#سوال
یه پسر دارم تک فرزند ۸سالش تموم شده.. هنوز اتاقش جدا نشد بارها من و پدرش حرف زدیم که قانع بشه و با راهنمایی اتاق شو جدا کنیم..ولی جواب نداد..احساس میکنم زیاد به ما وابسته شده الان خواستم بهمون راهکار بدین چطور میتونم اینکارو بکنم که بموقع فکر نکنه بهش اهمیت نمیدیم . تو روحیه اش تاثیر بذاره؟و یهو و بدون برنامه نباشه محل خوابش جدا بشه
#جواب
سلام ارادت

جداکردن جای خواب کودک یک فرآیند دارد که از چند ماهگی شروع می‌شود و نهایتا تا سه سال و نیمگی‌ جای خواب کودک جدا می‌شود.

شما این فرایند را طی نکرده اید و فرزندتان هشت ساله شده است. معمولا از همین سنین خود کودک به دنبال استقلال و جداکردن خودش از والدین است و نیازی نیست شما فعالیت خاصی را انجام دهید چون ذاتا این فرایند استقلال تا قبل از بلوغ طی می‌شود.

برای طی شدن راحت تر این مسیر این راهکارها به شما کمک می‌کند:

1. اتاق کودک را جذاب کنید، اگر اتاق کودک جذاب باشد ناخودآگاه کودک کم کم به سمت اتاق خودش سوق پیدا می‌کنه.

2. انجام تکالیف مدرسه یا بعضی از اتفاقات خاص را به اتاق کودک محدود کنید مثلاً بگویید فقط میتوانی در اتاق خودت پلی استیشن بازی کنی یا فقط در اتاق خودت میتوانی مشق بنویسی.

امیدوارم که در این مسیر شکیبایی کنید و صبر داشته باشید🙏


موفق باشید 😍
امیرحسین کاظم زاد روانشناس

۲ پاسخ

سلام میشه منوهم راهنمایی کنید دخترم بعضی موقع حرف میزنه ب ب د د میگه بعضی موقع تاچن روز نمیگه وازالان هرچیزی میبینه میخاد مال خودش باشه یعنی بایدبذاریم دستش تا اروم شه

#سوال
دختر دو سال وسه ماهه
کلمات درحد هفت هشت تا بلده
طبیعیه یانه؟ درضمن خیلی هم انرژی داره واقعا خستم کرده بازم تو خونه بهتر و قابل کنترله ولی بیرون نه
مثلا اگه بریم مهمونی اولش خجالت میکشه ولی بعدش نه مثلا میره رو میز وایمیسه ک اگه شیشش بشکنه هم مایه ابروریزیه هم باعث آسیب ب خودش یا اینکه در خونه رو نشون میده و میگه بریم
اگه بریم پارک میدوه جلو تاب های درحال حرکت وقتی هم ب زور متوقفش میکنم با گریه و اصرار میخاد سوار اون تابی بشه ک یه بچه ی دیگه هست وقتیم میشینه دوباره میاد پایین میخواد سوار اون یکی دیگه بشه
اگرم بریم پیاده روی اون مسیری که خودش میخواد رو صاف میره حتی اگه مسیرش منتهی بشه ب وسط خیابون باید بازم ب سختی متوقفش کنم و همیشه آخرش به گریه تموم بشه
نمیدونم چیکار کنم😭
#جواب
سلام ارادت

در مورد حرف زدن، بله تقریباً طبیعی است، هرچند که انتظار بیشتری می‌رود ولی در این مرحله طبیعی است و جای نگرانی نیست، اگر تا نزدیک سه سالگی نتوانست جمله بگوید کمی جای  نگرانی دارد.

باتوجه به مواردی که می‌فرمایید، لازم است در جمع کمی بیشتر به او توجه کنید که موارد زیر به شما کمک می‌کند:

1. در جمع و در حضور دیگران از او تعریف کنید.

2. خودتان مجری بازی بچه‌ها بشوید و با بچه‌ها بازی کنید.

3. وقتی کامل زبان باز کرد از او بخواهید تا داستان و یا اتفاقی را در جمع تعریف کند.

4. کمی که بزرگتر شد در مسولیت‌ها و وظایف از او کمک بخواهید.


در مورد موضوع پارک و پیاده روی هم نیاز به دقت بیشتر و بررسی مصداق های بیشتری است چون علت این رفتارها می‌تواند بسیار گسترده باشد.

