۱۷ پاسخ

علائم بارداری در زنان مختلف متفاوت است در این میان شباهت‌ها و تفاوت‌هایی وجود دارد. بعضی از افراد، به دنبال تعیین جنسیت جنین از علائم بارداری هستند. اما این موضوع تا چه حد صحت دارد. حقیقت این است که تفاوت‌هایی بین بارداری پسر و دختر وجود دارد. سطح تغییرات هورمونی در این بارداری‌ها متفاوت است که منجر به بروز علائم خاصی می‌شود. اما این علائم تا چه حد قابل اطیمنان هستند؟ آیا می‌توان از آنها به عنوان روشی برای تعیین جنسیت استفاده کرد؟ با نصب اپلیکیشن گهواره آگاهی خود را در زمینه علائم و نشانه های بارداری براساس جنسیت جنین بالا برده و با دیگر مادران تبادل نظر کنید. همچنین از دیگر ابزارهای بارداری و فرزندپروری بهره‌مند شوید.

وضعیت جنین و تعیین جنسیت

در میان افسانه‌ها و باورهای مختلف، بعضی از شایع‌ترین علائم بارداری پسر عبارتند از ظهور آکنه، افزایش ضربان قلب، افزایش سایز سینه‌ی سمت چپ، سردی دست و پا، تیره شدن ادرار و ... اما این علائم لزوماً به بارداری پسر تعلق دارند و آیا ممکن است زنی با جنین دختر هم این علائم را تجربه کند؟ بله. متاسفانه مشکلی که در مورد تعیین جنسیت جنین از روی نشانه‌های ظاهری وجود دارد این است که آنها روشی مطمئن و صد در صدی نیستند. به عنوان مثال یکی از محکم‌ترین نشانه‌های ظاهری تعیین جنسیت، وضعیت جنین در رحم است. در این راستا گفته می‌شود جفت قدامی و پسردار شدن رابطه‌ی عکس دارند. یعنی در بسیاری از مواقعی که جنین دختر است (70 درصد) جفت قدامی است. اما 30 درصد دیگر چه؟ این درصد، درصد کمی نیست و از این رو نمی‌توان نتیجه گرفت که وضعیت جنین می‌توان روش درستی برای تعیین جنسیت باشد.

جنین پسر در کدام سمت رحم لانه گزینی می‌کند؟ کودک می‌تواند پسر باشد و جفت قدامی داشته باشد، می‌تواند جنین پسر در سمت چپ و راست رحم باشد و می‌تواند هر وضعیتی داشته باشد اما نتوانید دقیقاً بگویید جنسیتش چیست. در حالی که بعضی علائم بارداری پسر در ماه اول درست است، بعضی نیز درست نیستند و نمی‌توانند به عنوان نشانه‌های قطعی در نظر گرفته شوند. در مورد تکان خوردن جنین پسر و اینکه جنین پسر در کدام سمت شکم بیشترقرار می‌گیرد هم همین تئوری وجود دارد. شاید جنین پسر حرکت زیادی در رحم داشته باشد، اما هر جنینی که حرکت زیادی داشته باشد پسر نیست. اگر می‌خواهید به طور صد در صدی از جنسیت جنین خود مطلع شوید، تنها راه مطمئن، انجام سونوگرافی ماه چهارم بارداری است. 

خانما من ۱۸ هفته ام سمت چپم گاهی میاد بیرون وسفت میشه یعنی تکون میخوره؟

واسع من ک پسرع اما از ول سمت چپ شکمم بود 😂😂😂🤦‍♀️

چهار هفته دیگ ان تی باید بدم تا اون موقع استرس دارم از وقتی دیدم بچه ام سمت چپه از طرفیم دلم نمیخواد برم ان تی موندم چیکارکنم

بچه منم پسره سمت چپه

من سمت چپ بود و پسربود

برای من پسره و سمت راسته

نرو. منم نرفتم.. آنومالی برو

جالب بود مرسی 👍

جنسیت فرزند دست پدر هست دختر زا پسرزایی خودشون هستند نه خانمها😏

سلام خانمااا
کسی میدونه علائم اینکه جنین پسر باشه یا دختر چیهه؟؟

سلام خانومها از کجا بدونم جفتدر سمت راست رحمه یادر چپ رحم

منم سمت چپ همش الان داره میاد بالا گاهی تکون میخوره وبرمیگرده پایین و سمت چپ.. جنسیتش معلوم نبود تو آنومالی.. کسی مثل من هست

سلام بلاخره نفهمیدیم چپ باشه دختر یا فرقی نداره مال منک دوتا دختر سمت چپ بود سومی هم چپ هستش ولی جنسش معلوم نیست همه میگن دختر سمت چپ هس خدا عالم اعلم

