با توجه به اینکه پسر من دو سالش هست، فکر کردم شاید بد نباشه که ویژگی های این گروه سنی رو براتون بذارم شاید به درد کسی بخوره
کودکان دو ساله ویژگی‌های مختلفی دارند که در جنبه‌های حرکتی، زبانی، اجتماعی و شناختی قابل مشاهده است. در زیر برخی از این ویژگی‌ها آورده شده است:
1. مهارت‌های حرکتی:
• حرکات درشت: کودکان در این سن به راحتی راه می‌روند، می‌دوند، می‌پرند و از پله‌ها بالا و پایین می‌روند.
• حرکات ظریف: توانایی استفاده از دست‌ها برای انجام کارهای دقیق‌تر مانند باز و بسته کردن درب‌های کوچک، ساختن برج با بلوک‌ها، و استفاده از قاشق و چنگال.
2. مهارت‌های زبانی و ارتباطی:
• گفتار: معمولاً جملات دو یا سه کلمه‌ای می‌سازند و واژگان آن‌ها به سرعت افزایش می‌یابد.
• درک: دستورات ساده را درک کرده و به آن‌ها پاسخ می‌دهند، مانند “بیا اینجا” یا “برو اسباب‌بازی‌ات را بیاور”.

3. مهارت‌های اجتماعی و احساسی:

• بازی: بازی‌های تقلیدی مانند وانمود کردن به آشپزی یا رانندگی را دوست دارند.
• احساسات: شروع به نشان دادن احساسات پیچیده‌تری مانند همدلی می‌کنند و ممکن است به کودک دیگری که ناراحت است، واکنش نشان دهند.
• استقلال: شروع به ابراز خواسته‌ها و نیازهای خود به طور مستقل می‌کنند و ممکن است تمایل به انجام کارها به تنهایی داشته باشند

۳ پاسخ

4. مهارت‌های شناختی:

• حل مسئله: می‌توانند پازل‌های ساده را حل کنند و با استفاده از اسباب‌بازی‌ها مفاهیم ابتدایی مانند اندازه و شکل را یاد بگیرند.
• توجه و حافظه: حافظه‌شان در حال تقویت است و می‌توانند نام اشیاء، افراد و مکان‌ها را به خاطر بسپارند.

5. تغذیه و خواب:

• تغذیه: ممکن است در مورد غذاها انتخابی باشند، اما باید یک رژیم غذایی متنوع و مغذی داشته باشند.
• خواب: نیاز به حدود 11-14 ساعت خواب در شبانه‌روز دارند که شامل یک خواب نیمروزی نیز می‌شود.

این‌ها برخی از ویژگی‌های عمومی کودکان دو ساله هستند و ممکن است بسته به هر کودک متفاوت باشد.

مرسییییی عزیزم خیلی مفیدددد بود واسم💋💋

ممنون عزیزم ❤️

سوال های مرتبط

مامان دلوین مامان دلوین ۲ سالگی
شما که صاحب یک فرزند هستید، حتما بخونید؟
- کودکان تک فرزند به دلیل نداشتن خواهر و برادر، روحیه رقابت طلبی که لازمه و اساس موفقیت فرد در زندگی است را ندارند و معمولاً این ویژگی به طور مطلوب در آن‌ها شکل نمی‌گیرد.
- باتوجه‌به اینکه تک فرزند‌ها نسبت به دیگر کودکان که دارای خواهر و برادر هستند، از طرف پدر و مادر خود معمولاً تحت توجه بیشتری قرار دارند، ممکن است به افرادی خودخواه تبدیل شوند که همه چیز را برای خود می‌خواهند.
- بچه‌هایی که تنها فرزند خانواده هستند و خواهر و برادری ندارند، چون همیشه از پدر و مادر خود در تمام کار‌ها و رفتار‌هایشان الگوبرداری و تقلید می‌کنند، معمولاً افرادی پرتوقع، کمال‌گرا و غیرقابل‌انعطاف هستند که فرصت کافی برای درک مفهوم همدلی کردن و از خود گذشتن به‌خاطر دیگران را نداشته‌اند.
- باتوجه‌به اینکه تک فرزند‌ها زودتر از دیگر هم سن و سال‌های خود که چند فرزند هستند، وارد دنیای بزرگسالی می‌شوند، اغلب اوقات نمی‌توانند تجربه رفتار‌هایی را که گروه سنی آن‌ها به طور طبیعی از خود نشان می‌دهند، تجربه کنند و معمولاً رفتار‌هایی که از آن‌ها سر می‌زند، بسیار شبیه به رفتار بزرگ‌تر‌ها است.
مامان کیجاو
تودلی مامان کیجاو تودلی هفته بیست‌وهشتم بارداری
(آموزش قناعت)
☘☘☘☘🤔🤔🤔
بهترین زمان برای آموزش قناعت به فرزندان از سنین کودکی است و زمانی که آنها وارد مدرسه می شوند. برخی از پدر و مادر ها در این زمینه چندان جدی نیستند و گمان می کنند که هنوز برای آموزش فرصت دارند و یا حتی لزومی برای آموزش نمی بینند و معتقدند که آنها به خودی خود این آموزش را در طول زندگی فرا خواهند گرفت.
 
