۲ پاسخ

مفید بود لایک کن ممنونم 🌷🫶🌷

عالی👏🏻👏🏻

سوال های مرتبط

مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
🔰اصول رژیم غذایی سالم
چون هیچ غذایی به تنهایی تمام مواد مغذی را تامین نمی‌کند، باید تنوع غذایی در برنامه غذایی رعایت شود.

🔹روش های مقوی کردن غذای کودک
سعی کنید غذاها را با آب کم بپزید. بعد از پخت تکه های جامد غذا مانند گوشت، حبوبات سیب زمینی و سبزی ها را از آب سوپ جدا کرده و له کرده و سپس کم کم آب سوپ را اضافه کنید تا یک پوره غلیظ درست شود.
در صورت امکان یک قاشق مرباخوری ماست چکیده یا پودر مغزها را متناسب با سن شیرخوار به حریره یا سوپ کودک اضافه کنید.
به غذای کودکان بزرگتر از ۸ ماه مقدار کمی (به اندازه یک قاشق مرباخوری) کره یا روغن اضافه کنید. این کار بدون آنکه حجم غذای کودک را افزایش دهد مقدار کالری آن را زیاد کرده و بلع غذا را برای کودک آسان تر می سازد.
البته اگر مقدار زیادی روغن به غذا اضافه شود ممکن است کودک زودتر احساس سیری کرده و نتواند همه غذایش را بخورد.

بر روی نان یا بیسکویت کودک که معمولاً به عنوان میان وعده مصرف می شود کمی کره یا روغن بمالید.
میزان شکر موجود در غذای کودک در محدوده دستور تهیه غذا باشد. غذای شیرین ضمن تغییر ذائقه کودک می‌تواند جایگزین غذاهای اصلی و حتی شیر مادر شده و به دلیل فقدان ریز مغذی ها امکان ابتلای کودک را به سوتغذیه فراهم آورد.
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۲ ماهگی
🔹شیردهی

🅾مقدار و دفعات شیردهی در شش ماه اول

👈🏼مقدار و دفعات شیردهی در شش ماه اول
اشتها و تمایل ‌به شیر خوردن در شیرخواران در شش ماه اول تولد متفاوت می باشد

👈🏼خود کودک در یک ماهگی دفعات شیرخوردن خود را تنظیم میکند

👈🏼بیشتر کودکان در هفته های اول تولد بین ۶ تا ۹ بار در ۲۴ ساعت شیر میخورند.


👈🏼اگر مادر شیر کافی داشته باشد و شیرخوار هم به حد کافی شیر بخورد ممکن است تا ۴ ساعت بعد هم گرسنه نشود زیرا شیر بین ۱تا۴ ساعت یا بیشتر در معده ی کودک باقی می ماند تا تخلیه شود.بعضی دیگر از کودکان نیاز دارند که هر ۲ تا ۳ ساعت شیر بخورند.

👈🏼بیشتر شیرخواران در وسط شب بیدار میشوند و شیر میخورند ولی در سنین ۴ تا ۸ ماهگی معمولا در شب بیدار نمیشوند.
شیرخواران به علل مختلف گریه میکنند بنابراین لزومی ندارد هر موقع کودک گریه میکند به او شیر داده شود زیرا عللی مانند گاز روده، تر بودن کهنه ها ،گرم بودن محیط و نیاز به بغل گرفتن کودک نیز موجب گریه نوزادمیشود.مادر باید علل گریه ی کودک را بررسی کند و آن را برطرف نماید.
⭕️ عادت شیردادن به دفعات مکرر و کم کم شیردادن به کودک برای اینکه گریه ی او متوقف شود کارصحیحی نیست زیرا کودک بیشتر هوا را می بلعد و دچار دل درد و استفراغ میشود.همچنین چون پستان هاکند ادر کاملا تخلیه نمیشود،شیر به صورت کامل تولید و ترشح نمیشود و به تدریج شیر مادر نیز کم میگردد.
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
✅برنامه غذایی ابتدای هفت ماهگی پایان شش ماه
#برنامه_غذایی_شش_ماهگی

