غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟


در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کم‌غذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .


میزان غذای کمکی :


هر غذای کمکی که برای کودک شروع می‌کنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشق‌های غذای کمکی را زیاد می‌کنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کم‌کم به آن غذای کمکی عادت کند .

برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود .

برای اضافه کردن زرده تخم‌مرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخم‌مرغ را به کودک می‌دهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد می‌کنیم تا زمانی که یک زرده تخم‌مرغ کامل به کودک بدهیم

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۵ ماهگی
‍ #تغذیه_کمکی❤

🍲نحوه شروع غذای کمکی🍡🍭🍨🍜

1⃣. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به سه قاشق مرباخوری، روز چهارم، چهار قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 8 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

📝نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

2⃣. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

3⃣. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

4⃣. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد
مامان امیررضا مامان امیررضا هفته بیست‌ویکم بارداری
#مواد_مغذی

👈روشهای ساده و ارزان برای مقوی و مغذی کردن غذای کودک:

🆘با استفاده از پودر #جوانه غلات و حبوبات می توان غذای کودک را #مقوی و #مغذی کرد. زیرا این مواد علاوه بر اینکه سرشار از #ویتامین های B و C هستند به #هضم غذا هم کمک می کنند.


#طرز_تهیه_جوانه_غلات_و_حبوبات:

✴️ابتدا مقداری #گندم، #ماش یا #عدس را به مدت 2 تا 3 روز خیس کنید، بعد آن را در یک سینی تمیز پهن کرده و یک پارچه تمیز و مرطوب روی آن پهن کنید و هر روز پارچه را آب بزنید. پس از اینکه جوانه ها سبز شد می توانید جوانه کامل را به سوپ یا آش کودک اضافه کنید.

✴️برای تهیه پودر #جوانه_غلات و حبوبات باید جوانه ها را خشک کرده و به #پودر تبدیل کنید و هر بار مقدار کمی از آن را (با توجه به سن کودک از 1 قاشق مرباخوری تا 1 قاشق سوپ خوری سر صاف) به #سوپ یا هر نوع غذای کودک اضافه کنید. با این کار هم انرژی غذای کودک افزایش می یابد و هم #پروتئین، #ویتامین ها و #املاح غذای کودک بیشتر می شود. پودر جوانه غلات و حبوبات را می توان در یک شیشه درب دار ریخته وتا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
مامان جانا(تودلی)🐣💕 مامان جانا(تودلی)🐣💕 هفته نوزدهم بارداری
‍ ‍ #برنامه_غذایی_نه_ده_ماهگی_کودک

جدول زمان بندی تغذیه در نه و ده ماهگی
تعداد دفعات شیر و غذای کمکی در ابتدای نه ماهگی تا آخر ده ماهگی
زمان تغذیه
سحر یا سپیده دم شیر مادر
صبح شیر مادر + زرده تخم مرغ آب پز (یک قاشق چایخوری، سه روز در هفته) / شیر مادر + حریره یا فرنی (4 تا 5 قاشق مربا خوری بسته به اشتهای کودک، چهار روز در هفته)
10 تا 11 صبح پوره میوه یا تکه هایی از میوه نرم شده یا آب میوه به مقدار 30 میلی لیتر (نصف استکان)
ظهر سوپ (10تا 15 قاشق مربا خوری) + نصف خرما در صورت تمایل کودک
بعد از ظهر شیر مادر + پوره سبزیجات (5 تا 10 قاشق مربا خوری) + آب جوشیده سرد شده
غروب شیر مادر + ماست شیرین (5 تا 10 قاشق)
شب شیر مادر
آخر شب تا سحر شیر مادر (در صورت بیدار شدن کودک)
توصیه هایی در مورد تغذیه در نه و ده ماهگی
زرده تخم مرغ پخته و نرم شده را می توانید با حریره یا فرنی یا مقداری شیر مادر مخلوط نمایید و به کودک بدهید.

می توانید حبوبات و مغز هایی را که دارای پروتئین، کلسیم، روی، آهن و چربی های مفید است به صورت پوره در آورده و به غذای کودک اضافه نمایید. حبوباتی مانند عدس و ماش هضم آسان تری دارند.
سن نه ماهگی غذای انگشتی برای کودک بسیار جذاب است حتما غذا را جلو کودک بگذارید تا خودش به دهان ببره