سوال های مرتبط

مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 4 روزه است.  



با رشد حافظۀ نوزاد شما، او شروع به ساخت تداعی های ذهنی مثبت و منفی می کند. به زودی او همزمان با ورود شما به اتاق شاد می شود، به برادر یا خواهر بزرگ تر خود لبخند زده و با دیدن تشک بازی خود صداهای غرغره مانند تولید خواهد کرد. با این حال، ممکن است با دیدن صندلی اتومبیل خود از روی اعتراض جیغ بزند؛ زمانی که می خواهید او را به روی شکم بر روی زمین قرار دهید ممکن است فعالانه مقاومت کند، و تلاش های شما برای تنها گذاشتن او در تخت خواب در شب ممکن است باعث شود او از روی پریشانی و حتی عصبانیت گریه کند. او کم کم از خود مطمئن می شود و نظرات خود را ابراز می کند. در حقیقت، اگر در هر سایت مربوط به نوزادان در اینترنت جستجو کنید، خواهید دید که موارد بسیاری وجود دارد که مورد علاقۀ یک نوزاد سیزده هفته ای نیست؛ شامل گهواره، سگ خانگی خانواده، زمان خواب، کریر نوزاد، حمام کردن، لباس پوشاندن و حتی آروغ گرفتن. پس آمادۀ چند عدم توافق باشید! 
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 2 روزه است.








دالی موشک!



نوزاد شما به تدریج متوجه می شود که شاید جسمی که او نمی تواند ببیند هنوز در جای خود باشد؛ و بازی دالی موشک در درک این موضوع به او کمک می کنند.



درک این موضوع که هنگامی که اشیا دیده، شنیده یا لمس نمی شوند، همچنان وجود دارند «پایداری اشیا» نام دارد و نقطۀ عطف مهمی در یک سال اول زندگی نوزاد محسوب می شود. این عبارت نخستین بار توسط ژان پیاژه، روان شناس کودک، استفاده شد که باور داشت بیشتر نوزادان این مفهوم را بین هشت تا 12 ماهگی درک می کنند. به هرحال، هر کودک متفاوت است و در برخی از نوزادان دیده شده که این مفهوم در چهار ماهگی درک شده است.



در این مرحله بازی دالی موشک بسیار مفرح است، زیرا نوزاد شما هر بار که شما صورت خود را با دست می پوشانید و بعد دوباره به صورت «سحر آمیز» ظاهر می شوید، با خوشحالی غافلگیر می شود. این بازی همچنین حافظه نوزاد شما را می آزماید: او درحال آموختن انتظار است، در نتیجه با اشتیاق صبر می کند تا دوباره صورت شما دیده شود و شما بگویید «دالی». اگر دستان خود را بیش از حد معمول بر روی صورت نگاه دارید، ممکن است او دست خود را به سمت دست شما دراز کرده تا شما را وادار کند آنها را کنار بزنید! آموختن این که اشیا، و همچنین شما، در عین حالی که دیده نمی شوید همچنان وجود دارید، برای امنیت احساسی نوزاد نیز مفید است. زمانی که شما برای چند لحظه ناپدید شوید او احساس نگرانی نخواهد داشت.



بازی حالا من را می بینی... زمانی که نوزاد شما نمی تواند شما را ببیند فکر می کند دیگر آنجا نیستید، اما او کم کم خواهد آموخت که شما ناگهان «ناپدید» نمی شوید.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 6 روزه است.



اسباب بازی های جالب برای این سن:



اسباب بازی مورد علاقه نوزاد شما همواره خود شما خواهید بود و زمانی که شما با او می گذرانید برای رشد احساسی او بسیار باارزش است. اما برخی اسباب بازی ها هستند که او از بازی با آنها لذت می برد و برای این مرحله از رشد او بسیار مناسب هستند.



• جغجغه ها برای مدت طولانی مورد علاقه او خواهند بود و به او کمک می کنند بیاموزد چگونه حرکات خود را کنترل کند.



• کتاب های پارچه ای که بافت های گوناگون دارند و همچنین کتاب های مخصوص نوزاد که بتوان برگ های ضخیم آنها را به راحتی ورق زد، بسیار مفرح هستند.



• مکعب هایی که درون آنها «جایزه» دارد نوزاد شما را بسیار سرگرم خواهند کرد. مطمئن شوید آنها به اندازه کافی ضخیم هستند تا نوزاد شما بتواند آنها را در دست گیرد.



• ظروفی که روی هم چیده می شوند صدای خوش آیندی ایجاد می کنند و او از قرار دادن آنها بر روی یکدیگر لذت خواهد برد.



• اسباب بازی هایی که صدای جغجغه می دهند، آب از آنها می چکد یا بر روی آب شناور می شوند می توانند حمام کردن را لذت بخش کنند.



• اسباب بازی هایی که به کالسکه نوزاد شما متصل می شوند، او را در حال حرکت سرگرم نگاه خواهند داشت.



• یک جعبه موسیقی که با لمس نوزاد شما ترانه های کودکانه یا موسیقی شاد پخش می کند باعث شادی نوزاد شما می شود.



• اسباب بازی هایی که با فشار دکمه از جعبه بیرون می پرند برای مدت طولانی او را سرگرم می کنند و نوزاد شما را تشویق به بهبود هماهنگی دست و چشم خود می کند.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 14 هفته و 1 روزه است.



