درمان حاملگی خارج رحم

بارداری خارج رحمی می‌تواند غیرمنتظره و ترسناک باشد. احتمالاً احساسات زیادی ازجمله غم و اضطراب را احساس می‌کنید. اما خوشبختانه با کمک درمان‌های حال حاضر می‌توان به‌خوبی این اختلال را درمان کرد و برای بارداری‌های بعدی آماده شد. اگر پس از درمان حاملگی خارج رحم تصمیم به بارداری مجدد دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. روش‌های زیر رویکردهای درمانی متداول برای درمان حاملگی خارج رحم هستند.

متوترکسات برای درمان حاملگی خارج رحم

در برخی موارد، پزشک ممکن است استفاده از دارویی به نام متوترکسات برای جلوگیری از رشد تخمک بارورشده و پایان بارداری را مدنظر قرار دهد. اگر لوله فالوپ قبلاً دچار پارگی و آسیب شده است، نمی‌توان از این دارو استفاده کرد. متوترکسات به صورت آمپول تزریق می‌شود و نسبت به جراحی خاصیت تهاجمی کمتری دارد.

درمان کامل با متوترکسات مستلزم چندین ویزیت و انجام منظم آزمایشات خونی و ادراری به منظور ارزیابی سطوح hCG و عدم رشد مجدد تخمک بارورشده است. در مواردی که سطح hCG با یک دوز دارو به اندازه کافی کاهش نیابد، تزریق دوم متوترکسات ضروری است. در جلسات ویزیت، مزایا و معایب استفاده از متوترکسات نسبت به جراحی توسط پزشک معالج برای بیمار بیان خواهد شد.

تصویر
۲ پاسخ

قبل ۶ ماه سقط داشتم

زیر شکمم درد دارم چن روز از چیه میش بگین عزیزم

سوال های مرتبط

مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
جراحی برای درمان بارداری خارج رحم

درصورتی‌که لوله فالوپ پاره شود یا در خطر پارگی باشد، درمان فوری یعنی جراحی برای درمان باردرای خارج رحم انجام خواهد شد. درمان حاملگی خارج رحم با روش جراحی یک روش اورژانسی و نجات‌بخش است. جراحی معمولاً به روش لاپاراسکوپی از طریق ایجاد چند برش کوچک در شکم انجام می‌شود. این جراحی با روش بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد. جراح ممکن است کل لوله فالوپ را با تخمک داخل آن و یا تنها تخمک را از لوله خارج کند.

آیا می‌توان پس از باردرای خارج رحم دوباره باردار شد؟

بیشتر افرادی که در گذشته بارداری خارج از رحم داشته‌اند، قادرند در آینده بارداری موفقی را تجربه کنند. البته سابقه حاملگی خارج رحم ممکن است خطر برخی عوارض بارداری را افزایش دهد بنابراین قبل از باردارشدن در مورد علت زمینه‌ای حاملگی خارج رحم خود و عوامل خطر آن که ممکن است در آینده بارداری شما را تحت تأثیر قرار دهد، با پزشک صحبت کنید.

اگر لوله فالوپ برداشته شود آیا می‌توان باز هم باردار شد؟

در بیشتر موارد، اگر یکی از لوله‌های فالوپ برداشته شود همچنان امکان فرزندآوری وجود دارد زیرا یک لوله باقی مانده امکان حرکت تخمک به سمت رحم را فراهم می‌کند. علاوه بر این، روش‌های کمک باروری جدید مانند IVF مستقل از لوله‌های فالوپ عمل می‌کنند.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
تشخیص بارداری خارج از رحم

اکثر زنانی که دچار حاملگی خارج رحم می‌شوند تا زمان ویزیت‌های بارداری نمی‌دانند که حاملگی آنان از نوع خارج رحمی است. پزشک در معاینات بالینی می‌تواند به وجود این عارضه پی ببرد. حاملگی خارج رحم معمولاً در اوایل بارداری یعنی در سه ماهه اول (تا هفته ۱۲ بارداری) تشخیص داده می‌شود. برای تشخیص دقیق‌تر و تائید حاملگی خارج رحم، پزشک چندین آزمایش را تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است:

آزمایش ادرار: این آزمایش ممکن است در آزمایشگاه با دریافت یک نمونه ادرار و یا در مطب پزشک با استفاده از یک نوار تست انجام شود. 


