درباره آهن بدانید .....
نوزادانی که کمبود آهن دارند رشد کمی دارند و یا وزن آنها اضافه نمی‌شود. رنگ پوست آنها زرد بوده و رنگ پریده‌تر از کودکان دیگر هستند. نوزاد بی‌اشتها است و از خوردن یا آشامیدن امتناع می‌کند و جنب و جوش کمتری دارد. در صورت کمبود آهن کودک بی قرار است، بدون دلیل مشخص گریه و بی‌تابی می‌کند. در کودکانی که سن بیشتری دارند، کمبود آهن با احساس خستگی، اختلال در تمرکز و ضعف عمومی مشخص می‌شود.
به طور معمول استفاده از قطره آهن از سن ۶ ماهگی و حتی در بچه‌هایی که نارس متولد شده‌اند گاهی از ۴ ماهگی هم شروع می‌شود و تا سن دو سالگی ادامه می‌یابد.

مصرف قطره آهن با شیر

این دارو را باید بین دو وعده شیر به کودک بدهید و اگر امکان دارد تا یک ساعت بعد از آن شیردهی انجام نشود.  
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز هریک از عوارض در کودکتان در اسرع وقت با پزشک معالج مشورت نمایید.

از جمله عوارض این دارو عبارتند از:

سیاه شدن دندانها

دل درد

تهوع

اسهال

یبوست

مدفوع تیره رنگ

اگه مفید بود لایک کنید

۱ پاسخ

مرسی عزیزم

سوال های مرتبط

مامان شکر پنیر مامان شکر پنیر ۱۰ ماهگی
به گفته پزشکان بهترین زمان برای دادن قطره مولتی ویتامین به نوزاد صبح تا ظهر است و فرقی نمی‌کند که قبل از شیر دادن یا بعد از آن کودک قطره خود را بخورد. اما دقت داشته باشید که اگر مولتی ویتامینی که به کودک می‌دهید، حاوی آهن نیز هست، بهتر است نیم ساعت بین مصرف آن با شیردهی فاصله بگذارید. تا خوردن شیر در جذب مولتی ویتامین اختلالی ایجاد نکند


اگر با استفاده از قطره چکان و یا قاشق موفق به دادن مولتی ویتامین به نوزاد خود نمی‌شوید، می‌توانید مقدار تعیین شده از مولتی ویتامین را در شیشه شیر ریخته و در ترکیب با شیر خشک و یا شیر مادر به نوزاد بدهید. سعی کنید مقدار شیر اندکی درون شیشه بریزید. زیرا اگر همه آن توسط کودک خورده نشود، مولتی ویتامین به طور کامل و به اندازه کافی مصرف نشده و کار شما بی فایده به حساب می‌آید.

همچنین می‌توانید مولتی ویتامین را در ترکیب با آب‌میوه نیز به کودک بدهید. البته بهتر است در این زمینه سن کودک را در نظر بگیرید زیرا در برخی از سنین کودکان مجاز به خوردن برخی از آبمیوه‌ها نیستند. چنانچه کودک پس از خوردن مولتی ویتامین آن را تف کرد یا اینکه استفراغ کرد، لازم نیست بار دیگر مکمل را به وی بدهید. اما اگر هر بار این اتفاق می‌افتد، حتما در این رابطه با پزشک مشورت کنید.


منبع : داروخانه مثبت سبز تایید شده توسط پزشک مهکامه مرادی


البته دکتر به من گفت اگر زیر نیمساعت بالا آورد مجدد دارو رو تکرار کنم
مامان اِلارز مامان اِلارز ۹ ماهگی
سلام خانمهاي عزيز چون خودم درگير اين مشكل بودم گفتم اينجام بگم شايد به درد كسي بخوره
قطره قرمز ٧ ميلي گرم
قطره آبي ١٤ ميلي گرم
نوزادان ۷ تا ۱۲ ماهه به ۱۱ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. کودکان نوپا ۱ تا ۳ ساله به ۷ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. کودکان ۴ تا ۸ ساله به ۱۰ میلی گرم نیاز دارند در حالی که کودکان بزرگتر ۹ تا ۱۳ ساله به ۸ میلی گرم نیاز دارند. پسران نوجوان باید ۱۱ میلی گرم آهن در روز و دختران نوجوان باید ۱۵ میلی گرم آهن دریافت کنند.

به گفته متخصصان، برای تاثیر گذاری خوب باید صبح زود آهن مصرف کنید، زیرا در این زمان بدن به تازگی یک خواب طولانی را پشت سر گذاشته است و در این مقطع زمانی، سطح کلسیم و آهن بدن در سطح پایینی قرار دارد. بنابراین، مصرف روزانه آهن صبح هنگام، بهترین زمانیست که بدن می تواند بالاترین میزان جذب آهن را داشته باشد.