‌✳️تغذیه كمكی در پایان 6 ماهگی (180 روزگی) شروع می شود، همزمان با شروع غذای كمكی تغذیه با شیر مادر باید همچنان مكرر و بر حسب میل و تقاضای شیرخوار ادامه داشته و حتی دفعات تغذیه با شیر مادر افزایش می یابد. همچنین در این زمان باید بر اساس نیاز كودك به او آب جوشیده سرد شده داد
.
✅نحوه تغذیه تكمیلی در هفته اول ماه هفتم:
شروع غذای كمكی با فزنی آرد برنج است كه روز اول از یك قاشق مرباخوری یك بار در روز (مثلا" ظهر) شروع شده و كم كم به مقدار و دفعات آن متناسب با اشتهای كودك اضافه می شود تا نهایتا" در پایان یك هفته مقدار آن به حدود 12 قاشق مرباخوری برسد. بخاطر بسپارید همچنان شیر مادر غذای اصلی شیرخوار شما است.

✅نحوه تغذیه تكمیلی در هفته دوم ماه هفتم:
در این هفته می توان حریره بادام را به رژیم غذایی كودك اضافه نمود. شروع آن نیز مانند فرنی از یك قاشق مرباخوری یك بار در روز است تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد. فراموش نشود كه در این هفته بتدریج كه مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد مقدار و دفعات تغذیه با فرنی كم می شود بنابراین در هر وعده و یا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی نمود، یا یك وعده فرنی و وعده بعد حریره بادام به شیرخوار داد

✅نحوه تغذیه تكمیلی در هفته سوم و چهارم ماه هفتم:
در هفته سوم شما می توانید سوپ ساده را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید. ودر هفته چهارم سوپ سبزیجات به همراه گوشت به صورت پخته و نرم شده را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید.که شروع آن از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز است تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد
@drsabamaher
مامان جانا(تودلی)🐣💕 مامان جانا(تودلی)🐣💕 هفته هفتم بارداری
‍ ‍ #برنامه_غذایی_نه_ده_ماهگی_کودک

جدول زمان بندی تغذیه در نه و ده ماهگی
تعداد دفعات شیر و غذای کمکی در ابتدای نه ماهگی تا آخر ده ماهگی
زمان تغذیه
سحر یا سپیده دم شیر مادر
صبح شیر مادر + زرده تخم مرغ آب پز (یک قاشق چایخوری، سه روز در هفته) / شیر مادر + حریره یا فرنی (4 تا 5 قاشق مربا خوری بسته به اشتهای کودک، چهار روز در هفته)
10 تا 11 صبح پوره میوه یا تکه هایی از میوه نرم شده یا آب میوه به مقدار 30 میلی لیتر (نصف استکان)
ظهر سوپ (10تا 15 قاشق مربا خوری) + نصف خرما در صورت تمایل کودک
بعد از ظهر شیر مادر + پوره سبزیجات (5 تا 10 قاشق مربا خوری) + آب جوشیده سرد شده
غروب شیر مادر + ماست شیرین (5 تا 10 قاشق)
شب شیر مادر
آخر شب تا سحر شیر مادر (در صورت بیدار شدن کودک)
توصیه هایی در مورد تغذیه در نه و ده ماهگی
زرده تخم مرغ پخته و نرم شده را می توانید با حریره یا فرنی یا مقداری شیر مادر مخلوط نمایید و به کودک بدهید.

می توانید حبوبات و مغز هایی را که دارای پروتئین، کلسیم، روی، آهن و چربی های مفید است به صورت پوره در آورده و به غذای کودک اضافه نمایید. حبوباتی مانند عدس و ماش هضم آسان تری دارند.
سن نه ماهگی غذای انگشتی برای کودک بسیار جذاب است حتما غذا را جلو کودک بگذارید تا خودش به دهان ببره
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۲ ماهگی
نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.☹️

درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد.👈 ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.
✔️در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.
✔️مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه، تخم مرغ و دخانیات خودداری نمایند.همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با تغییر شیر خشک ممکن است وضعیتشان بهبود یابد.
✔️اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد.
✔️در صورت اجازه متخصص کودکان، اضافه کردن مقدار کمی برنج به شیر خشک یا شیر مادری که کودک از آن تغذیه می‌کند ممکن است باعث کاهش جاری شدن آب از دهان و استفراغ شود.
#رفلاکس
#نوزاد
مامان جانا(تودلی)🐣💕 مامان جانا(تودلی)🐣💕 هفته هفتم بارداری
‍ #برنامه_غذایی_یازده_دوازده_ماهگی_کودک