موفق باشید 😍
امیرحسین کاظم زاد روانشناس

سوال های مرتبط

مامان Matilda💌🇬🇧 مامان Matilda💌🇬🇧 ۱۴ ماهگی
من خودم دخترم ۶ ماهشه، و با دکتر که صحبت کردم تصمیم گرفتم اتاق خوابش رو جدا کنم
و تصمیم گرفتم این متن مختصر رو برای عزیزانی که شرایط منو دارم بزارم، که اونا هم انجام بدن...
 معتقدند، بهترین زمان برای جدا کردن اتاق کودک بین ۶ ماه تا ۱ سالگی است اما این کار باید با مشورت روانشناس کودک و پزشک اطفال، انجام شود.
برای انجام این کار می‌توانید روش‌های متفاوتی استفاده کنید. به طور مثال: اگر کودک شما عادت دارد برای خوابیدن شیر بخورد، شیر دادن به او را به قبل از برنامه‌ی خوابیدنش موکول کنید تا او یاد بگیرد، چگونه بدون حضور مادر به طور مستقل به خواب برود. دکتر میندل معتقد است « این کار همچنین به کودک کمک می‌کند تا یاد بگیرد که وقتی اواخر شب از خواب بیدار می‌شود، خودش را بدون وابستگی به مادر و به تنهایی آرام کند.» راهکار بعدی این است که کودک را با اتاق خواب جدیدش آشنا کنید. بسیاری از کودکان ممکن است زمان بسیار کمی را در اتاق‌خواب جدید خود سپری کرده باشند. بنابراین عادت دادن او به فضای جدید به انتقال جای خوابیدن و کاهش وابستگی به مادر، کمک می کند. شما می‌توانید برای این که فرزندتان در اتاق جدیدش راحت‌تر باشد، روتین قبل از خوابش را برای چند شب در اتاق جدید انجام دهید و پس از پایان، شب‌ها در اتاق مشترک باشید. برای عادت کردن کودک به شرایط جدید، از او بخواهید در طول روز نیز در اتاق بازی کند یا چرت بزند.
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
تکنیک های مقابله با لجبازی در کودکان

باج ندهید

بسیاری از والدین به خاطر اینکه حوصله قشقرق و داد و فریادهای فرزندشان را ندارند سریعاً تسلیم خواسته‌های او می‌شوند.
بدون اینکه بدانند این رفتار نوعی باج‌دهی به کودک محسوب می‌شود و لجبازی او را تشدید می‌کند.
به همین خاطر هنگامی که فرزندتان خواسته‌ای را با شما مطرح می‌کند صبورانه به آن گوش دهید و در صورت امکان آن را برای او فراهم کنید.
به او بگویید اگر صبور باشد و داد و فریاد نکند به حرف‌هایش بیشتر گوش خواهید داد.
تا می‌توانید سکوت و صبر فرزندتان را تشویق کنید. تشویق شما می‌تواند حتی کلامی باشد.
مثلاً به او بگویید: “به خاطر صبر و تحملت به تو افتخار می‌کنم”.
اگر خواسته فرزندتان به صلاح او نیست از طریق مکالمه‌ای دوستانه دلایل آن را برای او توضیح دهید.
اگر کودک بازهم به لجبازی ادامه داد باید تلاش کنید تا به این رفتار او بی‌توجه باقی بمانید. و در برابر او تسلیم نشوید.
اگر چند بار بتوانید در این زمینه موفق شوید متوجه خواهید شد که رفتارهای پرخاشگرانه و لجبازی‌های فرزندتان کم‌تر می‌شود.

وضعیت روحی-روانی کودک را بررسی کنید

ممکن است که فرزندتان به یک باره پرخاشگر و لجباز شده باشد.
در حالی که سبک تربیتی شما تغییری نکرده است.
در این شرایط باید به دنبال پیدا کردن مشکلی باشید که منجر به تغییر خلق و خوی فرزندتان شده است.
تغییرات اساسی در زندگی مانند جا به جایی خانه، مرگ والدین و یا آشنایان نزدیک می‌تواند از جمله مواردی باشد که در کودک اضطراب ایجاد کرده و باعث شود که او این اضطراب‌ها را به شکل رفتارهای مخرب نشان دهد.
مامان فاطمه مامان فاطمه ۱۶ ماهگی
بروکلی

← 6 تا 9 ماه: گلهای بزرگ و کامل بروکلی بخارپز شده را برای کودک سرو کنید. اگر ساقه کلم بروکلی شما را عصبی می کند، گلچه های بزرگ را از وسط به دو نیم کنید و به همین ترتیب سرو کنید. علاوه بر این، می توانید ساقه کلم بروکلی را به عنوان فینگر فود با بریدن پوست آن و جوشاندن یا بخارپز کردن تا زمانی که نرم شود سرو کنید.