باید توجه داشت که مدیریت مالی را باید از یک سن مشخصی به کودکان آموزش داد. فراهم کردن آنی نیازهای مالی کودکان بدون قید و شرط راه مناسبی برای تضمین آینده آنها نیست. بهترین زمان برای آموزش مدیریت مالی به کودکان زمانی است که آنها به مدرسه می روند.
 
در این زمان باید در مورد مدیریت پول تو جیبی به آنها محتاطانه عمل کنید زیرا در این سن کودکان دارای بعد اجتماعی می شوند و با مسائل مالی به طور مستقیم و ملموس سر و کار خواهند داشت و بیشتر آشنا می شوند. برای مثال آنها می بایست خودشان برای تأمین برخی از نیاز های مدرسه مانند خرید خوراکی در زنگ تفریح و یا خرید لوازم التحریر اقدام کنند و این دوران بهترین زمان برای شروع آموزش قناعت و مدیریت مالی به کودکان است تا پایه های اقتصادی در او درست بنا نهاده شود.
 
ادامه👇
مامان یاسمین مامان یاسمین ۲ سالگی
چگونه فرزندم را تشویق کنم تا وسایلش را به دیگران بدهد؟

احساس مالکیت در کودکان کاملا طبیعی است. اما می توان برای تقویت حس بخشندگی و شریک شدن وسایل با سایر همسالان، کودک را تشویق کرد. به این صورت که:
• کودک را مجبور نکنید. به یاد داشته باشید که کودکان تا قبل از سه تا چهار سالگی فقط به نیازهای خودشان می اندیشند، دنیا را از دید او ببینید و هرگز با دعوا و تحقیر و مقایسه او را مجبور نکنید.
• حتی در سنین بالای 4 سال بعضی از وسایل بچه ها برای آنها حکم گنج را دارند، همانطور که شما حلقه ازدواجتان را به کسی نمی دهید، از او هم چنین انتظاری نداشته باشید.
• قبل از ورود مهمان ها، اسباب بازی هایی که فرزندتان روی آنها حساس است را جمع کرده و سایر مواردی که برای بازی مهمان ها مناسب است را بچینید.
• نوبت را در انواع بازی ها به کودک بیاموزید.
• از ساعت استفاده کنید، مثلا در استفاده از وسایل ساعت بگذارید که هر کس حدود دو دقیقه می تواند این وسیله را در دست داشته و با آن بازی کند.
• وقتی از تاکسی پیاده می شوید، به او نشان دهید که اکنون ما صندلی خود را به فرد دیگری می دهیم.
• وسایل شخصی همانند جوراب خود را در برابر چشمان کودک به یکدیگر قرض بدهید.
مامان یاسمین مامان یاسمین ۲ سالگی
اگر فرزندتان شیر مادر می خورد و اکنون باید او را از شیر بگیرید به این نکات توجه کنید