آزمایش خون: این آزمایش به منظور ارزیابی مقدار هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) انجام می‌شود. بدن فقط در دوره بارداری hCG تولید می‌کند. مقدار کم این هورمون در زمان بارداری ممکن است نشان‌دهنده حاملگی خارج رحم باشد زیرا سطح hCG زمانی که تخمک بارورشده در رحم لانه گزینی کند به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
علائم حاملگی خارج رحم چیست؟

علائم اولیه بارداری خارج رحم بسیار شبیه به علائم بارداری معمولی است. بااین‌حال، ممکن است علائم متفاوتی نیز در طول حاملگی خارج رحم بروز کند، علائم بارداری خارج رحم به شرح زیر است.

خونریزی واژن

خونریزی واژینال ناشی از بارداری خارج از رحم و پریود متفاوت است. این خونریزی اغلب به صورت گسسته است و ممکن است آبکی و گاهی متمایل به قهوه‌ای تیره باشد. برخی زنان این خونریزی را با پریود اشتباه می‌گیرند و متوجه بارداری خود نمی‌شوند. البته خونریزی واژینال در دوره بارداری نسبتاً شایع است و لزوماً نشانه یک مشکل جدی نیست، اما در صورت بروز آن باید به پزشک مراجعه کنید تا از سلامتی شما اطمینان حاصل شود.

درد زیر شکم و لگن

به دردهای شکم به‌خصوص در نواحی زیر شکم توجه کنید. این درد ممکن است به طور ناگهانی یا تدریجی شروع شود و مداوم و یا حالت ناپیوسته داشته باشد. دردهای شکم معمولاً به دلایل مختلفی ازجمله مشکلات معده، نفخ و زخم‌های گوارشی رخ می‌دهند، بنابراین لزوماً به این معنی نیست که شما دچار حاملگی خارج رحم شده‌اید؛ اما اگر فکر می‌کنید که این دردها با بارداری شما همزمان شده‌اند، موضوع را به پزشک اطلاع دهید.

بقیه اطلاعات داخل کامنت
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
چگونه بفهمیم که در معرض بارداری خارج از رحم هستیم؟

وجود چندین عامل خطر در فرد، احتمال رخ دادن عارضه بارداری خارج رحم را افزایش می‌دهد:

سابقه قبلی حاملگی خارج رحمداشتن سابقه بیماری التهابی لگن (PID)؛ التهابی که می‌تواند باعث ایجاد بافت اسکار در لوله‌های فالوپ، رحم، تخمدان‌ها و دهانه رحم شودسابقه جراحی لوله‌های فالوپ یا سایر اندام‌های ناحیه لگنانجام درمان ناباروری با لقاح آزمایشگاهی (IVF)مبتلا بودن به اندومتریوزابتلا به عفونت‌های مقاربتی (STIs)وجود IUD در زمان لقاحمصرف دخانیات

اگر در زمان وجود IUD در رحم و یا پس از عمل بستن لوله‌های فالوپ باردار شده‌اید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید زیرا حاملگی خارج رحم در این مواقع شایع‌تر است. خطر رخ دادن بارداری خارج رحم با افزایش سن بیشتر می‌شود به‌طوری‌که زنان بالای ۳۵ سال بیشتر از زنان زیر ۳۵ سال در معرض خطر هستند. خاطر نشان می‌شود حدود ۵۰ درصد از افرادی که حاملگی خارج رحم را تجربه می‌کنند، هیچ یک از فاکتورهای خطر ذکرشده را ندارند.
مامان ..پناه من.. مامان ..پناه من.. هفته هفتم بارداری
انجام معاینات پیش از بارداری

قبل از باردار شدن، زمینه را برای یک بارداری سالم فراهم کنید. در شرایطی که بدن شما مشکلی نداشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که بارداری موفقی را تجربه کنید. بهتر است قبل از اقدام به بارداری یک وقت ملاقات با پزشک زنان و زایمان هماهنگ کنید تا وضعیت سلامت جسمی شما بررسی شود. در این جلسات، معمولاً آزمایش‌هایی برای شما درخواست داده می‌شود و همچنین فولیک اسید و سایر مکمل‌های مورد نیاز بارداری برای شما تجویز خواهد شد. در معاینات قبل از بارداری، دربارۀ داروهای مصرفی خود با پزشکتان صحبت کنید.

مطمئن شوید که استفاده از آنها در باروری یا دوران بارداری شما تأثیری ندارد و بی‌خطر است. ملاقات با پزشک پیش از بارداری می‌تواند به شانس شما برای داشتن یک بارداری سالم کمک کند. در صورت امکان، لازم است که این جلسات را با همسر خود بروید، چون پزشک برای تکمیل پروندۀ سلامت شما نیاز به اطلاعاتی در مورد همسر شما نیز خواهد داشت. همچنین در صورت وجود هر نوع مشکلی پزشک می‌تواند سریع‌تر نسبت به رفع و درمان آن اقدام کند. مجموعۀ این اقدامات می‌تواند در افزایش شانس باردار شدن شما در زمان دلخواه مؤثر باشد.
.... .... قصد بارداری
بارداری به روش آی وی اف یعنی چه؟
لقاح آزمایشگاهی یا لقاح خارج رحمی یا بارداری به روش آی وی اف، یک سری اقدامات پیچیده است که برای کمک به باروری یا جلوگیری از مشکلات ژنتیکی استفاده می‌شود. در حین آی وی اف تخمک‌های بالغ از تخمدان جمع آوری و بازیابی می‌شوند و توسط اسپرم در آزمایشگاه بارور می‌شوند. سپس تخمک بارور شده (جنین) یا تخمک (جنین) به رحم منتقل می‌شود. یک دوره کامل آی وی اف حدود سه هفته طول می‌کشد. بعضی اوقات این مراحل به قسمت‌های مختلف تقسیم می‌شوند و روند کار می‌تواند طولانی‌تر شود.

با پزشک مشورت کنید
بارداری به روش آی وی اف موثرترین روش حال حاضر برای کمک باروری است. شما می‌توانید این روش را با استفاده از تخمک‌های خود و اسپرم همسرتان انجام دهید. همچنین آی وی اف ممکن است شامل تخمک، اسپرم یا جنین از یک اهدا کننده شناخته شده یا ناشناس باشد. در برخی موارد، ممکن است از یک رحم جایگزین (رحم اجاره‌ای) استفاده شود.

شانس شما برای داشتن یک کودک سالم با استفاده از روش آی وی اف به فاکتورهای زیادی بستگی دارد، از جمله سن شما و علت ناباروری. علاوه بر این آی وی اف می تواند وقت گیر، گران و تهاجمی باشد. پزشک می تواند به شما کمک کند که روش آی وی اف، خطرات احتمالی و اینکه آیا این روش درمان ناباروری برای شما مناسب است، را بهتر متوجه شوید🌸🌸
سمیه سمیه قصد بارداری
بهترین و سریعترین درمان برای باردار شدن با تخمدان پلی کیستک

تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یکی از شایع‌ترین دلایل ناباروری در زنان است، اما بسیاری از زنان مبتلا به این مشکل می‌توانند با روش‌های مناسب باردار شوند. درمان بستگی به شدت علائم، وضعیت سلامتی شما و عوامل دیگر دارد، اما سریع‌ترین و مؤثرترین روش‌ها شامل موارد زیر است:

۱. تغییر سبک زندگی (اولین و مؤثرترین قدم)

کاهش وزن: حتی ۵ تا ۱۰ درصد کاهش وزن می‌تواند تخمک‌گذاری را بهبود بخشد.

رژیم غذایی سالم: پرهیز از قندهای ساده و مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مانند سبزیجات، پروتئین‌ها و چربی‌های سالم.

ورزش منظم: فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا یا یوگا به تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کنند.

۲. داروهای تقویت تخمک‌گذاری

کلومیفن سیترات (کلومید): رایج‌ترین دارویی که برای تحریک تخمک‌گذاری استفاده می‌شود.

لتروزول: در برخی موارد، بهتر از کلومیفن عمل می‌کند، مخصوصاً برای زنان مبتلا به PCOS.

متفورمین: به بهبود مقاومت به انسولین و تنظیم چرخه قاعدگی کمک می‌کند.

۳. تزریق هورمون‌های محرک تخمک‌گذاری (در صورت لزوم)

اگر داروهای خوراکی مؤثر نباشند، پزشک ممکن است تزریق گنادوتروپین‌ها را توصیه کند.

۴. روش‌های پیشرفته‌تر

آی یو آی (IUI): تزریق اسپرم به داخل رحم برای افزایش احتمال لقاح.

آی وی اف (IVF): لقاح خارج رحمی، معمولاً برای زنانی که به روش‌های دیگر پاسخ نمی‌دهند.

۵. درمان‌های طبیعی و مکمل

مصرف ویتامین‌های B، D، اینوزیتول و امگا ۳

گیاهان دارویی مانند رازیانه و پنج‌انگشت (با مشورت پزشک)

۶. جراحی (در موارد مقاوم)

در برخی موارد نادر، عمل دریلینگ تخمدان می‌تواند باعث تخمک‌گذاری شود.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️جنین در هفته دوم بارداری

🔆شاید برایتان جالب باشد که بدانید در هفته دوم بارداری هنوز جنینی شکل نگرفته است که بخواهیم تغییرات تکاملی آن را مطالعه کنیم.
🔆هفته دوم هفته تخمک‌گذاری است درواقع بدن در این هفته خود را برای انجام لقاح تخمک و اسپرم آماده می‌کند. در هفته دوم یک تخمک از تخمدان به داخل لوله فالوپ رها می‌شود و در سفری کوتاه به سوی اسپرم رهسپار می‌شود.
🔆اگرچه در هر بار تلاش برای بارداری بین ۷۵ تا ۹۰۰ میلیون اسپرم وارد رحم می‌شود اما تنها کمتر از هزار عدد آن‌ها موفق به عبور از دهانه رحم و ورود به لوله فالوپ شده و در پایان تنها یک شناگر ماهر و خوش‌اقبال شانس رسیدن به تخمک را دارد.
🔆 شاید سوالی که الان در ذهن شما مطرح شده این باشد که آیا در هفته دوم باردار هستم و آیا می‌توانم آزمایش بارداری انجام دهم؟
🔆در این هفته نمی‌توان متوجه شد که آیا حامله هستید یا نه چراکه زمان تخمک‌گذاری در اواخر هفته دوم یا اویل هفته سوم است. پس از سپری شدن چهار روز از لقاح و بارور شدن تخمک، هورمونی به نام گنادوتروپین کوریونیک انسانی (hCG) یا هورمون بارداری تولید می‌شود که تست‌های خونی بارداری قادرند آن را اندازه‌گیری کنند.
🔆برای انجام تست بارداری به شکل کیت‌های خانگی باید مدت بیشتری صبر کنید چون‌که این کیت‌ها دقت و حساسیت کمتری نسبت به آزمایش خون دارند.

#وضعیت_جنین
📚 سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان ..پناه من.. مامان ..پناه من.. هفته هفتم بارداری
انجام معاینات پیش از بارداری

قبل از باردار شدن، زمینه را برای یک بارداری سالم فراهم کنید. در شرایطی که بدن شما مشکلی نداشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که بارداری موفقی را تجربه کنید. بهتر است قبل از اقدام به بارداری یک وقت ملاقات با پزشک زنان و زایمان هماهنگ کنید تا وضعیت سلامت جسمی شما بررسی شود. در این جلسات، معمولاً آزمایش‌هایی برای شما درخواست داده می‌شود و همچنین فولیک اسید و سایر مکمل‌های مورد نیاز بارداری برای شما تجویز خواهد شد. در معاینات قبل از بارداری، دربارۀ داروهای مصرفی خود با پزشکتان صحبت کنید.

مطمئن شوید که استفاده از آنها در باروری یا دوران بارداری شما تأثیری ندارد و بی‌خطر است. ملاقات با پزشک پیش از بارداری می‌تواند به شانس شما برای داشتن یک بارداری سالم کمک کند
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بهبود وضعیت سلامت مادر

هنگامی که در تلاش برای باردار شدن هستید، غذاهای مغذی بخورید. وزن خود را در محدودۀ سالم حفظ کنید. ورزش منظم داشته باشید و سعی کنید هر عادت بدی مانند مصرف سیگار و قلیان، نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر را ترک کنید. بهتر است در دوران اقدام برای بارداری، میزان کافئین موجود در نوشیدنی‌ها را تا حد امکان کاهش دهید. قهوه، چای و نوشابه حاوی کافئین است و پزشکان توصیه می‌کنند زمانی که برای بارداری اقدام می‌کنید، قهوه مصرف نکنید. مصرف مکمل‌های تجویزی توسط پزشک، در سه ماه پیش از بارداری می‌تواند به افزایش قدرت باروری شما و همچنین کاهش مشکلات احتمالی در بارداری کمک کند. اگر حداقل یک ماه پیش از اقدام به بارداری، مصرف فولیک اسید را شروع کنید، احتمال بروز برخی از نقص‌های مادرزادی در جنین به میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.