← 9 تا 11 ماه: در این سن، کودک شما شروع به در دست گرفتن انبر خود می کند، جایی که شست و انگشت اشاره به هم می رسند. سعی کنید اندازه را به قطعات کوچک و به اندازه لقمه کاهش دهید. اگر کودک شما در برداشتن تکه های کوچک مشکل دارد، اندازه خود را به سمت بالا ببرید. تکه های بزرگ غذا کاملاً خوب هستند، فقط مطمئن شوید که خوب و نرم پخته شده باشند.

← 12 تا 24 ماه: از آنجایی که کودک شما بیشتر به یک غذاخور پیشرفته تبدیل می شود، می توانید مدت زمان بخارپز کردن یا پختن کلم بروکلی را کمی کاهش دهید. توانایی کودک خود را دنبال کنید و بروکلی را به دلخواه در هر ظرفی بگنجانید. با نزدیک شدن به سن 2 سالگی، ممکن است با ارائه کلم بروکلی خام نیز احساس راحتی کنید. به توانایی های روده و کودک نوپا اعتماد کنید.

نکته: گلچه های کلم بروکلی بزرگ را به صورت وارونه سرو کنید (روی سر، ساقه بالا)، بنابراین کودک آن را از ساقه بلند کرده و سپس گلچه نرم را بخورد.
مامان امیرمجید مامان امیرمجید ۱۰ ماهگی
پیشگیری و درمان غیردارویی رفلاکس پنهان نوزاد

برای درمان رفلاکس پنهان نوزاد چه باید کرد؟ با رعایت نکات سادۀ زیر شما می‌توانید تا حد زیادی رفلاکس پنهان کودک دلبندتان کاهش دهید و به راحتی او کمک کنید. 

هنگام شیردهی به کودک از مصرف موادی که ممکن است کودک به آن‌ها حساسیت داشته باشد پرهیز کنید. از این غذاها می‌توان به ادویه‌جات، غذاهای اسیدی مانند مرکبات و گوجه فرنگی اشاره کرد.درصورت حساسیت نوزاد به شیرخشک و عدم تحمل، با مشورت پزشک مناسب‌ترین شیرخشک را برای او تهیه کنید.تا جای ممکن کودک را حدود 30 دقیقه بعد از شیردهی نخوابانید و آروغ کودک را بعد از شیردهی بگیرید.باید اصول غذا دادن به نوزاد رفلاکسی را به طور کامل بدانید. در شیردهی با شیشه از سرشیشۀ مناسب با دهان کودک استفاده کنید و شیشه را طوری نگه دارید که نوک آن هوا نگیرد.حجم شیر در هر وعده را کم کنید و تعداد دفعات شیردهی به نوزاد را افزایش دهید.هنگام شیردهی نوزاد را به حالت شیب‌دار در آغوش بگیرید.از استعمال دخانیات اطراف مادر و کودک بپرهیزید.هنگام خواباندن نوزاد حتی با وجود رفلاکس او را همیشه به پشت بخوابانید و سعی کنید نوزاد را به شکم نخوابانید زیرا امکان خفگی در این حالت بالاتر است. مراقب عوارض درمان نکردن رفلاکس نوزاد باشید. توجه داشته باشید زیرا عدم رفلاکس پنهان نوزاد می‌تواند به عوارضی مثل عفونت ریه، علائم مشکلات ریوی در نوزاد، التهاب مزمن حنجره و سرفۀ مزمن ختم شود. به همین دلیل این موضوع را جدی بگیرید و برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم 😉
مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 ۱۰ ماهگی
# طرز تهیه پوره مرغ

(از هفت ماهگی)

مواد لازم :

مرغ : 1 عدد
جعفری : 1 شاخه
سیب زمینی : 1 عدد
پیاز خرد شده : 1 قاشق سوپ خوری
کرفس خرد شده : 1 ساقه
هویج خرد شده : 3 عدد

طرز تهیه :

ابتدا مرغ، پیاز، کرفس و نمک را در قابلمه بریزید و 3 فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 40 دقیقه بجوشد.
بعد از این مدت هویج و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه دهید برای 40 دقیقه دیگر بجوشد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
گوشت مرغ را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچک ببرید.
حالا 125 گرم مرغ و نیم فنجان آب را در مخلوط کن بریزید تا پوره شود.
مابقی مواد را هم به این صورت آماده کنید. پوره مرغ آماده سرو است.
این غذا برای 6 وعده کودک می باشد . می توانید در ظرف بریزید و در فریزر منجمد کنید.
می توانید به جای مرغ از بوقلمون استفاده کنید



