سوال های مرتبط

مامان حامی مامان حامی ۱۴ ماهگی
#غذای_کمکی
پوره سیب🍎 و موز🍌


نصف موز 🍌 را له میکنیم و کنار میگذاریم. یک عدد سيب🍎 را پوست ميكنيم و به 4⃣ قسمت تقسيم كرده و دانه هايش را درمي آوريم،، سپس میگذاریم با كمي آب داخل قابلمه با حرارت ملايم تا بپزد و نرم شود. برای تهیه پوره بهتر است میوه و سبزیجات با بخار پز بپزيم چون ويتامين مواد غذایی حین بخار پز شدن کمتر از پخته شدن از بين ميرود. بعد از پختن سیب و موز را با مخلوط كن به شكل پوره در می آوريم. این دسر یک دسر مقوی است و با کمی دارچین مزه بهتری پیدا میکند. خصوصا برای کودکانی که به اسهال مبتلا هستند مانع از بیرون روی میشود.🙃

ميتوانيم براي تنوع هر بار يكي از مواد زير را با هم بپزيم و پوره كنيم:
🙃 برگه زردآلو + سيب
🙂 موز + اووكادو
🙃 هلو + زردآلو
🙂 سيب زميني + هويج
🙃 كلم + هويج

📝نكته:
1) موز حالت ضد اسهال دارد و برای کودکان مبتلا به اسهال بسیار مفید است. برعکس هلو و آلو ملین هستند و برای رفع یبوست بسیار تاثیر اعجاب آوری دارند.
2) از آنجا که بخارپز کردن میوه زمان بر است اگر تصمیم دارید میوه ها را بپزید، حتما در ظرف خیلی کم آب بریزید تا ویتامین های کمتری از دست برود. اما بازهم اولویت با بخارپز کردن است.
3)براي کودکان زير 9 ماه بهتر است ميوه ها پخته شود اما برای کودکان بالای 9 ماه میتوان پوره میوه را خام به کودک داد.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۱۱ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./