ضرورت آشنایی قبل از ازدواج و شناخت بهتر
اگر چه رابطه عاطفی قبل از ازدواج در فرهنگ و دین ما توصیه نمیشود اما آشنایی ضروری و کمک کننده است. آشنایی قبل از ازدواج یکی از مهمترین مراحل ازدواج و یکی از حساسترین دورهها به شمار میآید. آشنایی قبل از ازدواج یک رکن جدا نشدنی از پروسه ازدواج است و هرگونه قصور و اشتباه در آن میتواند نتیجه جبران ناپذیری داشته باشد. اگرچه ممکن است در کشور ما به دلیل فرهنگ و عرف، برخی از خانواده با آشنایی و یا دوستی قبل از ازدواج مخالف باشند، اما روانشناسان توصیه میکنند که زوجین برای شناخت بیشتر و پایه ریزی یک زندگی درست حتما قبل از ازدواج بیشتر باهم آشنا شوند.
آشنایی قبل از ازدواج به چه صورت است؟
هر ارتباطی که بخواهد شکل بگیرد نیاز به آشنایی دارد. حتی دو نفر همجنس زمانی که بخواهند باهم یک رابطه دوستانه را شروع کنند، مدت زمانی را به آشنایی با یکدیگر میپردازند. هرچه ارتباط برای ما مهمتر باشد، اهمیت آشنایی نیز بیشتر میشود. بنابراین در این موضوع شکی نیست که باید قبل از ازدواج مراحل آشنایی طی شود.
دوران آشنایی قبل از ازدواج برای هر دو طرف مزایای زیادی به همراه دارد. این مرحله قبل از ازدواج به شناخت شما از فرد مقابل کمک میکند، ولی هر اشتباه کوچک شما در این دوران میتواند ازدواج شما را مشکل و سخت کند. بنابراین به زوجین توصیه میشود تا برای مشاوره و شناخت بهتر یکدیگر حتما به مشاوره و متخصص روانشناسی ازدواج مراجعه کنند.
فواید آشنایی قبل از ازدواج
آشنایی قبل از ازدواج به شما کمک میکند تا به درک درستی از طرف مقابل برسید و پس از آن تصمیم بگیرید که آیا میخواهید به رابطه با او ادامه دهد و ازدواج کند یا خیر؟
- بر قراری رابطه دوستانه: یکی از مهمترین دلایلی که روانشناسان توصیه میکنند تا دختر و پسر قبل از ازدواج جلسات آشنایی داشته باشند، این است که بیشتر با روحیات و احساسات یکدیگر در سطح عمیقتری آشنا شوند. در جلسات میفهمید که چطور باهم به تعادل برسید، چطور باهم صحبت کنید، چه کارهایی را انجام دهید یا ندهید و غیره. در این مراحل چون شناخت بیشتری از طرف مقابل پیدا میکنید، بنابراین رابطه صمیمیتری با او پیدا میکنید.
- شناخت نقاط ضعف و قدرت: زمان آشنایی بهترین زمان برای پیدا کردن نقاط ضعف و قدرت طرف مقابل و حتی خودتان است. در این دوران میتوانید متوجه شوید چه چیزی شریک زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده یا آزار میدهد و خود را محک بزنید که آیا در شرایط سخت توانایی کمک و همراهی با او را دارید یا نه.
- حل اختلافات: دوران آشنایی بهترین زمان است تا شما و شریک زندگیتان یاد بگیرید چطور با رعایت احترام مشکلات را حل کرده و گفتوگو کنید.
- آزمون و خطا کنید: بخش مهمی از جلسات آشنایی مربوط به یادگیری نحوه برخورد شما و شریک زندگیتان در موقعیتهای غیر منتظره است. از دست دادن شغل و یا یکی از عزیزان، بیماری جدی یا بارداری بدون برنامه ریزی و غیره مواردی هستند که ممکن است در طول زندگی با آنها روبهرو شوید. در جلسات پیش از ازدواج فرصت دارید تا از برخورد طرف مقابلتان در شرایط سخت مطمئن شوید.
- اهداف همسو: ممکن است شما و طرف مقابلتان خیلی خوب باهم کنار بیایید اما این بدان معنی نیست که اهداف و خواستههای شما از زندگی باهم همسو یا مشترک باشد. به همین دلیل حتما درمورد مسائلی مانند: محل زندگی، وضعیت شغلی، ارتباطات، مهاجرت، فرزند و غیره با طرف مقابل صحبت کنید.
