اندازه گیری طول سرویکس چیست؟
طول سرویکس به اندازه گیری طول انتهای پایین رحم در دوران بارداری گفته می شود. گاهی طول سرویکس زودتر از موعد کم شده و ریسک زایمان زودرس را افزایش می دهد. به زایمان بین هفته 20 تا پایان هفته 36 بارداری زودرس گفته می شود. هر چقدر زایمان زودتر باشد ریسک به خطر افتادن سلامت جنین بیشتر است.

قبل از بارداری سرویکس (قسمت پایین رحم که به واژن متصل است) سفت، بلند و بسته است. در طول بارداری، سرویکس نرم می شود. با نزدیک شدن به زایمان، طول آن کوتاه شده و در نهایت باز می شود. باز شدن دهانه رحم پیش از هفته 37 با ریسک زایمان زودرس همراه است.

اهمیت اندازه گیری طول سرویکس
تقریبا در همه زنان باردار در هفته 32 تا 34 بارداری دهانه رحم شروع به کوتاه شدن می کند تا برای زایمان آماده شود. در زنانی که در معرض خطر زایمان زودرس نیستند تا قبل از آن تغییر قابل توجهی در طول دهانه رحم ایجاد نمی شود.

تصویر
۱۲ پاسخ

اندازه گیری طول سرویکس برای چه افرادی است؟
به زنان بارداری که به علت سابقه زایمان زودرس، جراحی سرویکس یا بارداری چند قلو در معرض خظر زایمان زودرس هستند این نوع سونوگرافی توصیه می شود. مطالعات نشان می دهند، تقریبا 45% موارد زایمان های زودرس ناشی از کوتاهی سرویکس بوده و در صورتیکه به موقع تشخیص داده شوند قابل درمان هستند.

علائم کوتاه شدن طول سرویکس
انقباضات منظم یا مکرر رحم
کمر درد
فشار لگن
ترشحات غیر طبیعی واژن
سونوگرافی طول سرویکس چگونه انجام می شود؟
سونوگرافی طول سرویکس به صورت واژینال است. در این روش پزشک متخصص پروب دستگاه سونوگرافی را داخل واژن می کند. سپس، بر اساس آن طول سرویکس محاسبه می شود.

بهترین زمان اندازه گیری طول سرویکس در بارداری
بهترین زمان انجام سونوگرافی طول سرویکس هفته 19 و 20 بارداری است. البته در مواردی که فرد سابقه زایمان زودرس داشته است ممکن است اوایل سه ماهه دوم (هفته 12 تا 14) انجام شود.

اندازه نرمال طول سرویکس
به طور کلی، یک عدد ثابت نداشته و بر حسب سن بارداری متغیر است

طول سرویکس پیش از بارداری

طول دهانه رحم در اکثر زنان بین 35 تا 55 میلی متر است.

طول سرویکس بین هفته 16 تا 24 بارداری

طول دهانه رحم معمولا 35 تا 48 میلی متر است. دهانه رحم کوتاه به طول کمتر از 25 میلی متر قبل از هفته 24 گفته می شود.

طول سرویکس بین هفته 32 تا 34 بارداری

به صورت طبیعی دهانه رحم کوتاه می شود و تا اواسط-اواخر سه ماهه سوم به کمتر از 30 میلی متر می رسد.

امروز زایمان دارم استرس دارم

مامانا داخلی راه بیمارستانم برام دعا کنین

🙏🙏🙏🫶

مرسی مهربونم

مرسی عزیزم

مرسی عزیزم

سلام عزیزم حالت خوبه لطفا منو راهنمایی کن من ۱۴ روز قبل رابطه مشکوک داشتم قرص مارلین خوردم فرداش ال دی خوردم تو همین ۱۵ روز من ی بسته کامل مارلین خوردم نصف بیشتر ال دی کی پریود میشم

