💕💕

برای مادرانی که به هر دلیلی به فرزندشون نتوانسته اند شیر بدهند...


بعضی ها ابراز تأسف کردید که چرا نتونستید شیر بدید و بعضی ها هم از عقاید دیگران و دخالت ها و قضاوت ها گفتید.

متاسفانه خیلی ها هنوز شیرخشک دادن رو نشونه کم‌تحملی مادر و نوعی سرباز زدن از نگهداری صحیح #کودک می‌دونن. این نوع تفکرات و تصورات این روزها با دلایل و توجیهات علمی رد شده؛ شیرخشک دادن به گروه‌هایی از شیرخواران واجبه اگر غیر از این باشه، رشدشون دچار اشكال می‌شه.

- مثل نوزادانی که قدرت مکیدن کافی ندارن و نمی‌تونن سینه مادر رو تا زمانی که سیر میشن بمکن. این ضعف توی اون‌ها باعث می‌شه همیشه گرسنه باشن و گریه کنن. این موضوع رشد #نوزاد رو با اختلال مواجه می‌کنه که تو این شرایط پزشک متخصص مصرف شیرخشک رو توصیه می‌کنه. و یا مادران شاغلی که نمی‌تونن در فاصله زمانی‌ کوتاه به نوزاد شیر خودشون رو بدن.
و‌ یا مادرانی که از لحاظ روانی با شیر دادن دچار مشکل میشن!

-درسته که شیر مادر بهترین گزینه برای نوزاد محسوب میشه و در اون شکی نیست، ولی شرایط بچه ها و اصولا آدم ها با هم فرق میکنه و هیچ کسی نمیتونه مادری رو که به هر دلیلی به فرزندش شیر خشک میده قضاوت کنه یا با توصیه هاش اون رو ناراحت کنه حتی اگر اون شخص نزدیک ترین فرد به مادر باشه چون هر مادری بهترین ها رو برای فرزندش می خواد و بنا به شرایط جسمی و روانی و زمانی، اونه که باید در این مورد تصمیم بگیره.

یادمون باشه که با قضاوت ها و توصیه های نابجا همدیگه رو ناراحت نکنیم و برای تصمیم و شرایط هم احترام بزاریم تا دنیا جای بهتری برای زندگی کردن باشه💓

🔺 اگر مادری رو‌میشناسید که نیاز داره این مطلب رو بخونه حتما براش بفرستید ❤️🌱

۶ پاسخ

منم دکتر از اول گفت کمکی بده شیرت سیرش نمیکنه یه زندایی داشتم می‌گفت شیرافزا میخوردی و فلان ببین عروسم چقدر شیر کرد . جالبه دخترش الان زایمان کرده از قبل زایمان شیر خشک گرفته تازه الآنم داره شیرخشک میده به همراه شیرش😅این آدم ها عادت اینه خیلی چیزا رو برا ما بد دارن بر خودشون نه هر چند می‌دونم شیر مادر واقعا عالیه ولی طرز تفکراتشون پوسیده هست

چقد حق گفتی عزیزم ولی کیه که اینارو بدونه من خودم الان دوقلو دارم هنوزم که هنوزه بعضیا همش میگن باید شیر خودتو میدادی بهشون درحالیک اینا اصلا قدرت مکیدن نداشتن و من مجبور بودم شیرخشک بدم بخاطر رشد و سلامتیشون چقد با این حرفا مامانا اذیت شدن و هیچکس نفهمید🥲

دقیقا درسته تو هر کاری که به ما مربوط نیست دخالت نکنیم
به هر دلیلی نمیخواد شیر بده به کسی غیر از مادر و پدر مربوط نمیشه

شیر مادر میدم من ولی گاهی واقعا مجبورن بعضی مادرا شیر خشک بدن ولی هستن مادرایی که سعی نمیکنن شیر خودشون زیاد کننن به بهونه بچه رو محروم میکنن ولی هستن برای زیبایی اندامشون شیر نمیدن ویا میگن لاغریم ضعیفیم نمیتونیم شیر بدیم

چقدر حق گفتی
من با اینکه خودم شیر خشک ندادم
ولی برای تک تک مادرانی که مجبورند شیر خشک بدن به هر دلیلی احترام قائل ام

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

سوال های مرتبط

مامان گل رز مامان گل رز ۱۰ ماهگی
این متنو که میزارم خیلی به درد مامانا می‌خوره 😉چون مطمئنم بیشتر مامانا درگیرند که غذای بچه‌شونو نگه دارن یا نه
و یا اینکه می‌تونم بهشون غذای دو ساعت قبل یا چند ساعت قبل رو بدن یا نه

مدت‌زمانی که می‌تونید غذای کودک رو نگه دارید و دوباره بهش بدید، بستگی به نوع غذا و شرایط نگهداری داره. در ادامه برات دسته‌بندی می‌کنم:

1. غذای تازه‌ی پخته‌شده (خانگی):

در دمای اتاق (۲۰-۲۵ درجه): حداکثر ۲ ساعت

در یخچال (۴ درجه): ۲۴ تا ۴۸ ساعت (اگر کودک ازش نخوره و با قاشق تمیز برداشته بشه)

در فریزر: تا ۲ ماه (برای غذاهای پوره‌ای و ساده)


2. غذای باقی‌مانده‌ای که کودک ازش خورده:

چون بزاق کودک وارد غذا شده، باید بلافاصله دور ریخته بشه. نگهداری یا دوباره گرم‌کردن این نوع غذا توصیه نمی‌شه.