میوه هایی که مصرف آن ها با آهن توصیه می شود:

هندوانه
کشمش
خرما
انجیر
آلو خشک
آب آلو
زردآلو خشک
هلو خشک شده

مزایای مصرف قطره آهن با آب میوه

مکمل هایی مثل آهن برای جذب بالاتر بهتر است که با ویتامین ث مصرف شوند. آب میوه هایی که حاوی ویتامین ث هستند مثل آب پرتقال می توانند در جذب بالاتر مکمل آهن نقش بسزایی داشته باشند. همچنین آب گوجه فرنگی نیز حاوی ویتامین ث است که می توان مکمل آهن را با آن میکس کرده و برای اینکه نفوذ ذرات مکمل به دندان ها از نی استفاده کرد. آب گریپ فروت نیز از دیگر آب میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است و میتوانید با مکمل آهن مصرف کنید. بروکلی از دیگر خوراکی هایی است که مصرف آن با مکمل آهن توصیه می شود
مامان نویان مامان نویان ۱۴ ماهگی
بهترین زمان مصرف مکمل‌ها:

✅آهن✅
با معده خالی جذب بیشتری داره
یک ساعت قبل از غذا
جذب آهن با لبنیات کاهش پیدا میکنه، پس بهتره یک ساعت با مصرف لبنیات فاصله داشته باشه
مصرف آهن تا دو سال اجباری است، بعد از دو سال با مشورت پزشک مصرف شود

✅ویتامین AD✅
همراه با وعده غذایی، وعده ظهر جذب بهتری دارد
ویتامینهای محلول در چربی برای جذبشون نیاز به اسیدهای چرب دارن، مصرفشون همراه با غذاهای چرب جذب بیشتری دارد
ویتامین AD به خاطر حالت چرب و روغنی که داره ممکنه با خطر پریدن به گلو و عوق زدن کودک همراه باشه، پس بهتره در چند وعده به مقدار کم بهش بدید
مصرف ویتامین D تا دو سال و حتی بعد از دو سال هم اجباری است

✅مولتی ویتامین✅
ترجیحاً قبل از غذا👈نیم ساعت قبل از ناهار زمان مناسبی است
در صورت بی اشتهایی یا سوء تغذیه مصرف میشود

✅زینک✅
زینک هم مثل آهن باید با معده خالی مصرف شود
در دوره‌های طولانی استفاده نشود و با مشورت پزشک استفاده شود

✅کلسیم✅
با معده پر بعد از وعده ظهر
مصرف کلسیم و آهن باید با هم فاصله داشته باشن چون جذب آهن رو مختل میکنه
مامان هلـــــــسا مامان هلـــــــسا ۱۵ ماهگی
به بچه ام قطره آد بدم یا مولتی ویتامین؟؟؟؟👇🏻

📌بدو تولد تا ۶ ماهگی قطره آد
📌۶ ماهگی تا ۲ سالگی قطره مولتی ویتامین



👈نوزادانی که از تنوع غذایی کاملی برخوردارند، نیازی به مصرف مولتی ویتامین ندارند.

👈 اما نوزادان نارس و نوزادانی که در هنگام تولد وزن کمی دارند و معمولا شیر کمتری نسبت به دیگر نوزادان می‌خورند، نیاز به مولتی ویتامین دارند.

👈هنگامی که به نوزادتان غذای جامد می‌دهید، بسیاری از ویتامین‌ها و املاح معدنی، به بدن وی می‌رسد. به خصوص اگر نوزاد از غذا‌های غنی شده با ویتامین A، روی و فولات تغذیه کند.

👈معمولا در ایران به دلیل تنوع غذایی کم کودکان یا غذاهای غنی نشده، از ۶ ماهگی برای کودکان مولتی تجویز میشود.

👈همچنین درنظر داشته باشید که قبل از مصرف مولتی ویتامین، حتما با پزشک کودک مشورت کنید.

❌ ❌در صورت مصرف مولتی ،دیگه نیازی نیست قطره آ د بدین.فقط توجه کنید که مولتی می‌دین حتما ۱۵۰۰ واحد ویتامین آ و ۴۰۰ واحد ویتامین دی داشته باشه ❌❌
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۴ ماهگی
نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.☹️

درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد.👈 ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.
✔️در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.
✔️مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه، تخم مرغ و دخانیات خودداری نمایند.همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با تغییر شیر خشک ممکن است وضعیتشان بهبود یابد.
✔️اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد.
✔️در صورت اجازه متخصص کودکان، اضافه کردن مقدار کمی برنج به شیر خشک یا شیر مادری که کودک از آن تغذیه می‌کند ممکن است باعث کاهش جاری شدن آب از دهان و استفراغ شود.
#رفلاکس
#نوزاد