جدول زمان بندی تغذیه در یازده و دوازده ماهگی
تعداد دفعات شیر و غذای کمکی در ابتدای یازده_ماهگی تا آخر پایان دوازده_ماهگی

زمان تغذیه

سحر یا سپیده دم شیر مادر
صبح شیر مادر + زرده تخم مرغ آب پز (مقدار آن بسته به اشتهای کودک، سه روز در هفته) / شیر مادر + تکه ای نان نرم با مقدار کمی کره و مربا یا پنیر و پودر گردوی نرم شده یا کورن فلکس که در شیر مادر حل شده است (چهار روز در هفته)

10 تا 11 صبح تکه های کوچک میوه نرم شده یا پوره میوه شیرین یا آب میوه در حدود 30 میلی لیتر (نصف استکان)

ظهر حلیم مرغ یا حلیم گوشت گوسفند (گوشت و سبزیجات + برنج یا ماکارونی نرم شده) + نصف خرما در صورت تمایل + آب جوشیده سرد شده

بعد از ظهر شیر مادر + پوره سبزیجات و حبوبات یا فرنی (5 تا 6 قاشق مربا خوری) + تکه ای نان یا بیسکویت به همراه کره و مربا یا یک قاشق مربا خوری از 2 تا 3 نوع آجیل نرم شده مخلوط با کمی شیر
غروب حلیم یا سوپ (5 تا 6 قاشق مربا خوری) + شیر مادر در صورت تمایل کودک + چند قاشق آب جوشیده سرد شده
شب شیر مادر + ماست مخلوط با مربای مورد علاقه کودک (5 تا 6 قاشق مربا خوری)
آخر شب تا سحر شیر مادر (در صورت بیدار شدن کودک)


توصیه هایی در مورد تغذیه در یازده و دوازده ماهگی

مقدار غذای کودک در این سن باید با حجم کم باشد و به مقدار زیاد هم نباید به او غذا داد.
در این مرحله سنی باید سه تا چهار وعده شیر داده شود.

از دادن غذا های سفره خانواده به علت داشتن نمک و چاشنی اجتناب ورزید
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
❤️برنامه غذایی هفت ماه کامل ‌شروع ماه هشتم
دومین ماه غذای کمکی
#برنامه_غذایی_هفت_ماهگی
ماه هشتم ماه آغاز زرده‌ی تخم‌مرغ است که از یک نخود آغاز و رفته‌رفته در درازای ده روز به یک زرده‌ی کامل می‌رسانید. هر روز صبح همراه فرنی زرده را هم بدهید.
✅در دو هفته‌ی نخست ماه هشتم، شیرخوار روزی نصف زرده تخم مرغ، ۴-۳ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و دو بار سوپ می خورد.
✅اما در دو هفته‌ی دوم ماه هشتم گذشته از فرنی و سوپ می‌توان انواع پوره‌ها (سیب‌زمینی، کدو و هویج) را به جای یک وعده حریره یا فرنی به شیرخوار داد. حبوبات آسان‌گوار مانند عدس و ماش را نیز می‌توان به سوپ افزود. ماست از این ماه به رژیم غذایی می‌آید که می‌توان پس از غذا و یا در سوپ یا آش کودک به او داد. دادنِ اندکی نان له‌شده با نظارتِ کاملِ مادر ایرادی ندارد. پس در دو هفته‌ی دوم ماه هشتم، شیرخوار روزی نصف زرده، سه بار فرنی یا حریره یا پوره و دو بار سوپ و ماست می‌خورد.
✅از میوه‌ها هم سیب و موز و گلابی را به صورت پوره به او بدهید و طالبی و هندوانه را هم به او بچشانید و آرام‌آرام به سراغ دیگر میوه‌ها بروید. مرکبات را بهتر است یک دو هفته دیرتر آغاز کنید (نخست پرتقال و لیمو و سپس نارنگی). زیر یک‌سال دادنِ توت‌ها و خربزه و کیوی و آناناس را توصیه نمی‌کنند.
@drsabamaher