توی سونوی انتی طول سرویکس رو میگن؟

🤌🤌🫶

درمان کوتاه شدن سرویکس در بارداری
درمان هایی وجود دارد که می تواند به تاخیر در زایمان زودرس تا حد امکان کمک کند. این درمان ها عبارتند از:
• سرکلاژ دهانه رحم: سرکلاژ دهانه رحم در اصل یک بخیه قوی است که دهانه رحم را محکم می بندد تا بیش از این باز نشود. اگر سابقه دهانه رحم کوتاه داشته اید، اندازه دهانه رحم شما کمتر از 25 میلی متر است، یا اگر نارسایی سرویکس یا دهانه رحم دارید، پزشک ممکن است برای جلوگیری از سقط جنین و حفظ سلامت نوزاد، سرکلاژ را در اوایل سه ماهه دوم توصیه کند. پزشک شما بخیه سرکلاژ را پس از اینکه زایمان برای شما ایمن شد، یعنی از اتمام 36 هفته تا 38 هفته، برمی دارد؛
• پروژسترون: در تحقیقات انجام شده آمپول یا شیاف پروژسترون در کاهش زایمان زودرس مفید گزارش شده است. در واقع، پروژسترون احتمال تکرار زایمان زودرس را برای زنانی که قبلاً زایمان زودرس داشته‌اند، نصف می کند؛
• پساری: پساری جایگزین جدیدتری برای سرکلاژ و پروژسترون در نظر گرفته می شود. پساری یک حلقه کوچک است که بدون نیاز به جراحی دور دهانه رحم قرار می گیرد و برای بستن آن طراحی شده است. در مقایسه سرکلاژ دهانه رحم و پساری نشان داده شده که پساری دهانه رحم ممکن است گزینه بهتری باشد؛
• استراحت در رختخواب: گاهی اوقات، پزشک ممکن است استراحت و نظارت مداوم را توصیه کند. استراحت می تواند از عدم رابطه جنسی یا فعالیت شدید گرفته تا استراحت مطلق و فقط برای ادرار کردن و خوردن از بستر خارج شدن باشد؛
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که استراحت مطلق در رختخواب برای جلوگیری از زایمان زودرس ثابت نشده است.


سوال های مرتبط

مـحـدثه💖 مـحـدثه💖 قصد بارداری
- وزن طبیعی جنین سه ماهه سوم بارداری

 رشد جنین در هفته 32 بارداری

 استخوان بندی جنین کاملاً شکل گرفته است ولی هنوز استخوان ها نرم هستند. لگد و مشت زدن او در این زمان قوی است. چشم های جنین می تواند باز و بسته شود و تغییر در نور را احساس می کند.  بدن جنین شروع به ذخیره مواد معدنی مورد نیازش مثل آهن و کلسیم می کند. کرک های روی بدن جنین شروع به ریزش می کنند. وزن جنین به سرعت رو به افزایش می رود که در حدود 220 گرم در هفته است. در هفته 32 بارداری قد جنین حدود 37 تا 40 سانتی متر و وزن جنین بین 1کیلو و 800 گرم تا 2 کیلوگرم است. 

 رشد جنین در هفته 36 بارداری

چربی محافظ دور بدن جنین که ورنیکس نام دارد بیشتر می شود.  چربی بدن او افزایش پیدا می کند. جنین بزرگتر و بزرگتر می شود و جای حرکت او در رحم مادر تنگ تر می شود. حرکات جنین در شکم مادر با فشار کمتری انجام می گردد، ولی مادر کشش و حرکات او را احساس می کند. در هفته 36 بارداری قد جنین در حدود 40 تا 47 سانتی متر است و وزن جنین حدود 2 کیلو و 700 گرم تا 3 کیلوگرم است.

