواهید از غذاهای بسته‌بندی شده برای نوزاد استفاده کنید، برچسب‌های آن را با دقت بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که مواد آلرژی‌زا مانند شیر، بادام زمینی، یا تخم‌مرغ در آن وجود ندارد.

6. آزمایش هر غذای جدید: به‌طور معمول بهتر است هر غذای جدید را به‌طور جداگانه و با فاصله زمانی چند روزه به نوزاد معرفی کنید تا اگر واکنشی نشان داد، به راحتی بتوانید علت آن را شناسایی کنید.

قبل از شروع هر نوع غذای کمکی، توصیه می‌شود که با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا بر اساس نیازهای خاص نوزاد، برنامه غذایی مناسبی انتخاب شود
مامان دیدار💙 مامان دیدار💙 ۶ ماهگی
کودک 5 ماهه چه کارهایی می تواند انجام دهد؟
در مراحل رشد کودک 5 ماهه بدون نیاز به کمک دیگران می نشیند. وقتی مادر او را روی زمین می نشاند، کمرش را صاف نگه می دارد اما هنگام نشستن او همیشه دور او را با چند بالش محصور کنید تا او به یک طرف نیافتد. وقتی کودک را روی شکم قرار می دهید، او دست و پایش را می کشد و تنه خود را بلند می کند به طوری که کمرش قوس می شود. وقتی او روی کمر قرار می گیرد، می تواند سر و شانه اش را بلند کند. او از بالا و پایین پریدن توسط مادر لذت می برد واغلب از روی شکم به کمر و از کمر به شکم غلت می خورد.
کودک 5 ماهه هرچیزی را با دهانش کشف می کند و می تواند براحتی شی را به دهان ببرد. حتی اگر او بتواند بطری شیرش را با دست بگیرد، بهتر است در گرفتن بطری شیر به او کمک کنید. کودک علاقه زیادی به غذای جامد دارد. بنابراین در 5 ماهگی، به کمک شیر مادر یا شیر خشک می توانید رژیم غذایی اصلی را به او بدهید. کودک 5 ماهه بسیاری از مهارت های کلامی را می آموزد. او می توانند بسیار از لغات را بارها و بارها تکرار کند. او می تواند صداهای مختلف را بشناسد و بداند که آن صدا به چه چیزی یا چه کسی تعلق دارد. این روش برای جلب توجه او بسیار مفید است. وقتی او در جایی بی قراری و ناآرامی می کند، می توانید با استفاده از یک دسته کلید و تکان دادن آن، توجه او را جلب کنید. در 5 ماهگی، کودکان بخوبی می توانند نیازهایشان را به شما بگویند، مثلا آنها با بالا بردن دستشان به شما نشان می دهند که او را باید بغل کنید یا وقتی شما از اتاق خارج می شوید، او گریه می کند. کودک 5 ماهه می تواند بخندد، قهقه بزند، شما را نوازش کند😍