۲۹ پاسخ

موقعیت جنین و جفت در بارداری از زنی به زن دیگر متفاوت است. اما چرا این تفاوت وجود دارد و آیا می‌توان از موقعیت جنین به جنسیت آن پی برد؟ قبل از پاسخ به این سوال لازم به ذکر است شما می‌توانید با نصب اپلیکیشن گهواره آگاهی خود را در مورد بارداری و روشهای تعیین جنسیت جنین بالا برده با دیگر مادران تبادل نظر کنید. همچنین از دیگر ابزارهای فرزندپروری مانند شیردهی، خواب، نموداررشد و کلی ویدئوهای آموزشی بهره‌مند شوید.

انواع موقعیت جنین در رحم

جنین ممکن است در هر یک از این موقعیت‌ها باشد:

  • اکسیپوت قدامی چپ: سر پایین است، جنین رو به پشت فرد باردار است و در سمت چپ رحم قرار دارد.
  • اکسیپوت قدامی راست: موقعیت مانند حالت فوق است، اما جنین در سمت راست رحم قرار دارد.
  • پشتی: سر پایین است و پشت در یک راستا با فرد باردار است.
  • خوابیده به صورت عرضی: جنین به صورت افقی به پشت خوابیده است.
  • بریج: پاهای جنین به سمت پایین است.

در دوران بارداری، جنین در حال رشد مدام در حال تغییر وضعیت است. با نزدیک شدن به زایمان، بیشتر آنها می‌چرخند تا سرشان پایین باشد. اکثر جنین‌ها در ماه آخر بارداری در یکی از دو وضعیت اول قرار می‌گیرند. موقعیت قدامی به عنوان موقعیت قدامی راس، سفالیک یا پس سری نیز شناخته می‌شود. این حالت جنین( چه راست و چه چپ) بهترین حالت قرارگیری جنین است و احتمال بروز عوارض در دوران بارداری را کاهش می‌دهد. اگر جنین به صورت افقی دراز کشیده باشد (یا وضعیت بریج)، ممکن است زایمان سزارین ضروری باشد.

چرا موقعیت جنین در زنان مختلف متفاوت است

چه چیزی موقعیت کودک را در رحم تعیین می‌کند؟ موقعیت جنین تعیین می‌کند که چگونه ستون فقرات جنین با ستون فقرات مادر هم راستا می‌شود. در حالت ایده آل، آنها به صورت عمودی قرار می‌گیرند و سر جنین در کانال زایمان رو به پایین است. اگر جنین در عرض رحم به پهلو یا افقی باشد، در حالت عرضی قرار گرفته است.

موقعیت قدامی اکسیپوت چپ به عنوان بهترین وضعیت جنین معروف است. چرا نوزادان یک طرف رحم را ترجیح می دهند؟ نواحی جلویی یا چپ رحم معمولاً به دلیل فضای بیشتر در آن نواحی در بدن مادر گردتر است در نتیجه بیشتر احتمال دارد که جنین در این سمت قرار بگیرد.

روش تشخیص وضعیت جنین

چگونه تشخیص دهیم کودک در کدام وضعیت قرار دارد؟ بهترین راه برای فهمیدن این موضوع به کمک پزشک یا ماما است. در سه ماهه دوم و سوم، پزشک یا ماما باید شکم فرد را حس کند تا وضعیت جنین را بررسی کند. این معاینه در هفته 35 تا 36 قابل اعتمادتر است زیرا جنین به زایمان نزدیک شده است. اگر پزشک پس از معاینه فیزیکی از وضعیت جنین مطمئن نباشد، ممکن است درخواست سونوگرافی کند. سونوگرافی محل دقیق و وضعیت جنین را نشان می‌دهد.

