سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
ویژگی‌های حرکات: این حرکات مانند پرش‌هایی ملایم و نرم هستند. ابتدا تشخیص آنها مشکل است، اما با پیشرفت بارداری، مشخص‌تر می‌شوند و می‌توان حرکت دست‌و پا و چرخش را تشخیص داد. حرکات دست‌و پا کوتاه‌‌تر و حرکات چرخشی جنین شدیدترند. در هفته‌های آخر بارداری می‌توان این حرکات را از خارج بدن مادر دید.

 

5- لگدها قبل از خواب بیشترند؟ حرکات، زمان مشخصی ندارند، اما چون مادر شب‌ها مایل به استراحت است، شدت آنها را بیشتر حس می‌کند، اما در ساعت‌های بیداری و فعالیت اجتماعی توجه مادر به حرکات کمتر است. ممکن است بعد از خوردن غذای شیرین، حرکات جنین بیشتر شود.

یادمان باشد که حرکت هر جنینی باید نسبت به خودش سنجیده شود، برخی جنین‌ها کلا پرتحرک هستند و برخی کم‌تحرک، اما اگر طی یک روز حرکت جنین ناگهان زیاد یا کم شود، ممکن است نشانه خطر مرگ جنین باشد

6- حداکثر تعداد حرکات: بین هفته 28 تا 32 بارداری است، زیرا حجم مایع آمنیوتیک زیاد است و جنین می‌تواند به خوبی حرکت کند. بعد از هفته 32، حرکات کم می‌شوند، زیرا حجم مایع آمنیوتیک کم می‌شود و جنین در هفته‌های آخر، حرکات چرخشی کمتری دارد و بیشتر دست‌ و ‌پای خود را حرکت می‌دهد.

 

7- تناوب حرکات: در ابتدا، حرکات کوتاه و با فواصل طولانی هستند، مثلا در یک روز حرکات متعددی را حس می‌کنید سپس چند روز هیچ حرکتی را حس نمی‌کنید، زیرا جنین هنوز کوچک است، اما از میانه بارداری تشخیص حرکات جنین منظم می‌شود. گاهی هم مادر سکسکه جنین را متوجه می‌شود که حرکات آن مداوم، پشت‌سر هم و لرزشی است.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
کیسه آب جنین چیست؟

منظور از کیسه آب جنینی کیسه ای است که در اولین هفته ای که جنین داخل رحم تشکیل می شود، به دور او شکل می گیرد که محتوی این کیسه مایعی به نام آمنیوتیک است که برای ادامه حیات و بخصوص تکامل ریه جنین لازم و ضروری است.

علت اصلی پارگی کیسه آب در بیشتر موارد نامشخص است، اما یکی از دلایل اصلی آن عفونت هاست

دکتر عشوری ضمن اشاره به نقش های هورمونی و شیمیایی برای مایع آمنیوتیک و کیسه آب تاکید می کند: جنین تقریبا داخل این مایع شناور است و این مایع نقش مهمی در سلامت او دارد و در واقع تبادلاتی میان جنین و مادر از طریق مایع داخل این کیسه صورت می گیرد که در صورت تحت فشار قرار گرفتن جنین و کاهش میزان این مایع، ممکن است جنین دچار عارضه ها و اختلال های جدی شود و حتی گاهی اوقات، اگر پارگی قبل از 23 هفتگی اتفاق بیفتد، این مساله به از دست رفتن یک عضو یا مرگ جنین منجر می شود.

 نباید فراموش کرد که وجود مایع آمنیوتیک در کیسه آب جنینی و در اطراف جنین می تواند جلوی حوادث و آسیب ها را بگیرد و کاهش آن با خطرات زیادی برای جنین و مادر همراه است
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
راه های کاهش درد زایمان

 

دارویی به نام پتیدین به مادر تزریق می شود که تا اندازه ای از درد زایمان کم می کند. این دارو عضلات اسکلتی فرد را شل می کند و سبب می شود تا مادر به خواب برود.

 

انتونوکس

مخلوطی از گاز و هوا می باشد که از طریق دهان و با ماسک برای کاهش شدت درد تجویز می شود. مادر این گازی را که استنشاق می کند، ترکیبی از اکسیژن و اکسیدنیتروژن است. اگرچه این ترکیب نمی تواند همه درد زایمان را از بین ببرد، اما تا حدی می تواند منجر به کاهش درد در حین انقباضات زایمان شود و آن را قابل تحمل کند.

 این گاز از طریق ماسک و طی عمل تنفس، وارد دهان فرد می شود و هنگامی که انقباضات رحمی شروع می شود، باید مصرف شود و حدود 15 تا 20 ثانیه پس از مصرف، تا حدی دردهای مادر را  کاهش می دهد. برای افزایش اثر این گاز بهتر است تعداد نفس کشیدن را کم کنید و در عوض عمیق و آهسته نفس بکشید .

 عوارض این گاز برای مادر و جنین گزارش نشده است. تنها ممکن است کمی موجب سردرد و خواب آلودگی مادر شود.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان هدیه ی خدا🫧 مامان هدیه ی خدا🫧 هفته هفدهم بارداری
سیر رقیق کننده‌ی طبیعی خون است. مصرف مقادیر زیاد سیر می‌تواند منجر به خونریزی غیر قابل ‌کنترل در حین زایمان شود.
زیاده‌روی در مصرف سیر، می‌تواند منجر به افت فشار خون نیز شود. اگرچه فشار خون پایین برای زنان مبتلا به پره اکلامپسی مفید است اما ممکن است برای دیگران مضر باشد.
در دوران بارداری، فشار خون به دلیل انبساط رگ‌ها در چند هفته‌ی اول کاهش می‌یابد. با این حال، هنگامی که فشار خون به سطح خطرناکی کاهش یابد، ممکن است بدن زن را به شوک بکشاند و باعث ضعف او شود.
سیر می‌تواند با برخی از داروهای ضدانعقادی مانند انسولین، سیکلوسپورین، کوماندین و ساکیناویر واکنش منفی نشان دهد.
خوردن سیر باعث آزاد شدن انسولین و کاهش سطح قند خون می‌شود.
همچنین ممکن است توانایی فرد در جذب ید را کاهش داده و منجر به کم‌کاری تیروئید شود.
افرادی که سابقه یبوست دارند، بهتر است در ‌خوردن سیر احتیاط کرده یا آن را به صورت پخته مصرف کنند.
مصرف زیاد سیر می‌تواند ناراحتی‌های معده و گوارش را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که سابقه بیماری‌های گوارشی دارند، توصیه نمی‌شود.
از دیگر افرادی که باید در خوردن سیر احتیاط کنند، کسانی هستند که مبتلا به آلرژی شده‌اند؛ چرا که سیر باعث افزایش آلرژی در بدن خواهد شد.
بسیاری از خانم‌ها بر این باورند که خوردن سیر در دوران بارداری، می‌تواند باعث سقط جنین شود. اگرچه سیر ممکن است در مقادیر زیاد خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما این اثر تنها در صورت مصرف بیش از حد آن رخ می‌دهد.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
دلایل کاهش حرکات جنین

📌 حرکات جنین نشونه مهمیه که وضعیت سلامت و رشدش رو نشون می‌ده. از هفته ۲۸ به بعد که حرکات منظم‌تر می‌شن، باید بیشتر به تعداد و شدت حرکاتش دقت کنی

❓کاهش حرکات جنین چه دلایلی داره؟
✅ خستگی یا استراحت مادر، مخصوصاً در انتهای روز
✅ افت قند خون، مثلاً وقتی مدتی غذا نخوردی
✅ مشکلات جفت یا کاهش اکسیژن‌رسانی به جنین

❓چند حرکت در روز طبیعی حساب می‌شه؟
✅ از هفته ۲۸ به بعد، اگر در دو ساعت کمتر از ۱۰ حرکت حس کردی، لازمه با پزشک مشورت کنی

❓کاهش حرکات در چه شرایطی خطرناکه؟
✅ اگر به طور ناگهانی یا برای چندین ساعت حرکات خیلی کمتر یا متوقف شد، حتماً باید فوراً به پزشک مراجعه کنی

❓چطور می‌تونم حرکات جنین رو بیشتر حس کنم؟
✅ یک خوراکی شیرین یا آب سرد بخور و به پهلو دراز بکش. معمولاً جنین تا ۳۰ دقیقه بعد شروع به حرکت می‌کنه

❓آیا در اواخر بارداری حرکات کم‌تر می‌شه؟
✅ بله، از هفته ۳۶ به بعد به دلیل کمبود جا ممکنه حرکات کمتر اما قوی‌تر بشن. با این حال، نباید کاملاً متوقف بشن