دلایل کاهش حرکت جنین در بارداری
منظور از حرکات خطرناک جنین، کاهش یا افزایش تعداد حرکات جنین است. از علل بی‌خطر کاهش حرکات جنین در طول روز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فعالیت بیش‌ازحد مادر. حرکت ملایم روزانه بدن مادران باعث خوابیدن نوزادان می‌شود.
برقرار کردن رابطه جنسی. درحالی‌که برخی از نوزادان پس از رابطه جنسی کاملاً فعال می‌شوند، برخی دیگر با انقباضات ریتمیک رحم که همراه با ارگاسم است، به خواب می‌روند. هر دو پاسخ کاملا طبیعی هستند.
کوچک بودن بیش‌از‌حد نوزاد که مانع از احساس مداوم آن می‌شود. به‌همین‌دلیل است که معمولا توصیه می‌شود از هفته ۲۸ ام به بعد، شمارش حرکات جنین در منزل آغاز شود.
کاهش ضربه زدن نوزاد در اواخر سه ماهه سوم بارداری. با کاهش ظرفیت رحم حرکاتی مانند پیچ و تاب، تکان دادن، کشش و چرخش بیشتر احساس می‌شوند.
خوابیدن جنین. جنین‌ مانند نوزاد تازه متولد شده در زمان‌هایی از روز به خواب عمیقی می‌رود.
زمانی باید نگران کم تحرکی جنین و کاهش حرکات او شوید که اثراتی از کاهش خون‌رسانی به جنین، پیچیدن بند ناف به دور گردن جنین و اختلالات رحم و جفت مشاهده شوند

۲ پاسخ

ممنون میشم اکه مفید بود لایک کنید 😘👍🏻

دلایل افزایش حرکات جنین در بارداری
اصولا فعالیت مناسب یک جنین نشان‌دهنده سلامت او است. زیرا جنین در حال رشد نیز برای تکامل سیستم اسکلتی-عضلانی خود نیاز به ورزش کردن دارد. به طور متوسط نوزادان در شکم مادر، روزانه چیزی حدود ۱۰۰ بار انواع حرکات انجام می‌دهند و برخی از نوزادان فعال‌تر از بقیه هستند. از دلایل رایج افزایش حرکات جنین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

غذا خوردن مادر، زیرا باعث حجیم شدن معده و تحریک حرکات جنین می‌شود.
افزایش اضطراب روانی مادر که توسط جنین نیز حس می‌شود.
استراحت کردن و دراز کشیدن مادر
انجام ورزش‌های ملایم توسط مادر
بنابراین، خیلی نباید نگران افزایش حرکات جنین باشد. مگر اینکه دلیل این مساله مقابله جنین با استرس‌های محیطی مانند خفگی یا عفونت، درهم‌تنیدگی بند ناف یا ورود مواد سمی از طریق جفت باشد. بنابراین، در صورت مشاهده هرکدام از حرکات غیرعادی جنین، باید با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

سوال های مرتبط

مامان دخملی مامان دخملی هفته سی‌وهشتم بارداری
پیچیدن بند ناف دور گردن جنین

📌 پیچیدن بند ناف دور گردن جنین، یکی از نگرانی‌های رایج مامان‌های بارداره، می‌خوایم اطلاعات بیشتری رو در این مورد در اختیارتون بذاریم تا با خیالی راحت‌تر دوران بارداری رو سپری کنید

❓چرا بند ناف می‌پیچه؟
بند ناف، طنابیه که جنین رو به جفت متصل می‌کنه و وظیفه انتقال اکسیژن و مواد مغذی به جنین رو به عهده داره، جنین در طول بارداری به طور مداوم در حال حرکته و همین حرکت‌ها می‌تونه باعث پیچیدن بند ناف به دور گردن، دست یا پای اون بشه

❓چه زمانی باید نگران شد؟
🔻 کاهش حرکات جنین: اگر احساس کردید که جنین کمتر از قبل حرکت می‌کنه، به پزشک مراجعه کنید
🔻 کاهش ضربان قلب جنین: کاهش ضربان قلب جنین می‌تونه نشان‌دهنده وجود مشکل باشه
🔻 خونریزی واژینال: هرگونه خونریزی در دوران بارداری باید جدی گرفته بشه

❓تشخیص و درمان
✅ پزشک با استفاده از سونوگرافی می‌تونه پیچیدگی بند ناف رو تشخیص بده. در صورتی که پیچیدگی بند ناف شدید باشه و یا باعث بروز مشکلاتی برای جنین بشه، ممکنه پزشک زایمان زودرس رو توصیه کنه
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
روند تکامل انواع حرکات جنین در هفته به هفته بارداری
از هفته ۷ ام تا ۹ ام تمام اندام‌های جنین همزمان حرکت می‌کنند، بدون آنکه مادر متوجه شود. زیرا اعصاب جنین در حال تکامل هستند. معمولا در این شرایط جنین ظاهری قوس مانند به خود داده است.
به کمک سونوگرافی در هفته ۹ ام می‌توان حرکت جنین سه ماهه مانند خمیازه کشیدن یا کشش بدن را مشاهده کرد.
از هفته ۱۰ ام به بعد جنین می‌تواند دهان خود را باز کند و حتی انگشت بمکد.
بلعیدن مایع آمنیوتیک با شروع هفته ۱۲ ام آغاز می‌شود.
معمولا از هفته ۱۳ ام به بعد اگر مادر ضربه آرامی به شکم خود بزند یا پوست آن را لمس کند، ممکن است کودک دست‌ها و پاهای خود را تکان دهد و این مسئله احساس شود.
از هفته ۱۴ یا ۲۰ ام به بعد دیگر نیازی به محرک نیست و حرکات شدید جنین به‌راحتی برای مادر قابل تشخیص هستند. البته مادرانی که قبلا تجربه بارداری نداشته‌اند و اولین فرزند خود را حمل می‌کنند، ممکن است با تاخیر و در حوالی هفته‌های ۲۰ تا ۲۲ ام چنین تجربه‌ای داشته باشند.
بنابراین، اگرچه اولین حرکات جنین از هفته ۷ ام بارداری آغاز می‌شوند اما برای مادر قابل تشخیص نیستند. زمانی مادر انواع حرکت جنین را احساس می‌کند که سه ماهه اول به پایان رسیده باشد.