- حل کردن مشکلات: هیچ چیز از این مهمتر نیست که شما و شریک زندیگتان بتوانید مشکلات را حل کرده و همیشه باهم همراه باشید. در این مرحله توصیه میشود تا این مهارت را تقویت کنید.
- آشنایی با خانواده و دوستان: درست است که شما قرار نیست با خانواده و دوستان طرف مقابل زندگی کنید، اما باید بدانید که این افراد در زندگی شما خواهند بود. بنابراین در این دوران فرصت دارید تا با خانواده و دوستان طرف مقابل آشنا شده و سعی کنید با آنها ارتباط بر قرار کنید.
- اطلاع از وضعیت مالی: این دوران فرصت خوبی را برای شما فراهم میکند تا از وضعیت طرف مقابل و اهداف مالی او با خبر شوید. همچنین این امکان را برای شما فراهم میکند تا بفهمید طرف مقابل چگونه خرج میکند.آیا خسیس است یا دست و دلباز.
آشنایی قبل از خواستگاری و ازدواج
از مهمترین نیازهای انسان را میتوان به آزادی، امنیت، عاطفی، سرگرمی، جنسی و پیشرفت اشاره کرد. بنابراین بسیار مهم است که در این باره از طرف مقابل خود سوال بپرسید تا برای شما روشن شود که با او همسو و یک جهت هستید یا خیر. از متداولترین سوالات که قبل از شروع یک زندگی باید پرسیده شود و در واثع دانستنیهای قبل از ازدواج موفق به شرح زیر است:
- منبع درآمد شما از کجاست و درآمد شما چقدر است؟
- در صورت کار نکردن زن آیا مرد توانایی اداره زندگی را دارد؟
- معمولا درآمد خود را صرف چه کارهایی میکنید؟
- زمان کاری شما چقدر است؟
- نظرتان در مورد مهریه چیست؟
- میزان تحصیلات شما چقدر است؟
- نظرتان درمورد کار زن در بیرون از خانه چیست؟
- چه اهدافی برای آینده دارید؟
- آیا سابقه بیماری خاصی دارید؟
- نظر شما درمورد بچه دار شدن چیست؟
- نظر شما درمورد تربیت فرزند چیست؟
- تقسیم وظایف در خانه به چه صورت باید باشد؟
- عقاید مذهبی شما چگونه است؟
- چقدر آدم مذهبی و به اصول دینی پایبند هستید؟
- آیا برای شریک زندگیتان محدودیتی در نظر دارید؟
- ساعت رفت و آمد و ارتباط با دوستان و خانواده چگونه است؟
- نوع پوشش و حجاب چقدر برایتان مهم است؟
- عشق و علاقه خود را چگونه نشان میدهید؟
- زمانی که استرس یا مشغله ذهنی دارید چگونه باید به شما کمک کرد؟
- در هنگام عصبانیت چه واکنشی نشان میدهید؟
- در زمان پیش آمدن مشکلات چه عکس العملی نشان میدهید؟
- به چه تفریحات و سرگرمی علاقه دارید؟
- چه چیزهایی از نظر شما خیانت محسوب میشود؟
- نظرتان درمورد رابطه زناشویی و رابطه جنسی چیست؟
- آیا فانتزی جنسی دارید؟
- در طول ماه به چند بار رابطه جنسی نیاز پیدا خواهید کرد؟
برای شناخت بیشتر به چند ماه نیاز است؟
این سوال ممکن است برای شما پیش بیاید که برای یک ازدواج موفق به چه مدت دوره آشنایی نیاز داریم؟ شاید تا زمانی که با شریک زندگیتان زیر یک سقف نرفته باشید، نتوانید به بسیاری از عادات و رفتارهای ناخوشایند او پی ببرید. بنابراین زمان آشنایی میتواند بسیار به شما در جهت شناخت بیشتر طرف مقابل کمک کند. درست است که هرچه زمان آشنایی طولانیتر باشد، شناخت شما بیشتر است اما اگر این رابطه هدفمند و کنترل نشده باشد باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد.
زمان آشنایی برای هر فرد متفاوت است. زمان کلی توصیه شده برای آشنایی، سه تا شش ماه در نظر گرفته شده است. دلیل اینکه میگویند مدت زمان آشنایی نباید طولانی شود این است که باعث دلبستگی غیر منطقی میان دو طرف میشود. همچنین بهتر است برای کسب آگاهی و شناخت بیشتر از طرف مقابل حتما به مشاوره ازدواج مراجعه کنید.