با تورم پا در دوران بارداری چه کنم؟

عوامل متعددی باعث متورم شدن پا در دوران بارداری می شوند. بانوانی که هفته های نخست بارداری را پشت سر می گذارند باید بدانند، بدن شان در این دوران مایعات بیشتری حفظ می کند. همچنین، رحم رشد کرده، به رگ های خونی فشار آورده و باعث بازگشت خون به قلب می شود که نتیجه اش تورم پاها است. متورم شدن پا و مچ در دوران بارداری متداول است، اما پس از زایمان و تولد نوزاد به ندرت بروز می کند. با مطالعه و اجرای توصیه های زیر می توان این مشکل را کاهش داد.

روی پای متورم نایستید

از ایستادن طولانی مدت بر روی پای متورم بپرهیزید. در صورت امکان پای متورم تان را بالا نگه دارید و گه گاه حرکت دهید.

به پهلو بخوابید

اگر می توانید به پهلو بخوابید. این کار از بازگشت خون به قلب تان جلوگیری می کند.

جوراب نازک بپوشید

یکی از بهترین روش های حفظ تندرستی پاها در دوران بارداریپوشیدن جوراب های نازک و بلند است.

ورزش کردن

پیاده روی کنید و فعالیت بدنی تان را متوقف نکنید.

درون استخر بایستید یا راه بروید

در حالی که مطالعات اندکی درباره تاثیر فشار آب بر تورم پا انجام گرفته، اما به نظر می رسد ایستادن یا راه رفتن درون استخر به کمپرس شدن بافت ها و کاهش تورم پاها در دوران بارداریکمک می کند.

خونسرد باشید

بهترین کار پس از متورم شدن پاها حفظ خونسردی و کمپرس کردن ناحیه متورم شده با آب سرد است.

نتایج برخی از مطالعات نشان داده اند ماساژ دادن ممکن است به کاهش تورم پا و مچ در دوران بارداری کمک کند. همچنین، متورم شدن پا به معنای کاهش یا توقف نوشیدن فراوان آب نیست. متخصصان انستیتو مطالعات بارداری آمریکا به زنان باردار توصیه می کنند روزانه 10 فنجان - 2.3 لیتر - آب و ... بنوشند. تورم خفیف پا و مچ در دوران بارداری طبیعی است، اما تورم ناگهانی و دردناک یکی از پاها می تواند نشانه لخته شدنخون باشد. افزایش شدید تورم پاها نیز می تواند به معنای افزایش شدید و غیر طبیعی فشار خون باشد که از جمله علایم و نشانه های پری اکلامپسی است.

۱ پاسخ

مفید بود؟
👌👌👌👌

سوال های مرتبط