چه خنده ای!



پس از گذشت چند هفته با دیدن لبخند کودک، احساس خوشبختی می کنید ولی وقتی برای اولین بار او را قلقلک می دهید و او می خندد آنقدر تحت تاثیر قرار می گیرید که نمی توانید احساسات خود را کنترل کنید.



به دنبال موضوعاتی باشید که همیشه او را بخنداند، آنها بهترین پاسخ را به ارتباط چشمی با شما می دهند. بنابراین به طور مستقیم به چشمان او نگاه کنید. لبخند زدن بهترین راه برای شروع این ارتباط است. برای اینکه لبخندهای او را دوباره به خنده تبدیل کنید، انگشتان پا، زیر بغل او یا قسمت های گوشتی و حساس به قلقلک در قسمت ران پای او را به آرامی فشار دهید او با خنده یا جیغ پاسخ می دهد تا شما بدانید این کار برای او جالب و سرگرم کننده است. علاوه بر این او بهتر می تواند به شما خیره شود و تعامل چهره به چهره برقرار کند، سعی کنید با صورت خود شکلک های بامزه بسازید (مثلا به طور اغراق آمیزی تعجب کنید) در همین حال ران و انگشتان پای او را قلقلک دهید تا با افزودن ابعاد دیگر شوخی به بازی کودک، او را بیشتر بخندانید.



آنها دوست دارند تجربه هایی که بیش از یک حس را در آنها تحریک می کند، به یاد آورده و با آن سرگرم شوند. پس اگر صدای خنده دار دربیاورید و همزمان او را قلقلک دهید برای او سرگرم کننده تر است، به او اجازه دهید با صدای بلند و با خوشحالی بخندد.



قلقلک: بسیاری از کودکان هنگام قلقلک می خندند، برای خنداندن او همزمان با قلقلک بازی سرگرم کننده ای انجام دهید.
مامان راحیل خانم❤👸 مامان راحیل خانم❤👸 ۹ ماهگی
مدفوع نکردن نوزاد تا چند روز طبیعیه؟ در نوزادانی که شیر مادر می خورند.

یبوست در نوزادانی که شیر مادر می خورند کمتر از نوزادانی است که شیر خشک می خورند. نوزادان بالای هشت هفته معمولاً 4 یا 5 روز روز هم ممکن است مدفوع نکنند و این بدان معنا نیست که یبوست دارند. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، به خصوص اگر هنوز غذاهای جامد را شروع نکرده باشند، حتی ممکن است تا 10 روز مدفوع نکرده باشند! شیر مادر دقیقاً همان چیزی است که دلبند شما به آن احتیاج دارد و مواد زائد کمی در پایان روند هضم برای خروج باقی مانده است. نوزادانی که منحصراً با شیر مادر تغذیه می شوند معمولا یبوست ندارند. آنها ممکن است مدت طولانی بدون دفع مدفوع بگذرانند، اما شکم آنها برخلاف انتظار شما پر از مدفوع نیست. اگر شیرخوار شما دل درد دارد و ناخوش به نظر می رسد، احتمالاً مشکل دیگری وجود دارد مانند کولیک و تجمع گاز. شیر مادر یک ملین طبیعی است و نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه می کنند و تقریباً هرگز به ملین دیگری احتیاج ندارند.
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
‍ ‍با #حسادت کودکان چه کنیم؟

١- فرو نشاندن حسادت کودک از طریق فشار ، اجبار یا تنبیه امکان پذیر نیست.

٢- تفهیم و آگاهی : به کودک گفته شود که ما تو را دوست داریم و اگر به کودک دیگر بیشتر توجه می شود به خاطر کوچکی و ناتوانی اوست.

٣-رعایت اعتدال :در عین توجه و محبت به کودک کوچکتر بخشی از محبت خود را متوجه کودکان دیگر کنید و از مقایسه آنها بپرهیزید.

٤- محبت در تنهایی: کودک حسود را در کنار خود بگیرید ، دست بر سرو رویش بکشید تا احساس کند مورد توجه است.

٥-ایجاد زمینه اعتماد: به او اطمینان بدهید که از داشتن فرزندی مانند او احساس لذت می کنید.

٦-ارجاع کار : کارهای کودک دیگر را در صورت تمایل به کودک حسود واگذار کنید مانند نگهداری ، آرام کردن ، لباس پوشاندن و….

٧-جرات دادن : باید به کودک حسود گفت؛ تو قوی و شجاع هستی و می توانی کارهای خودت را انجام دهی.

٨- عقده تکانی : نگاه داشتن حسادت به زیان کودک است و لازم است آن را بیان کند و به پدر و مادر بگوید که کودک دیگر را دوست ندارد. برای حفظ خونسردی او اجازه دهید تا احساسش را ببان کند.

٩- جابگزین کردن : گاه کودک حسود می خواهد برادر یا خواهر خود را کتک بزند ، بهتر است یک عروسک بزرگ به او داد تا دق دلی اش را روی آن خالی کند.

١٠-سعی کنید نقاط مثبتی را در کودک حسود پیدا کنید و او را بدان خاطر بستایید.

١١- با بازی درمانی و نقاشی اجازه دهید بچه ها احساس خود را بیان کنند و تخلیه روانی شوند.

١٢-اعتماد به نفس را در او افزایش دهيم.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./