موقعیت جنین و جفت در بارداری از زنی به زن دیگر متفاوت است و موضوعی تصادفی است و ارتباطی با جنسیت جنین ندارد. اما چرا این تفاوت وجود دارد و آیا میتوان از موقعیت جنین به جنسیت آن پی برد؟
با نصب اپلیکیشن گهواره شما به ابزارهای کاربردی دوران بارداری از جمله مراقبت بارداری دسترسی پیدا کرده و میتوانید با دیگر مادران تبادل نظر داشته باشید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که در اختیارتان قرار میگیرد.
جنین ممکن است در هر یک از این موقعیتها باشد:
در دوران بارداری، جنین در حال رشد مدام در حال تغییر وضعیت است. با نزدیک شدن به زایمان، بیشتر آنها میچرخند تا سرشان پایین باشد. اکثر جنینها در ماه آخر بارداری در یکی از دو وضعیت اول قرار میگیرند. موقعیت قدامی به عنوان موقعیت قدامی راس، سفالیک یا پس سری نیز شناخته میشود. این حالت جنین( چه راست و چه چپ) بهترین حالت قرارگیری جنین است و احتمال بروز عوارض در دوران بارداری را کاهش میدهد. اگر جنین به صورت افقی دراز کشیده باشد (یا وضعیت بریج)، ممکن است زایمان سزارین ضروری باشد.
چه چیزی موقعیت کودک را در رحم تعیین میکند؟ موقعیت جنین تعیین میکند که چگونه ستون فقرات جنین با ستون فقرات مادر هم راستا میشود. در حالت ایده آل، آنها به صورت عمودی قرار میگیرند و سر جنین در کانال زایمان رو به پایین است. اگر جنین در عرض رحم به پهلو یا افقی باشد، در حالت عرضی قرار گرفته است.
موقعیت قدامی اکسیپوت چپ به عنوان بهترین وضعیت جنین معروف است. چرا نوزادان یک طرف رحم را ترجیح می دهند؟ نواحی جلویی یا چپ رحم معمولاً به دلیل فضای بیشتر در آن نواحی در بدن مادر گردتر است در نتیجه بیشتر احتمال دارد که جنین در این سمت قرار بگیرد.
چگونه تشخیص دهیم کودک در کدام وضعیت قرار دارد؟ بهترین راه برای فهمیدن این موضوع به کمک پزشک یا ماما است. در سه ماهه دوم و سوم، پزشک یا ماما باید شکم فرد را حس کند تا وضعیت جنین را بررسی کند. این معاینه در هفته 35 تا 36 قابل اعتمادتر است زیرا جنین به زایمان نزدیک شده است. اگر پزشک پس از معاینه فیزیکی از وضعیت جنین مطمئن نباشد، ممکن است درخواست سونوگرافی کند. سونوگرافی محل دقیق و وضعیت جنین را نشان میدهد.
همچنین ممکن است خود مادر نیز بتواند تشخیص دهد که کودک در حال رشد در کدام وضعیت قرار دارد. هنگامی که جنین در وضعیت پشت یا خلفی قرار میگیرد، برآمدگی بارداری ممکن است احساس لقی داشته باشد. فرد همچنین ممکن است لگدهایی را در وسط شکم خود احساس کند و برخی در اطراف ناف خود فرورفتگی میبینند. هنگامی که جنین در وضعیت قدامی قرار دارد، ممکن است فرد ضربههای بیشتری را زیر دندهها احساس کند و ناف او ممکن است بیرون بزند.
اما آیا اینکه جنین در سمت خاصی از رحم قرار میگیرد میتواند ارتباطی با جنسیت او داشته باشد؟ خیر. جنسیت جنین ارتباطی با موقعیت او در رحم ندارد. اندام تناسلی جنین نمیتواند تعیین کننده وضعیتش در رحم باشد. جنین مدام در رحم در حرکت است و این موضوع هم در جنین پسر و هم جنین دختر یکسان است. به هر نسبت به کودک کم وزنتر باشد، فضای حرکت برای او در رحم بیشتر است. تنها روش اطمینان از جنسیت جنین، سونوگرافی تعیین جنسیت است که در هفته 18 تا 20 بارداری انجام میشود.
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.