🔰صبحانه مناسب گروه سنی قسمت دوم
( یک سال تا دوسال)

🔹صبحانه را برای این گروه سنی که فعالیت زیادی هم دارند و کم کم از شیر مادر مستقل می شوند جدی بگیرید! یادتان باشد بعد از یکسالگی شیر کودک را بعد از مرحله غذایی اصلی بدهید تا بیشتر از غذا استفاده کند.

🔸برای بهتر غذا خوردن کودک تا 2ساعت قبل از غذا شیر ندهید. کودک کم کم با غذای سفره آشنا می شود، ولی هنوز باید غذا را با مقدار کمتری نمک یا شکر و بدون چاشنی به او بدهید. و نیز باید تغییراتی در غذا بدهید مثلا آن را له، نرم یا رنده کنید یا آب به آن اضافه کنید و...
🔸یک عدد تخم مرغ، یا سیب زمینی آب پز و تخم مرغ، یا پنیر و نان سبوس دار، یا کره و مربا یا عسل یا خرما، غذا های رنگین از سبزیجات به ابتکار خودتان، همراه با یک لیوان شیر( کودکان شیر خشکی) و آب یک میوه مورد علاقه کودک می تواند نیاز او را تا میان وعده برطرف کند.

🔸برای این سنین حتما میان وعده قرار دهید.
🔸میوه و سبزی و شیر را در برنامه غذایی آنها فراموش نکنید. سعی کنید با غذاهای بیشتری آنها را آشنا کنید.
🔸غذاهای متنوع تر مساوی با دریافت ویتامین و مواد معدنی بیشتر.
🆔@drsabamaher

۱ پاسخ

👌👌👌👌👌

سوال های مرتبط

مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
🔰اصول رژیم غذایی سالم
چون هیچ غذایی به تنهایی تمام مواد مغذی را تامین نمی‌کند، باید تنوع غذایی در برنامه غذایی رعایت شود.

🔹روش های مقوی کردن غذای کودک
سعی کنید غذاها را با آب کم بپزید. بعد از پخت تکه های جامد غذا مانند گوشت، حبوبات سیب زمینی و سبزی ها را از آب سوپ جدا کرده و له کرده و سپس کم کم آب سوپ را اضافه کنید تا یک پوره غلیظ درست شود.
در صورت امکان یک قاشق مرباخوری ماست چکیده یا پودر مغزها را متناسب با سن شیرخوار به حریره یا سوپ کودک اضافه کنید.
به غذای کودکان بزرگتر از ۸ ماه مقدار کمی (به اندازه یک قاشق مرباخوری) کره یا روغن اضافه کنید. این کار بدون آنکه حجم غذای کودک را افزایش دهد مقدار کالری آن را زیاد کرده و بلع غذا را برای کودک آسان تر می سازد.
البته اگر مقدار زیادی روغن به غذا اضافه شود ممکن است کودک زودتر احساس سیری کرده و نتواند همه غذایش را بخورد.

بر روی نان یا بیسکویت کودک که معمولاً به عنوان میان وعده مصرف می شود کمی کره یا روغن بمالید.
میزان شکر موجود در غذای کودک در محدوده دستور تهیه غذا باشد. غذای شیرین ضمن تغییر ذائقه کودک می‌تواند جایگزین غذاهای اصلی و حتی شیر مادر شده و به دلیل فقدان ریز مغذی ها امکان ابتلای کودک را به سوتغذیه فراهم آورد.
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
🔰صبحانه های مناسب هر گروه سنی( شش ماه تا یک سال)

🔹 صبحانه مناسب از شش ماهگی
برای این گروه سنی حریره بادام یا فرنی صبحانه خوبیست.
می توانید مواد لازم را برای مدت مثلاً یک هفته آماده کنید. آرد برنجی که خودتان آسیاب و آماده کرده‌اید و بادام آسیاب شده اگه مقداری از شیر خودتان را هم بعد از شیر خوردن نوزاد بدوشید می توانید تا دو سه روز در یخچال نگهداری کنید و برای تهیه فرنی و حریره از آن استفاده کنید.
🔹صبحانه مناسب از هشت ماهگی تا یک سالگی
با بزرگتر شدن کودک می توان موادی مانند پوره های مختلف یا زرده تخم مرغ هم برای صبحانه قرارداد. مثلا اگر برای خودتان تخم مرغ آب پز کرده اید نصف زرده آن را با حریره کودک مخلوط کنید. (معمولا کودکان زرده تخم مرغ را به تنهایی نمی خورند) ماست چکیده را هم می توانید در کنار صبحانه استفاده کرد.
در این سن زرده تخم مرغ، نان، آرد گندم، خرما، جو و جودوسر برای کودک مجاز میشود.

