کتاب‌های پارچه‌ای بطور کلی زمینه‌ی مناسبی برای نوزادان فراهم می‌کنند که بینایی و دست‌ورزی آن‌ها تقویت شود و از همان کودکی ناخودآگاه با مفهوم کتاب آشنا شوند و شوق کتاب‌خوانی در وجودشان بشکفد. این کتاب‌ها می‌توانند در تخت‌خواب و موقعیت‌ها و مکان‌های دیگر به عنوان اسباب‌بازی استفاده شوند؛ باعث تقویت مهارت‌های حرکتی و هماهنگی چشم و دست در کودک می‌شوند؛ تصاویر شاد و رنگ‌های متفاوت و متضاد آن‌ها بینایی کودک را تقویت و او را با مفهوم رنگ‌ها و شکل‌ها آشنا می‌کند. می‌توانید آن را بالای تختش قرار دهید تا با دیدن شکل‌ها و رنگ‌ها سرگرم شود یا
با نشان دادن صفحات آن به فرزندتان به حس بینایی او و لذت بردنش از رنگ‌ها کمک کنید یا به نسبت مراحل رشد، کتاب‌ها را در اختیار‌ش بگذارید تا با بازی با آن‌ دست‌ها و انگشت‌های کوچکش را تقویت کند. در مراحل بالاتر رشد می‌توانید نام هر سوژه‌ی صفحه را بارها و بارها تکرار کنید و شنوایی و سپس گویایی او را تقویت کنید یا برای هر کدام هر بار داستانی بیافرینید و به تقویت نیروی تخیل و تفکر کودک کمک کنید.
مهم‌تر از هر چیز این که در بندِ آموزش مستقیم و اصرار بر یادگیری در این مرحله‌ی سنی نباشید. اجازه بدهید فرزندتان خودش کشف کند و لذت ببرد و شادی کند.
گروه مانا برای کودکان

تصویر
۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان آراد و آوا مامان آراد و آوا ۲ سالگی
10. برای کودک وقت بگذارید و با آنها بازی کنید:

چه چیزهایی کودکان را خوشحال میکند؟ زمان گذاشتن برای کودکان نشان از اهمیت ویژه‌ای است که به آنها می‌دهید. بازی کردن با کودکان، ارتباط معناداری را بین شما برقرار می‌کند و آنها را خوشحال می‌کند.

ارتباط بین کارتون دوزبانه و خوشحالی کودکان:


چه چیزهایی کودکان را خوشحال میکند؟ تماشای «کارتون‌ کودک دوزبانه» می‌تواند یک تجربه مفرح و آموزنده برای کودکان باشد و به خوشحالی آن‌ها کمک کند. از طریق شخصیت‌ها، مکالمات و داستان‌هایی که در کارتون‌های دوزبانه وجود دارد، کودکان می‌توانند با واژگان و اصطلاحات جدید آشنا شوند و به توسعه مهارت‌های زبانی خود بپردازند. علاوه بر این، تماشای کارتون‌های دوزبانه می‌تواند احساس تعلق به جهانی گسترده‌تر را در کودکان تقویت کند و  خوشبختی و شادابی را در آنها افزایش دهد.

جمع‌بندی

ذهن و هویت «کودک دوزبانه» با دو دنیای متفاوت در تعامل است. تجربه زبان دوم به کودک امکان می‌دهد تا در فرهنگ و جامعه جدیدی قرار گیرد و ارتباط معناداری با افراد دیگر برقرار کند. همچنین، توانایی برقراری ارتباط در دو زبان مختلف، قدرت تفکر و خلاقیت ذهنی او را تقویت می‌کند. این تنوع زبانی باعث افزایش حس شادابی و خوشحالی در آنها می‌شود. بنابراین، تشویق کودکان به «تماشای کارتون‌ کودک دوزبانه طولانی»، می‌تواند به صورت مثبت بر روی رشد شادابی و خوشحالی آنها تأثیرگذار باشد.
مامان سُهیل مامان سُهیل ۵ سالگی
معرفی چند بازی با هدف تقویت دقت وتمرکز کودکان

💥جسمی راوسط اتاق قراردهید وبه اوبگویید هر كس كه به مدت طولانی تری بتواند به این وسیله خیره شود بی آنكه از آن چشم بردارد، برنده است.

