علائم زایمان زودرس چیه؟

۵ پاسخ

زمانیکه زایمان پیش از هفته  ۳۷ حاملگی  اتفاق می افتد  و دراین زمان انقباضات رحمی بصورت زودرس آغازمیشود و منجربه بازشدن دهانه رحم  میگردد وسر انجام خروج جنین صورت میپذیرد زایمان زودرس گویند.
زایمان زودرس در۱۲% بارداریها رخ میدهد.۷۰% علت  مرگ و میر نوزادان، بعلت نارس بودن آنها میباشد و باعث تحمیل هزینه های بالا  به خانواده ها می گردد. برخی عوارض مغزی،تنفسی و گوارشی دراین نوزادان نارس بیشتر ازدیگر نوزادان است.
نوزادان نارس که بین هفته ۳۷-۳۴ بارداری بدنیا می آیند، درصد بالایی نیاز به مراقبت ویژه ندارند (NICU) و معمولا بچه های طبیعی خواهند بود. درتولدهای قبل از ۲۶  هفتگی (۶ ماهگی) و مخصوصا وزن زیر ۷۵۰ گرم، درصورتیکه جنین زنده بماند دچار عوارض زیادی میشود. دیده شده است، معمولا این کودکان درسن 7 سالگی راه نمیروند،صحبت نمیکنند، خودشان نمیتوانند غذا بخورند.و فلج کامل هستند.
در حال حاضر در آمریکا، بهنگام تولد چنین نوزادانی کاری برای زنده ماندنشان صورت نمیگیرد، زیرا تکامل مغزی جنین درسه ماهه دوم و سوم بارداری انجام میپذیرد.خوشبختانه بیشتر زایمان های زودرس (۷۵% آن) بین ۳۶-۳۴ هفته حاملگی است.

علائم زایمان زودرس :
۱-دردهای منظم شبیه دردهای عادت ماهانه ، فشار لگنی و یا کمر درد
باید توجه نمود که انقباضات رحمی بطور طبیعی ازهفته های اول بارداری تا انتهای بارداری ممکن است وجود داشته باشد اما این انقباضات  با شدت کم و نا منظم که فقط بعضی ازباردارها  آنرا احساس میکنند.این انقباضات درموقع فعالیت، عمل زناشویی و غیره ایجاد میشود، ولی منجر به بازشدن دهانه رحم نمیشود.
۲-پاره شدن کیسه آب
۳-علائم مشابه سرماخوردگی مثل تهوع، استفراغ و اسهال
۴-زیاد شدن ناگهانی ترشحات واژن
۵-خونریزی واژینال
۶-کاهش حرکات جنین
۷-عفونت ادراری که شایع است
اگر فکر می کنید زایمان زودرس دارید، بلافاصله مثانه خود را خالی کنید و به پهلوی چپ درازبکشید و مایعات بخورید و دراسرع وقت با پزشک خود تماس حاصل نمایید.

عوامل ایجاد زایمان زودرس
عوامل اکتسابی
-  ژنتیک ،ارث و سابقه فامیلی.
-  زایمان زودرس درخانمهای  باقد کوتاه  و یا با وزن کم یا زیادی وزن بیشتر دیده شده.
-  بارداری درسنین کمتر از۱۷ سال و بیشتر از۳۵ سال.
-  کورتاژهای مکرر و خشن باعث زایمان زودرس میگردد.
-  نژاد: زایمان زودرس درسیاهپوستان ، بیشتر دیده میشود.
-  صدمات وارد شده  به دهانه رحم درزایمان قبلی و یا داشتن عمل جراحی بر روی دهانه رحم.
بنابراین معاینه دهانه رحم قبل ازحاملگی توصیه میشود.
عوامل حین بارداری
-  کم آبی بدن.
-  جفت سرراهی.
-  نقصهای مادرزادی جنینی
-  زیاد بودن مایع احاطه کننده جنین.
-  دهانه رحم کوتاه
-  عیوب ژنتیکی رحم مثل رحم دو شاخ
-  حاملگی آزمایشگاهی (IVF)
-  فاصله گذاری کم بین بچه ها فاصله کمتر ازشش ماه.
-  کم بودن وزن مادر,درحین بارداری.
-  عفونتهای مادرباردار مانند عفونت لثه و دندان
-  بیماریهای مزمن مادرباردار مانند  آسم و هپاتیت و غیره.
-  بازشدن و کش آمدن بیش ازحد رحم درچند قلویی.
-  عفونتهای دستگاه تناسلی که  درمان نشود و گاهی سبب پارگی کیسه آب میشود.
و همچنین مسایلی نظیر:
- استفاده ازمواد مخدر

- کشیدن سیگاری یا  خوردن الکل

- شرایط کاری سخت مثل ایستادنهای  طولانی مدت ، شب کاری

- نداشتن مسکن و تغذیه خوب

- دعواهای خانوادگی و استرس ، مرگ و میر و یا بیماری اقوام نزدیک

- آزار جنسی
توجه: پرهیز ازافزایش وزن غیر طبیعی درحین بارداری و داشتن تغذیه خوب، میزان زایمان زودرس را کم میکند.
وجود سابقه زایمان زودرس درخانم باردار، میزان زایمان زودرس را دربارداریهای های بعدی سه برابر میکند.