3. شیر مادر یا شیر خشک آماده‌شده:

در دمای اتاق: ۱ تا ۲ ساعت

در یخچال: شیر مادر تا ۴ روز، شیر خشک آماده تا ۲۴ ساعت

در فریزر (برای شیر مادر): تا ۶ ماه


نکات مهم:

همیشه قبل از دادن غذا، بوی غذا و ظاهرش رو چک کن.

غذا رو فقط یک‌بار گرم کن و باقی‌مانده‌اش رو دور بریز.

برای نگهداری، از ظروف تمیز و دربسته استفاده کن.



امیدوارم که این متنم به درد شما خورده باشه مامانای گل 🫰🏻🌷
مامان دردونه مامان دردونه ۱۲ ماهگی
یه نکته خیلی مهم برای اونهایی که پست های من در مورد آموزش خواب مستقل رو خوندن.
منظور از خواب مستقل اینه که خوابیدن بچه وابسته به شیر نباشه. یعنی شیر و خواب دوتا مسئله جدا باشند نه اینکه بچه شیر بخوره که بخوابه.
تواب مستقل به معنی این نیست که بچه رو توی اتاقش تنها رها کنیم که برای خودش بخوابه.

بچه ها تا سن هفت سالگی ناخودآگاهشون بیداره. و وقتی تنها هساند توی اتاق متوجه میشن. و این حس رو دارند که اگه الان گریه کنن گرسنه بشن خودشون رو خیس کنن یا بترسن هیچ کس کنارشون نیست و بهتره تا این سن حتما کنار والدین بخوابند ولی در تخت خودشون. نه روی تخت همراه پدر و مادر.

نکته بعدی به هیچ وجه نباید کودک زیر یکسال رو در اتاق خودش تنها خوابوند. این سن شکل گیری عزت نفس و اعتماد به نفس و اعتماد در بچه هاست و تنها خوابیدن اونها در طول شب در اتاقشون این حس ها رو در اونها نادرست شکل میده.

و نکته جالب دیگه ای که بهش برخوردم اینه که پسر بچه ها در سنین زی ۶ سال آسیب پذیرتر از دختربچه ها هستند. پس مواظبت و توجه بیشتری میخوان.

همه پستانداران موقع خواب کنار هم میخوابن تا امنیت بیشتری داشته باشن. انسان تنها پستانداریه که تصمیم گرفته بر خلاف غریزه اش عمل کنه جای خواب بچه اش رو جدا کنه. چرا؟! در مورد علتش بعدا توضیح میدم
اینو خیلی وقت میش تو ایتا گذاشته بودم. اینجا هم منتشر کردم.
مامان دردونه مامان دردونه ۱۲ ماهگی
اگه پست های قبلی منو خونده باشین راجع به خواب مستقل و جدا کردن خواب و شیر از همدیگه قبلا نوشته بودم و پیشرفت خوبی هم ااشتیم. اما چند تا اتفاق از جمله مسافرت ها و از همه بدتر بستری شدن بیمارستانش باعث شد کلا سیستم مون بهم بریزه و بعد بیمارستان خیلی سخت نگرفتم سر این قضیه. چون شیر خوردن زیادش، چسبندگیش و همینطور با شیر خوابیدنش (که حتی کاهی ۴۰ دقیقه یک ساعت به سینه وصل بود و نمیخوابید) انگار همه برای هضم اون اتفاقات و استرس هایی بود که بهش وارد شده بود. میدونین که مکیدن سینه برای بچه ها فقط برای غذا نیست یه عامل مهم آرامش و تنظیم سیستم عصبی شونه. بهشون امنیت میده.
خستگی خودم باعث شده بود که رد بدم و بگم بی خیال خواب مستقل چیه هرکاری همه تا الان کردند منم به وقتش میکنم.
ولی چند روز پیش یه پستی دیدم از تجربه مامانی که داره بچه دو ساله اش رو از شیر میگیره و روز سوم بود و نوشته بود خوابیدنش خیلی سخته و برای خواب گریه میکنه. اصلا دلم نخواست که پسرم برای از شیر گرفتن اینطوری اذیت بشه‌ و طبق گفته روانشناسان کودک خواب و شیر باید از هم جدا باشن که وقتی بچه رو از شیر میگیری فقط شیر قطع بشه، آرامش بچه مختل نشه.
این چارت رو درست کردم. هر بار بدون شیر میخوابه سبز، هر بار با شیر میخوابه قرمز. یه مدت میخوام خودمو پیگیری کنم ببینم اوضاعم چطوره و بعدش برنامه ام رو جدی تر کنم که دیگه هیچ وقت یا شیر نخوابه.
بیدار شدن》شیر》بازی》خواب : این درسته.
بیشترم برای انگیزه داشتن خودمه. چون حس کردم دارم تنبلی میکنم.
[هنوز شیر شب رو قطع نکردم.]
اگه برای شما اینطوری نیست با صبر و مداومت تدریجی فاصله بندازین. اول یه دقیقه بعد دو دقیقه...۵ دقیقه ... ۱۰ دقیقه... کم کم فاصله ایجاد کنین.