لوچیا

ترشحات واژینال قرمز تیره یا قهوه‌ای رنگی که پس از زایمان ایجاد می‌شود، لوچیا یا خونریزی پس از زایمان نامیده می‌شود. لوچیا جای نگرانی ندارد و روش بدن برای دفع خون و بافت اضافی از رحم است. لوچیا در چهار تا شش هفتهٔ اول پس از زایمان رخ می‌دهد. این خونریزی معمولاً در آغاز شدید است و معمولاً با خون قرمز روشن شروع می‌شود و سپس در حدود روز چهارم با کاهش جریان خون، تیره‌تر  و مایل به صورتی یا قهوه‌ای می‌شود. با گذشت زمان، ترشحات از نظر رنگ روشن‌تر و از لحاظ مقدار سبک‌تر می‌شوند.

مدت زمان لوچیا در افراد مختلف متفاوت است، اما معمولاً ظرف چند ماه پس از زایمان پایان می‌یابد. زنانی که بعد از زایمان دچار خونریزی بسیار شدید می‌شوند باید به پزشک مراجعه کنند. همهٔ زنان پس از زایمان لوچیا را تجربه نمی‌کنند. همچنین برخی زنان پس از زایمان به دلیل تغییر در سطح هورمون‌ها، قاعدگی نامنظم را تجربه می‌کنند.

۲ پاسخ

لوچیا

خونریزی پس از زایمان اغلب در سه روز اول سنگین و به رنگ قرمز تیره است. پس از آن، با کاهش خونریزی، رنگ خون تیره‌تر می‌شود.

سقط خاموش

سقط جنین معمولاً با خونریزی قرمز روشن همراه است، اما برخی از افراد چیزی را تجربه می‌کنند که سقط جنین فراموش‌شده، سقط جنین از دست رفته یا سقط خاموش نامیده می‌شود. در سقط جنین فراموش‌شده، رشد جنین متوقف می‌شود اما حداقل تا چهار هفته از رحم خارج نمی‌شود. در این شرایط خونریزی شدیدی وجود ندارد و فقط خونریزی یا لکه‌بینی به رنگ قهوه‌ای دیده می‌شود. 

در هر حال، هر گونه خونریزی در دوران بارداری نیازمند مراجعه به ماما یا متخصص زنان است.

سوال های مرتبط

❤پناه❤ ❤پناه❤ قصد بارداری
رنگ خون پریود

خون پریود مخلوطی از خون و بافتی است که داخل رحم را پوشش می‌دهد. به همین دلیل است که رنگ و قوام آن با خون موجود در رگ‌های شما یکسان نیست. وقتی این خون از واژن خارج می‌شود، ممکن است برای هر فرد ظاهری متفاوت داشته باشد. رنگ آن ممکن است صورتی، قرمز، قهوه‌ای یا سیاه باشد، و همهٔ این رنگ‌ها می‌توانند در یک پریود دیده شوند. خون همچنین می‌تواند رقیق یا غلیظ‌تر باشد. لخته‌های خونی که در طول قاعدگی از واژن دفع می‌شوند می‌توانند طبیعی باشند یا ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل سلامت دیگر باشند. برای همین، مهم است که بدانید چه چیزی برای شما نرمال است. 