     👶👶👶 🍲🍛🍼 👧👧👧

🎀ایدی کانال غذای کودک ، مراقبت و نگهداری از نوزاد در روبیکا👇
https://rubika.ir/madarkodack

🎀ایدی کانال غذای کودک ، مراقبت و نگهداری از نوزاد در  ایتا 👇

https://eitaa.com/madarkodack

هرگونه کپی بدون لینگ حق الناسه❌❌
مامان محمدمهدی مامان محمدمهدی ۸ ماهگی
به وقت آب انار
هنگامی‌که کودک به ۶ ماهگی می‌رسد، می‌توانید به او غذای جامد بدهید. زمانی‌که مشغول تهیه فهرست مواد غذایی برای کودک هستید، انار را اضافه کنید. انار میوه‌ای فوق‌العاده از مناطق نیمه‌گرمسیری است که منشا آن ایران بوده و شهرت آن به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی این میوه است. انار سرشار از فواید سلامتی و میوه‌ای جادویی برای کودکان است. این مقاله را بخوانید تا مه نکات مهم درمورد دادن انار به نوزاد، دادن انار به کودک زیر یک سال را یاد بگیرید و بدانید که آیا دادن اب انار به نوزاد برای رفع زردی نوزادی مفید است یا نه؟
چند ماهگی دادن انار به نوزاد مجاز است؟
پس از ۶ ماهگی می‌توانید به کودکان آب میوه‌های هسته‌دار را و ‌آب‌میوه‌های پالپ‌دار بدون هسته به کودک بدهید. انار با ویتامین‌های A و E، پتاسیم، ‌آهن، ‌فیبر، فولیک اسید و مواد معدنی، به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند شناخته می‌شود که می‌توانید در رژیم غذایی کودک بگنجانید. اطمینان حاصل کنید که این میوه را به تدریج به رژیم غذایی کودک اضافه کنید تا تعادل تغذیه‌ای کودک حفظ شود. بهترین زمان برای شروع افزودن آبمیوه به غذای کودک پایان هفت ماهگی است.

ارزش غذایی انار
انار میوه‌ای هسته‌دار با پوستی قرمز رنگ، نرم و ابریشمی است. صدها دانه قرمز خوراکی داخل آن وجود دارد که سرشار از ویتامین‌های C، A،E است. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان است که از حمله رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. این میوه شامل مقادیر کافی از پتاسیم، فیبر،
مامان شکر پنیر مامان شکر پنیر ۷ ماهگی
به گفته پزشکان بهترین زمان برای دادن قطره مولتی ویتامین به نوزاد صبح تا ظهر است و فرقی نمی‌کند که قبل از شیر دادن یا بعد از آن کودک قطره خود را بخورد. اما دقت داشته باشید که اگر مولتی ویتامینی که به کودک می‌دهید، حاوی آهن نیز هست، بهتر است نیم ساعت بین مصرف آن با شیردهی فاصله بگذارید. تا خوردن شیر در جذب مولتی ویتامین اختلالی ایجاد نکند


اگر با استفاده از قطره چکان و یا قاشق موفق به دادن مولتی ویتامین به نوزاد خود نمی‌شوید، می‌توانید مقدار تعیین شده از مولتی ویتامین را در شیشه شیر ریخته و در ترکیب با شیر خشک و یا شیر مادر به نوزاد بدهید. سعی کنید مقدار شیر اندکی درون شیشه بریزید. زیرا اگر همه آن توسط کودک خورده نشود، مولتی ویتامین به طور کامل و به اندازه کافی مصرف نشده و کار شما بی فایده به حساب می‌آید.

همچنین می‌توانید مولتی ویتامین را در ترکیب با آب‌میوه نیز به کودک بدهید. البته بهتر است در این زمینه سن کودک را در نظر بگیرید زیرا در برخی از سنین کودکان مجاز به خوردن برخی از آبمیوه‌ها نیستند. چنانچه کودک پس از خوردن مولتی ویتامین آن را تف کرد یا اینکه استفراغ کرد، لازم نیست بار دیگر مکمل را به وی بدهید. اما اگر هر بار این اتفاق می‌افتد، حتما در این رابطه با پزشک مشورت کنید.


منبع : داروخانه مثبت سبز تایید شده توسط پزشک مهکامه مرادی


البته دکتر به من گفت اگر زیر نیمساعت بالا آورد مجدد دارو رو تکرار کنم