مصرف نعنا در بارداری | مزایا و مضرات آن

انتشار: اسفند ۱۴۰۳ | بروزرسانی: اسفند ۱۴۰۳
نعنا در بارداری

خوردن نعنا در بارداری می‌تواند در کاهش علائم زنان باردار مانند تهوع صبحگاهی و مشکلات گوارشی نقش داشته باشد؛ اما سوال مهم این است که آیا مصرف نعنا در بارداری خطرناک است؟ آیا نوشیدن دمنوش نعنا یا خوردن نعنا خشک در بارداری می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد؟ خوردن قرص نعنا چه تاثیری دارد؟ در این مقاله، به این سوالات پاسخ خواهیم داد و نکات مهم خوردن نعنا در دوران بارداری را بررسی خواهیم کرد.

با نصب اپلیکیشن گهواره، می‌توانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیه‌های تغذیه‌ای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایش‌ها و غربالگری‌های ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری می‌کند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، می‌توانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیام‌های مشاوره‌ای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک می‌کند دوران بارداری سالم و آگاهانه‌ای را تجربه نمایید.

خوردن نعنا خشک در بارداری

خوردن نعنا خشک در دوران بارداری می‌تواند در تسکین تهوع و نفخ مفید باشد. گیاه نعناع به‌خاطر خواص آرام‌بخش خود برای معده و کاهش گازهای روده‌ای شناخته شده است و می‌تواند به تسکین ناراحتی‌های گوارشی کمک کند. نعناع خشک، چه به صورت دمنوش مصرف شود و چه به غذا اضافه گردد، بسیاری از خواص نعناع تازه را حفظ می‌کند و به کاهش نفخ و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. با این حال، لازم است زنان باردار، نعناع خشک را در حد اعتدال مصرف کنند و قبل استفاده از آن، با پزشک خود مشورت کنند.

خوردن نعنا در بارداری

* مقاله خوردن عرق نعنا در بارداری را مطالعه کنید.

مصرف نعنا در بارداری چه مضراتی دارد؟

اگرچه خوردن نعنا در بارداری به‌طور کلی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود اما گاهی ممکن است عوارض جانبی یا مشکلاتی را ایجاد کند. در ادامه به برخی از این موارد اشاره شده است:

  • ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کند

به نقل از:

parenting.firstcry

If you are allergic to menthol or any product that contains menthol, you should avoid mint during pregnancy. Mint contains considerable amounts of menthol in it and could induce a severe allergic reaction. Asthmatic women must also avoid mint during pregnancy.

ترجمه:

اگر به منتول یا هر محصولی که حاوی منتول است حساسیت دارید، باید از مصرف نعناع در بارداری خودداری کنید. نعناع حاوی مقدار قابل ‌توجهی منتول است و می‌تواند واکنش آلرژیک شدیدی ایجاد کند. همچنین، زنان مبتلا به آسم نیز باید از مصرف نعنا در دوران بارداری پرهیز کنند.

  • ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد

زنان باردار معمولاً انواع مختلفی از مکمل‌های ضروری را مصرف می‌کنند. در برخی موارد، نعنا می‌تواند بر جذب این داروها تأثیر بگذارد و بدن را از دریافت فواید آن‌ها محروم کند. بنابراین، بهتر است قبل از مصرف نعنا در بارداری، با پزشک مشورت کنید.

  • مصرف بیش از حد نعنا می‌تواند مضر باشد

در دوران بارداری، مصرف مواد غذایی مغذی در مقدار مناسب ضروری است. مصرف بیش از حد نعنا به ‌صورت تازه، خشک یا دمنوش، ممکن است باعث سوزش معده شود، مشکلی که بسیاری از زنان در سه ماهه آخر بارداری به آن دچار می‌شوند. بنابراین، توصیه می‌شود نعنا را در حد اعتدال مصرف کنید تا از بروز این عوارض جلوگیری شود.

  • ممکن است زخم معده را تشدید کند

اگرچه نعنا به آرام کردن مشکلات گوارشی معروف است اما در صورت داشتن زخم معده در دوران بارداری، مصرف نعناع در هر شکلی، ممکن است مضر باشد. وجود منتول در نعنا می‌تواند زخم‌های معده را تشدید کرده و منجر به عوارض بیشتری شود.

