جنین پسر از چند ماهگی تکان می‌خورد؟+محل تکان خوردن در شکم

انتشار: خرداد ۱۴۰۰ | بروزرسانی: دی ۱۴۰۳
تکان خوردن جنین پسر

معمولاً بین هفته ۱۶ الی ۲۱ بارداری شما تکان‌های جنین را حس خواهید کرد. در ابتدا تکان‌های جنین بیشتر است و به مرور با بزرگ شدن جدید و کوچک شدن فضای رحم تکان‌ها کاهش پیدا می‌کند. در حالی که بعضی فکر می‌کنند جنین پسر بیشتر از جنین دختر تکان می‌خورد حال آن که از نظر علمی تکان جنین ربطی به جنسیت او ندارد. در ادامه بیشتر در مورد زمان و شرایط تکان خوردن جنین در رحم توضیح خواهیم داد.

پادکست خلاصه مقاله جنین پسر از چند ماهگی تکان می‌خورد:

با نصب اپلیکیشن گهواره، می‌توانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیه‌های تغذیه‌ای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایش‌ها و غربالگری‌های ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری می‌کند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، می‌توانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیام‌های مشاوره‌ای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک می‌کند دوران بارداری سالم و آگاهانه‌ای را تجربه نمایید.

تکان خوردن جنین پسر از چند هفتگی شروع می‌شود؟

جنین پسر از چند ماهگی تکان می خورد؟ اولین حرکت جنین پسر در زودترین حالت از هفته 16 بارداری و در دیرترین حالت از هفته 21 بارداری است. بنابراین یک مادر باردار باید بین هفته‌های 16 تا 18 نهایت تا 21 بارداری منتظر احساس خاصی در شکم و بطن خود باشد که از آن با عنوان تکان خوردن جنین یاد می‌شود. اما اینکه تکان خوردن جنین پسر در چند هفتگی یا چند ماهگی است، باید بگوییم که این موضوع ربطی به جنسیت ندارد و معمولاً به شکل قرارگیری جنین در رحم بستگی دارد. در هر صورت همه مادرها در ماه ششم بارداری می‌توانند لگد زدن جنین را احساس کنند. 

* مقاله علائم بارداری پسر در هفته 7 را مطالعه کنید.

تکان خوردن جنین پسر از چند هفتگی شروع می شود؟

چرا بعضی روزها حرکت جنین کم می‌شود؟

دلیل کاهش یا علت تکان نخوردن جنین چیست؟ در ابتدا حرکت جنین پسر مثل ماهی آزادانه است که با افزایش سن جنین کاهش می‌یابد. کاهش حرکات جنین در ماه آخر بارداری طبیعی است؛ زیرا جنین به حداکثر وزن خود رسیده است و جای زیادی را در شکم مادر اشغال کرده است. همچنین میزان مایع آمنیوتیک در ماه آخر بارداری کاهش پیدا می‌کند و از همین جهت شکل حرکات جنین تغییر ‌می‌کند. 

خوابیدن یکی از علت‌هایی است که باعث می‌شود جنین حرکت نداشته باشد. جنین هم ساعاتی را در درون رحم مادر می‌‌خوابد. این ساعات گاهی با خوابیدن مادر یکی است و گاهی هم همزمان نیست. 

جنین در هر نوبت حداکثر 75 دقیقه می‌خوابد. خوردن غذاهای انرژی‌زا، به پهلو خوابیدن و نوازش شکم باعث حرکت کردن جنین می‌شود. توجه داشته باشید که انجام همه این کارها چه برای تکان خوردن جنین پسر و چه برای تکان خوردن جنین دختر کاربرد دارد.

*مقاله جنین پسر در کدام سمت رحم را مطالعه کنید.

چرا بعضی روزها حرکات جنین کم می شود؟

جنین دختر زودتر حرکت میکند یا پسر؟

برخی به اشتباه فکر میکنند که یکی از علائم بارداری پسر در ماه اول یا به طور کلی تعیین جنسیت جنین زودتر تکان خوردن آن نسبت به جنین دختر است. اما آغاز شدن حرکات جنین به جنسیت ربطی ندارد. معمولاً در بارداری‌های دوم و بعدی، جنین زودتر شروع به حرکت می‌کند. شاید علت این موضوع این باشد که مادر بهتر و زودتر می‌تواند حرکات جنین خود را تشخیص دهد. 