خانوما بچه تون ازاول سمت چپ بود از ماه اول ؟العان پسرهست؟

سلام من ۴۰ هفته ام قرار یکم این ماه زایمان کنم ولی نکردم؟

سلام من هم ۷هفته است باردارم ضعف دارم و معده درد بیشتر شب ها

سوال های مرتبط

مامان بهشت🦢🤍 مامان بهشت🦢🤍 هفته سی‌وهشتم بارداری
✅وضعیت ورتکس:
در انتهای سه ماهه سوم دوران بارداری، سر جنین به طرف پایین و داخل لگن مادر قرار می گیرد. که باعث خروج راحت جنین از کانال زایمان شده و اجازه خروج راحت تر قسمت های دیگر بدن جنین را فراهم می کند. این حالت، بهترین وضعیت جنین برای زایمان است و جنین سفالیک نام دارد. در اولین زایمان این اتفاق در هفته ٣٨-٣٦ بارداری رخ می دهد و در زایمان های بعدی ممکن است درست در زمان زایمان پیش بیاید.
✅وضعیت بریچ :
حدود 3 الی 4 درصد نوزادان به وضعیت بریچ در رحم قرار دارند که به جای سر، باسن جنین در لگن شما قرار می گیرد. این حالت، بیشتر در نوزادان نارس و چند قلویی دیده می شود. اگر جنین بزرگ باشد وضعیت قرارگیری جنین به صورت بریچ می تواند مشکلاتی را در زایمان ایجاد نماید. اگر سر جنین بزرگ باشد، ممکن است استخوان ها روی هم قرار نگرفته و سر حالت دهانه رحم را نگیرد. در نتیجه از لگن عبور نکند و موجب اختلال در رسیدن اکسیژن به نوزاد در هنگام زایمان گردد. در چنین شرایطی پزشک عمل سزارین را توصیه می کند.
وضعیت جنین بریچ سه نوع دارد:
* بریچ فرانک: در این وضعیت پای جنین در جلوی بدن یعنی در نزدیکی صورت او قرار می گیرد.
* بریچ کامل: جنین به صورت چهارزانو در رحم قرار گرفته و پاهای او نزدیک مقعد است.
* بریچ ناقص: پای کودک در زیر بدن او آویزان است و یکی از پاها یا هردو ابتدا از کانال زایمان بیرون می آید.
مامان نخودچی مامان نخودچی هفته بیست‌وهشتم بارداری
توضیح انواع جفت
جفت قدامی چیست؟

جفت عضوی ضروری است که در دوران بارداری رشد می کند. اکسیژن را تامین می کند و مواد مغذی به جنین در حال رشد و حذف مواد زائد از خون نوزاد. جفت به دیواره رحم می چسبد و از طریق بند ناف به جنین متصل می شود. موقعیت جفت می تواند متفاوت باشد، اما یک موقعیت رایج جفت قدامی است.
جفت قدامی زمانی اتفاق می‌افتد که جفت به دیواره جلوی رحم، رو به شکم مادر متصل می‌شود. این یک وضعیت عادی و معمولی است که به طور معمول هیچ خطری برای مادر یا نوزاد ندارد.

موقعیت های جفت توضیح داده شده است

جفت قدامی

همانطور که گفته شد جفت قدامی در دیواره جلویی رحم قرار دارد. این وضعیت ممکن است احساس حرکات جنین را در اوایل بارداری برای مادران باردار دشوارتر کند، زیرا جفت به عنوان یک بالشتک بین نوزاد و شکم مادر عمل می کند.

جفت خلفی

جفت خلفی به دیواره پشتی رحم و رو به ستون فقرات مادر می چسبد. این موقعیت نیز استاندارد و مورد انتظار است. مادرانی که جفت خلفی دارند، ممکن است در مقایسه با مادرانی که جفت قدامی دارند، راحت‌تر و زودتر حرکات جنین را احساس کنند.

جفت فاندال

جفت فوندال در بالای رحم قرار دارد. این وضعیت طبیعی در نظر گرفته می شود و معمولاً هیچ مشکلی در دوران بارداری ایجاد نمی کند.

سایر موقعیت ها

جفت پرتویا زمانی اتفاق می‌افتد که جفت دهانه رحم را می‌پوشاند که می‌تواند باعث ایجاد عوارض در هنگام زایمان شود. جفت های جانبی به دیواره های جانبی رحم، چپ یا راست، متصل می شوند. هر دو موقعیت نیز عادی در نظر گرفته می شوند.
مامان تااتتن مامان تااتتن هفته سی‌ام بارداری
مامان آسیمن مامان آسیمن هفته سی‌وپنجم بارداری
مامان نخودچی مامان نخودچی هفته بیست‌وهشتم بارداری
این تاپیک واسه مادراییه که میخوان روزه بگیرن 😑😑
اولا روزه واسه مادر باردار واجب نیست ...
دوما :
روزه داری در سه ماهه اول بارداری