روش انجام آزمایش انقباضات رحمی
آزمایش انقباضات رحمی از جمله روش‌های کلیدی تشخیص زایمان زودرس محسوب می‌شود. جهت انجام این آزمایش، مراحل زیر را دنبال کنید:
  -  دست‌تان را روی شکم‌تان بگذارید؛
  -  چنانچه احساس کردید که رحم‌تان سفت و شُل می‌شود، یعنی دچار انقباضات رحمی شده‌اید؛
  -  فاصله‌ی هر انقباض تا انقباض‌ بعدی را اندازه‌ بگیرید؛
  -  سعی کنید این انقباضات را متوقف سازید. مثلا سر پا نایستید، وضعیت‌تان را تغییر بدهید، استراحت کنید و دو یا سه لیوان آب بنوشید؛
  -  چنانچه انقباضات هر ۱۰ دقیقه یا زودتر تکرار شدند یا شدت درد و علائم‌تان شدیدتر شد، حتما با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
البته، دقت داشته باشید که انقباضات زایمان را با انقباضات کاذب «براکستون هیکس» اشتباه نگیرید. انقباضات براکستون هیکس معمولا منظم نیستند، فواصل‌شان نزدیک‌تر نمی‌شود و درصورت تحرک یا استراحت، متوقف می‌شوند و بخشی از زایمان به‌حساب نمی‌آیند. اما چنانچه از نوع انقباضاتی که حس می‌کنید، مطمئن نیستید، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

درمان زایمان زودرس
چنانچه پزشک معالج‌تان تشخیص داد که احتمالا در آستانه‌ی زایمان زودرس قرار دارید، شاید لازم باشد که جهت انجام روند درمان به بیمارستان مراجعه کنید. در چنین مواردی، مراحل زیر توسط کادر درمان طی خواهد شد:
  -  سؤالاتی درمورد سوابق پزشکی و داروهایی که در دوران بارداری مصرف کرده یا می‌کنید، از شما پرسیده می‌شود؛
  -  نبض، فشار خون و دمای بدن‌تان اندازه‌گیری می‌شود؛
  -  ضربان قلب جنین و انقباضات بدن‌تان به‌وسیله‌ی دستگاه بررسی می‌شود؛
  -  تست فیبرونِکتین جنینی جهت پیش‌بینی احتمال زایمان زودرس انجام می‌شود؛
  -  دهانه‌ی رحم جهت مشاهده‌ی اینکه چقدر باز شده است، معاینه می‌شود.
چنانچه درنهایت تشخیص داده شد که زایمان زودرس خواهید داشت، ممکن است تحت یکی از درمان‌های زیر قرار بگیرید:
  -  تزریق مایعات داخل وریدی؛
  -  تجویز داروهای برطرف‌کننده‌ی انقباضات رحمی جهت جلوگیری از زایمان زودرس؛
  -  تجویز داروهای افزاینده‌ی سرعت تکامل ریه‌های جنین؛
  -  تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها؛
  -  بستری در بیمارستان.
چنانچه زایمان قابل جلوگیری نباشد، پزشک معالج و کادر درمان به‌منظور انجام زایمان و تولد نوزاد آماده خواهند شد. اما درصورتی‌که احتمال زایمان زودرس تشخیص داده نشود، فرد می‌تواند به منزل بازگردد. برخلاف آنچه تصور می‌شود، استراحت در بستر در جلوگیری از زایمان زودرس چندان مؤثر نیست و خطرات خاص خودش را نیز به همراه خواهد داشت.

تأثیر زایمان زودرس بر نوزاد
بسیاری از نوزادان نارس، به‌خوبیِ نوزادانی که رشدِ جنینیِ کامل داشته‌اند، رشد می‌کنند. اما سلامتی این نوزادان در مقایسه با نوزادانی که به‌موقع متولد شده‌اند، متوجه خطرات بیشتری است. نوزادان نارس با سرعت کُندتری رشد می‌کنند و در معرض بیماری‌های جدی از قبیل اوتیسم، ناتوانی‌های ذهنی، فلج مغزی، مشکلات ریوی، نابینایی و ناشنوایی قرار دارند. هرچه کودک زودتر از موعدِ پیش‌بینی‌شده متولد شود، با خطرات بیشتری مواجه خواهد بود. نوزادانی که پس از هفت ماهگی به‌دنیا می‌آیند، معمولا باید مدت کوتاهی در بخش مراقبت‌های ویژه‌ی نوزادان در بیمارستان بستری شوند. اما نوزادانی که زودتر از هفت ماهگی متولد می‌شوند، در معرض خطرات به‌مراتب جدی‌تری قرار دارند و باید مراقبت‌های تخصصی‌تری دریافت کنند

مرسی گلم..نه خداروشکر من علایم ندارم ولی انقد حرفش شد گفتم علایمشو بدونم چیه...

من احتمال زایمان زودرس داشتم، درد شدید داشتم قسمت لگنم زیر شکم و کمر طوریکه نه میتونستم درازبکشم و نه بشینم ونه راه برم به زور خودمو به دکتر رسوندم، میلنگیدم

مرسی دوست جونم😙😙😙😙

ترشح زیاد و رفیق
درد در ناحیه تناسلی بطوریکع احساس باز بودن کنیم
کمر درد شدید
من همینارو میدونستم عزیزم