اینکه گفته می‌شود تکان خوردن جنین پسر زودتر از دختر است یا در سمت چپ شکم است و ... ، به هیچ وجه سندیت علمی ندارد و افراد تنها بر اساس تجربیات شخصی خود در این‌باره نظر می‌دهند. بنابراین توصیه می‌کنیم به دنبال اینگونه مطالب نباشید و جنسیت را تنها از روی سونوگرافی تشخیص دهید. 

اولین حرکات جنین دختر

در بارداری اول معمولاً حرکات جنین بعد از هفته 18 بارداری آغاز می‌شود. صرف نظر از اینکه جنسیت جنین دختر باشد یا پسر، این موضوع برای هر دو جنس مونث و مذکر سندیت دارد. در بارداری‌های بعدی همواره این احتمال وجود دارد که مادر تکان‌های جنین خود را زودتر از هفته‌ 18 بارداری احساس کند. 

* مقاله علائم صد در صد جنین دختر را مطالعه کنید.

احساس حرکت جنین در وهله اول به نحوه قرار گیری در رحم و در مرحله بعد به تعداد بارداری مادر بستگی دارد. در همین راستا اگر فیلم حرکت جنین پسر را با فیلم حرکت جنین دختر در شکم مادر خصوصاً در هشت ماهگی و بیشتر مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که این حرکات تفاوت چندانی با هم ندارند و آنچه در این مورد گفته می‌شود، علمی نیست. 

تکامل حرکتی جنین در دوره های بارداری

حرکات جنین در طول بارداری به شکل زیر تغییر و تکامل پیدا می‌کند:

1. سه ماهه اول بارداری (هفته‌های 1 تا 12) 

در سه ماهه اول بارداری تغییر وضعیت کودک خیلی محسوس نیست و در حد تکان دادن دست و پا یا لمس صورت است. کودک می‌تواند در این دوره خمیازه کشیده و به بدنش کش و قوس بدهد.

2. سه ماهه دوم بارداری (هفته‌های 13 تا 26)

در این دوره حرکات کودک بسیار قابل لمس‌تر است و به شکل لرزش ‌های خفیف یا حرکات روده در شکم حس می‌شود. رفته رفته از هفته ۱۶ تا ۱۸ مادر اولین حرکات جنین را حس می‌کند. 

3. سه ماهه سوم بارداری (هفته‌های 27 تا تولد) 

در سه ماهه آخر حرکات جنین کاملا محسوس و به شکل موج احساس می‌شود و متوجه می‌شوید که جنین از این سو به آن سو میچرخد و حرکت می‌کند.

عوامل موثر بر احساس حرکات جنین

عوامل زیر در زمان و شدت احساس حرکت جنین نقش دارند:

سابقه بارداری

چون در بارداری قبلی حرکات جنین را تجربه کرده‌اید زودتر متوجه این حرکات می‌شوید. در حالی که در بارداری‌ اول ممکن است حرکات جنین را با حرکات روده یا گرفتگی ماهیچه اشتباه بگیرید.

موقعیت جفت

اگر جفت قدامی باشد و بین سطح پوست مادر و جنین قرار گرفته باشد به شکل یک ضربه گیر عمل کرده و بنابراین ممکن است دیرتر حرکات جنین را حس کنید.

اضافه وزن 

در مادران دارای اضافه وزن، چربی شکمی مانند یک عایق عمل کرده و می‌تواند باعث شود حرکات جنین را کمتر و دیرتر حس کنید.