💥از کودک بخواهید چشمانش را ببندد، آنگاه اشكال هندسی را به او بدهید و از او بخواهید كه نوع آنها را حدس بزند. در مراحل پیشرفته تر اشكال حیوانات مختلف را به او پیشنهاد دهید.

💥از کودک بخواهید یک شی نورانی در حال حرکت را با چشم تعقیب کند.شی رادرجهات مختلف به صورت صاف یا دورانی حرکت دهید.(کم کم زمان تمرین را افزایش دهید).

💥شما و فرزندتان مقابل هم روی زمین بنشینید ،توپی را به سمت او بفرستید،از وی بخواهید پس از گرفتن توپ مجدداً آن را به شما بدهد و این کار را تکرار کنید. (کم کم زمان تمرین را افزایش دهید)

💥کلمه ای را با کودک قرار بگذارید تا هر زمان شنید دستش را بالا ببرد. شما کلمات مختلف را بگوئید و آن کلمه خاص را نیز به طور نامنظم در میان کلمات دیگر بگوئید.

💥داستان کوتاهی را برای کودک تعریف کنید و بعد بلافاصله از متن داستان سوالاتی را از او بپرسید
مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۳ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت اول👇

از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.

والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و #اضطراب کودک را بیشتر می کند.

🔻راه کارهای عملی👇👇

👈1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول #جویدن_ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.

👈2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست و جو کند، یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.

👈3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.

به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید.

ادامه در پست بعدی ...

#سلامت_کودک
مامان آقا ایهان🧿🧿 مامان آقا ایهان🧿🧿 ۱ سالگی
اینم بقیش:

با کودکتان به بیرون از خانه بروید، تنوعی از برگها را برای او جمع کنید. به او اجازه بدهید آنها را بلند کند و با دستانش بازرسی کند.

بدیهی است که این کار با نظارت شما انجام خواهد شد. برخی از برگها را در دستتان جمع کنید تا او آنها را بازرسی کند و با جنس آنها آشنا شده.

همچنین دریابد که برگهای خشک صدا هم خواهد داشت. با استفاده از یک برگ بزرگ بازی دالی موشه را با او انجام دهید. این فعالیت برای ادراک حس لامسه فواید زیادی دارد.

در 3 ماه اول کودک با دست و پای خودش بازی می کند و از این طریق با اعضای بدنش اشنا می شود. بنابراین اگر یک کودک کم توان نمی تواند اینگونه بازی کند والدین می توانند به او کمک کنند. بنابراین دست و پایش را تکان دهید و ماساژ دهید. انگشتانش را به دهانش ببرید و پاهایش را نزدیک صورتش بیاورید تا با اعضای مختلف بدنش بازی کند.

کودک ظرف چند ماه اول زندگی خود می تواند با دست اشیا کوچک را بگیرد و نسبت به اسباب بازیهای رنگی و صدا دار عکس العمل نشان دهد و با چشمانش آنها را دنبال کند و غالبا آنها را به دهان ببرد.