همچنین ممکن است خود مادر نیز بتواند تشخیص دهد که کودک در حال رشد در کدام وضعیت قرار دارد. هنگامی که جنین در وضعیت پشت یا خلفی قرار می‌گیرد، برآمدگی بارداری ممکن است احساس لقی داشته باشد. فرد همچنین ممکن است لگدهایی را در وسط شکم خود احساس کند و برخی در اطراف ناف خود فرورفتگی می‌بینند. هنگامی که جنین در وضعیت قدامی قرار دارد، ممکن است فرد ضربه‌های بیشتری را زیر دنده‌ها احساس کند و ناف او ممکن است بیرون بزند.

ارتباط موقعیت جنین با جنسیت آن

اما آیا اینکه جنین در سمت خاصی از رحم قرار می‌گیرد می‌تواند ارتباطی با جنسیت او داشته باشد؟ خیر. جنسیت جنین ارتباطی با موقعیت او در رحم ندارد. اندام تناسلی جنین نمی‌تواند تعیین کننده وضعیتش در رحم باشد. جنین مدام در رحم در حرکت است و این موضوع هم در جنین پسر و هم جنین دختر یکسان است. به هر نسبت به کودک کم وزن‌تر باشد، فضای حرکت برای او در رحم بیشتر است. تنها روش اطمینان از جنسیت جنین، سونوگرافی تعیین جنسیت است که در هفته 18 تا 20 بارداری انجام می‌شود.

سلام عزیزم من سمت چپ شکمم درد میکرد و تکون خوردنش هم سمت چپ هست نی نیمم پسره

سلام منم ماه های اول سمت چپ بود سونوک میرفتیم هم دستگاه رومیزاشت سمت چپ ولی پسره والان دیگه همش سمت راست

من هفته ۱۵ بارداری هستم و همش سمت چپ تخمدونم تیر میکشه ولی هنوز نمیدونم جنسیتش چیه

منم همش سمت چپمه
دیروز ان تی احتمال پسر داد

مال من بیشتر سمت چپه،پسره

من سمت راسته دختره ربطی به چپ و راست نداره گلم

سمت چپ معمولا پسره

مال منم سمت چپ بود دیروز اومد سمت راست ولی دختر 😍😍😍🥳🥳بنظرم من ربطی به چپ راست نداره

راست وچپ اصلا ربطی به جنسیت جنین نداره😊

سلام عزیزم ربطی ب تکون خوردن نداره

خخخ چقدر باحالین

منم هفته ی هفتمم از عصر شدیدا زیر شکمم سمت چپم شدیدا تیر می‌کشه و خیلی نگرانم مامانا کسی میدونه علتش چی می‌تونه باشه؟

ریحانه بهشتی میگه سمت چپ اگه لگد بزنه دختره سمت راست پسره من جنین سمت راسته سنو ان تی که رفتم۶۰%احتمال دادن پسره

دخترهام هردوش سمت راست بوده

برا منم دقیقا سمت چپ . پسره ❤

برا منو تو سونو گفت از تخمک چپ باردارشدی قدر تخمک چپ تو بدون جنسیت رو ان تی نگفتن

ازمن سمت چپه ودختره

واس منم انگارچپ بودو پسره ولی خب دقیق نیس خواهرم چپ بود و دختر شد

من تو سونو همش دستگاه رو میذاره سمت چپم ک بچه رو ببینه

فکرکنم پسره.. انشالله نینیت سالم واونی ک میخای باشه

من سمت راستم درد میکرد فکر میکردم آپاندیس دارم. جنینم سمت راست بود پسره.

بله میگن سمت راست دختره

تازه من که سمت چپ هم خودش را جمع می کند

برای من سمت چپم هست و بچه ام پسره

منم سمت راستم ودختره

من الان هفت هفتم کامل شده ..‌سمت چپم تیر می‌کشه ...و همش حس میکنم جنین سمت چپمه...سونو هم که انجام میدادم دکتر همش اون دستگاه رو سمت چپ شکمم میچرخوند

مامان نی نی جون احساس نمیکردی سمت چپ بالای نافت نبض بزنه؟؟

بله عزیزم من اول ۵ ماهگی هستم کلا سمت چپم تیر میکشید و نمیتونستم سمت چپ بخوابم جنسیت بچه م پسره