سوال های مرتبط

مامان ❤️فاطمه❤️ مامان ❤️فاطمه❤️ ۳ سالگی
بسیاری از والدین نگران این هستند که کودکشان چگونه رفتار می‌کند یا دیگران او را چگونه می‌بینند. اما مهم‌تر از این‌ها، احساسات درونی و دنیای عاطفی کودک است. وقتی روی ظاهر یا عملکرد تمرکز کنیم (مثلاً نمرات، موفقیت‌ها، یا رفتارهای اجتماعی)، کودک یاد می‌گیرد که ارزش او فقط به این چیزها وابسته است.

‎ چطور توجه به احساسات کودک روی او تأثیر می‌گذارد؟

‎ ایجاد عزت نفس قوی: وقتی کودک حس کند که احساساتش مهم است، یاد می‌گیرد که خودش را بدون نیاز به تأیید دیگران بپذیرد.

‎ افزایش هوش هیجانی: کودکانی که احساساتشان درک و تأیید می‌شود، یاد می‌گیرند که احساسات خود را بشناسند، بیان کنند و مدیریت کنند.

‎ بهبود روابط اجتماعی: اگر کودکان یاد بگیرند که احساساتشان مهم است، احساسات دیگران را هم بهتر درک می‌کنند و ارتباطات سالم‌تری خواهند داشت.

‎ کاهش اضطراب و استرس: وقتی کودک احساس کند که می‌تواند احساساتش را بدون ترس از قضاوت بیان کند، احساس امنیت بیشتری می‌کند و کمتر دچار اضطراب می‌شود.



@koodakaneh7
مامان ❤️فاطمه❤️ مامان ❤️فاطمه❤️ ۳ سالگی
هفت رفتاری که فرزندت را با آن فلج می کنی....


۱- دستش نباش
از همون بچگی عادتش بدین که چیزی رو دستش ندین و روی میز یا جای دیگه ای بزارین تا خودش بیاد برداره اگر نمیاد نزدیکش بذارید تا اینجوری مسئولیت‌پذیر بشه.
۲- زبانش نباشید
به جاش سلام نکنید،خداحافظی نکنید،شعرنخونید و اجبار ش نکنید که این کارا رو انجام بده و اگه دوست نداشت انجام بده سرزنشش نکنید.
۳- حامی افراطی نباشید
درسته که بعضی مواقع باید از کودکان حمایت کنیم ولی اگه همیشه و همه جا بخواهیم این کار رو بکنیم خیلی اشتباهه؛ برای این که یاد بگیره از حقش دفاع کنه با بازی و نمایش بهش یاد بدین.
۴-بلندش نکن
وقتی زمین میخوره یا یه آسیب خیلی کوچیک میبینه فوراً بلندش نکنید و بذارید خودش تلاش کنه و از جا بلند شه ولی باهاش همدردی کنید.
(البته اگه به شدت زمین نخوره)
۵-کنترل گر نباش
اگه همه کارا و رفتارهای کودک‌ مثل بازی کردن، تمیزی اتاقش، رفت و آمدش و.... رو بیشتر از حد کنترل کنید از خودش ناامید میشه.
۶-پاهاش نباش
بچه بالای دوسال رو نباید مرتب حمل کنید و اینطرف و اونطرف ببرید بلکه باید به راه رفتن تشویقش کنید.
۷- به جاش تصمیم نگیر
توی نیمی از تصمیم گیری ها اجازه بدین کودک انتخاب گر باشه مخصوصاً کودک بالای ۳ سال؛ مثلاً میتونی تو انتخاب غذا و رنگ لباس و.... از کودک نظرخواهی کنید


* [دنیـای مـــادر🧕 و کــودک 👶🏻](ble.ir/join/U4E2XHjnBX) *
مامان ❤️فاطمه❤️ مامان ❤️فاطمه❤️ ۳ سالگی
زبان تند و نیش‌دار روح کودک رو بیمار می‌کنه. توهین، تحقیر و نفرین، مقایسه و تحقیر‌ نسبت به دیگران، به خصوص اگر با کلمات زشتی همراه بشه، تو ذهن بچه می‌مونه و وحشت ایجاد می‌کنه.

ساده‌ترین حالت مقایسه، زخم زبونه مثل: "خوش به حال مادرش!" این‌جور حرف‌ها زخم زبان هستن، اذیت می‌کنن. فکر نکنید که با این حرف‌ها به بچه‌ها انگیزه می‌دید و اون‌ها رو به حرکت درمیارید.

ما تو مقایسه کردن سعی می‌کنیم بدترین کلمات رو به کار ببریم: "بدبخت! بیچاره! اگه درس نخونی، پسر عموت دکتر می‌شه، تو باید بری مستراح‌شورش بشی!" فکر می‌کنیم با این حرف‌ها غیرت فرزندمون بیدار می‌شه و کاری که ما می‌خواهیم رو انجام می‌ده، در حالی که خبر نداریم داریم در دل فرزندمون از کسی که باهاش مقایسه‌اش می‌کنیم نفرت می‌کاریم و اون فرد رو تبدیل به دشمنش می‌کنیم.

خیلی از اختلافات فامیلی که تو بزرگسالی به وجود میاد، نتیجه همین مقایسه‌هاست. مقایسه باعث نفرت از دیگران می‌شه و به جای ترویج همدلی و همراهی و یگانگی، تنفر و دوری رو تو دل بچه‌ها تقویت می‌کنه.


@koodakaneh7