معمولا حرکات جنین در سه ماهه دوم کمی غیر قابل پیش‌بینی هستند. همانطورکه نوزاد بزرگتر می‌شود، شدت حرکات او نیز بیشتر شده و مادر می‌تواند متوجه حرکات کششی و مشت و لگد زدن جنین شود. به‌همین‌دلیل:
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
جزئیات بیشتری از حرکات جنین در سه ماهه دوم و سوم بارداری
هنگامی‌که اولین تکان‌های جنین را احساس می‌کنید (معمولاً در ماه پنجم یا هفته‌های ۱۸ تا ۲۲ بارداری)، ممکن است چیزی مانند حرکت پروانه یا بال بال زدن به نظر برسند. به‌تدریج حرکات به طور فزاینده‌ای آکروباتیک می‌شوند و ضربات مشت‌های او با قوی‌تر شدن عضلاتش قوی‌تر می‌شوند. تا زمانی‌که شما شش ماهه باردار هستید، حرکات پا مدام تکرار می‌شوند و گاهی الگوی قلاب مانند بودن آن‌ها را احساس می‌کنید.

در ماه هفتم بارداری، کودک شما هنوز فضای کافی برای پرتاب کردن مشت و لگد را دارد و هر روز قوی‌تر می‌شود. همانطورکه کودک شما در ماه هشتم وزن زیاد می‌کند، آن آپارتمان جادار سابق به نام رحم بیشتر شبیه به یک کمد کوچک می‌شود. در نتیجه احتمال مشاهده غلت زدن‌های آکروباتیک او کمتر است. اگرچه همچنان احساس خم شدن و چرخش‌های جنین را خواهید داشت.

حرکات جنین در بارداری



در ماه نهم دیگر فضای رحم به‌حدی کوچک است که جنین نمی‌تواند سریع ضربات کوبنده خود را بزند. بنابراین، حرکات جنین اندکی محدود می‌شود.

از حدود هفته ۲۸ ام، پزشک یا ماما ممکن است به شما توصیه کند که ضربات و تعداد حرکات جنین خود را تا زمان زایمان هر روز بشمارید. بهتر است این کار را یکبار صبح و یکبار شب انجام دهید. اصولا در عرض یک ساعت باید ۱۰ مورد از انواع حرکات جنین را احساس کنید.

اگر در عرض یک ساعت به ۱۰ ضربه نرسیدید، یک میان‌وعده شیرین بخورید و در حالت دراز کشیده به پهلوی چپ دوباره امتحان کنید. حال اگر دوباره بعد از گذشت یک ساعت با حرکات اندک جنین مواجه شدید، با پزشک خود تماس بگیرید. کم تحرکی مداوم جنین در سه ماهه سوم بارداری خطرناک است و می‌تواند نشانه مرده‌زایی باشد.
مامان فسقلی مامان فسقلی ۲ ماهگی
کیا دچار کمبود مایع آمنیوتیک شدن؟برای درمانش چه کاری انجام دادین؟

#علامت_کاهش_مایع_آمنیوتیک

🍃ترشح مایع از واژن
🍃کوچکتر بودن شکم مادر نسبت به سن بارداری
🍃کاهش حرکات جنین
🍃کم بودن رشد جنین

#دلایل_کم_شدن_مایع_آمنیوتیک

🍃پاره یا سوراخ شدن کیسه آب جنین
🍃وجود مشکلات مربوط به جفت
🍃حاملگی دوقلویی یا بیشتر
🍃ناهنجاری های جنین
🍃مصرف بعضی دارو ها
🍃عفونت داخلی رحم
🍃بارداری طولانی مدت
🍃ناشناخته ها، گاهی بدون وجود هیچ مشکلی حجم مایع به طور خود به خود کاهش می یابد

#عوارض_کم_شدن_مایع_آمنیوتیک

🍃ایجاد فشار به جفت و بندناف و کاهش رشد جنین
🍃کاهش تحرک جنین و رشد نکردن مناسب دست و پا
🍃ایجاد اختلال در تکامل ریه، کلیه و دستگاه گوارش جنین
🍃پارگی زود هنگام کیسه آب
🍃بالا رفتن و احتمال بروز دیابت بارداری و فشار خون مادر
🍃فشار آمدن به بند ناف و کاهش میزان خون رسانی به کودک و در نتیجه کاهش ضربان قلب جنین
🍃پوست خشک و چروکیده و چرمی در جنین
🍃مشکلات عضلانی و استخوانی
🍃افت ضربان قلب جنین

ساده ترین راه درمان خانگی کمبود مایع آمنیوتیک چیست؟
#درمان_کمبود_مایع_آمنیوتیک

🍃بهترین راه درمان کمبود آب جنین نوشیدن حداقل ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب در طول روز است. رعایت رژیم غذایی از موادی که بالای ۹۰ درصد حجمشان از آب تشکیل شده است، مثل: گوجه فرنگی، بادنجان، گل کلم، کلم، بروکلی، کاهو، اسفناج، خیار و هندوانه.