  رشد جنین از هفته 37 تا هفته 40 بارداری

در انتهای هفته 37 جنین تقریباً زمان کامل رشد در رحم را طی کرده است. اندام های داخلی جنین آمادگی آنرا دارند تا خارج از رحم مادر نیز عمل کنند.  اکنون که مادر به زمان زایمان نزدیک می شود، سر جنین احتمالا رو به پایین قرار می گیرد که در بیشتر موارد بچه به این طریق متولد می شود.  در زمان تولد احتمالاً وزن نوزاد حدود 3 تا 4 کیلوگرم است و قد نوزاد بین 50 تا 55 سانتی متر است. بیشتر کودکانی که زمان کامل 9 ماهه را در شکم مادر گذرانیده اند همین حدود قد و وزن را دارند. اما نوزادان سالم به اندازه های مختلف بدنیا می آیند.
مـحـدثه💖 مـحـدثه💖 قصد بارداری
2- وزن طبیعی جنین سه ماهه دوم بارداری

 رشد جنین در هفته 16 بارداری

بافت ماهیچه ای و استخوانی جنین به شکل گرفتن ادامه می دهند و استخوان بندی کاملی را می سازند.  پوست او شروع به شکل گیری می کند و به اندازه ای شفاف است که می توان  تقریبا داخل آنرا دید. اولین حرکات روده ای جنین آغاز می گردد. جنین حرکاتی مانند مکیدن با دهان را انجام می دهد. در هفته 16 بارداری اندازه قد جنین به 10 تا 12 سانتی متر می رسد و وزن تقریبی جنین بین 80 تا 90 گرم است.

 رشد جنین در هفته 20 بارداری

جنین حرکات بیشتری انجام می دهد و احتمالاً شما به خود می بالید. بدن جنین پوشیده از کرک های نرم و نازکی است که پوست بدن وی را محافظت می کند. ابروها، مژه ها، ناخن های دست و پاها شکل گرفته اند. جنین حتی می تواند خود را بخاراند. جنین می تواند بشنود و ببلعد. در این زمان شما در نیمه راه هستید، در هفته 20 بارداری قد جنین در حدود پانزده سانتی متر و وزن جنین حدود 250 گرم است.

  رشد جنین در هفته 24 بارداری

 مغز استخوان های جنین شروع به ساختن سلول های خونی می کند. جوانه های چشایی بر روی زبان او شکل می گیرند. اثر انگشتان دست و  پای جنین در این زمان شکل گرفته اند. موی واقعی بر روی سر او شروع به رویش می کند. شش های جنین شکل گرفته اند ولی مشغول به کار نشده اند. عکس العمل دست ها و پاهای جنین در برابر صداهای بلند گسترش می یابد. جنین بطور منظم می خوابد و بیدار می شود. بدن جنین شروع به جمع کردن چربی می کند و وزن او زیاد می شود. در هفته 24 بارداری قد جنین 30 سانتی متر است و وزن جنین تقریباً 650 گرم است.
مـحـدثه💖 مـحـدثه💖 قصد بارداری
رشد جنین در هفته 4 بارداری

در هفته 4 بارداری توپ سلولی که درون رحم کاشته شده است در حال برپایی پایه های اصلی حیات آینده خود به عنوان یک جنین است. مغز، قلب و ستون فقرات جنین شروع به شکل گرفتن می کند و بازوها و پاها شروع به رشد می کنند.

 رشد جنین در هفته 8 بارداری

 تمامی اعضای داخلی اصلی و ساختمان بدنی شروع به شکل گرفتن می کنند. قلب جنین بطور منظم ضربان دارد. بازوان و پاها بیشتر رشد کرده و انگشتان دست ها و پاها شروع به شکل گرفتن می کنند. اندام های تناسلی شروع به شکل گرفتن می کنند. چشم ها بطرف جلوی صورت حرکت کرده و پلک ها شکل می گیرند. بند ناف به وضوح قابل مشاهده است. در انتهای هفته 8 بارداری جنین شباهت زیادی به انسان پیدا می کند، قد جنین تقریبا به اندازه 2 و نیم سانتی متر و وزن جنین کمتر از سه و نیم گرم است.