🔸زرده تخم مرغ
(آبپز، تفت داده شده در کره)
🔸نان، پنیرو کره
( میتوانید در چای کمرنگ نان را نرم کنید)
🔸 انواع حریره
(حریره بادام، حریره خرما...)
🔸فرنی
( فرنی تخم مرغی ،میوه ای و ساده)
🔸انواع حلوا
🔸جو دوسر پرک مخلوط با انواع پوره میوه ها

‼️ در غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه نکنید. عسل هم ممنوع است
🆔@drsabamaher
مامان علی سام مامان علی سام ۱۴ ماهگی
گفتم یه مقدار از مطالب blw و شروعش رو بزارم اگه نظرتون جلب شد حتما خودتون تحقیق کنید دربارش:

BLW با رویکرد تغذیه به رهبری کودک، روشی کمکی و جایگزین برای آشنا کردن نوزادان با غذاهای جامد و شروع غذای جامد نوزادان است. در این روش صبر و حوصله والدین کمک میکند تا نوزاد به تنهایی غذا را کشف و مورد بررسی قرار دهد، سرعت خوردن خود را تنظیم نماید و خود را جزئی از تجربه صرف غذا با خانواده سازد. نوزادی که با قاشق به او غذا داده می شود از کنترل کمتری در خصوص میزان غذای دریافتی برخوردار است. شخص تغذیه کننده سرعت آن را کنترل می کند و بجای نوزاد او است که تصمیم می گیرد چه زمان کار او تمام می شود. نوزادی که خود به طور مستقل غذا می خورد می تواند در خصوص آنچه دوست دارد بخورد و میزان غذا تصمیم بگیرد.

در روش BLW به آن ها اجازه می دهیم تا خودشان به تنهایی و مستقل و بدون کمک غذا بخورند. در این روش، غذا در قطعات ضخیم به اندازه انگشت ارائه می‌شود و نرم است و به راحتی بین انگشتان دست کوبیده و له می‌شود. به این ترتیب غذا هم راحت در دست است، اما در عین حال خطر خفگی کمی دارد.

علت انتخاب روش BLW چیست؟

بین درگیر شدن حس لامسه کودک و پذیرش بیشتر نسبت به غذا ارتباط مستقیم وجود دارد. هر چه کودک بیشتر با غذا بازی کرده و آن را لمس کند؛ بیشتر مشتاق خوردنش خواهد بود و امکان بدغذایی اش در آینده کمتر است. همچنین کودک یاد می‌گیرد که مستقل غذا بخورد و برای هر وعده مجبور نباشید که خودتان به او غذا بدهید. در این روش می توانید تکه‌هایی از غذایی که برای خودتان آماده می کنید را قبل از آنکه به آن ادویه یا نمک بزنید جدا کرده و به کودک بدهید، بنابراین کمتر درگیر پخت و پز جداگانه می شوید.
مامان هــانا❤ مامان هــانا❤ ۱۵ ماهگی
#غذای_کمکی
پوره هویج و دال عدس🌱
این غذا برای افزایش هوش کودکان خیلی موثره👌🏻
مناسب برای 9 ماه به بالا
سه عدد هويج و یک عدد سيب زميني را پوست کنده و آن را به صورت مکعب⏹هاي کوچک خرد کرده و در قابلمه کوچکي بريزيد. 1/4 فنجان دال عدس🌱 را پاک کرده و آن را خوب بشوييد. دال عدس، گشنيز🌿 خشک سائیده شده (نصف قاشق چایخوری) را نيز به مواد درون قابلمه اضافه کنید و آنها را بر روي حرارت قرار دهيد تا مواد به جوش بيايند. سپس در ظرف را بگذاريد تا مخلوط به مدت 40 دقيقه يا تا زمانيکه دال عدس و سبزيجات کاملاً نرم شوند به آرامي بجوشد. در صورت نياز و در اواسط پخت، مقدار بسیار کمي آب جوش به مخلوط اضافه کنيد. مخلوط را در دستگاه غذاساز ريخته و به آن يک و 1/4 فنجان شير 🍼 اضافه کنید تا به صورت پوره اي نرم و يک دست درآيد. کمي از پوره را در کاسه اي ريخته و درجه ي حرارت آن را امتحان کنيد و در صورت نياز و پيش از دادن آن به کودک، پوره را خنک کنيد.
سعي کنيد پوره را ظرف مدت 24 ساعت به مصرف برسانيد.