• زمان مناسب را انتخاب کنید: اگر جابجایی یا اسباب کشی دارید، به سفر می روید و یا به هر دلیلی زندگی از نظم و روال همیشگی خارج شده است، یا به دلایلی تحت فشار روحی هستید، برای مدتی دست نگه دارید.
• از وعده هایی که اهمیت کمتری دارند شروع کنید: شیر ظهر و شیر ابتدای شب وعده های مورد علاقه کودکان هستند. برای از شیر گرفتن از وعده های نیمه شب و سپس بعد از ظهر شروع کرده و به مرور به وعده های اصلی برسید.
• شرایط شیر دادن را کمتر فراهم کنید: اگر معمولا روی مبل خاصی می نشستید و یا او را به شیوه مخصوصی برای شیر دادن در آغوش می گرفته اید، چنین شرایطی را برای او فراهم نکنید تا یاد عادت همیشگی نیفتد.
• زمان شیر خوردن را کم کنید: اگر همیشه ده دقیقه شیر می خورده، به مرور زمان را کم و کمتر کنید و به بهانه بازی و ... شیر خوردن را تمام کنید.
• شیر خوردن را به تاخیر بیندازید: هر بار که فرزندتان تقاضای شیر می کند، با بازی و ... حواس او را پرت کرده و این را به تاخیر بیندازید.
• عجله نکنید: از شیر گرفتن ممکن است دو هفته تا یکماه طول بکشد، کودک باید با کسب استقلال و توام با آرامش از این مرحله عبور کند پس عجله نکنید.
مامان یاسمین مامان یاسمین ۲ سالگی
بحران دو سالگی

این مرحله از رشد کودکان به دوسالگی پر دردسر معروف است. رشد مغز کودکان نوپا در این هفته ها بسیار سریع بوده که خود سبب ایجاد بحران های احساسی در او می شود که یکی از نتایج آن رفتارهای بحرانی خواهد بود. این مرحله رشد از حدود 18 ماهگی شروع شده و تا 30 ماهگی ادامه خوهد داشت.
در این مرحله کودک شما مرزها را محک می زند، شروع به مخالفت با والدینش می کند اما در کنار آن می خواهد خوب باشد و کمک کند. به یاد داشته باشید که هیچ یک ازین رفتارها به معنای اشتباه در تربیت شما نیست.
در این ماه ها می خواهد مستقل شود و نمی گذارد شما لباس یا کفشش را بپوشانید، با موارد ساده و بدیهی مخالفت می کند و دقیقا برعکس همان کاری که شما می خواهید را انجام می دهد. اکنون یاد گرفته که نه بگوید و ناگهان زیر گریه بزند. شاید حتی ببینید که با تصمیمات خودش هم مخالفت می کند! تمامی این رفتارها درهنگام گرسنگی، خواب آلودگی و ... شدت می یابد. مثلا با این که عاشق ماکارونی است، وقتی برایش آماده می کنید نمی خواهد بخورد.
برای حل این مسائل ابتدا باید صبور باشید، سپس انتخاب ها را محدود کنید و گزینه های کمتری را پیشنهاد دهید.; از دستور دادن بدون حق انتخاب پرهیز کنید که به شدت کودک را لجباز خواهد کرد
مامان کیجاو
تودلی مامان کیجاو تودلی هفته بیست‌وهشتم بارداری
اشتباهات کودک رابرای همسرتان درحضورکودک بازگونکنید
👈 بازگویی و تعریف کردن اشتباهات، اشتباهی است که شما مرتکب می‌شوید.
🚫ومهر تاییدی بر رفتارهای اوست که سبب جسارت کودک برای تکرار آن رفتار یا حرف می‌شود و باعث تثبیت آن رفتار می‌شود.

🔴 تنبیه باید دو نفری انجام شود:کودک + یک والد ( پدر یا مادر)
بدون گزارش به والد دیگر .

کودک احساس می‌کند؛ والدینش دوستش ندارند و در محیط خانه احساس نا‌امنی می‌کند.

👈 وقتی پدر می‌آید، فرزند علاقه‌مند است که با پدرش ارتباط برقرار کند و با هم بازی کنند ولی شما با بازگویی اشتباهات کودک سبب تخریب رابطه پدر _ فرزندی می‌شوید .
که گاهی متاسفانه پدر به دلیل خستگی کودک را تنبیه می‌کند (به جای بازی و شادی).

همچنین همسرتان به امید زندگی و خانواده به خانه می‌آید نه برای تنبیه و دعوا...پس محیط خانه را برای ورود همسرتان متشنج نکنید.

👈 در مورد رفتارهای کودک و صحبت در روش‌های تربیتی، در اتاق جداگانه بدون حضور کودک، با همسرتان حرف بزنید.

🔴 بازگوکردن اشتباهات، آموزش خبرچینی به کودکان است!!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