  رشد جنین در هفته 12 بارداری

در هفته 12 بارداری رگ های عصبی و ماهیچه های جنین شروع به کار با یکدیگر می کنند. جنین می تواند مشت خود را ببندد. اندام های تناسلی خارجی قابل مشاهده است و می توان پسر یا دختر بودن آنرا تشخیص داد. خانم ها در سه ماهه دوم یا بعد از آن می توانند بدانند صاحب فرزند دختر یا پسر خواهند شد. پلک ها بسته است تا رشد چشم ها را پشتیبانی کند. آنها تا هفته بیست و هشتم دوباره باز نخواهند شد. سرعت رشد سر کاهش خواهد یافت و جنین درازتر می شود.در هفته 12 بارداری قد جنین هفت و نیم سانتی متر است و وزن جنین تقریباً 28 گرم است.
طب سنتی طب سنتی قصد بارداری
#تغذیه پس از زایمان #سیر_شدن_نوزاد# علت سیرنشدن نوزاد

💥نوزادانی که دائم شیرمی خورند ودائم #گرسنه هستند وگریه می کنند علت قوت نداشتن شیر مادر است وانگار نوزاد فقط آب می خوردوسیر نمی شود.

💥تنها چیزی که باعث می شود گرم شود وقت داشته باشد چربی است وجود چربی در شیر مادر باعث سیر شدن نوزاد و رشد بهتر نوزاد می شود.👇👇

✅مصرف شیر محلی سالم + روغن حیوانی روزی یک لیوان

✅۱۰ روز اول بعد از زایمان مادر باید حتما کله و پاچه بخورد واگر تا ۴۰روز بخورد عالی هست طوری که می تواند دو نوزاد را همزمان شیر دهند.

✅مصرف آب کله پاچه هم مفید است پاچه گاو را هم می توان داخل کله پاچه ریخت.

✅تمام اعضای کله پاچه باهم مصرف شود که طبعش معتدل شود.

✅موقع خوردن کله پاچه فرد احساس سنگینی در معده می کند هضم کننده کله پاچه سویق خشک گندم است ۳_۲ قاشق غذا خوری بعد از مصرف کله وپاچه.

✅مصرف تخم مرغ سرخ شده در روغن حیوانی زیاد

✅مصرف کاچی باروغن حیوانی

✅مصرف #زیره_جوش

✅کباب گوسفندی به همراه دنبه

✅حلیم پر چرب

✅شیر+ عسل

✅شیر+ زرده تخم مرغ

✅آبگوشت با دنبه زیاد

✅صبحانه روغن حیوانی+ عسل

✅شیر برنج+روغن حیوانی

✅مصرف انواع مغز ها
zari zari قصد بارداری
🚨لیست داروهای خطرناک برای جنین و ممنوع در بارداری‼️


1️⃣ایزوترتینوئین (آکوتان): برای درمان آکنه شدید استفاده می‌شود، اما مصرف آن در بارداری می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های جدی در جنین شود.
  2️⃣ داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs): مانند ایبوپروفن و ناپروکسن؛ مصرف این داروها در سه‌ماهه سوم بارداری می‌تواند باعث مشکلات قلبی در جنین و تأخیر در زایمان شود.
3️⃣ مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors): مانند کاپتوپریل و انالاپریل؛ این داروها می‌توانند باعث ناهنجاری‌های کلیوی و سایر مشکلات در جنین شوند.
4️⃣ وارفارین: این داروی ضدانعقاد می‌تواند منجر به خونریزی و ناهنجاری‌های مادرزادی در جنین شود.
5️⃣تتراسایکلین‌ها: این آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها و مشکلات رشد استخوانی در جنین شوند.
6️⃣تالیدومید: مصرف این دارو در بارداری می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های شدید مادرزادی شود.
7️⃣متوترکسات: این دارو می‌تواند باعث ناهنجاری‌های مادرزادی و مشکلات رشد در جنین شود.
8️⃣فنی‌توئین: این داروی ضدتشنج می‌تواند خطر ناهنجاری‌های مادرزادی را افزایش دهد