در طول دورهٔ قاعدگی، بدن زنان بافت و خون جمع‌شده در رحم را از طریق واژن دفع می‌کند. این ترشحات خونی با توجه به عمر خون می‌تواند از قرمز روشن تا قهوه‌ای تیره یا سیاه متفاوت باشد. خونی که به اندازهٔ کافی در رحم بماند به اکسیژن واکنش نشان می‌دهد و اکسید می‌شود و خونی که فرصت اکسید شدن داشته، تیره‌تر است. تغییرات هورمونی و بیماری‌ها نیز می‌توانند بر رنگ و بافت خون پریود تأثیر بگذارند. در ادامه، انواع خون پریود و معنای رنگ‌های مختلف خون و همچنین تغییرات رنگ در طول هادت ماهانه، معنای لخته‌های خون و زمان مراجعه به پزشک را بدانید.
جُودی (قصد بارداری ندارم) جُودی (قصد بارداری ندارم) قصد بارداری
لانه گزینی چيست و چقدر طول می‌کشد؟
حدودا 25 درصد خانم‌ها در اوایل بارداری لانه گزینی را تجربه‌ می‌کنند. لانه گزینی چند روز پس از لقاح، زمانی که جنین به پوشش داخلی رحم‌ می‌چسبد، رخ‌ می‌دهد. هنگامی که تخمک بارور شده به پوشش داخلی رحم‌ می‌چسبد، ممکن است تعدادی از رگ‌های خونی دیواره پاره شود. در این صورت ممکن است خونریزی خفیفی را تجربه کنید که به آن لکه بینی لانه گزینی‌ می‌گویند.برخی افراد آن را با عادت‌ماهانه خود اشتباه‌ می‌گیرند؛ زیرا ممکن است در نزدیکی زمان پريود با علائمی مشابه آن رخ دهد.
بااین‌حال، لکه بینی لانه گزینی معمولاً سبک‌تر از خونریزی قاعدگی است و اغلب زودتر از زمانی که انتظار دارید پریود شوید، رخ‌ می‌دهد.
پس از لقاح، تخمک بارور شده از طریق لوله فالوپ به سمت رحم حرکت‌ می‌کند. معمولا پس از گذشت 7تا9 روز(یا بین ۶ تا ۱۲ روز پس از تخمک‌گذاری)تخمک بارور شده در دیواره رحم لانه گزینی‌ می‌کند. در این شرایط، شما ممکن است، خونریزی لانه گزینی را برای چند ساعت تا 1 یا 2 روز تجربه کنید. در واقع مدت‌زمان خونریزی لانه گزینی در خانم‌ها متفاوت است؛ اما اغلب کمتر از 3 روز طول‌ می‌کشد.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️اهمیت تقویت ماهیچه‌های میان‌تنه
🔻تقویت ماهیچه‌های شکم و زیرشکم از مواردی است که قبل از بارداری کمتر به آن توجه می‌شود. اگر ماهیچه‌های شکم شما پیش از بارداری قوی باشد، از مشکلات مرتبط با کمر در دوران بارداری پیشگیری می‌شود.
🔻همچنین در زمان زایمان نیز احساس راحت‌تری خواهید داشت و بهبودی شما پس از زایمان نیز سریع‌تر خواهد بود.
🔻برای رهایی از درد کمر، داشتن زایمان راحت‌تر و بهبود سریع‌تر پس از زایمان لازم است که ماهیچه‌های میان‌تنۀ بدنتان قوی باشد.
🔻ماهیچه‌های میان‌تنه شامل ماهیچه‌های عرضی شکم، ماهیچه‌های تحتانی لگن و ماهیچه‌های ستون فقرات در پشت است. انجام برخی از حرکات ورزشی می‌تواند با تمرکز بر این ماهیچه‌ها به تقویت آنها کمک کند.
🔻 قوی بودن ماهیچه‌های شکم و پشت در دوران بارداری باعث کاهش کمردرد و زایمان راحت‌تر خواهد شد. همچنین تقویت ماهیچه‌های تحتانی لگن باعث می‌شود که برخی از مشکلات دوران بارداری مانند بی‌اختیاری ادرار کمتر شود.

#تقویت_ماهیچه
📚 صفحه مادرشو
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
تشخیص بارداری خارج از رحم

اکثر زنانی که دچار حاملگی خارج رحم می‌شوند تا زمان ویزیت‌های بارداری نمی‌دانند که حاملگی آنان از نوع خارج رحمی است. پزشک در معاینات بالینی می‌تواند به وجود این عارضه پی ببرد. حاملگی خارج رحم معمولاً در اوایل بارداری یعنی در سه ماهه اول (تا هفته ۱۲ بارداری) تشخیص داده می‌شود. برای تشخیص دقیق‌تر و تائید حاملگی خارج رحم، پزشک چندین آزمایش را تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است:

آزمایش ادرار: این آزمایش ممکن است در آزمایشگاه با دریافت یک نمونه ادرار و یا در مطب پزشک با استفاده از یک نوار تست انجام شود. 


آزمایش خون: این آزمایش به منظور ارزیابی مقدار هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) انجام می‌شود. بدن فقط در دوره بارداری hCG تولید می‌کند. مقدار کم این هورمون در زمان بارداری ممکن است نشان‌دهنده حاملگی خارج رحم باشد زیرا سطح hCG زمانی که تخمک بارورشده در رحم لانه گزینی کند به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
چگونه بفهمیم که در معرض بارداری خارج از رحم هستیم؟

وجود چندین عامل خطر در فرد، احتمال رخ دادن عارضه بارداری خارج رحم را افزایش می‌دهد:

سابقه قبلی حاملگی خارج رحمداشتن سابقه بیماری التهابی لگن (PID)؛ التهابی که می‌تواند باعث ایجاد بافت اسکار در لوله‌های فالوپ، رحم، تخمدان‌ها و دهانه رحم شودسابقه جراحی لوله‌های فالوپ یا سایر اندام‌های ناحیه لگنانجام درمان ناباروری با لقاح آزمایشگاهی (IVF)مبتلا بودن به اندومتریوزابتلا به عفونت‌های مقاربتی (STIs)وجود IUD در زمان لقاحمصرف دخانیات

اگر در زمان وجود IUD در رحم و یا پس از عمل بستن لوله‌های فالوپ باردار شده‌اید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید زیرا حاملگی خارج رحم در این مواقع شایع‌تر است. خطر رخ دادن بارداری خارج رحم با افزایش سن بیشتر می‌شود به‌طوری‌که زنان بالای ۳۵ سال بیشتر از زنان زیر ۳۵ سال در معرض خطر هستند. خاطر نشان می‌شود حدود ۵۰ درصد از افرادی که حاملگی خارج رحم را تجربه می‌کنند، هیچ یک از فاکتورهای خطر ذکرشده را ندارند.