در این کار به کودک کمک کنید و اسباب بازی های ساده و بی خطر و تمیز در اختیار او قرار دهید. مثل جغجغه، فرفره و توپ ها و یا عروسکهای فشاری. این کار باعث بهبود هماهنگی چشم و دهان و بهبود تشخیص دهان می شود.
آواتار مامان آقا ایهان🧿🧿 مامان آقا ایهان🧿🧿 آقا ایهان🧿🧿 ۱ سالگی
تاپیک بعدی ادامشه💜♥️🤗
مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
مامان یاسمین مامان یاسمین ۲ سالگی
چگونه فرزندم را تشویق کنم تا وسایلش را به دیگران بدهد؟

احساس مالکیت در کودکان کاملا طبیعی است. اما می توان برای تقویت حس بخشندگی و شریک شدن وسایل با سایر همسالان، کودک را تشویق کرد. به این صورت که:
• کودک را مجبور نکنید. به یاد داشته باشید که کودکان تا قبل از سه تا چهار سالگی فقط به نیازهای خودشان می اندیشند، دنیا را از دید او ببینید و هرگز با دعوا و تحقیر و مقایسه او را مجبور نکنید.
• حتی در سنین بالای 4 سال بعضی از وسایل بچه ها برای آنها حکم گنج را دارند، همانطور که شما حلقه ازدواجتان را به کسی نمی دهید، از او هم چنین انتظاری نداشته باشید.
• قبل از ورود مهمان ها، اسباب بازی هایی که فرزندتان روی آنها حساس است را جمع کرده و سایر مواردی که برای بازی مهمان ها مناسب است را بچینید.
• نوبت را در انواع بازی ها به کودک بیاموزید.
• از ساعت استفاده کنید، مثلا در استفاده از وسایل ساعت بگذارید که هر کس حدود دو دقیقه می تواند این وسیله را در دست داشته و با آن بازی کند.
• وقتی از تاکسی پیاده می شوید، به او نشان دهید که اکنون ما صندلی خود را به فرد دیگری می دهیم.
• وسایل شخصی همانند جوراب خود را در برابر چشمان کودک به یکدیگر قرض بدهید.
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
👶تکنیک های مقابله با لجبازی در کودکان👧

رفتار مثبت را تشویق کنید:

همیشه برای کودک لجباز الگو تعیین کنید و نگرش مثبتی ارائه دهید. اگر از کلمات «نه»، «نمی‌توانم» یا «نمی‌خواهم» زیاد استفاده می‌کنید، احتمالاً فرزندتان نیز همین کار را خواهد کرد!.
سعی کنید به لجبازی فرزندتان با دیدی مثبت نگاه کنید. سعی کنید با پرسیدن سؤالاتی از فرزندتان که پاسخ «بله» یا «خیر» را به همراه دارد، با آنها بازی کنید. سؤالات خود را به گونه‌ای طرح‌ کنید که بیشتر اوقات پاسخ آنها «بله» باشد. با این روش به فرزند خود این پیام را می دهید که به او توجه می شود و از او قدردانی می شود.

قوانین پاداش و تنبیه وضع کنید

کودکان لجباز برای رشد به قوانین و مقررات نیاز دارند. بنابراین، مرزهای دقیقی را تعیین کنید و انتظارات خود را از او روشن کنید. از فرزندتان بخواهید که در مورد آنها، نظرات خود را ارائه دهد و بعد حتما از آنها پیروی کند. البته این مهم است که در مواقعی انعطاف پذیر باشید، مانند زمانی که در تعطیلات هستید یا در مواقعی که فرزندتان رفتاری مثبت و خوبی از خود نشان می دهد.

لباس عوض کردن

یکی از مشکلات لجبازی کودکان این است که آنها هر بار می خواهد چیزی بپوشند که برای موقعیت یا آب و هوای بیرون مناسب نیست. یکی از راه‌های کاهش تنش این است که لباس‌های فرزندتان را مرتب کنید و هر دو هفته یکبار آنها را عوض کنید. همچنین، لباس های نامناسب فصل را در دسترس او نگذارید. هر زمان که می خواهید فرزندتان لباس عوض کند، دو یا سه لباس مختلف بچینید و از او بخواهید که انتخاب کند. به این ترتیب آنها از تصمیم گیری خوشحال می شوند و شما اعصابتان خورد نمی شود!