مواد غذایی مفید برای حرکت جنین پسر

بلافاصله بعد از خوردن غذا، زمانی که سطح قند یا گلوکز مادر بالا است، متوجه حرکات جنین بیشتری می‌شوید. برخی از غذاهایب که می‌تواند منجر به حرکات جنین شوند عبارتند از:

  • میوه یا آب میوه
  • کره بادام زمینی
  • پنیر
  • کراکر
  • ماست یونانی 
  • آجیل

جنین پسر کجای شکم تکان میخورد؟

تکان خوردن جنین پسر چگونه است؟

اینطور گفته می‌شود که لگد زدن جنین به پهلوی چپ و راست از علائم بارداری پسر محسوب می‌شود و علائم بارداری دختر برعکس است. اما چنین موضوعی از نظر علمی اثبات نشده و جنسیت ارتباطی با شکل حرکت جنین ندارد‌ و حرکت جنین پسر در سمت چپ شکم تنها یک تصادف است.

* مقاله تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲ را مطالعه کنید.

تأثیر موقعیت جنین در رحم بر حرکات او

وضعیت جنین در رحم می‌تواند بر احساس حرکت او توسط مادر تاثیر داشته باشد.

1. موقعیت قدامی

وضعیتی است که جنین رو به شکم مادر است‌. در این وضعیت شما بهتر از هر وضعیتی حرکات جنین را حس خواهید کرد.

2. موقعیت خلفی

وضعیتی است که جنین پشت به شکم مادر است و شما حرکات جنین را کمتر حس خواهید کرد. به هر نسبت که حرکات دست و پا از سطح شکم دورتر باشد شما کمتر حرکات را حس خواهید کرد.

3. وضعیت عرضی

در این حالت سر جنین به یک پهلوی مادر قرار دارد و شما حرکات جنین را بیشتر در یک سمت احساس خواهید کرد.

4. موقعیت سر به پایین 

در این حالت بیشترین فشار به لگن وارد می‌شود و حرکات دست و پای جنین می‌تواند منجر به ترش کردن معده و مشکلات گوارشی شود.

نظارت بر حرکات جنین با کمک تکنولوژی

کنترل حرکات مادر یکی از روش‌های اطلاع از سلامت جنین است. رو‌شهای مختلفی برای پیگیری حرکات جنین وجود دارد از جمله:

1. سونوگرافی

در هر بار سونوگرافی حرکات جنین بررسی می‌شود. وضعیت قرارگیری جنین تعیین می‌شود و از نظر سلامتی مورد بررسی قرار می ‌گیرد.

2. اپلیکیشن‌ گهواره

ابزار ضربه شمار در اپلیکیشن گهواره به شما کمک می‌کند حرکات جنین خود را پیگیری کنید و مقایسه کنید که در روزهای مختلف جنین چقدر حرکت داشته است.

3.دستگاه‌های مانیتورینگ حرکات جنین

دستگاه فتال مانیتورینگ یک دستگاه پزشکی حرفه‌ای است که اطلاعات گرافیکی و عددی از میزان ضربان جنین (FHR) و حرکاتش در رحم ارائه می‌کند که به ارزیابی سلامت جنین کمک می‌کند.

سوالات پرتکرار کاربران و پاسخ متخصص

جنین پسر در سمت راست قرار می‌گیرد یا سمت چپ و تپش قلب ۱۴۸ برای دختر است یا پسر؟

سمت قرارگیری جنین به جنسیت ربط ندارد و تپش قلب ۱۴۸ برای هر دو جنسیت طبیعی است.

در سه ماه اول بارداری هستم، جنین از کی باید شروع به حرکت کند؟

حرکات جنین معمولاً از هفته ۱۸ تا ۲۵ احساس می‌شود، اما در بارداری‌های بعدی ممکن است زودتر حس شود.

آیا لرزش شکم در خواب به علت حرکت جنین است؟

بله، لرزش شکم می‌تواند ناشی از حرکت جنین باشد.

پسرم خیلی تکان می‌خورد، آیا ممکن است مشکلی وجود داشته باشد؟

حرکات زیاد جنین معمولاً طبیعی است، اما اگر احساس نگرانی دارید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

حرکات جنین از هفته ۱۳-۱۴ احساس می‌شود، آیا مربوط به جنسیت پسر است؟

حرکات جنین به جنسیت ربطی ندارد و این امر می‌تواند در هر بارداری با تفاوت‌هایی رخ دهد.