📜نکته:
1) پوره پس از سرد شدن، سفت و غليظ ميشود. بنابراين بايد در زمان گرم کردن مجدد آن، مقدار کمي شير را به پوره اضافه کنيد.
2) با اين مقدار مواد، دو و نيم فنجان (600 ميلي گرم) پوره تهيه ميشود.
3) نکته مهم در طبخ غذا این است که هر چه مواد غذایی ریزتر خورد شوند، سطح تماس آنها با آب بیشتر شده و ویتامین ها بیشتر درآب حل میشوند. پس بهتر است هویج را پوست گرفته و درسته بپزید و سیب زمینی را با پوست کاملا بپزید و در انتهای پخت غذا به غذا بیافزایید تا لعاب بیاندازد
مامان آدرینا مامان آدرینا ۱۴ ماهگی
🔹غذاهای_کمکی

🍲طرز تهيه برخي از غذاهاي كمكي


🍚#فرني_آرد_برنج:
🍥يك قاشق غذاخوري پرآرد برنج را در يك ليوان شير (در صورت استفاده از شير محلي شير جوشيده سرد شده) حل كنيد و يك قاشق مرباخوري شكر را نيز به آن بيافزاييد و مخلوط را روي شعله ملايم قرار دهيد و به هم بزنيد تا كم كم برنج پخته و به قوام بيايد. معمولا" بعد از جوش آمدن حدود 10-5 دقيقه حرارت ملايم براي قوام آمدن آن كافي است.

🤰🤰🤰🤰🤰🤰
🍚#فرني_بادام:
3 عدد بادام را 3 ساعت در آب جوش خيس كرده و سپس پوست آن را گرفته و پودر يا رنده كنيد و با 1 قاشق غذاخوري پرآرد برنج و 1 قاشق مرباخوري شكر مخلوط كرده و داخل شير (جوشيده شده) بريزيد و روي حرارت ملايم آن را به هم بزنيد تا به غلظت مناسب برسد.

👶👶👶👶👶👶
🍚 #شير_برنج:
1 قاشق غذاخوري برنج را پاك كرده و بشوئيد و با 1 ليوان آب روي شعله گذاشته تا برنج كاملا" پخته و له شود سپس 1 ليوان شير و 1 قاشق مرباخوري شكر به آن اضافه كرده روي شعله ملايم حرارت دهيد تا برنج لعاب بيندازد و به غلظت مناسب برسد.

🍛🍛🍛🍛🍛
🍲 #حليم_گوشت و برنج:
يك تكه گوشت مرغ يا گوسفند را با كمي پياز بپزيد سپس 2 قاشق غذاخوري برنج را به آن اضافه كنيد تا كاملا" بپزد و له شود از روي شعله برداريد .مادر و کودکی ها با گوشت كوب آن را له كرده و 1 قاشق مرباخوري كره اضافه كنيد و موقع دادن غذا در صورت تمايل كمي شكر به آن اضافه كنيد.
🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜
🍲 #پوره_سيب_زميني:
2 عدد سيب زميني را بشوييد و با پوست بپزيد سپس پوست آن را بكنيد و با قاشق يا گوشت كوب آن را نرم و با كمي روغن مايع يا كره و 5 قاشق غذاخوري شير مخلوط كنيد و دوباره روي اجاق بگذاريد.
مامان جانا(تودلی)🐣💕 مامان جانا(تودلی)🐣💕 هفته هفتم بارداری
‍ #برنامه_غذایی_یازده_دوازده_ماهگی_کودک

جدول زمان بندی تغذیه در یازده و دوازده ماهگی
تعداد دفعات شیر و غذای کمکی در ابتدای یازده_ماهگی تا آخر پایان دوازده_ماهگی

زمان تغذیه

سحر یا سپیده دم شیر مادر
صبح شیر مادر + زرده تخم مرغ آب پز (مقدار آن بسته به اشتهای کودک، سه روز در هفته) / شیر مادر + تکه ای نان نرم با مقدار کمی کره و مربا یا پنیر و پودر گردوی نرم شده یا کورن فلکس که در شیر مادر حل شده است (چهار روز در هفته)

10 تا 11 صبح تکه های کوچک میوه نرم شده یا پوره میوه شیرین یا آب میوه در حدود 30 میلی لیتر (نصف استکان)

ظهر حلیم مرغ یا حلیم گوشت گوسفند (گوشت و سبزیجات + برنج یا ماکارونی نرم شده) + نصف خرما در صورت تمایل + آب جوشیده سرد شده

بعد از ظهر شیر مادر + پوره سبزیجات و حبوبات یا فرنی (5 تا 6 قاشق مربا خوری) + تکه ای نان یا بیسکویت به همراه کره و مربا یا یک قاشق مربا خوری از 2 تا 3 نوع آجیل نرم شده مخلوط با کمی شیر
غروب حلیم یا سوپ (5 تا 6 قاشق مربا خوری) + شیر مادر در صورت تمایل کودک + چند قاشق آب جوشیده سرد شده
شب شیر مادر + ماست مخلوط با مربای مورد علاقه کودک (5 تا 6 قاشق مربا خوری)
آخر شب تا سحر شیر مادر (در صورت بیدار شدن کودک)


توصیه هایی در مورد تغذیه در یازده و دوازده ماهگی

مقدار غذای کودک در این سن باید با حجم کم باشد و به مقدار زیاد هم نباید به او غذا داد.
در این مرحله سنی باید سه تا چهار وعده شیر داده شود.

از دادن غذا های سفره خانواده به علت داشتن نمک و چاشنی اجتناب ورزید