سوال های مرتبط

مامان دلوین🤍🖇 مامان دلوین🤍🖇 ۱ سالگی
# آیا میتوان شیر مادر را چرب کرد تا کودک وزن گیری بهتری داشته باشد؟

#افزایش_چربی_شیرمادر
#وزن_گیری_شیرخوار

رژیم غذاییِ مادر شیرده باید:
دارای مایعات فراوان💧،پروتئین (گوشت قرمز و مرغ و ماهی و...) 🍗🐟و کربوهیدران  غلات و حبوبات🍚 و میوه‌ها و سبزیجات 🍎🍐🍏و ویتامین‌های گوناگون و آهن و دیگر مواد معدنی لازم (کلسیم، منیزیم، روی و...) باشد تا رشد کودک را برآورده کند
اندازه‌ی چربی و کالریِ شیر مادر را چندان نمی‌توان افزود و هر مادری و هر پستانی اندازه‌ی مشخصی چربی و کالری تولید می‌کند.
✳️اما چگونگی ِ شیر دادن بر اندازه‌ی چربی ِ شیر اثر دارد، چگونه؟
در هر بار شیر دادن، آن شیری که در آغاز از پستان بیرون می‌آید چربی ِ اندک و آب بیش‌تر دارد (تا تشنگی شیرخوار را فروبنشاند) و شیری که در پایان شیر خوردن بیرون می‌آید آبِ کم‌تر دارد و چربی بیش‌تر تا شیرخوار را خوب سیر کند. اگر فاصله‌ی زمانی ِ میان شیر دادن‌ها دراز باشد شیر فرصت دارد آبکی‌تر شود و درصد چربی ِ آن کم‌تر، اما اگر این فاصله‌ی زمانی کوتاه و کوتاه‌تر شود درصد چربی ِ شیر مادر نیز بیش و بیش‌تر می‌شود. هر قدر چربی شیر بیشتر باشد شیرخوار وزن گیری بهتری خواهد داشت
مامان فاطمه خانم مامان فاطمه خانم ۱ سالگی
* 🚼دستورالعمل شروع و نحوه مصرف #قطره_آهن برای کودکان و شیرخواران

🔸برای کلیه شیرخوارانی که با وزن طبیعی متولد می شوند ( اعم از کودکانی که با شیر مادر و یا شیر مصنوعی تغذیه می شوند) دادن قطره #آهن از پایان #شش_ماهگی و یا همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 24 ماهگی به میزان روزانه حداکثر 15 میلی گرم آهن المنتال ( خالص ) معادل حداکثر 15قطره آهن در روز توصیه میشود .
🔸در صورتی که بدلیل اختلال رشد کودک ، تغذیه تکمیلی بین 4 تا 6 ماهگی شروع شود . قطره آهن همزمان با شروع غذای کمکی به میزان 15 قطره در روز باید به شیر خوار داده شود .
🔸برای همه کودکان نارس و نیز کودکانی که وزن تولد آنها کمتر از 2500 گرم باشد از زمانی که وزن آنها به دو برابر وزن هنگام تولد رسید یا از دو ماهگی (هرکدام زودتر حاصل شود) قطره آهن شروع شود".برای این کودکان میزان آهن 2میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن محاسبه میشود.
🔸 قطره آهن را بین دو وعده شیردهی به کودک بدهید
🔸قطره آهن را در عقب دهان شیرخوار چکانده و سپس مقداری آب به او بدهند تا از تیره شدن رنگ دندانها جلوگیری شو د
مامان میکائیل مامان میکائیل ۹ ماهگی
غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟


در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کم‌غذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .


میزان غذای کمکی :


هر غذای کمکی که برای کودک شروع می‌کنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشق‌های غذای کمکی را زیاد می‌کنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کم‌کم به آن غذای کمکی عادت کند .

برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود .

برای اضافه کردن زرده تخم‌مرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخم‌مرغ را به کودک می‌دهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد می‌کنیم تا زمانی که یک زرده تخم‌مرغ کامل به کودک بدهیم
مامان میکائیل مامان میکائیل ۹ ماهگی
تغذیه نوزاد هشت ماهه
با اینکه نوزاد غذای جامد می‌خورد، اما هنوز شیر مادر و شیر خشک هم میخورد، پس به راحتی میتوان تصمیم گرفت چه مقدار از چه چیزی باید مصرف کنند.

فقط فراموش نکنید که هنوز قسمت عمده غذای نوزادهشت ماهه باید مایعات باشد.

به این موضوع اینگونه نگاه کنید

نوزاد شما بین 750 تا 900 کالری در روز نیاز دارد. 400 تا 500 کالری از آن را باید از شیر مادر یا شیر خشک بدست بیاورد.

بنابراین وعده غذایی را با شیر مادر یا یک بطری شیر خشک شروع کنید.

سپس یک وعده غذایی شامل میزان کافی از چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین به نوزاد بدهید.

در هشت ماهگی، ممکن است بخواهید غذاهای سفره و غذاهای انگشتی با بافت های مختلف را به فهرست غذای نوزاد اضافه کنید.

نوزاد را هنگام صرف غذا کنار خانواده و کنار سفره بنشانید، این یک روش عالی برای پرورش عادات غذایی مناسب است.

هشت ماهگی زمان خوبی برای شروع دادن مایعات به نوزاد است.

در ابتدا، ممکن است فنجان مایعات بیشتر یک اسباب بازی باشد تا یک فنجان، اما خوب است دادن مایعات به نوزاد خود را هرچه زودتر آغاز کنید.

چون باعث می‌‎شود او راحت تر و زودتر به نوشیدن آب و مصرف مایعات عادت کند
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۵ ماهگی
‍ #تغذیه_کمکی❤

🍲نحوه شروع غذای کمکی🍡🍭🍨🍜

1⃣. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به سه قاشق مرباخوری، روز چهارم، چهار قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 8 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

📝نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

2⃣. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

3⃣. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

4⃣. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد