۷اشتباه والدین که باعث میشود بچه ها بی ادب شوند!

۱_هرگز از کودک نخواهید بخاطر شما دروغ بگوید!
رفتار اشتباه:《بگو مامان خونه نیست》.
راهکار:هنگامی که به کودک میگویید تلفن را جواب بده از او بخواهید حقیقت را بگوید.مثلا از او بخواهید بگوید:《مادرم الان نمیتواند با شماصحبت کند.بعدا خودش با شما تماس خواهد گرفت.》

۲_هر گز فرزندتان را با یکدیگر مقایسه نکنید!
رفتار اشتباه:《چرا نمیتوانی شبیه خواهرت باشی؟》
وقتی فرزندتان را با یکدیگر مقایسه میکنید از یک سو به کودکان نشان می دهید که بین آنها فرق میگذارید و از سوی دیگر،ممکن است رقابت ناسالمی بین آنها شکل بگیرد که تا سال ها بعد ادامه داشته باشد.کودکان صما با یکدیگر تفاوت دارند و در هیچ شرایطی انتظار نداشته باشید شبیه به هم رفتار کنند.

۳_اجازه ندهید کودک از وجودش احساس گناه کند!
رفتار اشتباه:《قبل از اینکه تو به دنیا بیای،زندگی خیلی آسان تر بود.》
راهکار:هنگامی که احساس خستگی میکنید یا بچه ها مشکلی بوجود آورده اند، به جای اینکه کاری کنید که احساس گناه کنند،از کلمات محبت آمیز برای صحبت با آنها استفاده کنید.مثلا بگویید:《مامان/بابا به چند دقیقه سکوت و آرامش نیاز دارد.》

تصویر
۳ پاسخ

۷_مکالمه تلفنی یا پیام دادن به دیگران را به کودک ترجیح ندهید
رفتار اشتباه:《نمیبینی که دارم با تلفن صحبت میکنم؟》
راهکار:هنگام شام یا هنگامی که دارید با فرزندتان وقت میگذرانید، تلفن را روی پیغام گیر بگذارید یا اینکه به شخص بگویید بعدا با او تماس میگیرید.مجبور نیستید پیام های متنی را نیز بلافاصله پاسخ دهید،آنها میتوانند منتظر بمانند تا فرزند دلبند شما راحت بخوابد یا لحظه های آرامی را در اتاقش سپری کند.

۴_به کودک عذاب وجدان ندهید!
رفتار اشتباه:《تو خیلی خودخواه هستی》
اگر با کودک رفتار همدلانه داشته باشید و احساسات او را درک کنید،او نیز همین رفتار ها را در پیش خواهد گرفت.اجازه دهید کودکان ببینند و درک کنند که چه کارهایی خوبی برای دیگران انجام میدهید،زیرا احتمالا از اعمال شما تقلید خواهند کرد.به عنوان مثال،کمک به افراد مسن یا کمک به همسایگان را به آنها نشان دهید،تحسین کنید.

۵_نگذارید کودک رفتار حق به جانب داشته باشد!
رفتار اشتباه:《وقتی کسی هواسش نیست،از فرصت استفاده کن و برو اول صف بایست.》《فقط به خودت فکر کن،نمیخواهد نگران دیگران باشی》
راهکار:بچه ها را تشویق کنید که در صف ها نوبت را رعایت کنند. به آنها بگویید:《اگر میخواهید جلوی صف باشید باید زودتر از دیگران به آنجا برسید.》کودکان نباید احساس کنند که چون بچه های شما هستند برای همه چیز حق دارند.

۶_به کار یا رفتار زشت کودک نخندید و او را تشویق نکنید!
رفتار اشتباه:《میبینی چقدر بانمک است؟》(درحالی که فحش داده است)
راهکار:والدین باید حس خندیدن یا عذر خواهی کردن در چنین موقعیت هایی را در خود کنترل کنند.به جای آن،باید سریع کودک را از موقعیت خارج کنند،کاری را که از او انتظار دارند برایش تکرار کنند و منتظر بمانند
تا کودک قبل از آنکه به اواجازه دهند برگردد،آرام شود.

👌👌👌👌👌👌👌

سوال های مرتبط

مامان 🍒حلما🍒 مامان 🍒حلما🍒 ۲ سالگی
چگونه فرزندم را تشویق کنم تا وسایلش را به دیگران بدهد؟

در پیام دیروز برای شما شرح دادیم که احساس مالکیت در کودکان کاملا طبیعی است. اما می توان برای تقویت حس بخشندگی و شریک شدن وسایل با سایر همسالان، کودک را تشویق کرد. به این صورت که:
• کودک را مجبور نکنید. به یاد داشته باشید که کودکان تا قبل از سه تا چهار سالگی فقط به نیازهای خودشان می اندیشند، دنیا را از دید او ببینید و هرگز با دعوا و تحقیر و مقایسه او را مجبور نکنید.
• حتی در سنین بالای 4 سال بعضی از وسایل بچه ها برای آنها حکم گنج را دارند، همانطور که شما حلقه ازدواجتان را به کسی نمی دهید، از او هم چنین انتظاری نداشته باشید.
• قبل از ورود مهمان ها، اسباب بازی هایی که فرزندتان روی آنها حساس است را جمع کرده و سایر مواردی که برای بازی مهمان ها مناسب است را بچینید.
• نوبت را در انواع بازی ها به کودک بیاموزید.
• از ساعت استفاده کنید، مثلا در استفاده از وسایل ساعت بگذارید که هر کس حدود دو دقیقه می تواند این وسیله را در دست داشته و با آن بازی کند.
• وقتی از تاکسی پیاده می شوید، به او نشان دهید که اکنون ما صندلی خود را به فرد دیگری می دهیم.
• وسایل شخصی همانند جوراب خود را در برابر چشمان کودک به یکدیگر قرض بدهید.
مامان 🍒حلما🍒 مامان 🍒حلما🍒 ۲ سالگی