دمنوش نعنا در بارداری ضرر دارد؟

دمنوش نعناع در بارداری برای مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه توصیه می‌شود، زیرا این نوشیدنی ترشح شیره معده را تحریک کرده و به‌عنوان یک صفراآور عمل می‌کند. بسیاری از زنان باردار از مشکلات گوارشی و سوزش معده رنج می‌برند. البته برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که مصرف دمنوش‌های گیاهی در سه‌ماهه اول بارداری با احتیاط انجام شود. برای آگاهی از انواع دمنوش مناسب بارداری، این مقاله را بخوانید.

خواص نعنا در بارداری

همچنین نعنا مانند بسیاری از گیاهان دارویی دیگر، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. در دوران بارداری و همچنین در زمان شیوع آنفولانزا، مصرف دمنوش نعنا می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر سرماخوردگی کمک کند. با این حال، اگر تاکنون این پرسش برای شما هم پیش آمده که دمنوش نعنا در بارداری ضرر دارد یا خیر، باید بدانید که خوردن دمنوش نعنا در دوران بارداری باید با مشورت پزشک انجام شود.

آیا قرص نعنا در بارداری ضرر دارد؟

به‌طور کلی، خوردن قرص نعناع در بارداری بی‌خطر است، اما در برخی شرایط باید با احتیاط مصرف شود:

  • سوزش معده: در برخی افراد، مصرف قرص نعنا ممکن است منجر به تحریک معده و ایجاد سوزش شود.
  • واکنش‌های آلرژیک: برخی افراد ممکن است به نعنا حساسیت داشته باشند که می‌تواند با علائمی مانند خارش، بثورات پوستی یا تورم همراه باشد. 

اگر سابقه حساسیت به نعنا یا سایر گیاهان هم‌خانواده آن را دارید، توصیه می‌شود از خوردن قرص نعنا خودداری کنید.

مصرف ماست و نعنا در بارداری

به‌طور کلی خوردن ماست در بارداری مفید است. مصرف ماست و نعناع در دوران بارداری نیز خاصیت دارد زیرا ترکیب این دو ماده غذایی به بهبود هضم و کاهش مشکلات گوارشی کمک می‌کند. ماست، به دلیل دارا بودن پروبیوتیک‌ها، سلامت دستگاه گوارش را تقویت کرده و از یبوست و سوزش معده پیشگیری می‌کند، در حالی که گیاه نعناع، به‌ویژه نعناع خشک، خواص ضدنفخ و آرام‌بخش دارد. با این حال، مصرف بیش از حد نعناع در بارداری ممکن است باعث تحریک معده شود، بنابراین توصیه می‌شود زنان باردار این ترکیب را در حد اعتدال مصرف کنند. 

خوردن نعنا داغ در بارداری

خوردن نعنا داغ در بارداری باید بااحتیاط انجام شود، زیرا می‌تواند باعث شل‌ شدن عضلات رحم شود. مصرف بیش از حد نعناع داغ، می‌تواند باعث شل شدن عضلات دریچه‌ی مری شده و در نتیجه، رفلاکس معده در بارداری و سوزش سر دل را تشدید کند. علاوه بر این، مصرف مقادیر زیاد از برخی انواع گیاهان مانند نعنا ممکن است در موارد نادر باعث تحریک رحم شود که می‌تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. 

مضرات نعنا در بارداری

کلام آخر

مصرف نعنا در بارداری می‌تواند فواید متعددی داشته باشد؛ با این حال، همان‌طور که در مورد هر ماده غذایی، دارویی یا دمنوش گیاهی صدق می‌کند، مصرف نعنا نیز باید در حد اعتدال انجام شود. زیاده‌روی در مصرف آن، می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند سوزش معده و تشدید زخم‌های گوارشی شود. بنابراین، توصیه می‌شود که زنان باردار قبل از مصرف منظم نعنا، به‌ویژه به‌صورت دمنوش یا مکمل، با پزشک خود مشورت کرده و میزان مصرف آن را بر اساس شرایط بدنی خود تنظیم کنند. رعایت تعادل در تغذیه در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و آگاهی از فواید و مضرات هر ماده غذایی می‌تواند به داشتن یک بارداری سالم کمک کند.

 

منابع:

parenting.firstcry

pbkm