در سه ماهه اول بارداری مهم ترین عضو بدن یعنی مغز جنین در حال شکل گیری است در این زمان جنین به گلوکز مادر نیاز دارد و قند خون مادر در سلامت جنین بسیار اثر گذار است . در سه ماهه اول بارداری روزه داری برای مادران ممنوع است چراکه عدم وجود مواد مغذی کافی می تواند سلامت جنین را به خطر بی اندازد.
عدم رشد کافی مغز و یا مشکلات یادگیری می تواند از عوارض نرسیدن مواد مغذی به جنین در اوایل رشد است. بنابراین روزه گرفتن در سه ماه اول بارداری ممنوع است
روزه گرفتن در سه ماهه دوم
اگر شما در این دوران روزه می‌گیرید باید از ساعت 12 ظهر تا 20، کتون ادرار خود را توسط نوارهای مخصوص چک کنید. اگر کتون ادرار شما افزایش یافته بود، باید روزۀ خود را افطار کنید. اهمیت این موضوع در ساعات ابتدایی عصر بیشتر است زیرا در ساعات نزدیک غروب و شب، مقدار کتون ادرار به‌طور طبیعی مقداری افزایش می‌یابد.
روزه در سه ماه سوم
مورد روزه گرفتن در سه ماه اخر بارداری شرایط متفاوت است. در سه ماهه سوم بارداری، مادر به زایمان نزدیک می‌شود و نیاز به ذخیرۀ انرژی و آمادگی برای زایمان دارد. این موضوع موجب می‌شود که پزشکان روزه گرفتن در سه ماهه سوم را توصیه نکنند. ممکن است در اوایل سه ماهه سوم، مادرانی که از هر نظر سالم هستند بتوانند روزه بگیرند، اما پس از هفتۀ 36 و نزدیک به زمان زایمان، روزه گرفتن ممنوع است
واقعا چرا میخواید به خاطر یه روزه گرفتن سلامت اون طفل معصومو خطر بندازید .... تو دلم یه عالمه حرف دیگم هستتتتتتت ک جاش نیست 😒
مامان مهرسام مامان مهرسام هفته سی‌وششم بارداری
عوارض تهوع و استفراغ در بارداری
حالت تهوع و استفراغ به‌راحتی می‌تواند باعث کاهش اشتها شود. بسیاری از زنان باردار نگران هستند که عوارض تهوع و استفراغ در بارداری به جنین آنها آسیب برساند. تهوع بارداری معمولا آنقدر شدید نیست که مانع رشد و نمو جنین شود. اما اگر حالت تهوع باعث استفراغ شدید و کاهش وزن آنها شود یا بیش از ۳ تا ۴ ماه اول بارداری خود تهوع را تجربه کنند باید به پزشک مراجعه کنند.

جلوگیری از تهوع و استفراغ در دوران بارداری
انجام اقدامات زیر ممکن است به جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری یا به حداقل رساندن آن کمک کند:

نوشیدن مقدار زیادی آب
نوشیدن آب قبل و بعد از غذا
خوابیدن و استراحت کردن در طول روز
تهویه محل کار یا خانه برای از بین رفتن بو
پرهیز از غذاهای چرب
وعده های غذایی کوچک
مصرف ویتامین در شب
اجتناب از دود سیگار یا قلیون
اگر هیچ یک از این اقدامات پیشگیرانه مؤثر نبود، یا اگر بیش از ۳ تا ۴ ماه اول بارداری خود تهوع و استفراغ را تجربه کردید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.
مامان نخودچی مامان نخودچی هفته بیست‌وهشتم بارداری
پساری واژینال در بارداری
پساری یک وسیله ی سیلیکونی پزشکی است که با توجه به مدل خاصی که دارد، فشار وارد شده به رحم شما را کم می کند به همین دلیل احتمال زایمان زودرس را تا حد امکان کاهش می دهد.

نکته ی مهم و قابل توجه این است که معمولاٌ پساری( با توجه به شکل آن در حین گذاشتن در واژن به شما نشان داده می شود) به هیچ وجه آسیبی به داخل دهانه رحم وارد نمی کند و به همین خاطر اگر بعد از گذاشتن پساری دچار علائمی مانند: خونریزی، پاره شدن کیسه آب و درد های زایمانی شدید، این علائم مربوط به پساری نمی باشد و حتما باید با در جریان قرار دادن پزشک متخصص خود، علت و منشا آن بررسی گردد.
مراقبت های لازم  بعد از گذاشتن پساری در طول دوران بارداری
پس از گذاشتن پساری در واژن، پساری را تا انتهای بارداری خارج نمی کنیم، مگر این که پزشک متخصص شما تصمیم بگیرد با توجه به شرایط تان آن را خارج کند. در طول بارداری علاوه بر مراقبت های که به طور روتین تا کنون انجام می دادید به نکات زیر نیز توجه کنید:
• حتما به دستورات پزشک خود در خصوص مصرف دارو ها و میزان استراحتی که برای شما تجویز کردند توجه کنید و به دقت آن ها را انجام دهید. (حتماٌ در مورد استراحت مطلق و نسبی با دکتر خود با جزئیات بیشتری صحبت کنید و حدود فعالیت های خود در منزل را مشخص نمائید.)
• با توجه به شرایط کنونی شما امکان نزدیکی تا انتهای بارداری وجود ندارد.
• حتما طی مدتی که پساری در بدن شماست از سرویس فرنگی به جای سرویس ایرانی استفاده کنید و در صورتی که به طور مکرر دچار یبوست می شوید حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز و صلاح دید ایشان، دارو های ملین برای شما تجویز شود.