اصول کاربردی ارتباط با نوجوان

🔻 اصل برخورد مثبت و مثبت فکر کردن در مواجهه با اشتباه نوجوان. نباید به گونه‌ای رفتار کنید که احساس کند می‌خواهید او را قضاوت یا تنبیه نمایید، بلکه از کلمات و عبارات مثبت استفاده کنید و با تشویق کردن و بیان یکی از ویژگی‌های مثبت فرزندتان، شروع کنید و سپس مطلب اصلی را بازگو کنید.
مثلا به او بگویید: «از اینکه بچه‌­ای اهل درس دارم و اخلاق و رفتار خوبی دارد خوشحالم؛ اما اینکه استفاده از تبلت را مدیریت نمی‌کنی، من و پدرت را نگران کرده است.»

🔻 اصل پرهیز از تحمیل کردن
چیزی یا کسی را به نوجوان‌تان تحمیل نکنید. بدترین تحمیلی که به نوجوان‌ها می­‌شود، این است که از او می­‌خواهیم مثل ما باشد یا می‌گوییم وقتی به سن شما بودیم آنگونه رفتار می‌کردیم، آنگونه لباس می‌پوشیدیم و...

یادتان باشد دنیا تغییر کرده و بر اساس این تغییرات روحیات و نیازهای ما هم تغییر کرده است. باید به فرزندان اعتماد کرد و به آن‌ها اجازه داد که به تدریج پس از کسب آگاهی لازم بتوانند تصمیم‌گیری در امور زندگی، تحصیلی و شغلی را تمرین کنند.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان سُهیل مامان سُهیل ۵ سالگی
وقتی که به فرزند دو ساله‌تان غذا می‌دهید، قاشق به دست دنبالش راه می‌افتید. کودک گاهی از صندلی می‌پرد، گاهی رویش می‌ایستد، گاهی هم چیزی پرت می‌کند.
راه‌حل قدیمی: شما می‌نشینید و هیچ واکنشی نشان نمی‌دهید. او مدام غر می‌زند و شما هنوز نشسته‌اید. در پایان هم می‌بینید که رفتار او تغییری نکرده است.
راه‌حل جدید: وضعیت را مشخص کنید به جای اینکه مدام دستوردهید. بچه‌ها ربات برنامه‌ریزی شده نیستند که هر کاری به آنها گفته شد انجام دهند آنها نیاز به اراده آزاد خود دارند به همین دلیل اغلب دقیقا برعکس آنچه شما می‌خواهید عمل می‌کنند. ترفند درست این است که از یادگیری به جای دستور استفاده کنید. مثلا به جای اینکه بگویید «شیر را بردار» بگویید « اگر شیر همینجوری بمونه جوش میاد» به این ترتیب شما اطلاعاتی به او میدهید که براساس آن او راحت‌تر کاری را که باید، انجام می‌دهد.

نتیجه: کافی است هنگام غذا خوردن به جای اینکه بگویید «بشین» بگویید «هیچ میدونی صندلی برای نشستن هستش؟» به همین سادگی می‌توانید با دادن اطلاعات از تکرار عملی غیرمعمول جلوگیری کنید.

#حرف_شنوی_کودک
مامان سان آی👭ائل سای مامان سان آی👭ائل سای ۵ سالگی
همسر داری 👌

لباس های کهنه خود را دور بریزید  ...غذاهای کودکانتان را نخورید ...گوشت بزرگتر را برای همسرتان و کودکتان نگذارید ...بلکه همه به اندازه هم باید غذا بخورند و..‌.

همسر شما وقتی خوشحال میشود که شما به خودتان اهمیت دهید ...اگر مرد شما عادت کرده که گوشت بزرگتر را برمیدارد بدانید که شما عادتش دادید و اشتباه کردین ...
زنها در زندگی  باید خانم خونه باشند ...
موقع ظرف و لباس شستن از دستکش استفاده کنین ...
گاهی که همسرتان در موقعیت مناسبی است از وی بخواهید که برایتان آب بیاورد ... یا به او بگویید میوه بیاور که با هم بخوریم ...قید کنید باهم بخوریم ...بعد از او بخاطر انجامش تشکر کنید ...
بدون توجه به همسرتان هر روزه دوش بگیرید و خودتان را معطر کنید ...من از عطرهای میلیونی صحبت نمیکنم ...یه رایحه ملایم کافیست ...
بگذارید همسرتان بفهمد که شما برای خودتان ارزش قائل هستید ...بگذارید بفهمد که شما تغییر کردید...
اگر منزل و خودتان هر دو نامرتب هستید، خودتان را در اولویت قرار دهید ... بعد منزل ...
آرایش کنید ...من از آرایش غلیظ حرف نمیزنم... آرایشی که شما را سرحال نشان دهد ... آرایشی که نشان دهد به فکر خود بوده اید...
گاهی خانم ها فکر میکنند که همسر من به آرایش من توجه ندارد ...
قرار نیست شما برای همسرتان آرایش کنید ... بلکه قرار است شما ارزشمند بودن خود و ظاهر خود را نشان دهید، نه برای کسی بلکه برای خود ...
در یک جمله بگویم در هر کاری اول خودتان ... شما زیاد از حد خودتان را نادیده گرفته اید ...
این کارها نیاز به تمرین دارد ... نیاز به فکر دارد ... این بار که خواستید ته دیگ بهتر را به همسرتان دهید برای خودتان بردارید ...
در لحظه لحظه زندگیتان خودتان را دوست داشته باشید ...
مامان محمدسبحان مامان محمدسبحان ۵ سالگی
🔴 چرا #زکام و #آبریزش_بینی را تا سه روز نباید درمان کرد؟

♻️ در حفره بینی که یکی از بخش‌های دستگاه تنفسی فوقانی است، غدد مخاطی با ایجاد رطوبت، محل را پاکسازی می‌کنند.

🔹 فردی که سرما می‌خورد و دچار زکام و آبریزش بینی می‌شود، همین زکام باعث تخلیه عفونت‌ها می‌شود، پس تا سه روز نباید جلوی زکام و نزله را گرفت.

❗️باید دانست که چرک خشک‌کن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها همواره بخش لطیف عفونت را خشک می‌کنند و بخش غلیظ آن در بدن باقی می‌ماند و به مرور زمان آسیب‌های جدی وارد می‌کند.

🔹 فواید زکام
پیامبر اکرم (ص): «زُکام، سربازی از سربازان خداوند است که خداوند آن را به سرکوب درد بر می‏‌انگیزد و درد را از میان می‏‌برد» (الکافی، جلد 8 ،حدیث 578)

امام ششم(ع) فرمودند: «رسول خدا(ص) زکام را درمان نمی‌کرد و می‌فرمود: کسی نیست مگر این‌که رگه‌ای از جذام در بدنش دارد، و چون مبتلا به زکام شود، آن رگه جذام نابود خواهد شد». (کافی، ج 8، ص 382)

@tabbaye_iran
@bebinimo_yad_begirim